Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
clon
aktív tag
válasz glacious #103664 üzenetére
Kifutó termék. amiből van pár tucat ami az egész ország területére leosztva elhanyagolható. Látható, hogy "nincsen készleten" (kifutó termék esetén ez annyit jelent ha elfogy nincsen utánpótlás) tehát szépen mutat a listában az ár mintha tényleg lenne jól árazott telefon.
-
clon
aktív tag
válasz MaxxDamage #105367 üzenetére
Nekem is volt 1 év hűséggel net és a lejárat óta ugyanannyit fizetek. Így mindegy mennyi lett volna az alap hűség nélkül azt viszed tovább amivel szerződtél.
A levél amit mellékeltek:
...Ha nem szeretne váltani, úgy nincsen teendője, a lejárt szerződése automatikusan határozatlan idejűvé válik. Az új, határozatlan idejű szerződés szerződéses feltételei azonosak lesznek a korábbi határozott idejű szerződés lejártának időpontjában érvényes szerződési feltételekkel, így többek között a szolgáltatás havidíja sem változik. -
clon
aktív tag
A hálózaton belüli korlátlan beszélgetés 1 napra 300Ft csak mobilra vonatkozik, mert nekem a vezetékes T telefonnál vonta a percdíjat.
-
clon
aktív tag
-
clon
aktív tag
Tehát teljesen rendben van, hogy a jogszabály ismeretének nem tudásával a jogszerű "fizetős" vásárlót megkárosít(hat)ják. A bíróság sem szokta a gyilkost elítélni mert az nem tudta, hogy amit tesz az bűncselekmény . A cég mindennek megkéri az árát, sőt egyedi ajánlatokat tesz gyakorlatilag ugyanolyan személyek felé így az egyik jól jár a másikat meg lényegében bepalizzák és az előző ügyfél kedvezményét beszedik rajta.
Egy ekkora cég esetén gyakorlatilag van olyan személy akinek ezt intézni kellene vagyis informálja a kollégákat arról hogyan is kell(ene) dolgozniuk az aktuális jogszabályi környezetben. Mindig ez a maszatolás megy, mert nagy cég nézzük el neki de mikor az ügyfélnek fizetni kell nem jellemző, hogy nem ismérnék a jogszabályt amire hivatkozva tartják a markukat...[ Szerkesztve ]
-
clon
aktív tag
válasz StLui #110963 üzenetére
Szerintem mindegy, hogy előfizetéssel vagy Magenta összevont szolgáltatással kapta a telefont esetleg "jóbaráti segítséggel" a sokéves hűség miatt akkor is lesz mögötte 1 szolgáltatás amit fizetni kell(ene) ha nem akkor ugyanúgy benne lehet a tiltása a készüléknek (szerintem).
0Ft-ért nem adnak csak azért telefont, hogy az ügyfél boldog legyen és ne kerüljön neki semmibe (a havi díj kötelezettség "x" évig is kötelezettség). -
clon
aktív tag
válasz Kbali #111018 üzenetére
Külsős "teszt" esetén a teszt résztvevőinek lev címlistáját akkor sem lenne szabad kiadni, mert ezzel az "összebeszélés" lehetőségével magát a teszt adatokat fogják torzítani. Ettől lehet jogilag rendben csak a tesz adatok nem lesznek kellően relevánsak.
A kérdés az hányan vették fel a kapcsolatot egymással a lev lista alapján ? -
clon
aktív tag
+KARACSONY (1414) esetén 2db SMS jön az 1. (1420) a bekapcsolásról értesít, majd a 2. (1777) a +50 perc hálón belül mobil ás vezetékes irányban (ez 20-30 perccel később jön).
Az app az 50 percet nálam így sem mutatja (de elhiszem csak nem tudom kontrollálni csak manuálisan "papír+ceruza" )[ Szerkesztve ]
-
clon
aktív tag
Rájöttek a "félrevezető" megfogalmazásra meg az összes Karácsonyi "ingyen" kedvezmény problémára és az appot hegesztik karbantartás címszóval
Nem értem, hogy nem dolgozik a T esetében legalább 1 ember akit kineveznek "felhasználónak" és megkérdezik tőle ha ilyen akciót akarunk és így csináljuk akkor a felhasználóknak milyen kérdése lesz ezzel kapcsolatban.
Mert jelenleg úgy néz ki van a karácsonyi appban bekapcsolható ingyen adat és beszélgetés ami esetében a beszélgetés "csak" Viber, Messenger, stb esetén érvényes így mobil+vezetékes hálózati irányban nem.
DE van +KARACSONY a 1414-es számra SMS küldéssel ami esetében 50 perc hálózaton belül ingyenes mobil+vezetékes irányban - ezt az app nem mutatja bekapcsolt állapotban sem. -
clon
aktív tag
Bocs, "van a karácsonyi appban bekapcsolható" helyesen "van a karácsonyi az appban bekapcsolható"
A karácsonyi net szövege megváltozott és kikerült a "beszélgetés" és bekerült a roaming 15G.
Viszont az SMS +KARACSONY a 1414-es után kapott 50 percet még most sem látom sehol jelezve. -
clon
aktív tag
válasz EmberXY #111918 üzenetére
Komolyan csodálkozom, hogy a T min csodálkozik hiszen a korlátlan nem "szerintem" jelentősen kevesebb mint a korlátos előfizetve, így azért lehet rá számítani lesz rá komoly igény.
Ilyenkor az jut eszembe, hogy akik kitalálják az ilyen "adjunk ingyen netet Karácsonyra a népnek" azoknak ugye korlátlan van (céges és nem kerül neki semmibe) így bele sem gondolnak milyen mennyiségű előfizetői réteget érint(het) -
clon
aktív tag
válasz Huroq #112856 üzenetére
Ez az idézet szép, csak "kevés". Ugyanis van egy olyan, hogy Lakossági Ászf 2/a. melléklet Mobil szolgáltatás tartalma
"...Mindaddig, amíg a Díjfizetési határidő letelte után a tartozását nem fizeti meg, a Szolgáltató az Előfizetői (SIM) Kártyát nem kapcsolja ismét a Szolgáltatásába, valamint a Készüléket annak IMEI száma alapján felfüggesztheti. A kedvezmény igénybevételekor kötött megállapodás aláírásával létrejött tartozás-elismerés az esetleges behajtási eljárás során felhasználható...." -
clon
aktív tag
válasz Huroq #112859 üzenetére
Elméletben akkor mikor kiállítja a "teljes" összegről az áfás számlát akkor kerül a mobil a vevő tulajdonába, DE utána a vevő köt egy részletfizetési esetleg kedvezményes összegre is szerződést amivel jogot formál(hat) ismét a készülékre a szolgáltató mindaddig amíg a szerződésben levő összeg ki nem lesz egyenlítve.
DE teljesen mindegy ki tulajdona a telefon, mert magán célú eladás esetén mindaddig nem jelent gondot míg fizetve van HA a fizetés elmarad akkor akinek tovább lett értékesítve a telefon "csalás" áldozatává válik. Ilyenkor ha van szerződés polgári peres eljárásban lehet visszaszerezni a vételárat. Itt még azért az is felmerül(het), hogyha a piaci ár alatt lényegesen alacsonyabban lett vásárolva a telefon és nincsen szerződés és nem bizonyítható egyértelműen a telefon eredete akkor "orgazdaság" miatt még + problémája is lehet a vevőnek.[ Szerkesztve ]
-
clon
aktív tag
válasz lugosi #112862 üzenetére
Valójában amit nem értek, ha valaki vesz kedvezményesen részletre készüléket akkor miért akar vele "nyerészkedni" mert akkor számít a tulajdonjog kérdése amúgy semmi jelentősége saját használatnál.
Én büntetném a részletfizetés alatt eladott készülék tulajdonosát, hiszen "neki" adtak kedvezményt és nem azért, hogy üzleteljen vele. A szolgáltató azért nem egyértelműsíti a szerződésben könnyen értelmezhetően a tulajdonjogot, mert akár kifizetik akár nem a telefon nem kerül vissza a szolgáltatóhoz DE van lehetősége jogszerűen az IMEI letiltására. -
clon
aktív tag
válasz Huroq #112865 üzenetére
Azért, mert aki kapta a kedvezmény az "nyerészkedik" vele ráadásul HA nem fizeti akkor csak és kizárólag akkor érvényesítheti a tőle vásárló a letiltott készülék utáni kárigényét ha volt papíron megfelelő szerződése különben eléggé kétesélyes a kimenet.
Ha már korrektséget említesz akkor miért korrekt az, hogy nem kifizetett részletre vett készüléket továbbértékesítve az érte kapott összegből nem végtörleszti a készüléket? - ez lenne a korrekt és akkor "tiszta" lett a készülék... -
clon
aktív tag
válasz ElektrikusDE #113655 üzenetére
Ez hogyan sikerült, mert nálam az "aktív" szolgáltatások között van és szürke a gombja de az is "Kikapcsolom" feliratos és az adatkeret listában sem szerepel az 5Gb.
-
clon
aktív tag
válasz MadMancs #113662 üzenetére
"...Jó, ha tudod!
1) Azon ügyfeleink, akik jelenleg semmilyen mobilinternet szolgáltatással nem rendelkeznek, technikai okokból 03.17-től fogják tudni használni az egyszeri extra 10 GB-os adatmennyiséget.
Az egyszeri extra 10 GB-os egyenleg belföldön és az EU-n belül használható fel április 30-ig. A 10 GB extra adatmennyiséget akkor is megkapod, ha belföldön korlátlan adatforgalmú díjcsomaggal rendelkezel.
2) Ha az extra 5 GB-ot elhasználtad, és az aktiválás óta letelt a 30 nap, április 30. előtt újraaktiválhatod..."Weboldalon van [link]
-
clon
aktív tag
Nálam is fura az 5G megjelenítése (be volt kapcsolva az 50M csak már nem volt belőle, de ugyanígy szürke volt a gomb a kikapcsolásnál)
Szerintem az 50M "átütötték" 5G ezért van aktívként nálam de azért nem az mert még dátum alapján nem járt le az eredeti 50M érvényességi ideje.
[ Szerkesztve ]
-
clon
aktív tag
-
clon
aktív tag
válasz Tompika777 #113770 üzenetére
Mint láthatod nem aktív. DE az 50M be volt aktiválva ami lejárt de aktívak között maradt és átváltott 5G majd eltűnt és azóta az már nincsen vagyis egyik sincsen sem 50M sem 5G. Mivel láthatóan csak átírták az 50M ennél a kártyánál és mikor lejárt az előző aktiválástól a 30 nap akkorra meg az 5G már nem volt sehol mint ahogyan látható a képeken.
Az 5G sosem volt aktív, nem mintha kellene mert wifi van csak kicsit kezd kaotikussá válni mi is van valójában és kinek mije van vagy jár vagy akármibármi[ Szerkesztve ]
-
clon
aktív tag
válasz MadMancs #113780 üzenetére
Ma megint megnéztem és a 10G központilag aktív, a 10G aktiválható egyénileg, az 5G megint bekerült az aktívak közé mint ami lejárt így szürke a gomb alatta és sosem aktiváltam DE az egész előtt a helyébe ott volt az 50M.
Ez már szép bohózat, hogy napi rendszerességgel változik a dolog és még mindig nincsen egységesítve. Van vezetékes wifi így nem veszteség csak ha ilyet én csinálok a munkahelyemen akkor fegyelmivel azonnali hatállyal kirúgnak itt meg ez lett a standard -
clon
aktív tag
Fölösleges a részletre vásárolt készülékek eladásával foglalkozni, mert a szolgáltató nem egyértelműsíti a szerződésben a státuszát de folyamatosan jogszabályokra hivatkozik így lehet vélelmezni nem tiltják de ha a szolgáltató érdeke akkor valamelyik jogszabály szerint igenis tiltható lesz.
A lényeg amúgy is kiindulása a dolognak érdemes-e megvásárolni vagy sem. Akkor érdemes kizárólag ha megbízható a forrás tehát ismered az eladót és később számonkérhető marad, DE ebben az esetben is kell szerződés mert az eladó(k) ma probléma esetén egy irányt követnek "így jártál". Ha van szerződés a részletre vásárolt de eladott készülékről és tiltják akkor szerződés alapján visszakérhető a vételár mert NEM teljesült a szerződés a későbbi tiltás miatt. Igaz vélelmezhetően polgári peres úton.Én megszüntetném a gyakorlatot, hogy eladható a telefon részletfizetés alatt azzal, hogy hozzárendelem telefont a kártyához így más nem használhatná míg a teljes vételár ki nem lett fizetve - viszont ha kifizetésre került lekerülne a hozzárendelés és tisztán eladható így a szolgáltató is elismerné a dolgot. Tehát elég lenne beletenni egy kártyát és mindenki előtt világos lenne a telefon státusza.
-
clon
aktív tag
válasz szabogabor10 #114961 üzenetére
Az egészért a szolgáltató a hibás. Egyértelműen próbált alternatívát állítani a vezetékes netnek, sőt reklámozta használj "otthon" mobilnetet és ennek megfelelően elnevezett csomagot is árul. Amikor meg ugye a vezetékes net használat rászabadul a mobilra akkor meg megy a korlátozás meg a "hőbörgés". Sok helyen nincsen vezetékes net vagy olyan sebesség, minőség és ÁR amivel egy normálisabb városban már nem is találkoznak de árhoz meg sokszorosa tartozik náluk a sebességnek így ár/érték arányban hatalmas a különbség.
A mobil esetén ki van jelentve a nagy forgalmú előfizető korlátozása, de konkrétan nincsen meghatározva ez mit jelent, hogy lehessen igazodni hozzá mert ugye ezt "pofára" fogják osztani...A "költözz" szlogen szépen hangzik, DE meg kellene nézni egy BAZ megyei átlag árat meg egy Közép vagy Nyugat magyarországi lakásárakat és akkor talán érthető miért NEM tisztességes ilyennel csak "viccesen" is előjönni.
[ Szerkesztve ]
-
clon
aktív tag
válasz anglergab #114971 üzenetére
Ez értem, de az alap probléma akkor is megmarad, hogy a mobil szolgáltatók úgy vélték megéri alternatívaként "reklámozni" majd előfizetéseket kreálni a fizikális vezetékes netnek és ezt tették a vezető abból a székből amiben "csak" a papíron levő statisztikákat nyálazták át és semmi realitásérzék nélkül meghozták a döntéseket.
Az aki azt hitte, hogy vezetékes helyett mobilon majd jól elfelejtik a letöltéseket meg a torrenteket meg stb. nem tudom hol élnek. A torrentet lehet üldözni, de jelenleg HA egyértelműen nincsen tiltva (bár ezzel is felmerülnek problémák) akkor egy letöltést majd a jogászok eldöntik illegális vagy sem de a szolgáltató a korláttal amit nagyforgalomhoz köt de nem mondja meg mit ért nagyforgalom alatt megérne egy jogászkodást és esetleg egy kikényszerített egyértelmű megfogalmazást (mert a jelenlegi nem tisztességes magatartás egy szolgáltatótól). -
clon
aktív tag
válasz anglergab #114974 üzenetére
DE azt is fontos lenne megérteni, nem kellene átverni a népet és ígérni olyat amit tudják nem akarnak betartani (pl. korlátlan net) teljesen mindegy milyen okból. Előfizetőként nem az én gondomnak kellene lenni annak, hogy a torony leterheltség meg magas előfizetőszám vagy csúcsidőben levő aktív felhasználók száma stb. ha egyszer fizetek valamiért. És tisztességtelen valakit olyanért korlátozni (mert az adott torony nem bírja) amiért máshol mást nem korlátoz (mert ott a torony bírja).
A kompromisszumot te magad is csak "elméletben" gondolhattad, mert ember nem lesz aki azért kapcsolja ki a netet, hogy a másiknak jusson (főként ha Ő maga fizeti a netet).Engem spec. nem érint a mobilnet probléma, de nem lenne vezetékes és fizetnék nem keveset a mobilnetért nehéz lenne bekorlátozni magam úgy, hogy "nincsen más" lehetőségem.
-
clon
aktív tag
válasz MadMancs #114977 üzenetére
Nem a lassúságról szól a történet, hanem arról a "nagyforgalmazás" nincsen definiálva és így kényük-kedvük szerint használhatják fel az előfizetővel szemben úgy, hogy ugyanazon mennyiségért az egyiket korlátozzák a másikat meg nem.
