Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  nVidia tulajok OFF topikja

Hozzászólások

(#82493) proci985 válasza TTomax (#82479) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

kb ugyanaz van, mint anno a JC3 startjanal. ott harom honappal kesobb ott tartottunk, hogy a jatek mar csak 5-6orankent omlott ossze (32GB ram / SSDn levo swap komboval), multigpu nem ment (egyik elso fecske volt), 4Kn semmi nem birta el 60 fpssel, de igazabol a 30nal is rezgett a lec. egy idoben boven az is 50% liked alatt volt. ehhez kepest mar felment 72%ra es az utolso 30 napban 90en van. tippre valahol jovo nyaron amikor tovabb esnek az arak es a kivaroknak lesz 250euroert 1080, a reviewek tovabb fognak menni felfele... mert egy 1060/580 szintu kartyaval amikor utoljara neztem is siman beesett 30ra az fps varosban, a navival viszont vegre meglesz a fix 60 fps.

JC4nel ahogy en latom alapvetoen azt probaltak megoldani, hogy mukodjon a kornyezet szimulacioja, amihez viszont meg kellett nyirni a fizikat es a felhasznalokat is limitalni kellett. ez spekulacio, de game engine designhoz es game designra minimalis ralatasom van:
- ment a vizszimulacio a levesbe mert horribilisan draga volt.
- ment a C6 es a granat a levesbe. elobbi foleg jo volt a fel bazis alaaknazasara es gyonyoru robbanasok eloidezesere, ahol neha konkretan masodpercekre aztan megakadt a jatek egy highend cpun is. meg neha crashelt minden
- ment egy csomo detail a levesbe, pl a fuvel a jatekos interakcioja (a 3ban le lehetett taposni), mentek a sinek. gondolom a tornado particle simulationja megorult ha a fuvet is fel tudta szivni. gyakorlatilag a poligonszamot visszavagtak, hogy amit nyerjenek az mehessen a weather simulationra.
- mivel a fizikai engine alapvetoen a robbanasokat nem birta, ezert a jatekosokat probaltak elterelni a robbanasokrol. szoval a varosi robbanasos celok (JC3 itt tudott nalam 2015ben a 3820/32GB/290X OC kombon 30 fpst) mentek a levesbe.

amivel nem szamoltak:
- a jatekosbazis just cause 2#ot vart.
- a just cause jatekmechanikaja pedig arra epult, hogy kidobtak a GTA osszes menjide menjoda questjet es jatekot csinaltak azoknak, akik a respawntol szamitott masodik percben mar megint elloptak a tankot.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  nVidia tulajok OFF topikja
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.