- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- Tanári fizetések: magas béremelést jelentett be az államtitkár - és a VALÓSÁG
- Google Pay használata Magyarországon
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
nagyúr
válasz martonl #141261 üzenetére
A sim-en ilyesmit nem állítasz, a sim-en futó alkalmazással befolyásolható esetleg a sim hálózati kódja és ezzel a roaming szolgáltató, de ezt kézzel kell kapcsolgatni.
A manuális hálózatválasztást nem véletlenül találták ki, az ottani döntést nem bírálhatja felül semmi, max. sikoltozhat a rendszer, ha elérhetetlenné válik a kézzel kiválasztott hálózat. -
dr9
tag
válasz martonl #141253 üzenetére
Ráeröltet a rendszer egy hálózatra, és próbál azon tartani. Ennek több formája van, itt most a román kártyákat hozom fel példának magyar hálókon:
Orange steering Yettelen -> Nehezen enged fel a Telekomra, de ha felmegy, rajta marad (ez annó fordítva volt, mikor még csak Telekomom volt VoLTE roaming)
Digi steering Yettelen -> Könnyen és gyorsan felmegy Telekomra, de egy idő után magától visszavált Yettelre
Vodafone RO steering Vodafone-on: Nehezen enged át Telekomra, vagy Yettelre (yettelen amúgy is csak 2G megy). Amíg nem csatlakozol le valahogy teljesen a Vodafone hálózatáról, vagy van jeled, addig nem enged fel másra. Nagyon nehezen egy idő után, ha nem vagy vodafone-on, felenged telekomra, de egy idő után akkor is vissza megy Vodafone-ra, ha megint lefedett zónában vagy.
Telekom RO-val nincs steeeing magyaroszágon, de Telekom HU-n kívül csak Yettel 2G-re enged.
(A digi meg az orange nem megy fel vodára, hiába van az orange listáján, az elavult)Fordított esetben a Telekom HU steeringel Orange-on mostmár a VoLTE miatt, erősen.
A Yettel is steeringel néha valamilyen szinten Orange-on, de nem nehéz átcsatlakozni Vodafone-ra
A Vodafone az könnyebben felmegy orange-ra, Telekom-ra meg Digi 2G-re egy kicsit nehezebben már, steeringel Vodafone RO-ra, de nem annyira mint a Vodafone RO a magyar Vodára.[ Szerkesztve ]
cosmoT
-
-
ledgeri
nagyúr
válasz martonl #141113 üzenetére
(Linket kérhetnék a topikhoz? Kereső nem dobja vowifi-re ki. csak a digi-t valahogy...)
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
törölt tag
válasz martonl #140976 üzenetére
Itt kulon lehet kapcsolgatni 4 opciot: minden hivas, foglalt, elerhetetlen, nem veszed fel.
Igaz, az a hulyeseg itt is megvan, h akkor is kuld sms-t, ha kinyomod, mert azt vmiert a foglaltsaghoz kotottek be, a hivonak is azt jelez, ill jelzett regebben, a volte ota van, asszem, olyan is, h elerhetetlent mond be. -
-
PuffyDog
tag
válasz martonl #140830 üzenetére
A telefon fontosabb részeit cserélték, nem az egészet, de nekem az alaplap, kijelző, kamera, töltő csatlakozó olyan, mintha az egészet cserélték volna.
=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
4Grider
nagyúr
válasz martonl #139663 üzenetére
Sok helyütt, így itthon is vannak olyan "korlátlan" nagykereskedelmi roaming csomagok, amiket céleszközöknek és kis forgalomra kínálnak a szolgáltatók. Ezek forgalmát nem a szokásos módon, azaz adatforgalom alapján számolják el, hanem átalánydíjasak. Az eszközök köre meghatározott, jellemzően M2M kommunikációt, helymeghatározást vagy egyéb, kis sávszélességen adatszolgáltatást végző eszközök kommunikációjára használhatóak ezek a csomagok. Tehát kizártak a körből a mobiltelefonok, modemek és routerek nagy része. Ha mégis az utóbbi eszközökbe kerül az ilyen roamingot folytató sim, akkor a roaming szolgáltató jogosan léphet fel a kommunikáció ellen, azaz tagadhatja meg, vagy teheti le 2G-re (ha van ilyen lehetősége/jogosultsága). Nyilván ilyenkor nem a roaming szolgáltató a hibás, hanem ezt a kommunikációs lehetőséget rossz helyre értékesítő szolgáltató.
-
szabonagyur
félisten
válasz martonl #139579 üzenetére
Ha jól értem ez hasonló mint a Nomad vagy Airalo SIM kártyák.
Eléggé OFF itt a téma, de olyat vettél ami az Eskimo szerint is használható itt az országban?
Tavaly volt Airaloról olyan eSIM-em amit magyarországi használatra vettem, ugye ehhez be kell kapcsolni a roamingot, de pl. Franciaországban ez már nem volt használható.
-
ntomi0730
senior tag
Ugyan ez van Ausztriában romingolva a magenta-t hálózatán. Kivétel nélkül mindegyikünket érinti(különböző készülékek) kb. 1 hónapja van ez a probléma. A mi kártyáink is t-mobilok. Ami érdekes, a céges Osztrák magentás kártyák viszont hiba nélkül mennek. Valami nagyon nem kerek.
[ Szerkesztve ]
-
csaszi75
senior tag
Úgy csináld, hogy 5G ne legyen engedélyezve..
Csakis 2-3-4G.
Úgyis azt csinálja?
Ezen csak az segít, ha a Telekomnál kérsz egy "online trace"-t, nézzék meg pontosan miért dob le a hálózatról.
Nekem volt egy ilyen céges panaszom, aztán az üzletkötő ezt javasolta, hogy trace.. meg is lett a gond.. javították.
Itt is valami egyedi gond van, ami miatt bukik.
Amúgy milyen telefonkészülék? -
-
azbest
félisten
válasz martonl #139308 üzenetére
esetleg androidon a ne zavarjanak mód? Ha jól értem nem csak csörgést, de a popupokat is le tudhatja tiltani úgy, hogy nem rejektálja a hívást (tehát másik készüléken még csöröghet) [link]
Vicces módon nekem meg olyan tabletem van, amin van hívás és adatsimmel is próbálkozik
[ Szerkesztve ]
-
vence
tag
válasz martonl #138946 üzenetére
Elméletileg, ha még nem használtad el, az áttekintésnél rákattintva, minden net-nél mutatja a lejáratot!
Ha elfogyott, akkor már csak a visszaigazoló SMS-ből tudhatod, hogy mikor jár le. Illetve amikor eltűnik az "aktív szolgáltatások" közül
a "semmi".Mostanában szerintem gyakorlatban már nem igazán használható semmire, mire bármit megnyitottam volna a T app már egyedül is eltüntette!
És net nélkül nem igazán működik a T app se, tehát nagy valószínűséggel, nem áll, hogy nem fogyasztja a keretet.
Ha más nem, a rengeteg kikapcsolhatatlan reklám kb. ezt okozhatja.Ilyen problémába már sok évvel ezelőtt is belefutottam, akkor se tudták megoldani a forgalom szűrését, ill. aktív keret nélkül nem működtek az elméletileg ingyen elérhető webhelyek.
Szerintem ezen okokból nem mutatják a pontos forgalmi adatokat se, mert egyébként gyorsan kiderülnének ezek a dolgok.
-
Marci112233
addikt
válasz martonl #138636 üzenetére
Sajnos valós időben kommunikál a rendszer a szerverrel amihez kell a folytonos net. Igaz hogy francia a szerver, de magyarral se jobb a helyzet, mert azt is nettel éri el.
#138637 Soulfly842
A linken lévőket is olvastam. Most csak 1 ilyen eszközünk van, de 3 van tervben. így még minimum 2 SIM kell majd.Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Marci112233
addikt
válasz martonl #138633 üzenetére
Az marha jó. Akkor mindenképp meg kell oldódjon a manuális hálózat választás kérdése. Azzal ki lehetne játszani a dolgot mert telefonnal is így van netem. Röviden manuális hálózat választással magyar hálón vagyok, kivéve ahol nincs magyar hálón net és akkor manuálisan átrakom külföldire épp pont orange hálóra, majd vissza ha kikerülök onnan ahol nincs magyar hálón net. (Az 5G vagy nem tudom mi miatt, de tavaly ősz óta már csak 1 helyen akad ez mert a másik két helyszínen már megy a magyar hálón is a 4G, pedig szó szerint a Román határsávnál van a két terület.)
#138634 Soulfly842
Maradnánk a T-nél. Volt Yettel kártya már de az ahol épp most mint írtam ősz óta van magyar 4G is ott a Yettel elhasalt többször is, és az pont a határsávnál volt, mellette telefonon fél órán át néztem hogy tartja a 4g illetve a 4G+ jelet is stabilan szakadás nélkül, de ugye abban manuálisan van fogva a hálózat választása. Ha tudná a robotkormány táblagépe is a manuális hálózat választást már semmi problémám nem lenne.Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Marci112233
addikt
válasz martonl #138617 üzenetére
Passz hogy milyen hardverileg, de szerintem az nem annyira öreg csak a szoftver. Ha működne a manuális keresés nem lenne probléma és pont az van most folyamatban kiderítés alatt miért nem megy. Nyilván kipróbáltam és működik telefonnak megosztott hotspot-al is. ha nem tudják megoldani a dolgot akkor nem lesz bene SIM kártya hanem megy a telefonba, de akkor kell majd egy szivargyújtós töltő mert akkor dupla SIM lesz a telóban és azzal sokkal gyorsabban merül az akku.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
veterán
válasz martonl #138557 üzenetére
Nem, hidd el. De megpróbálok rákeresni.
Van a családban több S10 is (most már tartalékban ugyan, de vannak) és mindegyikkel ment digis kártyával a volte roaming. Ugye ehhez tudni kell, hogy a digi egy ideje roamingol a voda hálózatán és be is kell kapcsolni hozzá az adatroamingot. Viszont a volte hívás 4g-n csak akkor és azokon a telefonokon működik, amik támogatják a volte roamingot. Ilyen pl a Galaxy A50-S10e-S10-S10+ is. Azokból az időkből. Ezekről biztosan tudom, hogy volte roaming képesek. -
Oliverda
félisten
válasz martonl #137570 üzenetére
Nem én hozakodtam elő olyan állításokkal, amiket nem tudtam alátámasztani. Mindössze leírtam a szubjektív véleményemet, amit valamiért (talán ezért) nehezedre esett elfogadni.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
válasz martonl #137567 üzenetére
"de attól még nem rétegtermék, ezt el kell fogadni. "
Azonnal elfogadom, ha mutatsz rá egy hiteles statisztikát/kimutatást. Addig ez a te légből kapott feltételezésed marad, ami legfeljebb saját magad megnyugtatására jó."Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
válasz martonl #137565 üzenetére
Elég régóta tudtam, egyszer még el is gondolkoztam, hogy korlátlan csomaggal és két SIM-mel kiváltom a vezetékes netet, de végül arra jutottam, hogy az ára miatt nem éri meg.
A többi pedig csupán feltételezés, ami egy szakmai topik (ahol arányaiban sokkal többen vannak a hozzáértő, keményvonalas felhasználók) tartalma alapján torzíthat. Egyébként mindenki arra költi a pénzét, olyan szolgáltatásokat vesz igénybe, amit épp jónak lát. Részemről legfeljebb nagyvonalú adományként landolna a Telekom bankszámláján a havi plusz 1-2 ezer forint egy második SIM-ért, kihasználva nem lenne.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
válasz martonl #137562 üzenetére
Mennyi az a "sok"? Engem meglepne, ha az ügyfelek több, mint 10%-ának lenne második SIM-e adott előfizetéshez. Az megint más lapra tartozik, hogy a gyakorlatban mennyien használják ezt ki, bár ez a szolgáltatót annyira nem érdekli, a lényeg, hogy fizessenek érte.
-
Oliverda
félisten
válasz martonl #137541 üzenetére
Erősen rétegigénynek tűnik. Ahogy említettem, órám van, de nekem ez nem érne meg évi 12k-t, mert nem tudnám
kihasználni. Mindig nálam (vagy legalább BT kapcsolat távolságban) van a telefon."Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
-
4Grider
nagyúr
válasz martonl #137396 üzenetére
A rosszindulatú emailek többségét felnyomott postafiókok segítségével küldik ki. Néhány dollárért ilyen - persze rövid ideig működő - hozzáféréshez könnyű hozzájutni, többségüknél pedig működik az email cím hamisítás. Én most tarhely.eu-s SMTP szervert használtam, de használhattam volna telekomost, a vállalatunkét, a domain regisztrátorunkét is. Nyilván a fejlécből minden kiderül az átírt email cím hitelességével kapcsolatban, de alapvetően a netezők minimum 95%-a azt sem tudja, hol lehet egy beérkezett email fejlécét megnézni és főleg mit kell benne nézni.
-
Marci112233
addikt
válasz martonl #137167 üzenetére
Volna manuális állítás de amint rányomok kiír valamit de egy pillanatra csak és még szöveg se jön ki csak egy villanás.
Mint írtam nem saját kártya, ráadás normál méretű SIM amit nem tudok csak úgy telefonba tenni, mert minden telefonunk már nano SIM-el megy. Keretem meg nincs hogy betegyek egy nano SIM-et.
Így hagyom hogy oldja meg aki hozta. Úgy se tudunk dolgozni mert folyton esik, emiatt állunk.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
kapasz
tag
válasz martonl #136967 üzenetére
Nem mintha akarnám, de nem tudom már megújítani, mert az az előfizetés nov. 2.-tól már nem létezik. Nem felfüggesztették, hanem megszüntették. A SIM sem él és a fiók sem.
Új előfizetést tudnék kötni, mint bárki más, aki belép az utcáról, de nem akarok.
[ Szerkesztve ]
-
-
Marci112233
addikt
válasz martonl #136101 üzenetére
A telefon azért más tészta. Hivatalosan az árbócos mérővel és RTK-val való mérés az elfogadott. A GNSS antennák fajtájától, illetve szerver eltérés esetén azt hiszem 5 cm térhetnek el plusz mínuszban tehát max 10 cm átmérőjű körben, de zömében azért szinte mindig ugyan arra a pontra navigálnak. na meg ezeknek a GNSS antennák Rover módban mennek legtöbbször és annak is kell net hogy tudjon RTK korrekciót lekérni. Ilyen korrekciót egyébkánt a FÖMI, vagy a Geodéta ad neked x összegű összegért, bár FÖMI-nek van percdíjas ára is tehát csak akkor kér pát forintot percenként amikor használod is a gépet. Viszont mi már ezeket is kikerültük, mert saját épített bázissal megy a rendszer ami a Franciáknál lévő szerverrel kommunikál, ennek neve a centipedeRTK. Így lénygében nem számol fel semmi díjat ha használom a GPS eszközt. MERK névvel fent is van a térképen a mi bázisunk, és a bázist kiépíteni kb 200 ezer volt, ami nem túl agy összeg manapság. És mivel szervertől kapja a korrekciót mindenképp kell neki net, és ez egyránt érinti a bázist is, de annak ugye egyszerűen lehet adni netet sima otthoni hálózatodból egy UTP kábellel.
[ Szerkesztve ]
-
Marci112233
addikt
válasz martonl #136093 üzenetére
RTK-hoz tehát az 1-2 cm-hez kell a net hogy a szerverhez hozzáférjen. Anélkül is van pozíció az igaz de akkor ugrik az 1-2 cm, és így 0-tól akár 1 méter eltolás is lehet. Ennek mnete biztos így van, nem pár hete van meg a szerkezet, és elég sokat használtam már, és sokat is olvastam ez ügyben.
-
-
veterán
válasz martonl #135982 üzenetére
Bár nem értek hozzá, és azt se tudom hogy ez ott fent pontosan milyen eszköz, de szerintem nem. Westel 450 és Westel 900 két külön cég volt. 900Mhz es eszközök nem kompatibilisek a 450Mhz es analóg rendszerrel.
Viszont Telekom simán használhatja 900Mhz-hez. Hisz az még használatban van mai napig. Hol 2G GSM hol 4G B8.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
csaszi75
senior tag
válasz martonl #135531 üzenetére
Feltehetően nem a kérdésre válaszolt..
Az írja a messengeren jól ment a hang a 4G+-os roamingban és akkor a vowifi-nek is jó hangminőségnek kell lennie.. a roaming mobilneten.
Értelmezve erre gondolt.
De feltehetően nem tudja, hogy a Telekom nem engedélyezi a roaming helyzetben a vowifit.. A VPN-ről nem írt semmit, mivel neki ismeretlen tényező, hogy VPN hazai címmel vagy bárhogy (pl másik magyar mobilnet) magyar IP cím tartomány kell..[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
válasz martonl #134175 üzenetére
Nincs olyan, hogy 2G, 4G NSA. 5G SA és NSA van, aminek a core oldali része a 4G core.
Meg lesz oldva a core hálózatok közötti váltás. Gondolj arra, hogy a 2G és 3G-nél is meg volt, pedig ott is közös volt a core hálózat, az MSS.
És a hálózatra te rádiós hálózatként gondolsz? Mert azért kicsit válasszuk szét akkor. Attól, hogy két core van az 5G alatt, attól nem lesz kétféle általad is látható hálózat.
Kb te semmit nem fogsz észrevenni, hogy most milyen 5G-n vagy, hacsak nem direkt megnézed valami programmal.
És a hívást is válasszuk le erről. Mivel a hívásokért az IMS felel. A core hálózat gyakorlatilag azért kell, hogy a telefon tudjon egyáltalán mihez kapcsolódni úgymond, hogy használható legyen bármiféle szolgáltatásra, kapjon IP-t. A hívás vagy net elérés az egy külön dolog. Nézz vissza a nemrég berakott képemre, hátha egy kicsit segít elképzelni, hogy a network element-ek hogyan kapcsolódnak egymáshoz.
Igen, lesz handover, nem fog a hívás megszakadni. -
Oliverda
félisten
válasz martonl #133776 üzenetére
Szerintem ebben az esetek többségében egyszerűen nem éri meg ennyire belemélyedni. Egyszerűbb valamelyik VoIP szolgáltatással elintézni a hívásokat, amikor az EU-n kívül töltesz néhány napot vagy hetet.
-
Tompika777
senior tag
válasz martonl #133411 üzenetére
Megírtuk a lehetőségeket...
-Multisim telefonba csörögni fog
-Ha csak a net kell,és a csörgéssel nem tudsz együttélni,akkor tedd be egy mobil routerbe a multisimet,azt tedd zsebre és arról oszd meg magadnak wifi-n(ez nem fog csörögni)
-Engedd el a multisimet,és tegyél be egy korlátlan dominó-t 10ezerért(valamit valamiért) -
törölt tag
válasz martonl #133411 üzenetére
Lehet kivételeket megadni, de azt hiszem, nem kártyaszinten, csak hívókat.
De akkor inkább -mivel úgyis multisim, és a másikon úgyis kicsörög-, azt csinálnám az ominózus kártyára, amit egyébként jelenleg is egyes nemkívánatos hívóknál alkalmazok, akiknek nem kell tudni, h nemkívánatosak Van egy csengőhangom, aminek a neve nem véletlenül "csend.mp3" (ha kell, átküldöm), így nem szólal meg smi, és azt a hangtalan csengést állítom be nekik Csengőhangot meg lehet kártyához is rendelni.[ Szerkesztve ]
-
prsq
aktív tag
válasz martonl #132990 üzenetére
Ezek NAGYON hülyék. Írtam nekik, hogy miért a Mobilotthon Prémium havídíját látom a Mobilotthon csomagom mellett (alkalmazásban és weben is).
Válaszoltak postai levélben, miszerint én jeleztem nekik, hogy a MO helyett MOP látható (ez nem igaz, nem ezt jeleztem). (Már a múltkor, adategyeztetéskor sem értették mi volt a hiba, aki ezeket olvassa/megválaszolja, tuti funkcionális analfabéta.)
Szerintük adatpontosítás szükséges: hiba jelentkezésének időpontja, böngésző, belépesi azonosító, URL, hibaleírás illetve appnál platform, OS, készülék gyártó típus, rootolt-e, alkalmazás verzió, észlelés időpontja. Ja, és képernyőképeket is.
A hiba fennáll vagy két hete folyamatosan, idióta banda. Én dolgozzak vele egy csomót, mert nem lépesek ránézni?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai