Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• EQMontoya
    veterán

Napi first world problem rovatunk következik. Kukac ne figyeljen...

Tegnap elmentünk moziba. Be lett ígérve a gyerekeknek a sztárvórsz, meg amúgy is évente egyszer járunk csak, minek többször, van netflix. Az első moziban nem volt hely, csak az első sorba, következő előadás 3d-s, az után meg már csak este lesz, haladjunk. Bár az árakat elnézve majdnem ott ment el a kedvem az egésztől, de szerencsére nyeltem egy nagyot, és erőt vettem magamon, léptünk a következő moziba, a mobilos rendszerük szerint náluk volt még hely, igaz, az online foglalás lefagyott ott, hogy helyezd el a négy helyet, ahova ülni szeretnél, a székek között. Sajnos nem lehetett a székektől megszabadulni, így továbblépni sem tudtunk. Na mindegy, ünnepnap volt, parkolás az utcán ingyen van, de jó, mindegy, meddig tart. Élőben persze ment minden, mint a karikacsapás. Sajnos a kisebbik gyerek csak 11, film 12-es, gondoltuk kamuzunk, de ezeket nem lehet átverni. Rögtön levették, hogy nincs még 12, de nem azért, hogy ne engedjék be, hanem mert egy 11 éves, és egy idősebb gyerekkel olcsóbb a családi jegy, lol. Ennyit a korhatárbesorolásról. Na mindegy, a film jó volt, nem is az a lényeg, hanem hogy a jegyekre (így, kedvezménnyel) otthagytunk 42 EUR-t, nagy popcorn nagy üdcsivel 4 személyre 28 EUR volt. Ez így testvérek között is 40, parkolás 20 percenként lett volna 50 cent, tehát azt sem úsztam volna meg 4-5 EUR alatt a mozi parkolóházában (utcán meg hét közben úgysincs hely), és akkor még az útiköltségről nem is beszéltünk - mondjuk ez a többi mellett kvázi elhanyagolható. Szóval egy családi mozizás alsó hangon, kedvezményes jegyekkel 70+ EUR, ami több, mint 21k HUF. És akkor belegondoltam, hogy nagy vonalakban valószínűleg ez Mo-n sem sokkal olcsóbb. Tavaly (illetve idén januárban) az akkori új SW-t néztük épp Zalaegerszegen, de egyszerűen nem emlékszem, mennyit fizettünk. Most ahogy nézem, a Zalaegerszegi Cinema City honlapján 1250 Ft-os teljes árú jegyárat emleget, amit majdhogynem keveslek, de gondolom vidéken amúgy is alacsonyabbak a jegyárak, úgyhogy megnéztem a CC egy budapesti üzemegységében, ahol is 1720,- a teljes árú, és 1280,- a gyerekjegy. Ami konkrétan az egész családra vetítve 6k HUF, azaz feleannyi, mint amit én fizettem a jegyekért. Gondolom a popcorn-kóla esetében is hasonló a különbözet. Jó, nem is kétszerannyit keresünk, mint otthon, de azt hiszem, ezzel együtt is a mo-i látogatások idejére fogjuk időzíteni a mozis kalandokat...

p

Jó, nem is kétszerannyit keresünk, mint otthon

Nyeheh, értem én, de eleddig EU kontinentális részéről még nem ajánlottak többet, mint az itthoni fizum kétszerese, max Londonban, de ott meg inkább 3x ad azonos életszínvonalat. Szóval vagy ott kerestek elég jól, vagy itthon kerestetek nagyon keveset.

Új hozzászólás Aktív témák