Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Aktív témák
-
törölt tag
most lehet hogy én vagyok a hülye-fokukac úgyis mindjárt elmagyarázza
- de azért a pénzért az Artusjus rohadtul nem csinál semmit, neem? Tehát ha 5ft lenne a jogdíj nekik az is megérné. Azért meg hogy 100embernek legyen biztos jól fizető megélhetése én miért fizessek
Vagy ez a pénz is az államnak ficcen be? hülye kérdés tudom.. -
faster
nagyúr
válasz
fokukac
üzenetére
Az Artisjus önszántából egy fillért sem fog csökkenteni a jogdíjjakon, én viszont továbbra sem fogok Magyarországon a boltból venni írható dvd-t vagy cd-t. Ez van, ha harc, legyen harc. Nem értik, hogy növekszik a forgalom-> egyre kisebbek a gyártási költségek, miközben ők meg emelik a jogdíjjakat-> erősödik a feketebiznic. Ha nagyon leszállítják a jogdíjakat, az bevétel szempontjából nekik nem biztos, hogy jó, sokan nem tudják, hol lehet venni olcsón adathordozót, vagy nem akarnak venni mert nem tudják, hogy az mitől olcsó. Törvényi úton kéne gátat vetni a jogdíj sarcnak.
[Szerkesztve] -
Istenem, de nagy az állatkerted, és még kerítése sincsen...

kiengedéd ezt a sok hülye artisjus-os jogászt, és azok szabadon randaríloznak...
Árháború a memóriakártya-piacon
Bővebben: link
''A jogdíjak nem állnak összefüggésben a fogyasztói árral - mondta el lapunknak Szinger András, az Artisjus jogásza a kártyák ára és a jogdíjak viszonyát firtató kérdésünkre. - Egy adott tárolókapacitású eszközre akkor is ugyanannyit fognak másolni, ha olcsóbb lesz a sorozatgyártás miatt az ára, ha meg ugyanannyit másolnak rá, akkor miért kapjon kevesebbet a jogosult?''![[kép] [kép]](http://eniac.iit.bme.hu/~bazsi/puffer/bolond.gif)
Istenem, komolyan tökönszúrom magam.
a kerekeskút meg azért jó, mert oda lehet tolni, ahol víz van, ugye?
ha veszek memóriakártyát a fényképezőmbe, akkor ugyan mi a búbánatért kell nekem jogdíjat fizetnem?
-
Szőrös
veterán
mi a franc...Addikt lettem hollárihollárihollárihóóóó
-
faster
nagyúr
-
faster
nagyúr
válasz
üzenetére
google powa -
törölt tag
Mondja meg valaki nekem hol van a Rózsakert bevásárlóközpont.plííz sürgősen
mert 5re kéne oda mennem, de még ezt sem tudom hol van
gugli sem tudja
-
-
gratula...!

Akkor most jön az 1001 éjszaka meséje...
--------------------------------------
egyébként nem tud valaki egy olyan programot, amely előre beállíott időpontban kezd el a hangkártya-bemenetről hangot felvenni? a rádióból szeretnék így fölvenni vmit, amikor nem vagoyk itthon...
[Szerkesztve] -
Pópa
senior tag
Skacok!
Ha valakinek van, vagy valami jót tud elmondani valamelyikről, légyszi tegye meg.
(#3443) -
pweisz
senior tag

-
rup1u5
nagyúr
MA VAGYOK 1000 NAPOS

ÜNNEPELJETEK VELEM!!!! -
tildy
nagyúr
Jááj, jááááááááááj
.Milánóban sztájk vana reptéren

ma jött volna az esti géppel a párom (20.40es indulás).
Mi lesz most, hol alszik meg mi van?
Remélem a cége megoldja...

Elvileg hideg van ott is
Legalábbis ezt mondta.
[Szerkesztve] -
wireless
csendes tag
felkeltette érdeklődésemet ez a kép a képben, ezért kipróbálom már milyen. Végülis csak szerzek egy tunert, de honnan? Használt tv-t vegyek és abból forrasszam ki, vagy mennyibe kerül egy tuner, lehet egyáltalán külön kapni?
-
sakál
tag
Az tény, nem mindegy milyen bútorhoz veszed. Nekem sem minden ''ezüst'' TV tetszik. Egyik barátom két éve vett (akkor még méregdrágán) egy 16/9-es Thomsont, olyan ezüst szürke színben ami valami ocsmány. Úgy néz ki, mintha harminc éves lenne, és ráégett volna a kosz.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
wireless
üzenetére
Úgyhogy nézi az egyiket és a másik fenn megy a sarokban.Pl. ha egy filmet akar nézni, akkor tudja , mikor kell átkapcsolni...
Sakál:nekem nem tetszenek ezek az ezüst színű tévék.
Jóhogy mán nem vegyél új bútort is.A fkeete tévék legalább nem ''lógtak ki'' a sorból, azaz mindegy volt, milyen butorod van hozzá.
De mondjuk egy ilyen tévé a 70 es évek butorzatával kicsit vicces.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Samsung cw 29z068p
29''-os(72cm) síkképcsöves televízió
4:3-as képarány
Invar maszkos képcső
100Hz Natural Scan
Virtual Dolby hangrendszer
Kéttuneres kép-a-képben funkció
Előre programozott kép- és hangmód
Digitális zajcsökkentés
Euro Multi Rendszer
NTSC-kompatibilitás
TTX(200 oldal)
Grafikus képernyőmenü
Gyermekzár
Időzített ki-és bekapcsolás
2 scart csatlakozó -
sakál
tag
Amúgy nehezen igazodok ki a rendszerek'' tudásán''.
Az eddigi tapasztalatom (és másoké is ), hogy képminőségben a plazmák felette álnak a TFT-nek (TV készülékekről beszélek).
A minap azonban láttam egy hatalmas TFT-t (igaz, 3M Ft..) olyan képpel, hogy mindent ver.
A mai ''normál'' TV méreteknél (83-as) azt tapasztalom a jó minőségű CRT-k összességében jobb képet adnak a ''laposoknál''. Ez utóbbiak ugyan kontrasztosak, de a színek valahogy kenődnek - olyan VHS-esen.
Számítógép monitoroknál viszont 15-17 méretig viszont jobbnak tartom a jó TFT-ket, mivel egyáltalán nem tükröződnek, és mivel számítógép hazsnálatnál sok a grafikus elem, szvsz ezt a TFT jobban adja vissza. A szemet is jobban kímélik.
Az milyen márkájú TV volt, amit vettetek? -
wireless
csendes tag
persze hogy tudom, hogy műxenek. Azért a 60 hz itt is ott is ua, és nagyon kevés! a crt vibrál hisz a luminoforoknak kicsit az utánvilágítási idejük, a tft persze nem, mert pixelszimultán képvisszaadású. De egyik se fog tud 1 s alatt 60 képnél többet visszaadni. nálam a 75hz a minimus, inkább a 85.
A szemed nem rontja a tft, mert nincs röntgensugárzása.
[Szerkesztve] -
wireless
csendes tag
neked fogalmad sincs akkor mi az a jó minőségű kép. Egy tft eleve nem tudja színhelyesen visszaadni a képet, mert a pixelek színárnyalata erősen függ a nézőszögtől. A tűéles és pixelesnek hívnám, igaz a te szemed a közeli árnyalatokat összemossa és nem tudod, mi az a tűéles kép.
Vajon a professzionális grafikusok miért eszküsznek a crt-re? -
tildy
nagyúr
válasz
wireless
üzenetére
Hát nem tudom, de én ilyen ksi betűket már el sem tudnáék olvasni.
A legnagyobb beállítás 1280*1024 volt.És egyébként sem hiszem , hogy (a méretet kivéve) akkor különbség lenne az 1600*1200 fölöttieken.
Másik: tudod mi az a képfrissités?
tudod hogy működika tft és lcd megjelenítő?
A leírásod alapján nem nagyon.
Azért crt 60hz, és tft 60 herz kicsit külön dolog...
Azt a helyet ahol JÓ (használt) crt-t vettél 4000-ért, mutasd már meg nekem is, huginak kéne egy.
De tudja ám a 100 herzet 1024*768ban
Ja és a grafikusok nem 17'' -es monitorokon dolgoznak, hanem kb 21''on.
Nos nézd meg annak az árait, nem egy olcsó...Itt talán ez is bejátszik..
[Szerkesztve] -
wireless
csendes tag
azért nem veszek retek képű megjelenítőt, hogy majd könnyű lesz elvinni a vonaton! Ez remélem egyétértelmű? Amúgy honnnan tetszik venni, hogy nem vagyok vidéki, mert mindig is az voltam.
Én pl. 4000-ért vettem egy 17''-os crt igaz használtan.
Szó sincs játékról, nekem sokkal komolyabb dolgokhoz kell, mint idióta játékok szögletsségeinek visszaadására.
mennyi is lehet egy max 2048*1536-os tft ára? ill tudja a 12 ms tehetetlenségű megjelenítő azt az akár 120 Hz-et is? NEM! -
sakál
tag
-
tildy
nagyúr
válasz
wireless
üzenetére
És számítsd azt is, hogy a crt mikori technológia, a tfttől nem fárad el a szemed, stb.
Hidd el egy 12-16ms-os tft méltó ellenfele lenne a crtnek.Igaz az nem 80ért van.
Ha meg egy kicsit is vidéki lenél, aki koleszos, rögtön meggondolnád magad, hogy mit hogyan viszel fel mondjuk egy nyíregyi vonaton. De ezek szerinte neked ilyen gondod nincs. (én 6 év alatt kb 6szor jártam emg monitorral ezt az utat, és nagyon tudtam volna értékelni ha nincs akkora súlya...)
Meg mi az hogy rendeltetésnek nem igazán tud megfelelni? Játékra is van már olyan tft ami nem ''utánhúzásos''.
A harmadannyiról meg: én még normális , jó minőségű 17''crt-t nem láttam 30 alatt, inkább közelebb van az a 40hez...Az meg a 80 fele és nem a harmada.
[Szerkesztve] -
wireless
csendes tag
szerintem oltári nagy baromság pl 80.000-ért venni egy 17''-os TFT-t még ha milliomos is vagy, hisz harmadannyiért már veszel 17''-os CRT- és még a képe is millioszor szebb! Lehet hivatkozni a méretre és súlyra, csakhogy most megjelenítőről van szó, ahol a kép a lényeg nem a méret! vagy legyen ugyan kicsi és könnyű, igaz eredeti rendeltetésének nem igazán tud megfelelni, de mindegy?
EZ egy kicsit ilyen! -
tildy
nagyúr
válasz
wireless
üzenetére
Hát ez kb olyan kérdés volt, hogy melyik a jobb, a hyundai vagy mondjuk az audi.
De még ez az összehasonlítás sem jó.
szal melyik a jobb vétel: 10 ezerért egy 256megás mp3 lejátszó, vagy 10 gigás mini vinyóval ugyanez 50ért.
Ha 10 ezer forintod van , triviális melyik lesz a jobb. -
Szalma
őstag
válasz
wireless
üzenetére
(Mire kell? Mennyi pénz? Melyik tetszik? Stb.?)
Szeretettel:
Szalma
ui.: Monitorok környékén van 1000 topik a témából. Bővebben: link -
wireless
csendes tag
Szerintetek melyik megjelenítő a jobb, ill mlyiket érdemesebb megvenni: a tft-t vagy a crt-t?
-
divot
veterán
Ez milyen...

Súlyos sérülésekkel szállították korházba azt a turistát, akit egy busójelmezbe öltözött felvonuló vert meg Mohácson - tudatta a HavariaPress.
A mohácsi busójárás kedd esti záróünnepségén le akarta vetni jelmezes maszkját egy 32 éves férfi, amit egy álarcos felvonuló nem hagyott, mivel a hagyományok értelmében senki sem tudhatja, hogy kit rejt az álarc.
Az ittas turista azonban tovább próbálkozott, és a vita dulakodássá fajult. A kíváncsi férfit súlyos sérülésekkel szállították be a helyi kórházba, a búsójelmezes verekedőnek viszont nyoma veszett. -
Pópa
senior tag
Bővebben: link <--Logitech MX 1000 Laser Cordless Mouse
Bővebben: link <--Logitech MX700 Cordless Optical Mouse
Szerintetek?
[Szerkesztve] -
steve@prhw
őstag
Tudja valaki, miért van zárva a ''moderátort keresek'' topic? Valamiről lemaradtam volna? Buli volt éjszaka?
-
Panther
HÁZIGAZDA
Ja, és már nem tudom hogy ki linkelte azt, hogy milyen hideg volt keddről szerdára éjjel, de... szóval én már csak tudom, ugyanis hajnali 2-kor 1 órán és 10 percen át sétáltam hazafele, és tényleg nem volt melegem...

-
Lord Zero
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
hahóó
vmelyik deviáns mitológiai nézet szerint holmi csávók lepaktáltak az istenekkel: a jövőbelátás képességéért cserébe egyik szemüket adják - ők a küklopszok
azonban némi problematika adódott: az ötöslottó nyertes számain kívül haláluk pontos órája is ott lebegett előttük
fél szemük és félkegyelmük odalett, hogyígymondjam
hát ezért nem akarok a dvdírókról tudni most
a tudás megőrjítene
szerk (majd ha vettem már egyet, dumálhatunk)
[Szerkesztve] -
de nem is akkor vetted, amikor elkezdték gyártani?
a legelején még általában kiforratlan a fw, amit adnak hozzá, ezért midnenképpen frissíteni kell. A pár héttel későbbi darabokhoz már általában újabb fw-t adnak, ami már nem rendelkezik olyan borzasztó hibákkal...
----------------
Egyébként Lord Zero, szerintem várj pár hetet még a DVD-vásárlással, a pio109 még elég kiforratlan, a nec 3520-as meg a hamvába holt, még meg sem érkezett, de már kivonták, és jön helyette a 3530-as...
vagy vegyél egy pio 108-ast ócsóér'
az már kiforrott.
illetve, ha nagyon sok pénzed van, akkor Plextor 716-ost, mára már az is kiforrott...
[Szerkesztve] -
Lord Zero
addikt
kérlek ne kezdjétek itt is!!!
ide menekültem a többi topicból, erre...

-
Lord Zero
addikt
-
Qorthral
őstag
válasz
Lord Zero
üzenetére
Fél éve vettem egy Pio 108-at, nem olvastam írós topicocat, gondolván, hogy nekem a CD-írással se volt sose gondom... LOL !
De ezzel sincs
Ez az író mindent megevett amit eddig adtam neki, ideális háziállat... 
Azt javaslom, ne stresszeld túl magad emiatt, az átlagembernek, aki csak az adatait menti, a NEC v Pioneer ujabb írói nagyon is megfelelnek! -
VladimirR
nagyúr
válasz
Lord Zero
üzenetére
ha meg nem lennel elegge osszezavarodva => Bővebben: link
-
Lord Zero
addikt
nekem viszont az a bajom, h utálom már a dvd-írós topicokat

ezelőtt egy héttel még olyan egyszerű volt az élet: veszek egy nec3520at vagy egy pio109et, vagy vmit, gondoltam, fasza, van ahol akciós, minden remek és pompás
de azért, mondom, belekukkantok az illetékes topicokba
végzetes hiba volt
szerk: minél többet tudok (ami, tekintve, h nem volt még dvd íróm, igen egyszerű folyamat), annál messzebb kerülök a vásárlástól és lassan megtelik a vinyóm is (ööö, a milyen-vinyót-vegyek topicokat ezért hétmérföldre kerülöm
)
[Szerkesztve] -
-
tildy
nagyúr
válasz
TrollBalint
üzenetére
tök egyszerűen működik. Én azt vettem észre, hogy mindig az a jel lesz, ami a 9es szám mellett van.
-
Caesarion
aktív tag
s ezt ismeritek?
Bővebben: link -
Bibby
addikt
Nem tudom szerepelt-e már...
[Szerkesztve] -
Pópa
senior tag
Enyhülés következik... kitartás!

-
nálam most minden második kattintás után 1 pe4rcet kell várni...

------------------------
a tököm tele van, hogy csak nálunk van ilyen hideg. Londonban 11 fok van, Párizsban 9, de még Skandináviában és SZentpéterváron is melegebb van, mint nálunk...
Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Mozilla Firefox
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Interactive Brokers társalgó
- VoLTE/VoWiFi
- Méretes és széles gaming monitorral bővült az MSI kínálata
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Call of Duty: Black Ops 7
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Dobozos Lenovo Thinkpad T14s G6 Tartós Laptop 14" -60% Snapdragon X Elite 32/1TB FHD+ 22Hó Gar
- Samsung Odyssey LS49CG954SU OLED Monitor
- DELL latitude 5420 Tartós Üzleti Laptop 14" -70% i5-1145G7 4Mag 16Gb 512GB SSD FHD IPS
- Apple iPhone SE 2022 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook aiR m2 Midnight '13,6 8/256GB
- HP ProDesk 600 G5 i3-9100 8GB 256GB 1 év garancia
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1024GB/1T Újszerű Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- GYÁRI TÖLTŐK Macbook Magsafe 2 Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
- de azért a pénzért az Artusjus rohadtul nem csinál semmit, neem? Tehát ha 5ft lenne a jogdíj nekik az is megérné. Azért meg hogy 100embernek legyen biztos jól fizető megélhetése én miért fizessek

megyek is barátnőmhöz holnap este.

![[kép] [kép]](http://www.tar.hu/crab/smiley3rd/3_2/28.gif)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)