Új hozzászólás Aktív témák

• j.bravo

addikt

válasz t_a_m_a_s #4695 üzenetére

Na ja, egyelőre én is csak a nyálamat csorgatom utána. De a sima 70-300-ra szerintem nem érdemes lecserélned az 55-200-at; főleg azért, mert 200 alatt se egy ász, de 200mm felett tényleg elég kevéssé használható a képe. Próbáltam, volt fent a gépemen, és egyrészt meglepődtem hogy 200-ról 300-ra tekerve nem jöttek olyan sokkal közelebb a témák a keresőben, mint vártam, másrészt a képe...

Állvány kelleni fog előbb-utóbb amúgy is; bármilyen obit is veszel. Persze vannak akik sose használják, mert tényleg mindig olyan körülmények között fotóznak ahol vagy felesleges vagy pedig lehetetlen használni, de azért ők elenyésző kisebbséget alkotnak. Egyeseknek gyakran; a többségnek ritkán kell állvány, de kell.

jorden06: ha alaposan le tudod tesztelni, illetve a tulaj megbízható fazon, akkor nyugodtan. Illetve az újabb 100% műanyag zoom-oknál talán jobban lehetne aggódni, mint a régebbi fém-üveg kombóknál, de ha látható-tudható, hogy nem kalapácsnak használták az obit, az AF jól megy rajta, a zoom nem szorul; egyáltalán a mozgó részek nem szorulnak, nem lötyögnek, és úgy egyáltalán, az obi rendben van, akkor azért nem túl nagy rizikó a gari hiánya. Gari nélkül vett váz esetéhez képest mindenképp szinte elhanyagolható.

Új hozzászólás Aktív témák