Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• fokukac
    nagyúr

Pont erről szól, hogy sehogy. Hogy a kollégák, főnökök, recruiterek, leendő munkaadó, mindenféle perverz ne találják meg az embert online. Akik tényleg ismerősök, azok megadják egymásnak a profilt. Illetve futócsoportban pl vagyunk kb ezren, akikkel együtt futottál, és szimpatikusak, azt általában keresztnév alapján megtalálod. Viszont így senki nem is tudja a másik teljes nevét pl. Van egy rakás barátom, akikkel rendszeresen együtt futunk, minden versenyen ott vannak, de vagy még mindig nem tudom a nevét, vagy csak akkor derült ki, amikor megosztott egy oklevelet a futás után.

Nagyon komolyan veszik a munka, hobbi, magánélet elkülönítését, teljesen külön kezelt, átjárhatatlan mindhárom. Talán a hobbi és a privát lazább korlát egy kicsit, ott elképzelhető, hogy tényleg valami barátságféle lesz, pár emberrel futáson kívül is összejárunk néha.

Másik példa, hogy legújabb főnökünk felhívott néhány embert munkaidőben a privát mobilján, ordas nagy botrány lett belőle, nem csak ő szorult, hanem a HR is, hogy hogyan kerülhettek hozzá a számok (vezetőként volt egy beszkennelt példánya emailben a cv-kről, onnét vette le). :D

p

ez egy elég sajátos védekezés. Mondjuk Magyarországon is láttam olyat, hogy eltorzítják a nevüket, kihagynak belőle betűket, magánhangzókat, vagy kétszer írják a keresztnevüket, vezetéknév nélkül, meg ilyenek.

Nálunk a cégnél most azt nyomják amúgy éppen,hogy a szósöl médiát is használjuk marketingre egyedi szinten is, de annyira szánalmas az egész... posztol a marketingesünk minden nap egy két dolgot, aztán körbeküldi, hogy lájkoljuk, meg minden. Aztán ráklikkelsz két nap múlva, és azt látod, hogy van rajta 40 lájk, és ebből mondjuk 36 kolléga. És van, hogy agresszíven körbeír, hogy még csak hárman lájkolták, és hogy húzzunk bele... Mi értelme van ennek? Majd ebből kapunk új megbízást? És ha csak a nagy deal-eket reklámoznák, megérteném, de már minden nap van valami piszlicsáré dolog. Eszem megáll, de tényleg. Egyrészt. Másrészt pedig kb. a szósöl média az egyetlen, ahol még nem mosódott össze a munka és a magánéletem, és ezen nem is kívánok változtatni.... na mindegy. f*szom a marketingesekbe, na.

Új hozzászólás Aktív témák