Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
legenda
A mobilosra csak, a vezetékes és a mobil nem azonos hálózat ilyen tekintetben.
Atomgeszi: Ilyen hibaüzenetnél pedig valóban az adatok megadásával szokott probléma lenni, ez nem fejlesztési gond, ráadásul nem is a Telekom adatbázisában ellenőrzi a rendszer az adatokat, hanem az országos nyilvántartóban.
Nagyon pontosan kell megadni a személyes adatokat, sokszor még a zárójelekre, pontokra...stb. is figyelni kell.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
btudos
nagyúr
Nem ugyanarról beszélek, ez inkább tűnik hibának, vagy valami egyéb módosításnak, mert mi alapján módosítják az egyeztetés időpontját, ha te egyszerre csináltad.
Én csak annyit írtam, hogy az SMS értesítés kiküldése sok felhasználónál célt érhet, és automatikusan adatot egyeztetnek akkor is, ha amúgy még nem kéne (mert mondjuk nem használ online felületet, ahol láthatná, hogy amúgy még nem kellene foglalkozni vele).
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
Zeki
nagyúr
Erről annyit, hogy anno vettünk fel szocpolt is a bankhitellel, közben senki sem mondta, hogy változott a szocpollal terhelt lakás eladása, még az ügyvéd sem tudta, csak estem pofára a hivatalban. Utána 3 ügyvédhez is mentem, ők is csak annyit tudtak, hogy kikeresték, az hány évvel azelőtt változott meg. És akkor néztek egy nagyot, mert ők sem tudták.
-
Huroq
senior tag
Amennyiben tudatában van a vásárló, hogy hűségszerződéssel vette az eladó a készüléket és így mégis kell neki, akkor nem értem miért szeretnéd büntetni az eladót. Ugyan úgy ebben a helyzetben is a korrekt tájékoztatás a lényeg, senki nem tart fegyvert a vásárlónak a fejéhez, hogy márpedig meg kell így is vennie. Persze mindenki azt gondol amit szeretne és azt vásárol amit szeretne.
-
törölt tag
Ez így egy teljesen hülye felvetés. Ha a tulajdona, azt csinál vele, amit akar. Az egy teljesen külön dolog, ha részletfizetésre kötött szerződést. Azt fizetnie kell, és kész. Akkor is, ha ellopják a telefont, akkor is, ha eladja, akkor is, ha használja, mindezek nem befolyásolják az eredeti részletfizetési szerződést. Az meg a vásárló rizikója, ha ilyenbe belemegy. És nem kéne a vásárlókat hülyének nézned, felnőtt emberek, el tudják dönteni, h kell-e ez a rizikó nekik. Akkor lenne igazad, ha olyan szerződést kötnének a részletfizetéshez, ami magában foglalja, h másra át nem ruházható. Kár ennyit rágnod a szart ezen.
-
MadMancs
veterán
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
MadMancs
veterán
Nem tudom. Nekem itt is ott is aktív
Ezek szerint aki eddig nem aktiválta az bukta az 5Gb-t, aki igen annak megmaradt.
[ Szerkesztve ]
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
MadMancs
veterán
Ez így egyre jobb. Legalább már az adatmennyiség stimm. Egyébként Telekom fiók ( weben) mit mutat? Telekomnál nem ritka hogy az app és a web mást mutat.
-
anglergab
addikt
A mobilnet technológiai sajátosságai miatt mindig kevésbé terhelhető, mint egy ugyanolyan vezetékes net. Értsd: ugyanolyan azt jelenti hogy azonos az egy szegmensre vagy szektorra jutó maximális linksebesség és betáp (ebből következik, hogy most koaxról vagy optikáról lehet csak szó mint vezetékes net). Sőt, ez jelenleg csak a mobilos MIMO-val lehetséges, aminek a hatásfoka változó, sok dologtól függ. Illetve a mobilos 256QAM-hez is megfelelő feltételek kellenek.
Fizikailag belátható hogy a mobil optikai felhordóhálózata mindenképp "jobb" mint a mobil, illetve ha a "levegő" helyett koaxban megy a "mobil" jel, az is sokkal védettebb a zajoktól.
[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
Ez definíció kérdése. Nagyon sokan nem használják a torrentet, egyéb letöltést, nekik alternatíva lehet.
A többieknek kompromisszumos alternatíva. Azaz bárhol lehet használni a "vezetékes" netet, de bizonyos tevékenységek cserébe kiesnek.
Az extrém használat adatforgalmi szempontból valószínűleg relatív, azaz az átlagtól függ, ami mindig változik.Azt fontos megérteni, hogy akár pár percnyi maximális terhelés (ami minimális adatforgalom természetesen) is extrém használat (nem is kell torrentnek lennie), mivel közben ezzel sok másik szektor nagyon sok használóját zavarod. Ez mobil, annak minden előnyével és hátrányával. A szektorok között átjárás van, de ez azt is jelenti hogy a hasznos adatod nagyon sok másik embernek zaj és fordítva.
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
A "nem tisztességes magatartás"-t köszönd az EU-nak, az internet szabadsága érdekében csak azt felejtették el, hogy a hálózatok sehol nem végtelen teherbírásúak, és igenis szükség van bizonyos korlátozásokra, ami az ésszerű használatot nem bünteti. Mivel az EU-s törvények értelmében ezeket a védelmi mechanizmusokat ma már nem lehet egyértelműen kommunikálni, mert azért büntetés jár, a szolgáltatók kénytelenek semmitmondó jogi szöveget iktatni az ÁSZF-be, hogy azért mégis kezelhető legyen, ha valaki olyan forgalmat generálna, ami képes lenne bedönteni a hálózatot.
A torrent pl. tipikusan az a kategória, aminek a használatával néhány felhasználó simán megfektet egy egész cellát, de nyilván van még pár megoldás, ami problémás, de a hülye szabályozás miatt ezeket értelmesen nem lehet kommunikálni.
[ Szerkesztve ]
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
MadMancs
veterán
Egyet áruljon már el valaki. Hol olvasta azt bárki hogy korlátlan sebességű? A korlátlan adatforgalom pedig megvan. A korlátlan kábelen is adatforgalmat jelent nem sebességet. Szóval nyugodtan korlátlanul letöltheted a Zinternet, hogy lassabban? Egyéni SzocProblem. Laktam olyan helyen ahol egyetlen lehetőség netre a Telekom korlátlan net + Huawei B525 router kombo volt. Mégse jutott mégcsak eszembe se hogy P2P miért lassu. Sőt, többnyire nem is használtam. Viszont Online Stream miatt így is elment havi 100-120Gb. Szóval jól jött a korlátlan adatforgalom.
[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
A kompromisszum az, hogy bizonyos forgalom típusok esetén a maximális sebesség le van korlátozva (nem pedig az adatforgalom). Szó nincs saját mobilnet lekapcsolásról, hogy a másiknak jusson.
Korlátlan net meg nem létezik. Vezetékesen sem.
Korlátlan net és feltételek/korlátozások létezik.
A lekorlátozás pedig nem függ a cellától. Ha üres, akkor is van, ha le van terhelve, akkor is.
Az online stream miért lenne lekorlátozva? Az nem terheli folyamatosan maximálisan nagyon hosszú ideig a cellát és a szomszédos cellákat.
Az ISO/nagy fájlok böngészős letöltése igen. Viszont vélhetően az egy sokkal kisebb probléma, mint a torrent (mert valószínűleg sokkal kevesebben csinálják).[ Szerkesztve ]
-
MadMancs
veterán
Ésszerű keretek közt nem foglalkoznak vele. Valami heti 40Gb ami már szemet szúr. De azt is csak P2P miatt. Látják ők hogy te mit forgalmazol. Egy Netflix miatt nem fog a kutya se szólni. Hiába 250kB/s a plafon, azzal is össze lehet hozni heti 150gb ha valaki 24/7 nyomtatja. Na ezt védik ezzel ki. Egyéb forhalmaddal senki nem foglalkozik.
-
MadMancs
veterán
Ebben megint csak igazad van részben. De míg a korlátlan tartalomban résztvevő streaming szolgáltatók fizetnek X összeget azért hogy az ő tartalma korlátlan legyen addig P2P csak hálózati veszteség. Egyébként tagja vagyok a legnagyobb magyar trackernek, és hát nem igen mutat csökkenést a stat az elmúlt évekhez képest. Sőt, most hogy egy két területet leszámítva mindenhol viszonylag jó sebesség érhető el kábelen, inkább növekvő tendenciát mutat. És hiába mondod, nem. Egyszeri magyar ember nem fog streamelni és bagó pénzt is kifizetni míg valami ingyen is megszerezhető. Vagy épp párhuzamosan a kettő. Nekem is van Netflix, HBO GO, és RtlMost+ om is, ha tehetem ezeket használom. De bizony sok sok ( főleg régebbi) tartalom van ami esetében bizony torrenthez kell nyúlni.
-
legenda
Ahol nekem fontos, ha ott nem tudnám rendesen használni a szolgáltatást, azonnal váltanék másik szolgáltatóra, amelyiknek jobb adott helyeken.
Nekem a céges előfizetés is Telekomos, azt nem tudnál változtatni, ha gond lenne vele akkor sem, de szerencsére rendben van.
Telekom hálózaton nekem még sehol nem sikerült az általad írt alacsony sebesség környékén mérni, pedig az elborzasztana rendesen.
Régebben Telekom + Vodafone kombó volt a telefonjaimban, de tettem is be képeket a fórumba, hogy vidéken több helyen (a szülőknél például, ahová évi több alkalommal utazunk egy-egy hétre) a Vodafone térereje gyenge 1 pálcika ott, ahol a Telekom (és a Telenor) maximumon - ami a szolgáltatások minőségében is megmutatkozik -, ezért nem is bánom, hogy Telekomos lett a céges is.
Biztos vannak persze helyek fordított értékekkel is, de amíg az nem érint, addig számomra nem mérvadó.
A Telenornak szerintem hamarosan másként alakul a sorsa, mint sokan gondolnák - aminek a DIGI nem feltétlenül fog örülni, de kicsit talán a két nagy sem -, de ez még a jövő...Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
m1lan
őstag
Manapság szerintem ritka az olyan ember, aki folyamatosan ugyanazon a területen tartózkodik. Ha mégis abban a szerencsés helyzetben van valaki, hogy ugyanott lakik, dolgozik és még a rokonsága, baráti köre is helyben van, akkor nyilván lehet a te logikád alapján az ott elérhető legjobbhoz szerződni. Aki viszont ingázik az országon belül, azt nem fogja vigasztalni a bizonyos időközönként felbukkanó "Csak segélyhívás" feliratért az, hogy otthon a terhelt időszakokban sem mér 150 megabit alatti sebességet.
Telekom HU | IPHONE 13 PRO MAX
-
veterán
Te sztenderd "otthoni" használatról beszélsz, ők meg út közbeni mobil használatról, ebből fakad a nézeteltérés.
Ha arról van szó, hogy út közben mindenhol, ahova megyek, legyen csak pár megabites, de stabilan meglévő net, vagy alkalmanként, de ott gyors, akkor az előbbire szavaz nagyjából mindenki - de ez az ott élőt nem vígasztaljaEgyébként még megvan a korlátlan telenor kártyám, most mondom vissza, és már él a korlátlan telekomos előfizum. A kékek gyorsabbak és kicsit stabilabbak az ország ezen részében (Nagykanizsától Győrig, Zalaegerszegtől Veszprémig)
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
anglergab
addikt
LTE-n 20-30 Mbps jónak/megfelelőnek számít.
Ha valaki ennél többet mér (ami azért gyakori manapság), akkor "szerencsés".
Viszont ha valaki alatta mér, az sem probléma.
Nagy mértékben nőtt a telefonok száma és az azokon forgalmazott adatmennyiség (mivel mindkettő jóval olcsóbb lett és egyre több emberhez elér, egyre több telefon elavul). Ez exponenciális növekedés, tehát az elérhető szabad kapacitás pedig exponenciálisan csökkenhet. 2-5 Mbps alkalmas jó - nagyon jó minőségű mobilos videó streamelésre.
Nem 10 Mbps ami a legjobb minőség sok helyen, meg nem 100+ Mbps ami 10 eszköznek a legjobb minőség egy háztartásban, de nem is ez a mobilnet célja.
Lehet 100-300 Mbps-et mérni, de az speciális eset, nem fenntartható, arra - bizonyos elterjedtség és kihasználtság után, adott frekvenciakészlettel - gazdaságosan nem alkalmas a 4G. Arra 5G kell. Tehát az 5G nem azt jelenti, hogy mindenkinél gigabitek lesznek, ahogy a 4G sem hogy mindenkinél 100 megabitek. Viszont kezdetben, amikor alacsony a kihasználtság, pont ez történik, ami ugye hibás elvárásokhoz vezet ("jó volt, rosszabb lett", azaz "elromlott"). A valóságban sokkal inkább: fenntarthatatlanul jó volt, átlagos lett - ami megfelel a célértéknek.
Igazából a mért érték tetszőlegesen kicsi lehet, ám az esetek nagyon nagy részében megvan pár - pár 10 Mbps.[ Szerkesztve ]
-
m1lan
őstag
Írhatsz neki bármit, a hozzászólásainak az a burkolt üzenete, hogy a 3 országos szolgáltató egy mocsok szar banda, mert pénzt mernek kérni a szolgáltatásukért. Bezzeg a Digi... az aztán leigázná az országot, ha hagynák neki.
[ Szerkesztve ]
Telekom HU | IPHONE 13 PRO MAX
-
nagyúr
Azért elkérni nem annyira, mert szerintem elég sok előfizetőnél ez is jelentős összeg lehet, de egy SIM-nél 30 napra.....adhatták volna nulla ft-ért még évekig, de egy éve még arról polemizáltak sokan, hogy maga az opció ki lesz vezetve. Köztes megoldás született. És a legszebb az egészben, hogy továbbra is teljesen szabadon választható, ha valaki sokallja, ne kapcsolja be. Csak ne kelljen már állandóan ezt a rinyálást olvasni. Úgy tudom a Domino-t sem kötelezően használja senki.
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
kispéé
senior tag
Ha leírom, elhiszed, hogy gyakorlatilag is törölték a P2P korlátozást?
Hébe-hóba szoktam eltölteni pár sorozatot meg ilyenek, egészen júniusig max 250 kbyte-tal tudtam letölteni torrenten, most júliusban is töltöttem le valamit és nem hittem a szememnek mikor 2 mbyte-tal "hasított" a letöltés. Utána olvastam és tényleg kiszedték az ÁSZF-ből a korlátozást, pedig pár hónappal ezelőtt még szóról-szóra átolvastam.
Nem akarom a torrent nyakába varni az egészet, de a tapasztalatom szerint azóta van kb. ez az érezhető lassulás, mióta ismét van P2P. Nem hiszem, hogy egy hónap alatt így megugrott volna a Netflix és egyéb stream előfizetések száma. -
anglergab
addikt
1-5 Mbps valóban elég szinte mindenre, kivéve gyors letöltés, HD streaming, tethering, torrent stb. De ezek nem igazán mobilra valók jelenleg.
Itt inkább az lehet, hogy torlódik a cella és kihoz a mérés 1-5 Mbps-et, de az nem stabil.
20-30 Mbps-nél is lehet ilyen probléma, és sokszor azt írják hogy "csak" 20-30 Mbps van, és az okozza a lassúságot. Ez természetesen nem igaz, félreértés.
Úgy is mondhatjuk, hogy egy stabil 5 Mbps sokkal jobb mint egy instabil 20-30 Mbps.
Nem csak a sebesség számít, főleg ha nem jó a mérése.Régebben amikor alacsonyabb volt a 4G készülékek száma és az átlagos adatforgalom, sokan mértek szinte folyamatosan 100-200 Mbps-eket.
LTE rendszeren egy tényleges 10-30 Mbps/előfizető tökéletes egy 300 Mbps-es cella esetén, ez a célérték. Ha több, nagyon jó, ha kevesebb, az sem feltétlenül gond.De azt is mondhatjuk, hogy felesleges az elméleti max-ot nézni, ameddig a kapcsolat megfelel amire akarják használni, illetve nem akarják olyanra használni, amire nem való.
A rendeltetésszerű használat nem az hogy kimaxoljuk a cellát (hogy ennyi meg annyi "Mbps-em" van, ez csak illúzió), hanem hogy használjuk azokat a szolgáltatásokat, amikre jó/való.[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
Meg kell nézni, hogy hol a bázis, hol vannak a szomszédai (pl. Cellmapperen, ha fent van), telenoros vagy telekomos. A telefon tudjon B20-at is, 3CA-t, 256QAM-et le, 64QAM-et fel, jól legyen elhelyezve. Sajnos a legtöbb telefonon nem lehet cellára, bandokra lockolni, illetve külső antennát használni, amikkel a szomszédos cellákat is lehetne használni. Rosszabb SNR/dominancia, de kisebb terhelés között optimálizálni.
[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
Feleségem a korlátlan mobilnetén még a zenét is youtube-on hallgatja, ritka, hogy ne menjen nála egy stream, és itthon sem csatlakozik a wifihez. 30 giga körül van a havi forgalma.
Semmi sem annyira rossz a mobilnetnek, mint a torrent, ami mert egyedül az törekszik automatikusan a rendelkezésre álló sávszélesség maximális kitöltésére egyszerre fel és le irányban is, ráadásul azt folyamatosan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Milyen routert?
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- PlayStation 5
- Robotporszívók
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Mini PC
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest