Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sirandrish
Topikgazda
-
solti
senior tag
válasz elder troll #45697 üzenetére
2 hete vettem használt JustDance-t
-
consono
nagyúr
válasz Sirandrish #45701 üzenetére
És látod mégis lesz, aki megveszi... Elhiszem, hogy a COVID alatt sokan vettek Switchet világszerte, akiknek ez az egyetlen konzoljuk és mindennel szeretnének játszani rajta, de ezek a rossz portok senkinek sem jók. Adták volna ki az eredeti verziót, fél áron, az simán futna Switchen is :/ Mondjuk akkor meg azért menne a nyígás, hogy bezzeg máshol a remake van!
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
addikt
válasz consono #45703 üzenetére
Cloud -ból nem tudom milyen felbontáson jött volna, mert elvileg az is változó...de lehet azzal jobban járt volna a Switch, mint egy rendesen butított natív verzióval.
Ez a port azért több sebből vérzik.
Szerk.:
Mondjuk eleve ahol a fix. 30 FPS sem megy, azt át kellene újra gondolni. Mert nem egy ilyen játék van, és azért totálisan ki tudja nyírni a játékélményt.[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
Sirandrish
Topikgazda
válasz consono #45703 üzenetére
Hát az lehet hogy szeretnének mindennel játszani, de szerintem nem így..
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
consono
nagyúr
válasz Sirandrish #45705 üzenetére
Az biztos...
ρσгτσ: mintha a PT Requiem videójában is 480p-ről beszéltek volna, hogy úgy streamel, azért az is elég karcsú... Mondjuk nem próbáltam ki milyen Switchen, nem merek rá mit mondani. Szerintem, ha fix 30 fps + 720p-vel lehetne streamelni játékokat még az is jobb lenne, mint az ezer sebből vérző portok. Meg ugye azért volt egy Doom meg egy Witcher 3 is, amit tisztességesen átportoltak...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
addikt
válasz consono #45706 üzenetére
A Plague Tale: Requiem szintén több sebből vérző játék, viszont sok mindenben nagyot fejlődött és nagyon élvezetes játékélményt nyújt. Szerintem. Ott a PC is vért izzad vele.
PS5 -ön és Series -en is csak 120Hz módban nincs 30 FPS lock, de az is csak 40 körül éri el a csúcsot. Ami azért nem ritkán beesik.
Azt akarom ezzel mondani, hogy az alá azért bőven kell hardver, és az előnyeiből sokat el tud venni, ha cloud -ból érkezik. Mert amúgy látványos játék és sokat ki tudtak hozni belőle az új gépeken. A hibákkal együtt.
-
consono
nagyúr
Tudom A hétvégén Series S-en meg PC-n is kipróbáltam De még csak most kezdek bele a V. chapterbe...
Szerintem a Requiem pont az a játék, ahol működhet a streaming, nem annyira a reflexekről szól, még a 30 fps sem zavaró. Mondjuk az irányítás az én ízlésemnek kicsit nyúlós... A data centerben meg bármilyen vas lehet, akár jöhet a MS Series X farmjáról isBorn too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
addikt
válasz consono #45708 üzenetére
Jah persze. Csak azért mondtam, mert maga a játék sem teljesen százas. Ehhez ha hozzádjuk hogy cloud, akkor nem lesz annyira baráti a végeredmény.
Én igazából már a betöltési időktől is agyvérzést kaptam. Sokáig nem is játszottam vele, csak a kíváncsiság hajtott. A demót próbáltam.
[ Szerkesztve ]
-
morfondőr
őstag
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
Rony949
őstag
Héten jön a Bayonetta 3. Már tűkön ülök!
Ti is várjátok?
-
Exelsior24
aktív tag
válasz morfondőr #45710 üzenetére
Ó jajj , pedig nagyon várom ezt a Pokémon játék párost, de a videó alapján nem tűnik valami hú-de jónak a teljesítménye a Switch-en, pedig már igencsak közel van a megjelenése, nem hinném, hogy sokat fognak rajta még csiszolni addig. Kíváncsi leszek majd a további tesztekre és értékelésekre is.
