Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaborbol
őstag
Boltba nem jarunk( mar a virus elott se nagyon mentunk) interneten megrendeljuk, zoldseg-gyumolcs, hus, kenyer, akarmi.
Jon uzenet a telefonra, hogy elkezdtek a “vasarlast” a boltban, ha nincs valami akkor mivel tudnak helyettesiteni vagy ha valami kimaradt akkor szoljunk.Ma jott a kerdes, hogy minden van, de nincs kis tonhal konzerv, jo lesz-e a nagy?
Persze.Majdnem 2 kilos a konzerv. Mondtam is felesegnek, hogy meg sosem csinaltam porokoltet tonhalbol.
-
válasz
concret_hp
üzenetére
pl. chairman of the board..?

ui. na jó, többért
-
concret_hp
addikt
up to 100k huf milyen irodai széket ajánlanátok?
-
tbs
addikt
válasz
Cs.Orsolya
üzenetére
...a tortenelmet a gyoztesekirjak...
szerk.: ...az ellenallas hasztalan... bocs@
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szerk2.: mi igy szeretunk!
szerk3.: mi MIND igy szeretunk!
-
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
íme: [link]
ui. bocsi, azt kihagytam, hogy "potenciális"

-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
Cs.Orsolya
üzenetére
Ó, én csak megfigyelő egység vagyok. A játékot nem én írom. Amúgy, bármi jöhet, ha engem kérdezel. Ha szabályok szerint játszol, nem lehet átírni a történeteket. Ha kiszállsz, és megírod a sajátodat, azzal több bejósolhatóságot kapsz. Szerintem.
-
Vérboci
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
gondolom itt látta: [link]
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
fokukac
üzenetére
Ilyen átkeretezős trükköt mi is használunk. Innen van az a vicc, hogy a fickót elküldi a haverja terápiába, mert folyton bepisil. Találkoznak pár hónap múlva, és kérdi, hogy van. Mondja, remekül. Visszakérdez, hogy megszűnt-e bepisilés, mire a válasz: "A, most már be is szarok, de egyáltalán nem érdekel." Na, így van ez a kormányzati kommunikációval is.
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Esküszöm, nem én voltam. 😂
-
tbs
addikt
szerk.: ah, csak dohogtam. mindegyis.
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
A pénteki coelhorbán..? aki fickósabb így péntek reggel?
Mi lesz még?
A KSH elkezdte a munkanélkülieket munkaerő - tartaléknak hívni.
örvendetes, hogy másfélszeresére nőtt a munkaerő - tartalék, elvtársak..!
azért jó a kerekes kút, mert oda lehet tolni, ahol víz van, ugye

Én amúgy azért szeretem a péntekeket, mert olyankor mindig annyi bölcsesség tolul fel a reggeli interjúkban, hogy kávéra mar nincs is szükség...

-
FehérHolló
veterán
A járványhelyzetről szóló kormányzati kommunikáció eddig a háborús retorikát követte, ma bejött a dugás is. Biztos olvasták a topicot.
Mi lesz itt még?
-
7
addikt
válasz
Cs.Orsolya
üzenetére
Kellett neked teaznod

-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
"Bármit. Sőt, bármit is. Pl. a szakmai topicokban általában csak leugatják az embert, itt viszont mindenre választ lehet kapni gyorsan, mindenhez értő emberektől."
Köszi, megpróbálom így is.
Ha jol ertelmezem akkor ha a telek 3956, osztatlan, de ha az lenne, akkor pl. 3956/1 lenne. Mivel valoban tarsashaz, a 60as evekbol, ezert akkor az esetunkben 3956/'semmi'/A/'lakas szama'
Igen, ezt azert aki eddig nem kerult ilyen ügy kozelebe, nem szopja ki kisujjbol, de en most tobbre lennek, ha ezt megtanitottak volna, mint hogy tudom a masodfoku egyenlet megoldokepletet. Guglin keresgélve se igazán találtam meg ezt igy leirva. -
-
válasz
BlacKSouL
üzenetére
így próbáld:
3956/___ /A__ /48__az első szám az maga a telek.
Sok nagyvárosban a telkeket, uradalmakat szabdalták az idők folyamán, ezért sok városi telek úgy van hogy 12345/10, vagy/11, /12, stb. Ezért a teleknek van fenntartva az első kettő rublika. Ezt mondjuk odaírhatnák.Az a jelölés, hogy '/A', két esetben lehet. Az első, ha a telekre földhasználati joggal építenek egy épületet, és ezzel az épületnek külön bejegyzett ingatlana lesz (12345/A), amit aztán külön is el lehet adni, de ez nem túl gyakori, iroda-parkokban van csak ilyen.
A másik eset a /A-s jelölésre, amikor társasházzá alakítottak egy épületet. Általában társasház esetén úgy néz ki, hogy van a telek száma (12345 /1), majd utána egy betű (általában A, de ha több lépcsőház van, akkor lehet többféle betű is), majd a lakás száma.
@Malac: ha külterület, akkor nullával kezdődik. mivel kárpótlási föld, gondolom, külterület volt.
-
-
BlacKSouL
addikt
Amúgy földhivatal saga. Sikerült beszélni velük telefonon. Kell írnom egy kérelmet, amihez van webes online kitoltoprogram, abból kinyomtatni, másolatot csatolni a hivatkozott dokumentumból, és együtt meg feladhatom postán, de be is dobhatom a hivatalnal a dobozba..
Az online kitoltonek adott rovatában meg kell adni a helyrajzi szamot amelyik ingatlanra vonatkozik a kérelem. A birtokomban lévő foldhivatali hatarozaton mint jelenleg érvényes hivatalos dokumentumon szerepel is. Példának mondjuk: 3956/A/48 hrsz-ú ingatlan.
A nyomtatványon a beviteli mezők per jellel elvalasztva:
_______ /_____ /___ /_____
Ide beírtam szépen, hogy
3956__ /A___ /48_ /_____
Kiírta, hogy a második mezőben csak szám formátum szerepelhet.
Atirtam hat:
3956A_ /48__ /___ /_____
Erre kiirta, hogy az első mezőben csak szám szerepelhet.
Jóbazmeg. Beirtam, hogy 3956 / 48 /__ /__
Ezt elfogadta. Majd ranyomtam az ellenőrzés gombra, erre kiirta, hogy ilyen helyrajzi szám nem szerepel az adatbázisban...
Neten megneztem, van hrsz kereső. Rakerestem, hogy 3956/A/48, aszondja nem értelmezhető. Rakerestem hogy 3956/48, aszondja nincs találat. Rakerestem hogy 3956, azt megtalalta, csakhogy, az a 64 lakásos haztomb hrsz-a, az egyes lakásoknak pedig mint külön tulajdoni lapokon szereplő külön ingatlanok, saját hrsz-uk van.
Így viszont a kitoltoprogramban nem lehet megadni az adott lakást, tehát mégiscsak muszáj időpontot foglalni, és bemenni személyesen hogy töltsék ki belatasuk szerint. De telefont nem veszik fel csak ugyfelfogadasi időben. -
7
addikt
válasz
Cs.Orsolya
üzenetére
@-ról nem csak a Nők, nőügyek topicban volt szó. Itt is állandóan aktívkodik, amióta ideette a fene.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
FehérHolló
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
De legalább ideiglenesen megmenekültünk az igájától!
Kukacot kivéve ofc.
-
válasz
parandroid
üzenetére

Ui. régen nem voltál ilyen gátlásos... mi van veled? változó korba értél..?

-
parandroid
félisten
Sokat gondolkoztam, hogy ezt a hozzászólást vajon szabad-e, vagy lehet-e, vagy illő-e, vagy úgy egyáltalán, de igazából már mind a topiknak, mind az én reputációmnak mindegy, úgyhogy nesztek:
Tessék, végre jön egy, azt is elijesztitek.
p
-
válasz
Cs.Orsolya
üzenetére
Bármit. Sőt, bármit is. Pl. a szakmai topicokban általában csak leugatják az embert, itt viszont mindenre választ lehet kapni gyorsan, mindenhez értő emberektől.

-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Mert a Nők, nőügyek topikban már mindent kibeszéltünk anno a ...@t illetően, csak vissza kellene olvasni mind a 11 évadot (addig van meg nekem is
)
Amúgy, mit lehet egy OFF-ban komolyan kibeszélni, amit máshol nem lehet? Az időjáráson, a NAV-on, az árfolyamon és az időjáráson kívül? -
BlacKSouL
addikt
válasz
Cs.Orsolya
üzenetére
Rám ne tessék fogni, nekem nem a hajam áll égnek a p|nától.
Csak időnként felmerült a felszínesség elburjánzása, és az a vélekedés, hogy régen (nemtom, 40-50 éve?) nem volt ilyen felszínes az off, de bezzeg 15 éve jött egy hullám, amikor ellepték a topikot a magamfajta majmok, pin@val, időjárással, és azóta nem lehet normálisan értekezni komoly dolgokról.
-
BlacKSouL
addikt
Érdekes, hogy megélénkül a topik bizonyos témáktól..

Úgy finoman visszacsetesedik a 14-15 évvel ezelőtti időkbe. De nem kell mindig a művészet, néha kell egy kis szórakozás is. -
-
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
De legalább törzstartozék...
-
FehérHolló
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
pedig szóltak, hogy nem kéne megházasodni

-
válasz
parandroid
üzenetére
Dehogynem... a p*na és a színvonal is a régi... :
-
Vérboci
addikt
Disznók vagytok. Mind.
Pinázni ebben a topikban? Pfff...
Azért azelőtt volt itt egy színvonal...
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
*örökít
-
válasz
parandroid
üzenetére
..na meg a p*n@k...

-
parandroid
félisten
válasz
FehérHolló
üzenetére
Meg az időjárásjelentés.
p
-
FehérHolló
veterán
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
nekem az első költség regisztálás után egy nappal egy 120 ezres erősítő volt. A második pedig a 220k-s szállás, de simán engedte a revolut. Jó, közte volt még 2-3 ilyen 1000 ft-os vásárlás is.
-
FehérHolló
veterán
-
ToBeY
nagyúr
Bedöglött a tv távirányítóm és balga gondoltam,hogy a helyi műszaki boltban majd veszek egy utángyártottat. Nos olyan nem volt,de legalább 4700ft lett volna a nem hozzávaló távirányító.Amire a boltos azt mondta jó lesz az...
Aztán megnéztem neten és shipingel együtt 3400ft csont ugyanaz és nem kell kitennem a lábam itthonról.
-
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Á, az ilyen előbb döglik éhen, mint hogy bemocskolja a kezét. Németeknél is megvan ez a réteg, csak itt nem brexit-szavazók, hanem afd-sek. Képzetlen, buta, többnyire túlsúlyos, vagy krónikus beteg, de nagypofájú, és hangos kisebbség. Szerencsére felénk így is kezelik őket, briteknél ahogy hallom, rosszabb a helyzet. Máshol meg kormányon vannak, kétharmaddal.
p
-
BlacKSouL
addikt
Nagyisten mi lesz itt. Imádkozzon mindenki az angolokért. Hova fajult a világ. Kétkezi munkát kell végezniük és lehet hogy még a kezük is sáros lesz. [link] Ez már a vég.
-
Vérboci
addikt
válasz
bobsys
üzenetére
Szerintem abból a korból már kinőttél, amikor mindent el kell hinni...
A zárolás nem "rablás", hanem adatok bekérését jelenti. A rémtörténetek a csúnya gonosz revolutról mindig akkor jönnek elő, ha valaki valamit nem úgy csinált, ahogy kell / szabad. Csak ezt a károgók szeretik elhallgatni.
Ha nem pénzmosásra használod a számlát, akkor nem fogja senki "zárolni". Btw a zárolás nem jelenti azt, hogy ne tudnál hozzáférni a pénzedhez, ugyanúgy tudsz fizetni, csak egyéb funkciók kerülnek tiltásra (feltöltés, utalás). Szóval nem, nem rablóbanda. -
-
bobsys
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
Van love csalad tag szamlajan ami a mienk es annyira nincs ra szuksegunk, hogy 320 arfolyamon valtsuk, de csalad tag szamlajan sem akarjuk hagyni orokke. Csalad meg minden, de onnan csak eltunhet, inkabb nyitunk egyet, attoljuk es majd par evig abbol fizetjuk a magyarorszagi kiadasokat nyaranta.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Cs.Orsolya
üzenetére
Nem felejtünk. Sem embereket, sem bűnöket.
-
bobsys
veterán
Idopontot foglaltam, azt nemtudom, hogy eleg-e az utlevem vagy kell valami mas hiszen nincsen meg se a lejart szemelyim se a lakcimkartyam
Itt azt irjak a milyen iratok szukseges alatt, hogy
"Kitöltött lakcímbejelentő lap, melyet a szállásadónak és a bejelentésre kötelezettnek saját kezűleg alá kell írnia.... Korábbi lakcímigazolvány, amennyiben rendelkezik vele."Korabbi lakcimkartyaval rendelkezem, csak nem talalom

Aztan lehet, hogy teljesen rossz ugyfelkort valasztottam?
-
EQMontoya
veterán
válasz
Cs.Orsolya
üzenetére
En jol szorakozom, kulonosen PeterkeT hozzaszolasain.

Egyebkent pedig teny, oregszunk. Majdnem ketszer annyi idos vagyok, mint amikor regisztraltam PH-ra.
-
bobsys
veterán
Kell uj szemelyi es nem talalom a regi lakcimkartyamat (amin tartozkodasi helykent az szerepelt, hogy "Kulfoldi Lakcim"). Mindezt egyebkent azert, mert mikor Magyarorszagon vagyunk szeretnek nyitni egy bankszamlat.
-
NoLF
veterán
válasz
Cs.Orsolya
üzenetére
dehogynem, a törzsvendég is vidám pl, pedig se keze, se lába...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kritikát kapott a Nintendo konzolgyilkos felhasználói szerződése
- Milyen routert?
- Battlefield 6
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Tesla topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- SSD kibeszélő
- iPad topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Fotó állvány eladó
- Apple iPhone 14Pro 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Dell Latitude 7490 14" FHD IPS, i5 - i7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

el is raktam a kedvencek közé