Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
AnonymusX
őstag
válasz
EmberXY
üzenetére
Szia!
Rage47 válasza tömör és lényegretörő volt, én csak annyival egészíteném ki, hogy ne lepődj meg, ha valami kamu indokkal le akarnak rázni. Ilyen lehet például, hogy azt állítják, nincs raktáron Domino kártya.A legjobb esélyed a nem partner üzleteknél van, régebben a Telekom webes üzletkeresője jelezte, hogy melyik az. Most már sajnos nem. Amennyiben a fővárosi lokáció megfelelő, Etele plázát ajánlom, gond nélkül megcsinálták ott az ilyen irányú váltást.
-
-
válasz
EmberXY
üzenetére
Most néztem csak fel ide, Telekom alkalmazás indít, írja, hogy biztonsági okból kiléptet, hát jó...
E-mail cím + jelszó megad, SMS-ben kódot küld (ilyen eddig nem volt), azzal beléptetett és minden ok.
Úgy tűnik, kötelező lett a 2FA.
Otthoniban is írják, de ott nem venném észre, mert eddig is be volt kapcsolva, csak alkalmazásban nem, mert ott a + ujjlenyomatot beállítottam az alkalmazásban. -
-
martongunar
tag
válasz
EmberXY
üzenetére
Ez szerintem csak akarat kérdése lenne a szolgáltatók részéről. Amennyiben a bejövő híváshoz tartozik egy IP cím, akkor el lehetne jutni ha nem is a végponthoz, de az illető internet/voip/vpn szolgáltatójához és ott szóvá tenni a dolgot.
Írtam a saját topikban, hogy hasonló e-mailes csalással jártam így többször és szinte 100% eredményt tudtam elérni azzal, hogy megkerestem az adott IP szolgáltatóját akárhol is volt az. Nyilván a két dolog nem ugyanaz és nem ismerem a technológiát, de szerintem a szolgáltatók amíg széttárják a kezüket, addig ez csak bátorítani fogja a bűnözőket.
-
-
4Grider
félisten
-
-
-
tomy86
addikt
-
-
Landsmann
addikt
válasz
EmberXY
üzenetére
Szerintem sem az a valódi használó. Szerintem a nevére egyeztettek kártyát az adataival. Lehet elhagyta az iratait és úgy. Máskülönben nem tudom honnan tudnának megszerezni mindent ami az adategyeztetéshez kell. (esetleg valami kiselejtezett iratokból ami csak úgy a szemétbe került) De nyilván ezt is gyorsan kell csinálni, mert ha már új iratokat igényel az illető, a régit a rendszer nem fogadja el.
Bár azért gyanús a dolog, hogy volt már hasonló, szóval túl sok mindennek kell klappolni, hogy véghezvihető legyen. -
tibor23
senior tag
válasz
EmberXY
üzenetére
Egy átlag voip ügyfél nem tud akármilyen hívószámot generálni, kár lenne mindent a voip nyakába varrni. Valamikor valamelyik szolgáltatónál kb. 5-8 éve egy nagyon rövid időre valószínűleg tévedésből volt erre példa, de én mostanában nem tudok ilyesmiről. Kizárólag olyan számmal lehet hívni, amit megerősítesz sms vagy bemondott szöveg által, ami te telefonodra jön.
-
4Grider
félisten
válasz
EmberXY
üzenetére
A hívószámhamisításnak van külön topikja.
Számomra érthető, hogy olyan hívószámot tesznek rá egy voip hívásra, amilyet csak akarnak, hiszen minimum 10-15 éve használom a technológiát. Inkább az zavar, hogy anno alternatív sms szolgáltatókkal simán meg tudta csinálni a Telekom, hogy ne vegye át tőlük a 30-as körzetszámú sms-eket, csak ha fizették a végződtetést, így le is haltak/drágává váltak az alternatív megoldások. A hívásokra meg csak a nemzetközi roaming tiltással tud reagálni a szolgáltató, az is csak 30-30 irányban működik.
Sokan használják a kontaktlistás szűrést, de elég sok hátránya van, hiszen te is akarhatsz egy terméket vásárolni, egy szolgáltatást igénybe venni, ahol a kézbesítéshez többnyire meg kell adnod a számod. Márpedig ha azon nem érnek el, vagy eljut hozzád, vagy nem. -
mezis
félisten
válasz
EmberXY
üzenetére
Üdv.!
Nem lehetne ezt a VoIP szolgáltatót arra kötelezni, hogy a kimenő hívás csak úgy indítható, hogy az igénybe vevő visszahívást kap a saját költségére? Vagyis ha a saját telefonszáma "látszik", akkor kicsenget a kért számra, ha nem, akkor volt egy téves hívás.
Még mindig jobb, mint ami most megy, bombáznak mindenkit a sarjukkal.Családtagom rendelt egy csoda "táplálékkiegészítőt", aztán jött a telefon az újabb rendelésre. Én vettem fel, elmondtam a véleményemet a "termékükről" Ezt követően fél-egy óránként jöttek a hívások a legkülönbözőbb telefonszámokról, 30-as körzetszámmal.
Fekete listára tettem, egy napig csend volt. Aztán jött megint egy hívás. Van még hely a listában... -
EmberXY
veterán
válasz
EmberXY
üzenetére
Sziasztok!
A VOIP visszaéléses dologgal kapcsolatban van egy nem túl előremutató fejlemény, miszerint a feljelentésemet elutasították, ugyanis nem történt bűncselekmény, és annak ellenére, hogy szerencsére valóban senkit nem ért kár, szerintük
"Személyes adattal visszaélés bűncselekménye akkor valósul meg, ha az elkövető célja az anyagi haszonszerzés, vagy ha a személyes adatok jogosulatlan kezelése jelentős érdeksérelmet okoz."
Tehát a problémára jelenleg sajnos nincs semmilyen megoldás sem a szolgáltató (roaming tiltás is csak hálózaton belül működne), sem a hatóságok részéről, szóval ha valaki hasonló cipőbe kerül, annak előre is sok sikert és kitartást.

-
ledgeri
nagyúr
válasz
EmberXY
üzenetére
Nagyon nyitott, ja: lényegében csak annyi, hogy megtudják, hogy 36y0xxxxxxx a magyar kód, és kitöltik randommal X-et és Y... wow... Esezleg meg is csöngetik, hogy kicseng-e, ha gonoszkodni akarnak biztosan. Ez még kevesebb változóval rendelekezik mint az email: [64, szinte bármi]@[256 domain, tld belevéve]...
Miután megjártam a fentit, nem igazán érdekel (mert értem, hogy mennyire semmi). Inkább az általános bankos SMS függés SIMswap potenciállal... Na az inkább! -
-
madiras
friss újonc
válasz
EmberXY
üzenetére
Szia.
én is egyre gyakrabban kapok ilyen ismeretlen hívásokat és mindig arra hivatkoznak hogy én csörgettem meg őket.2 kártyás Almás telefont használok. Mindkét kártya Telekomos.
Fő SIM egy fizikai SIM kártya ami napi használatban van.
Második SIM egy eSIM ami aktív ugyan de soha sem használom telefonálásra, csak a mobilnetét!Az ismeretlen hívások rendszeresen és csak az eSIM számán érkeznek, azért mert állítólag megcsörgettem őket.
Azt gondolom:
1. vagy a Telekom rendszerében van a hiba
2. vagy az iOS operációs rendszerben van a hibaHa valakinek van rá megoldása, vagy ötlete akkor azt szívesen venném.
-
Sordoran
addikt
válasz
EmberXY
üzenetére
Ugyanez volt velem a nyáron, a harmadik ilyen visszahívásnál kérdeztem meg, mégis ki kereste az én számomról, akkor derült ki, hogy OTP csalók próbálkoztak. Igen, külföldi Voip szolgáltatón keresztül tudják a számod "használni" (valójában csak úgy látszik mintha arról hívnának). Amit én tettem, és azóta (tudomásom szerint) nem fordult elő ilyen az én számommal:
- Bejelentettem a Telekomnak, pár nappal később technikus keresett, és rakott egy korlátozást a számomra, hogy külföldről tiltják. Ha itthon vagy ez nem probléma, de ha közben kimész külföldre akkor nem fogsz tudni haza telefonálni. Ezt egy hétig tartották fenn, én itthonról semmit nem vettem ebből észre, 1 hónappal később mikor kimentem pár napra Romániába semmi problémám nem volt.
- A Telekom kérte, tegyek feljelentést a rendőrségnél. Ezt ügyfélkapu segítségével online megtettem, másnap felhívtak a rendőrségtől hogy egyeztessük a történteket. 1-2 héten belül az eljárást megszüntették, mivel nem történt (tudomásom szerint) tényleges átverés, megkárosítás, bűncselekmény. Viszont legalább van nyoma, hogy ha egy ügyben előkerülne a számom, akkor hamar tudom tisztázni magam.
Azóta nem hívtak "vissza", szóval reményeim szerint ez megoldotta a problémát. Viszont van akinél ez odaáig fajult, hogy számot kellett váltania. Javaslom te is hívd fel Telekomot, és ha lehetőség engedi majd ők korlátozzák, és akkor nem fogják tudni használni a számod. Gondolom ha pár napig mindig visszapattan a te számoddal próbált hívás akkor mennek tovább másik számmal, de legalább neked nem lesz problémád vele. -
4Grider
félisten
válasz
EmberXY
üzenetére
Amit vagy nem fogadnak be, mondván nem merít ki törvényi tényállást, vagy befogadnak, mert rá tudnak valamit húzni, aztán 1-2 hónap múlva lezárnak, mert internet felől érkezett hívásnak a forrását nem fogják tudni kideríteni, ha a visszaélést elkövetőnek van némi esze.
-
AnonymusX
őstag
válasz
EmberXY
üzenetére
Szia!
Ilyen előfordult már, lehet pont ebben a topikban írták. Az van, hogy vannak olyan VoIP szolgáltatók, amelyek a megjeleníteni kívánt számot nem ellenőrzik, bármit beírhat a VoIP előfizetője, hogy milyen számot lásson a hívott fél.
Valószínűleg a Te számodat használták erre.
-
m1lan
őstag
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
EmberXY
üzenetére
szia, itt az előleggel kapcsolatos tudnivaló, csak a számlából írják jóvá, a részleteket fizetni kell [link]
a már a fiókodban lévő részlet számla esedékessége szerintem e hónap utolsó napja.
nálam is így van, a hó végén, kerülnek fel a jövő hónap végéig esedékes részletek
jah és mivel csekket kértél, így kapni fogsz róla csekket, de a számla hamarabb elérhető a fiókodban mint mire a postás bedobja
-
MadMancs
veterán
válasz
EmberXY
üzenetére
10 ből kettőnek is kell lenni az úgy jól van. Van 1 amit ők aktiváltak, és van 1 amit te aktiválhatsz. Az 5 ös meg igen, elég hektikus. Dominónál nagyon sokszor összeakad, azoknál akiknél aktiválva lett korábban az 50mb free ( mivel abból lett az 5Gb). Legalábbis itt az a tapasztalat. Nálam ilyen.
-
Met
nagyúr
válasz
EmberXY
üzenetére
aztán meg valami hivatalos rendőrségi szöveggel befosatnám
Mert aztán ezeket annyira érdekli...
Az egyik 3D-s grafikával foglalkozó piactéren rám írt valaki hogy vegyem fel vele emailben a kapcsolatot munka ügyben. Ráírtam.
Erre jött a mese hogy valami amerikai nő (küldött valami igazolvány képet is) francia országban van és a halott rokonának keres örököst akinek mittudomén mi a neve és ha nekem is az a nevem akkor milyen gazdagok leszünk
-
Enigma1945
őstag
válasz
EmberXY
üzenetére
Szia!
Nekem volt egy kis bajom a korlátlan 3 napos net után!
Ugye mindig 0:14-kor van vége a korlátlan netnek..
Míg tartott a korlátlan 3 napos netem, bekapcsoltam ezt a másik korlátlan netet ami 2020-ig jár..
0:14 után nem volt semmilyen netem, holott a Telekom app is jelezte, hogy vége a 3 napos korlátlan netnek, DE az ajándék net aktív.
Repülőgép üzemmód BE, majd KI, de semmi.
Telefon újraindít, de semmi
Kivettem a simkártyát is, de semmi.
Hm..
Felhívtam a 1414-et, kértem segítséget, valamit állított a csaj, de nem tudott segíteni.
Felhívtam ma 8 körül őket megint, a csávó a hálózatot frissítette, majd kb 5 perc után már van ez az ingyenes net most.
Érdekes volt.
Akinek nem működne korlátlan fizetős net után, sehogy, hívja a 1414-et, mert nekem sehogy sem akart menni.
Jah, és én kaptam sms-t a korlátlan netről. -
clon
senior tag
válasz
EmberXY
üzenetére
Komolyan csodálkozom, hogy a T min csodálkozik hiszen a korlátlan nem "szerintem" jelentősen kevesebb mint a korlátos előfizetve, így azért lehet rá számítani lesz rá komoly igény.
Ilyenkor az jut eszembe, hogy akik kitalálják az ilyen "adjunk ingyen netet Karácsonyra a népnek" azoknak ugye korlátlan van (céges és nem kerül neki semmibe) így bele sem gondolnak milyen mennyiségű előfizetői réteget érint(het)
-
zmtTom
aktív tag
válasz
EmberXY
üzenetére
Sajnos az adategyeztetésről az sms nem jön meg. Nekem volt (van) el téve 3db szám amit majd a gyerekeim fognak használni mert kapcsolódik hozzájuk és évente ugye egyeztetés. Nem jött róla sms, mikor meg csináltam neten ott ki írta hogy sikeres. Aztán jött a derült égből villámcsapás amikor az ügyfélszolgálat mondta hogy már nem aktív. Akkor újra gyorsan telefonon meg lett csinálva és még töltöttem is rá biztos ami biztos és másnap fel hívott az ügyintéző hogy még mindig nem sikeres és újra megint csináljuk meg. Negyedik alkalommal lett jó. A másik szám pedig elsőre. Szóval nem is értem
De tanultam belőle és jövőre nem így fogom csinálni. -
válasz
EmberXY
üzenetére
A beléptetési mód változtatása miatt nyúlhattak mellé ennyire, de Telekomos illetékes írta másik témában, hogy kritikusnak hibának van rögzítve és már rajta vannak az ügyön.
7etape: Jelezni kell nekik, hogy mit rögzítsenek elsődlegesre.
Azt a harmadik e-mail címet nem valami játék regisztrációjához adtad meg? -
SUPREME7
őstag
válasz
EmberXY
üzenetére
Ha egyszer beállítod, akkor elvileg az másik telefonnál is megmaradna. Nem iphone véletlenül? Annál volt nemrég szoftveres bug, hogy hiába volt beállítva, szám nélkül ment a hívás.
Egyébként meg miért lenne az alapértelmezett a rejtés? Szerintem ez hülyeség lenne, nekem is most hálózati alapbeállításon van és nem rejti.
-
-
-
tsteve
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Eladó új Asus Prime Z690-P D4 (3+1 db), AJÁNDÉK 256 GB M.2 SSD-vel és SSD hűtőbordával
- Fujitsu Lifebook E780 (i7 120 SSD, 8 GB HD)!
- Lenovo Thinkpad T440 (i5 4nd, 12 GB, 120 SSD, HD)
- Xiaomi 15 Ultra, újszerű, Alza vásárlás, 34 hónap gyári garanciával, eladó!
- Üzletből, garanciával, Lenovo ThinkPad T14 Ryzen 7 Pro-4750u/16GBRAM/512GBSSD/FULLHD IPS Touch
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Kerestem, de nem találtam ilyen menüt.

De tanultam belőle és jövőre nem így fogom csinálni.
dptrsk