Steam / PlayStation: Exelsior24 / Nintendo Switch Friend Code: SW-3907-8356-3882
-
consono
nagyúr
válasz Exelsior24 #45713 üzenetére
Lassan lehet, hogy tényleg itt lesz az ideje a Switch Pro/Switch 2-nek...
-
Sirandrish
Topikgazda
válasz Rony949 #45715 üzenetére
Azért talán ideje lenne egy már megjelenésekor (ami nem most volt) is elavult HW korszerrűsítésére..
Mondjuk egy olyan mint a GTA V...amíg viszik mint állat, minek csinálnák a kövit?Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
consono
nagyúr
Én is ezt mondtam eddig minden évben, de lássuk be, mostanra tényleg eljárt a hardver felett az idő... Jövő karácsonyra valami újat kellene már mutatni!
-
solti
senior tag
Luigi's Mansion 3 tökéletesen néz ki, tehát tudja a Switch hardvere amit kell. Akinek nagyobb fps/felbontás stb kell, miért a Switchen keresi ezt? Legfőképpen miért gondolja, hogy a következő hw uptodate lesz? Mikor volt az N hardvere számok tekintetében bármikor pariban a versenytársakkal? Egyszerűen nem erről szól. Ha egy xbox /ps topicban szidják az N-t a gyenge hardver miatt, ám legyen, nem tudják hogy miért jó N konzol tulajnak lenni. De mindig elcsodálkozom rajta, hogy itt is téma... (meg számomra unalmas is az állandó switch2/switch pro várakozás...)
-
Sordoran
addikt
Mivel megtehetnék, csak nem teszik mert az elavult hardveren többet tudnak kaszálni. Igaz hogy nem a teljesítmény miatt vesszük a konzoljukat, és a játékoknál se a grafika a legfontosabb, de illene már a korral haladni.
Amiatt viszont én aggódnék, hogy lehet a Nintendo nem fog felülni a cross-gen vonatra, vagyis ha kijön a Switch utódja, az nem lesz visszafelé kompatibilis. Új kártyaformátum, és ha szeretnél régi játékokkal játszani, majd mi kiadjuk remasterben, vedd meg újra. Természetesen bízom benne, hogy nem lesz igazam.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
addikt
-
tag
válasz Sordoran #45721 üzenetére
Az baromi nagy csalódás lenne számomra ha nem lenne visszafelé kompatibilis, mert a nem túl szerény Switch játék gyűjteményem sokkal kevesebbet érne
Szerintem ezeknél az új generációs konzoloknál már nem fog kialakulni a "Retro élmény" később...[ Szerkesztve ]
Ajándék csónak ne nézd a lapát!
-
addikt
válasz DevilAqua #45724 üzenetére
Igazából mindegyik generációnál szépen sorban kialakul a retro élmény. Már a 2000 -es évek második felét is retronak veszik sok helyen. Illetve most kezdünk beleérni abba a generációba.
Nálam valahol itt kezdődik a retro.
Le is adtam az előrendelést.[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
Nekem így virtuálisan nem adja a retró, ehhez is kellene rendes CRT, meg az eredeti hardver De ez csak az én hülyeségem, sajnos nincs helyem hozzá
-
consono
nagyúr
Van fent a padláson egy Thomson TV-m, katódsugárcsöves, majd bele szakadtam, mire felvittem Van rajta Scart, meg talán kompozit bemenet is, ha elköltöznek egyszer a kölykök majd előszedem. Mondjuk addig még van jópár év
-
mirci18
addikt
Gamecube-nál pariban volt sőt erősebb is elvileg a többieknél.
A wii-nél gondolom direkt olcsosították a gyenge hardverrel.
Ha akkor helyette a wii u jött volna ki jobban jártunk volna.Ezt a messiás várást én sem értem.
Végre van egy olyan Nintendo konzol generáció amin rendes third party címek is jöttek így nekem nem kell két konzolt tartanom sőt nyúlhatok régebbi címekhez ami sokaknak már lerágott csont.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
addikt
válasz mirci18 #45729 üzenetére
Tekintettel arra, hogy ez alapvetően egy kézi eszköz, így rendesen meghatározza a keresztmetszetet az, hogy milyen teljesítményt tud. Méret, súly, költség tekintetében.
Meg ugye a Nintendo nem is együtt kezdte a generációt a két konkurenssel. Bár akkoriban sem számított erőgépnek az asztali konzolokhoz képest.
Ettől függetlenül jogosan merülhet fel az igény arra, hogy fő konzol legyen, de erre a teljesítmény hiányában sokak számára alkalmatlan. Plusz néha(?) elég trehány portokat csinálnak.
Azt senki sem vitatja, hogy a Switch egy nagyon sikeres generáció, ami mögé sok sikeres exkluzív címet építettek.
Viszont jelenleg ott tartunk, hogy a fejlesztők számára már a legutóbbi konkurens generáció kiszolgálása is problémát jelent. Plusz néhány fejlesztő a Series S erejére is panaszkodik. E tekintetben pedig a Switch -nek esélye sincs felzárkózni.
Nekem amúgy baromira bejön a Switch, de egyedül nem tudná kiszolgálni az igényeimet. Ezért tartok mellette más konzolt is. Ezt viszont nem mindenki teheti meg.
Most már elérkeztünk oda, hogy multiplatform címek jelentős része vagy trágya minőségben jelenik meg, vagy az előző részre (/motorra) építik rá. Vagy éppen cloud -ban jön. Már ha egyáltalán megjelenik Nintendo -ra.
Ez pedig évről évre egyre sűrűbben fordul elő. Ezért jön elő sokszor ez a téma, illetve igény. Nem csak itt, hanem más oldalakon is.
Szerk.:
Nem feltétlen kell amúgy nagyobb horderejű játékra gondolni. Én már egy Diablo 4 -nél is kíváncsi leszek arra hogy fog futni a Switch -en.[ Szerkesztve ]
-
Scarletiel
senior tag
Szerintem a Switch nem a multiplatform játékokról szól. Maximum azoknak akik nem akarnak laptopot cipelni és a buszon/vonaton/repülőn mindenáron játszani akarnak azokkal a játékokkal amikkel amúgy PC-n vagy nagy konzolon szoktak. Megértem, hogy van egy ilyen réteg, viszont azt nem értem miért jó mondjuk 2x 20 percet játszani a 85-ös buszon mondjuk, ahol bármikor arcon verhetnek és kiveszik a feltűnő kis téglatestet a kezemből. (Ez telefonnal vagy bármivel is megtörténhet, viszont szerintem a Switch, még a lite is nagyobb, figyelemfelkeltőbb.)
Az elvárás az emberek részéről megvan és azt is megértem, hogy mindenki erős Switch-et szeretne ahol elmegy SteamDeck szinten minden multiplatform játék meg mellé kap Nintendo exclusive-ot is és akkor nem kellene mellette fentartani egy 400 ezres PC-t vagy egy 250 ezres konzolt, viszont ezt sem lehet a Nintendo-nak csak úgy felhozni, mert mindenki tudja mit vesz, mik a limitációi a gépnek és ez megéri-e a vásárlónak. Én halál jól elvagyok az exclusive címekkel, szoktam handheld és dock-olt módban is használni, viszont sose viszem magammal, mert nekem nem ér annyit, hogy ellopják.
Az olyan dolgokat viszont teljesen megértem, hogy szoftveresen limitált a gép, se discord, se egy rendes voice chat, se streaming szolgáltatás, pedig erre mind mind alkalmas lenne. Az, hogy a multi címek szarul néznek ki rajta az természetes, hiszen minden fejlesztőt pushol az összes kiadó, hogy adja ki félkész állapotban a játékot, így se normális port-ra se normális játékra nincs nagyon esély. A rinyát a Series S gyengeségéről meg hallani se akarom a játékipar részétől, mert ha egy Nier-t le tudtak hozni Switch-re, akkor Series S-re is lehet portolni, csak időt kéne adni szerencsétlen gárdának. Dehát 3 fillérért az anyjukat is eladná minden kiadó...Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
addikt
válasz Scarletiel #45731 üzenetére
Én otthon is elsősorban kézben használom. Pedig van amúgy elég TV, de jobban szeretem. Meg azért van pár játék, ami dokkolva ocsmány.
Nem vonatozok, illetve nem használok tömegközlekedést sem. Szóval nálam elsősorban nem az a cél, hogy bárhol tudjak vele játszani.
A NieR sem tartja a 30 FPS -t. Az más kérdés, hogy már a konkurens előző generációin sem volt jó e tekintetben. Szóval lehet hogy jó játék, de például számomra így játszhatatlan. De például az Alan Wake konkrétan tragédia. Vagy tragikomédia.
Azt mindenki érti, hogy a Switch -et eladják az exkluzív címek is, de azért lehet igénye az embereknek. Én például simán eladnám a másik két konzolt, ha jönne egy erősebb gép, ami elfogadhatóan tudná futtatni a játékokat. Viszont nincs miért panaszkodnom, mert nekem mindegyik van otthon. Így megoldom a problémát(?).
Szerk.:
Egyébként az sem lenne rossz, ha nem portolgatnának az előző Nintendo eszközökről. Persze amíg ebben partnerek a felhasználók, addig ez nem is fog megváltozni.A Mario Kart 8 -at is nagyon sokan szeretik, de szerintem még többen örülnének annak, ha a foltozgatás helyett inkább jönne a 9. rész.
[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
válasz Scarletiel #45731 üzenetére
Nem feltétlenül van igazad, de hát nem vagyunk egyformák. Nálunk is leginkább csak az exkluzív címek mennek a Switchen, de csak azért, mert én gamer vagyok és van itthon több konzol meg PC is amin lehet játszani. Ráadásul a hordozhatóság nem csak azt jelenti, hogy buszon, villamoson, repülőn lehet vele játszani, hanem azt is, hogy a nappaliban a kanapén fekve, a gyerekszobában, vagy ne adj isten a nagymamánál, ahol még mobilnet sincsen Vagy a nyaraláson.
Előhoztad a Steam Decket, szerintem pont amiatt KELL a Nintendónak lépnie és hozni az új generációt, amin minden fut, nem csak a saját exkluzívai. Tök jó, hogy nagyot megy minden Mario játék, meg a Pokemon, meg a Zelda (na jó. most a Splatoon 3 is, a kölök is játszik vele), de ezekből jó ha 10 van egy konzolgenerációban. A játékosok meg hol vannak? Fortnite (vacak a Switch port), COD, BF, esetleg Forza... JA, hogy ezek a Switchtől eltérően lassan már a minden zsebben ottlévő mobilon is játszhatóak, ha máshogy nem streamelve? Előbb utóbb kiöregszik az a generáció, akinek a Nintendo még jelentett valamit.[ Szerkesztve ]
-
Exelsior24
aktív tag
válasz Rony949 #45715 üzenetére
Igen sok helyen látom, olvasom, hogy nagyon szidják ezt a Game Freak nevű fejlesztő csapatot. Az egyetlen bajom, hogy olyannyira nem képesek Switch-re optimizálni az általuk készített játékokat, hogy itt a Pokemon Scarlet/Violet-es videóban is mondja a srác, hogy egy csomó helyen a 30FPS sincs meg 720p felbontás mellett, beesik 10-15 FPS-re a játék, ami valljuk be már nem igazán élvezhető egy 3D-s játék esetében.
Amúgy a Switch-ben lévő Nvidia Tegra X1 processzornak már létezik egy utódja, a Tegra X2 ami gondolom jóval erősebb.Érdekesség, hogy most, hogy így rákerestem Wikipédián, az eredeti 2017-es Switch-ekben lévő chip is gyengébb valamivel mint a 2019-es újrakiadásban és OLED modelben lévő SoC, memória sávszélességben is 25%-al gyorsabb.
Tegra X1 Model T210: ODNX02-A2, Nintendo Switch (2017, HAC-001) Bandwidth: 25.6 GB/s, GFLOPS (FP32/16) 512/1024
Tegra X1 Model T214: ODNX10-A1, Nintendo Switch (2019, HAC-001(-01)), Nintendo Switch (OLED, HEG-001), Nintendo Switch Lite (HDH-001) Bandwidth: 34.1 GB/s, GFLOPS (FP32/16) 649 / 1298
Tegra X2: Model T186: Bandwidth 59.7 GB/s , GFLOPS (FP32/16) 750/1500
Azért ez a proci csere is nagy előrelépés lenne, kérdés, hogy a hűtés mennyire bírná.[ Szerkesztve ]
Steam / PlayStation: Exelsior24 / Nintendo Switch Friend Code: SW-3907-8356-3882
-
morfondőr
őstag
válasz Exelsior24 #45734 üzenetére
Lehet hogy erősebb lehetne a v2 és az OLED, de nem az mert az órajelek ugyanazok. Csak a die shrink miatt kevesebbet fogyaszt és kevesebb hőt termel. Egy új Nintendo konzolban viszont biztosan nem Tegra lesz hanem inkább egy Ampere alapú soc.
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
Balazs_
senior tag
válasz morfondőr #45735 üzenetére
A Tegra a chip neve, szóval van olyan Tegra is, amiben Ampere alapú GPU van.
Egyébként megjött a szokásos párhavi pletyka az új switchről, csak bedobom már ide, ha már eszéltek a Switch erejéről. Egyébkétn valószínűleg a játékokon az sem segít, hogy a proci órajele alacsony - Xbox One-nál is volt ebből gond, hogy a GPU még {jrta volna, de a CPU ereje elfogyott.
Egyébként nekem a kedvenc Switch összeesküvéselméletem, hogy az egyik open world Pokemon + új Zelda lett volna a húzócíme az új, erősebb Switchnek, fullhd@60fps-sel, de kötelező (mostani) Switch kompatibilitással és akkor mindenkit arra sarkalltak volna, hogy ha nem tetszik a 30, de néhol inkább 25 FPS, akkor vegyen újat.
-
Joker1977
csendes tag
Egészen biztos,hogy heteken/hónapokon belül jön az új Switch,mert én 2 hete vettem meg karácsonyi ajándéknak az Oled modellt...
-
consono
nagyúr
-
Lamond
csendes tag
Az Animal Crossinghoz mennyire kell angol nyelvismeret? Sok a szöveg? Vagy van lokalizált változata?
-
-
Joker1977
csendes tag
Spartan Gear Mora 2 kontroller jó megoldás lehet Pro Controller "helyettesnek"?Be kell valljam,az ára kicsit kedvezőbbnek tűnik a Proénál.Nyilván nem tud mindent,de azért használható?
-
consono
nagyúr
válasz Rage47 #45749 üzenetére
Kislányom pont ezen szenved, hogy családilag beköltöztünk a "szigetére" Ő meg nem tud minden helyet úgy használni, ahogy ő akarná.
Új hozzászólás Aktív témák
A Switch OLED saját, előre telepített védőfóliával érkezett, ne vegyétek le!!!!! - bár jó esély van rá, hogy fel sem tűnik... a funkciója a szilánkos törés elleni védelem, mindenképp javasolt egy vékony üvegfólia a karcok ellen is.
TILOS A WAREZ! (Itt a„Warez” = a szerzői jog (vagy más jogszabály) által védett szoftver, adat, szöveg, kép, hang, mozgókép, stb. jogosulatlan megosztása vagy megosztás kérése. Készülék hálózati/szolgáltatótól függetlenítése.)
Az általános moderálási szabályok érvényesek.
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler/Off tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Az ÁSZF alapján "Tilos...A hardverapro.hu, az Állásbörze és az Üzemeltető által kijelölt topikokon (részletszabályok itt elérhetőek) kívül máshol terméket, szolgáltatást, egyebet hirdetni."
(Az aláírásodban szerepelhet a hardverapro-ra vezető link...)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest