Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Neck #22623 üzenetére

Nálam a Xiaomi Zegbee konnektorok "átjátszók" is, így a Xiaomi Gateway minden eszköze mindig tökéletesen jelez a Domoticz felé MQTT-n, leszámítva, ha lemerül az elem. Mindez a pincétől a padlásig egyetlen Gatway-jel, 2 db nem EU szabványos konnektorral és egy 240V-os dupla okos kapcsolóval (persze van csilliárd hő-/páratartalom mérő, két okos nyomógomb (csengőnek), egy PIR mozgásérzékelő, egy pára/hő/légnyomás mérő, egy dupla okos kapcsoló, és egy ablaknyitás érzékelő is, ez mindösszesen 19 motyó, és soha nem volt lefedettségi gond 100 négyzetméteren és a betonba ágyazott pincében).
    Ha jól emlékszem azt kommunikálja a Xiaomi, hogy minden, ami nem elemes, hanem hálózati feszültségről táplált, az egyben Repeater is. Ha valaki másképpen tudja, javítson ki, de azt kipróbáltam, hogy a két konnektort és a dupla kapcsolót kihúzom, akkor megáll a pince hőmérője, és csak a konnektor visszadugása után kezdi újra a méréseket. Egyetlen aprócska bibi, hogy ettől többet nem hiszem hogy tudna kezelni a Xiaomi Gateway.
    És hogy ne legyek nagyon off: szerintem ez alapból így megy a Zigbee cuccoknál, érthető okokból. Én nagyon meg vagyok elégedve a mostani felállással, igaz nekem is üldözési mániám van, és az okoscuccok külön VLAN-on kommunikálnak.

Új hozzászólás Aktív témák