- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
PedroPascal
őstag
válasz
Landsmann #143868 üzenetére
Esim van a Yettel-hez, telefon beállításban és a Yettel appban sincsen olyasmi ami arra utal hogy SA vagy egyéb 5G beállítható lenne. Yettel Yepp azt mondja hogy nincsen sebesség korlát. Annyi korlát van benne hogy napi 108Gb adat után arra a napra már nincs több net. Próbának így ingyen jó 7 napra de mivel eleve van Telekom korlátlan netem 2 multi simmel így nem fogom ezt is fizetni pluszba. Remélem a Telekom is felzárkózik hamarosan erre a sebességre.
-
PedroPascal
őstag
válasz
Landsmann #143866 üzenetére
Most olvastam a fentebb linkelt cikket. Elvileg még csak a Honor telefonok tudják az SA hálózatot és a következő a Samsung lesz. Ezt a szolgáltató frissíti vagy a telefon szoftver fog frissülni?
Azt értem minél magasabb a frekvencia annál nehezebben megy át a falon de ez a Yettel 5G elvileg 1800-as.
Képen a Yettel 5G aktív. Ugyan úgy mint a Telekom 5G itt. De ha épületben vagyok bárhol a Telekom térerő jobb és a net is gyorsabb bent mint a Yettel ezt tapasztalom eddig. -
AnonymusX
őstag
válasz
Landsmann #143024 üzenetére
A maradék előfizetéses számomra akartam aktiválni, de ugyanígy jártam. Az alkalmazás szerint nincs semmi kiegészítő szolgáltatásom (ami nem igaz, mert egyébként van).
A chat szerint technikai probléma van, azt nem tudták megmondani, hogy emiatt meghosszabbítják-e az akciót.
-
válasz
Landsmann #143001 üzenetére
Képtelenség, egyszerűen nem látja a másik 2 számom a Magenta moments után, ha kiválasztom az ajándékot. Pedig azt írja, hogy minden sim-re lehet aktiválni. Na pont arra kéne, ami a telefonban van, nem arra ami a riasztós. Szerintem arra se sikerült, mert folyton visszaugrik ugyanoda, az elejére, hogy aktiváljam. Egyszerűen szuper funkció.
Miért nem tudták simán beletenni a kiegészítő szolgáltatásokba ezek a szerencsétlenek? Minek kell erre a Magenta moments ***ra kattintgatni, ha nem működik úgy se? Írja jóvá simán, mint 2 éve a 3GB-ot, aztán pá...
szerk: töröltem a Telekom appot, újra telepítettem, mostmár egyáltalán be se engedSzuper stabil informatikai háttér
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
Landsmann #142967 üzenetére
Regisztrációkor el írhatták a számot és neked jön, simán előfordul. De én meg sms-t sem kaptam, egyszerűen a számommal minden üzenetküldő appra regisztrálva van, Viberen még kép is van kirakva egy nő akit soha életben nem láttam még.
Majd felhívom a Telekom-ot azt megkérdezem mi történhetett hátha utána tudnak nézni hogy esetleg 2 előfizető használja ugyanazt a számot, vagy már nem tudom. Legjobb lenne ha meg tudnám szüntetni, nem kell, kész.
-
4Grider
félisten
válasz
Landsmann #141843 üzenetére
A másik kettőnél ugyanazt a biankó sim-et használják feltöltős és előfizetéses díjcsomaghoz is, így a partnerek nem tudják lerázni a kevés bevételt jelentő feltöltősöket. Itt mindenképpen külön sim kell, így lehet azzal játszani, hogy abból mesterségesen kicsi készletet tartanak és minél több embert sikerül lerázni, annál jobban indokolható a kis készlet belőle...
-
csaszi75
senior tag
válasz
Landsmann #141243 üzenetére
Ez a roaming dolog nem is az érdekességen múlik, hanem hogy melyik szolgáltató mennyire igyekszik a legkedvezőbb nagyker partnerrel megegyezni, vagyis nyerészkedni a nagyker díjakon (is)..
S mivel egyik szolgáltató sem hülye, elég sok pénzt megspórolnak azzal, hogy mondjuk az adott országban roamingoló előfizetőik 80%-át a legkedvezőbb partneren tartják.. 15-20 évvel ezelőtt még nem volt ekkora biznisz, csak hogy azóta számosságában sokkal több ember használja a roamingot, amibe szépen belerondított az EU az EU-n belüli díj megállapításával/korlátozásával..
Így pláne megy a steering, hogy minél többet spóroljanak a nagykerként kifizetendő díjon..
Egy adott országban más és más díjakban egyeznek meg az egyes szolgáltatók egymás közt..
T a T csoporton belül igyekszik tartani a pénzt (már ahol teheti és tudja..) A többi szintén a haverokon belül tartja a pénzt.. -
thomas77
senior tag
válasz
Landsmann #140727 üzenetére
Gondolom képek nélkül is elhitted volna, de azért most lecsekkoltam még 1x.
Speedtest, beállítások, Yeti.
Tényleg megy. Akárhányszor. -
nfsu17
veterán
válasz
Landsmann #140534 üzenetére
Nem.
rushty
ó+
Akkor ez megoldva.
(Igen, írja, hogy hálón belül, el is szoktam olvasni, most ez teljesen kimaradt a felfogásomból. Főleg, hogy az ingyen negyven perc meg minden irányban van).
Ez jó tanulópénz volt.De a 'netes bugra' ez nem megoldás, akkor konkrétan ingyen neteztem ezek szerint hétfőn.
-
-
-
cs.zs.
veterán
válasz
Landsmann #140382 üzenetére
Mi nem életszerű azon, hogy
én egy csomó telefonszámot tudok, amit bárki másnak a telefonjába is be tudok ütni, ha az enyém összetört.
A feleségem is egy rakat számot tud, amit bárki más telefonjába is be tud ütni, ha az övé összetört.
És ha ezek a hirtelen "kölcsönkapott" telefonok nem küldenek hívóazonosítót, akkor a jelenlévők jelentős része szerint meg kell dögleni.
Sajna ide vezet a gondolatmenet.
-
nfsu17
veterán
válasz
Új személyigazolvány készítésekor tudsz neki megadni vészhelyzeti telefonszámot.
Ha 'modern' a rendőr/mentős, nem a telód fogja b'szkurálni, hanem a személyid kiolvasni. Azt max nem talál benne számot.looser
Akkor passz.
Max még annyi, hogy akkor kapcsold ki.
Teló restart.
Kapcsold be.
Próba -
EmberXY
veterán
válasz
"Valamikor volt egy olyan kezdeményezés, hogy vészhelyzetben az értesítendő személy számát a telefonkönyvbe talán CLI (ebben nem vagyok biztos) néven mentsük el."
ICE - In Case of Emergency
De ez szerintem is azért fura, mert OK, hogy el van mentve, de nem hinném, hogy a mentős vagy bárki a képernyőzár feloldásával bíbelődne ilyen esetben és nyilván nem is tudna vele mit kezdeni.
-
dr9
tag
válasz
Landsmann #140106 üzenetére
A 4G gyengébb ott. Ha nem tudná elkapni rendesen, akkor "NOT RESTRICTED" lenne max. Restricted, akkor a 4G jelerőséget látod.
Nekem itt van pont a cella nem messze tőlem, rajta N1 (orange), de a városban sok helyen van N78, már ha kimegyek, akkor is átvált N1-ről N78-ra, de mind1 a sáv, mert akkor is RESTRICTED. Ha mielőtt megyek magyarországra elkapom a T jelet (mert kb. 15km-re vagyok a határtól) meg fogom tudni nézni én is hogy van e 5G úgy.
-
richard_d85
csendes tag
-
zelikocc
senior tag
válasz
Landsmann #139645 üzenetére
Az a helyzet, hogy jelenleg nem nagyon éri meg 5 MHz-ért B8-at indítani. (Sokkal inkább érné meg országosan a teljes 30 MHz-es B3-at felhasználnia a T-nek pl.: 15-15 MHz felosztásban és aztán CA-val összefogni --- ha már elhappolták az összes szabad frekit a Digi elől, miközben nem is használják semmire.. khm.. a GSM 1800-at elkéne már felejteni...)
A Yettel azért használ B8-at, mert ők 10 MHz-et tudnak rajta nyomni, cserébe B28-on csak 5 MHz-ük van, ami viszont már jobban megéri, mert kicsivel jobb a lefedettsége, így lehet játszani a terhelés eloszlással, hogy csak a nagyon távoli eszközök használják.
A Vodafone ennél sokkal gyalázatosabb és siralmasabb okból használja a B8-at: a lehető legkisebb pénzbeli befektetéssel indított 4G-t az olyan régi elvault site-okon, ahol egészen eddig nem volt 4G, csak 3G. A 3G lekapcsolás után pedig teljesen megszűnt az adatforgalom lehetősége. Ezért teljes bázisállomás modernizálás helyett olcsójancsi megoldással a 3G helyére konkrétan egy 5 MHz-es B8 4G-t tettek be, ugyanazokkal az elavult vasakkal, amiken eddig csak 3G ment maximum.
Meglehet nézni a cellmapperen a voda B8-ra szűrve, hogy milyen sok site érintett az országban, ami eléggé elkeserítő. Sajnos BP-n is elavult rádiós berendezéseket látni a legtöbb helyen a vodának.Mindeközben a Yettel agresszív modernizációjának köszönhetően a hálózatának igen nagy részén az utolsó csavarig lecserélte a rádiós eszközeit.
Sajnos a Telekom is egy kicsit megrekedt a fejlesztésekkel, de azért sok helyen látni az országban, hogy új rádiós eszközök kerültek fel (az amúgy sem annyira elvault eszközök helyett, mint a vodának), viszont nincs változás a frekvenciákban. Gondolom a T most "altat" aztán egyszer csak "durrantani" fog és a már modernizált site-jain elkezdi nyomni az 5G SA N1-et. De legalább a Yettel ösztönzi a versenyre.
A voda meg, hát voda... több éves lemaradással... -
-
vence
aktív tag
válasz
Landsmann #138965 üzenetére
Ez lehet telefonfüggő is,
de nálam köszönő viszonyban sincs a teló által kijelzett,
ill. az app., vagy a fiókban webes felületen mutatott adat.Az utóbbi kettő egyébként legtöbbször egyezik, egyértelműen egy helyről van az inputjuk és ugyanazzal a használhatatlan késéssel.
Szóval tényleg ez is a "szolgáltatás" nevetséges része,
ami persze szerintük jó és más nem is lehetséges. -
-
-
4Grider
félisten
válasz
Landsmann #138710 üzenetére
A törvény az törvény, szóval jogos.
Feltöltés hiányában történő megszűnés esetén nincs meg ez a lehetősége a szolgáltatóknak, ha az ügyfél jelentkezik egy éven belül a pénzéért. A számhordozás viszont az ügyfél döntése, elvileg a számhordozásért magáért is lehetne pénzt kérni, hiszen extra szolgáltatás.
A bankkártyás fizetések esetén nagykereskedelemben megszokott a fizetési mód extra költségeinek (ugye ez két tételből áll) továbbhárítása a vevőre, kiskerben meg beleépítik az árrésbe, így igazságtalan azokkal szemben, akik átutalással vagy készpénzben fizetnek. -
Bl.Gyo.
őstag
válasz
Landsmann #138663 üzenetére
Kösz. Kicsit fura mert neten sok helyen van hogy végre támogatja X verzió számtól a messages, amitől nekem újabb van már rég, de még semmi. Akkor gondolom ország függő mikor hol teszik elérhetővé/aktiválják az appban, ahogy szokása a googlenak. Miért kell ezen ennyit ülni...
-
nfsu17
veterán
válasz
Landsmann #138496 üzenetére
A Fizetési Pont termináljai minden esetben kérnek PIN kódot feltöltéskor.
Vagy nem.
Simán fizettem MÁK-ban 3000 ft-ot revoluttal, még csak engedélyt sem kért.
Simán fizetek digi számlát weben, legtöbbször nem kér megerősítést.
Aliexpressen a legeslegelső fizetésemnél sem kért semmit.
Anyám vett 18e-s cipőt neten kártyával úgy, hogy nem kért semmi kódot, sms-t, semmit. Mondjuk ott én is néztem. -
EmberXY
veterán
-
DeathAdder
veterán
válasz
Landsmann #138484 üzenetére
Megfordult, de nem foglalkoztam még vele, pénzt úgysem látok vissza tőle
Kártyát a pillanat hevében gyorsan kitöröltem, ezért nem emlékszem mutathatta -e a kártya teljes adatait cvc számmal? Lehet leűrítem a biztonság kedvéért, nincs rajta sok lóvé, mert csak netes vásárlásra használom.
-
mezis
félisten
válasz
Landsmann #138376 üzenetére
Elindítom az app.-ot, ott van nálam a telefon. Kicseng, rezeg, ránézek: hagyom érvényesülni az üzenetrögzítő app.-ot vagy "felveszem".
Vagy már a hívó nyomja a szöveget az üzenetrögzítőmre és akkor eszmélek és közben "felveszem".
30 évvel ezelőtt ez így tudott működni. Magnó hang kazettával, később mikro kazettával, aztán félvezető memóriával. Csak elférne pár "nyomógomb" a kijelzőre a GHz-ek, GByte-ok korában. -
the.odzsy
aktív tag
válasz
Landsmann #138023 üzenetére
Köszönet! Azt én is észrevettem. Személyes tapasztalatra gondoltam. Nekem van nem messze a Peres partján egy horgásztanyám. A Digi és a Voda szörnyű lett. Kettővel mellettem levő szomszéd eddig szenvedett a Telekomos internetével ( csak a hűtő tetején volt nála net
). Amióta elindult az új torony már mindenhol működik a net és a telefonálás. Amikor kinézek, mindig sikerül otthon hagynom a Telekomos kártyámat használó Ipademet. Gondoltam van itt valaki a fórumon, akinek vannak onnan személyes tapasztalatai. Hát ennyi majd ha megyek, megnézem én.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ingatlanos topic!
- Apple MacBook
- Kuponkunyeráló
- Linux Mint
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest