Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Olympia76
tag
válasz Pubszon #27976 üzenetére
Kaptál választ pedig, hogy a leírásban van.
...vagy azóta sem találtad meg a leírást?Itt van: https://hacs.xyz/docs/installation/installation/
De ki is copy-zom Neked:
Home Assistant Container
For Home Assistant Container you have 2 options.Option 1: Run the installer on the host OS
1) Open a terminal
2) Change directory to your Home Assistant configuration directory
3) Run the HACS install scriptwget -q -O - https://install.hacs.xyz | bash -
Option 2: Run the installer inside the container
1) Open a terminal
2) Go inside the container withdocker exec -it homeassistant bash
3) Run the HACS install scriptwget -q -O - https://install.hacs.xyz | bash -
4) Exit the container with
exit
-
amargo
addikt
válasz Pubszon #29702 üzenetére
Ezt (LYWSD03MMC / ATC) a custom firmware-el közvetlenül tudja kezelni
Jelenleg nálam asszem 8 db BT-os hőmérő jelét szedi össze 2 szinten az 1 db esp és még más eszközökét is. Itt a korlátot nem hiszem, hogy jelentene az eszközök száma.ratkaics: backup & restore?
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
simico
aktív tag
válasz Pubszon #29937 üzenetére
A sun integráció a barátod Az adott automatizációba berakod feltételként, hogy a nap horizont alatt vagy bizonyos pozíció (napszög? nem tudom mi a magyar neve) alatt legyen.
Például nálam az autóbejáró kapu nyitásakor csak akkor kapcsol fel a világítás, ha a nap helyzete 2 fok alatt van (ekkor már a fedett beállóban elég sötét van):
condition:
- condition: numeric_state
entity_id: sun.sun
attribute: elevation
below: '2'Nulla foknál már épp a horizont alatt van a nap, -4 fok a polgári szürkület.
Speederer
Ha van rá hely és lehetőség, akkor én az összes okoskütyü vezérlőt (relék, fogyasztásmérők, stb) egy helyre raknék a meglévő villamossági doboz mellé külön dobozba és innen mennének a kábelek a dugaljakhoz, lámpákhoz, stb. Cat5e bőven sok is.[ Szerkesztve ]
-
fo_di
őstag
válasz Pubszon #30075 üzenetére
ez valami olyannak tűnik: https://community.home-assistant.io/t/time-elapsed-counter/139907
-
vampire17
addikt
-
amargo
addikt
válasz Pubszon #30093 üzenetére
A felismerés alatt mire vagy pontosan kíváncsi:
state_class: measurement
unit_of_measurement: °C
friendly_name: ATC_xxxx Temperature
device_class: temperatureEzeket állítja be az espHome. Tasmota alatt is emlékeim szerint ugyan ezek voltak.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
vampire17
addikt
válasz Pubszon #30187 üzenetére
Ertem. Mi most ilyet akarunk kiprobalni:
https://www.aliexpress.com/item/32977375539.html
FLASH QSPI flash 4MB 16MB / PSRAM 8MB
8 MB PSRAM sztm mar eleg lesz kb mindenre amit akarunk...
Arrol amugy van info, hogy tasmota mennyire jol kezeli a PSRAM-ot?
Szerk:
https://www.aliexpress.com/item/32851423415.html
Vele is szemezek meg (a kulso antenna miatt), sajna viszont a T8 formatuma nem kompatibilis a Wemos D1 Mini ESP32 kiegeszitokkel. (a legtobb project arra keszul)
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
-
BlackJack21
tag
válasz Pubszon #30255 üzenetére
Látom, hogy te is maradtál a gyári szoftvernél, illetve a sikeresen kinyerted a kódokat is. A restart/ start esetén a
rule 1 system#boot do backlog MI32key idejönakulcsidemegahozzátartozómacaddress endon
Így a betöltés után azonnal meg is vannak a kulcsok.
A MI32keys parancs nekem nem működött rendesen, mert a mac address első 2 értékét átírta mindig, így invalid mac hibát dobott. Most a mqtt-vel szívok, az esp32 adatai megvannak, de a szenzorok nem a HA-ban. A mqtt settings/ figyelésnél látom a topikokat… -
koala69
tag
válasz Pubszon #30582 üzenetére
ATC peldam nincs, en esp-home-al szedem ossze a bt homerok adatait, ezert erre nem hasznalok mqtt-t esp-home kozvetlenul kapcsolodik a HA-hez es az adatok azonnal megjelennek. -- de talan van, aki tasmota-t hasznal erre a feladatra, es tobbet tud segiteni mint en --- btw, miert nem esp-home-ot hasznalsz, mi miatt kell a tasmota?
-
itanczos
senior tag
válasz Pubszon #30582 üzenetére
Tasmotában van olya option, amivel be tudod kapcsolni az autodiscovery-t.
[link]Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
Speederer
senior tag
válasz Pubszon #31019 üzenetére
Ezt szépen kitaláltad/összeraktad!
Az én elektronikai tudásom sajnos elég szegényes, így maradok a kész termékeknél, de jó látni, hogy valaki ilyen kreatív.
"Minden kapcsolóhoz megy egy vezeték és jön vissza (1x0.75 sodrott réz, érvéghüvellyel)."
Itt van bármi jelentősége annak, hogy nem 2x0,75-ös vezetéket használtál?A jobb alsó sarokban a kijelző mit mutat?
zsamiatt: köszi, próbálok valami nem feltűnő, de mégis hozzáférhető helyet keresni a tápoknak
pch: köszi, már rakom is a kosárba... ha szerencsém lesz, akkor lesz egy kis akció pénteken
A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
zsamiatt
őstag
válasz Pubszon #31019 üzenetére
Szia, tudnál készíteni egy eszköz listát, hogy miket építettél be a központba? Az ESP-t látom, gondolom alatta vannak a relayek. Alul látom a ledeket, gondolom ez jelzi ha valamelyik aktiv. A felső 1/3 illetve a jobb legalsó mi akar lenni? Az esp kodját esphomeban írtad be? Menyire terheli az EsP-t? Szerinted még más szenzorokat, érzékelőket is rá lehet kötni?
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
vtechun
veterán
-
LouiS22
veterán
válasz Pubszon #31805 üzenetére
Még az jutott eszembe, hogy esetleg a log ennyi idő alatt telik meg és az dönti be az eszközt? Mondjuk a 40-50 perc kissé sok ilyenkor is.
A Tasmota kötelező elem? Mivel használod (hova továbbít adatokat)?
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
BlackJack21
tag
válasz Pubszon #31803 üzenetére
Nekem se stabil teljesen ez a kombó. Én nekem a gyári fw van a hőmérőkön. Olyan mintha szoftstart( vagy watchdog )újraindítaná az ESP-t, de ilyenkor nem futnak le a szabályok, így a kulcsok sem töltődnek be. Ekkor ha újraindítom, vagy csak a tápot ki-vissza, akkor teljesen normálisan bebootol, a szabályok is betöltődnek és végrehajtódnak. A MI kulcsok is működnek. A legújabb fw-el is csinálja, a 9.5.0- val kezdtem.
-
LógaGéza
veterán
-
fo_di
őstag
válasz Pubszon #32201 üzenetére
mivel egy integrációval a karbonlábnyom is számíttatható, így van már értelme a szolgáltató vagy a napelem által megtermelt energiát is szétbontani fosszilisra (földgáz, szén) illetve nem fosszilisra (atom, nap, víz)
ezt talán valami adatbázisból veszi ki, hogy a lokális energiamixben mennyi a fosszilis energiahordozók aránya, illetve ha a napelemed be van kötve, az egyértelmű[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
-
vampire17
addikt
-
vampire17
addikt
válasz Pubszon #32860 üzenetére
- platform: template
sensors:
temperature2:
unit_of_measurement: "°C"
friendly_name: Temperature 2
value_template: "{{ states('sensor.temperature1') }}"Temperature1: letezo (cserelheto) entitas
Temperature2: virtualis entitasAmugy ez kb a Template dokumentacio eleje.... Tudom, egyszerubb kerdezni, de leirni 100x annyira nem az
#32861evilskati
Please, keress erre ra a topicban, ha nem volt eddig 1000x tema, akkor egyszer sem....[ Szerkesztve ]
-
Pubszon
veterán
válasz Pubszon #33629 üzenetére
Közben nagy nehezen megtaláltam és rájöttem ami nekem kell leginkább.
Beteszem, hátha valakinek kell majd.switch:
- platform: gpio
name: "Teszt Lámpa"
pin:
number: 2
inverted: true
id: relay1
binary_sensor:
- platform: gpio
name: "Teszt lámpa kapcsoló"
pin:
number: D1
mode: INPUT_PULLUP # if needed
on_press:
then:
- switch.toggle: relay1
filters:
- invert:
- delayed_off: 300ms
[ Szerkesztve ]
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- alza vélemények - tapasztalatok
- World of Tanks - MMO
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fűzzük össze a szavakat :)
- CASIO órák kedvelők topicja!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.