Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• parandroid

félisten

válasz fokukac #82531 üzenetére

“És, még egyszer mondom, szerintem ingatlant tulajdonolni hosszú távon nem rossz dolog. És vagyont / értéket hagyni a gyerekeinkre sem az.“

Nyilván értem, hogy egy örökölt vagyon mennyivel könnyebbé teheti az egyén életét. Ez inkább ilyen milenneha dolog, hogybha senki nem örökölhetne semmit, akkor vajon nobb hely lenne a világ? Nyilván nem, meg ki is játszanák ezt is, ezek inkább olyan elvi dolgok.

A másik ilyen dolog a bújtatott jövedelem, mint a céges autó, üzemanyagkártya, lakhatási költségtérítés, vagy juttatásként adott luxuslakás, meg ilyenek. Biztos irigy vagyok, ja, de szerintem ez sincs rendben így. Tessék mindenkit megfizetni, nyilván, és akkor telik majd lakhatásra, meg közlekedésre is.

Amúgy is egyre gyakrabban gondolkodom azon, hogy milyen faszán fenntarthatatlan pályán élünk nyomatjuk felfelé spirálban a fogyasztást, meg a növekedést, csak ez ugye a végtelenségig nem fog működni. Eddig azért működött, mert kódolva van a rendszerben néhány évtizedenként valami világégés, ami lenullázza, és mehet megint a növekedés őrült tempóban. Persze most tök jó nekünk (fejlett világba születetteknek), de szarok a kilátások, ha belegondolunk, hogy ez milyen irányba mutat.

p

Új hozzászólás Aktív témák