Az online stream is lehet "nagyforgalom" és ha korlátozza akkor gondolom te sem örültél volna legfőképpen mert nem "P2P" oszt' ezt most miért... -
clon
aktív tag
válasz MadMancs #114982 üzenetére
Csak ne felejtsd el a torrent gyakorlatilag nagyságrendekkel kevesebb mint 10 éve de még az 5 évhez képest is. Sok alternatíva lett a HBOGo, Netflix, stb. meg spotify, deezer, tidal, stb.
Kiöregedett a nagy torrentes generáció (akiknél csak a drága vásárlás vs. torrent) így maga a tartalom előállítás is visszaesett (oke a poresz kivételével mert az minden gen. esetére beragadt örökre) így ma a sorozatok letöltése van túlnyomó részben mert arra nincsen alternatíva (megjelenés utáni mert hónapok vagy évekkel a megjelenés után kerülnek a stream vagy videótárakba).
Amúgy a magyar torrent 95% ezért nem igaz csak sokaknak "beragadt" mindenért a torrent a hibás - szerintem meg pont a stream szolgáltatások vették át 95% a hálózatterhelést aminek jelentős részét "ingyen" adatkeret csökkenés nélkül adják a szolgáltatók.[ Szerkesztve ]
-
clon
aktív tag
válasz MadMancs #114984 üzenetére
A trorrent stat. esetén a megszűnt torrent oldalakkal a jelen stat. bizony összességében kevesebb lett. Akik a megszűnt oldalról bekerültek pl. oda amit látsz azok összességében nem generálnak többet mint előtte mikor sokkal több oldal volt és oszlott a tömeg.
A magyar ember sem különb mint bármelyik más, de itt a fizetések miatt volt "népszerű" az ingyen és az újabb generáció már a mobilnettel nőtt fel és a hozzá tartozó megfizethető pl. zene csomagokkal így nekik eszükbe sem jut ilyenekkel torrentezni.A kábelen nézz utána, vannak területek (nem is kevés) a monopol "kispista" szolgáltat ADSL sebességben horroráron úgy, hogy a Matávot felvásárló Telekom "csak" vezetékes telefont szolgáltat (most érdekes módon eszükbe jutott, hogy a régi sz@rt cseréljük le optikára és akkor minden rögtön elérhető lesz - de ez is csak azért mert pl. jött a DIGI és ha nekik megéri akkor a Telekomnak is megéri hirtelen ).
-
clon
aktív tag
A csomag ajánlatai miatt "piacvezető", mert neki van mint csomagolni (TV, internet, telefon, mobil) míg a másik kettőnek nem (most a Voda majd fel tud törni, mert már neki is van mit csomagolni és így vélelmezhetően a T-től vesz el több ügyfelet mert neki állít alternatívát hiszen a Telenornak nincsen vezetékes TV sem telefon).
Azért ezek a statok olyanok, mint amit én csinálok és tudom mi van mögötte akinek csinálom az sejti a többiek meg "csak" ennyiből tudnak dolgozni. A lefedettség szuper de pl. egy 20ezres városban nem tudok T netezni mobilon mert ha van 1-5 Mbit/s akkor örülhetek és ugyanott a Telenor meg 50-80 Mbit/s és ugye ők "csak 27% piaci részesedéssel vannak". -
clon
aktív tag
Borsod megye és 4 emeletes 1 emeletéről rálátok a 2 házzal odébb levő 10 emeletesen a T toronyra. A vicc, hogy bent vagy az erkélyen vagy az utcán is ennyi - kivéve a 2 ház között kb.1 m2 területen ahol már csúcsra jár 10 Mbit/s. Gyanakodtam a telefonra (minden formában pakoltam a kártyákat), de mivel a Telenor nagyságrendekkel jobbat produkál így ezt elvetettem (és sajnos nem a karácsonyi free vagy a karanténos free időszakban).
2. kártya a T így máshol sokkal jobb (bár érdekes ahol jobb a T ott a Telenor mégsem esik vissza igaz ők csak 30-80 Mbit/s hoztak nálam max. de ennyivel azért teljesen használhatók).Ezzel a legnagyobb baj, hogy ha előfizetek netre nem megyek vele semmire és mivel minden szolgáltatónak vannak rossz lefedett területei így kell(ene) a 2 különböző net amivel így időszakonként én bukom vele a szolgáltató(k) meg jól jár(nak).
-
clon
aktív tag
válasz #71835392 #115880 üzenetére
Igen ha nem 15e az előfizetés és 2-5 Mbit/s kapok érte Bp. meg 100 Mbit/s így az az 1 hely annak aki ott van pont fontosabb mint Bp ahol ő pont nincs.
Azért érdekes, hogy látom a tornyot és csak "csorog a net". Azon a környéken a hálózat nem fejlődik de az ár ugyanolyan mint a fejlesztett helyeken. -
clon
aktív tag
válasz MadMancs #116008 üzenetére
Ezzel nem értek egyet. Ha nincs akkor tudom váltok arra aminek ott van, de ha van de csak szerencsés esetben 1-5 Mbit/s akkor nem sokra megyek vele így olyan mintha nem is lenne és csak borul az agy miatta. Aki ilyen helyen van-volt huzamosabb ideig az bíz' tudja a kevés nem valami hanem semmi mert egy sima alap weboldal is kínszenvedés másról álmodni sem lehet kb. annyira elég, hogy az időjárás app levegye a friss adatokat.
A T háló átlag lehet TOP de ahol csak "csorog" a net ott nehéz megmagyarázni a TOP sebességeket. Ez így lesz az 5G esetén is, mert ahol a 4G is alig teljesít nem fogja boldogítani az előfizetőt, hogy ugyanazért a pénzért más száguldozik a neten ő meg csigaként vánszorog.
-
-
clon
aktív tag
válasz Lackooo84 #116265 üzenetére
Én a Telenornál láttam ilyet weben, a Domino esetén webes rendeléskor nekem nem adott ilyen opciót és az üzletben sem volt lehetőség erre pont a web rendelésre "hivatkozva" - ha csak beestem az üzletbe, hogy vennék egy Dominót akkor többet is tettek ki számválasztásra (persze ez lehet abból adódik, hogy volt több nála - webes esetén be kellett menni az irodába mert papírra volt tűzve a kártyacsomag így lehet ez előre "lefoglalt" volt ezért nem választható).
A Telenor esetén nem webes vásárláskor mindig volt lehetőség választásra (weben ilyet nem rendeltem de láttam ott volt ilyen lehetőség).[ Szerkesztve ]
-
clon
aktív tag
válasz betyarr #116545 üzenetére
A cég eleget tesz azzal, hogy itt-ott feltünteti (meg az aszf-ben) esetleg a megrendeléskor oda van írva amit az eddigi free miatt sokan automatikusan fognak csinálni (nem olvasva a leírást) így "jön a profit" pár hónapig mire mindenki észreveszi.
A free mindig nagybetűvel hirdetve van és reklámozva a bármilyen díjra való átállás csak szolidan reklámmentesen (hisz a user úgysem szereti a reklámot). Sajnos ez így van minden szolgáltatónál pl. Telenor a 9/19 Ft-os percdíjas feltöltős csomagot megszünteti (2 éves csomag) , de a Classic 100-160Ft (nem tudom pontosan) az a 90' évektől megmarad (gondolom ez a cégnek jó a másik meg a usernek de az kit érdekel). -
clon
aktív tag
válasz kispéé #116890 üzenetére
Ha jól emlékszem itt is írták, hogy az ászf-ből törölték a P2P korlátozást a valóságban meg nem és ha így van akkor talán nem ez lesz a gond, DE ez itt nem az újjal mutogatás ideje de "tuti bizti megint a torrentesek a boszorkányok"...
Ez azért jó, mert nálam pont fordítva van és a telkom nyomatja 1-5mbit körül egy egyszerű weblap megnyitása is a DSL korszakot idézte a telenor meg 40-60mbit "hasított".
Van mindkét kártyám de a telekom "csak" maratonos maradt. -
clon
aktív tag
válasz totron #116893 üzenetére
Nálam a telekom full térerőn 1-5mbit produkál a lakásban, az erkélyen, az utcán és több utcával odébb és nemhogy letöltés de egy egyszerű weboldal is egy szenvedés volt betölteni is ellenben a telenor 40-60mbit a "lakásban".
A torrent lett a mobil esetén a szitokszó ha nincsen net sebesség mert ők akik mindent tönkretesznek és "elveszik" a sebességet mástól, ellenben ugyan más a technológia DE sok stream ingyen netet ad vagyis nem számolja az adatot és ezeket többen használják már mint a torrentet ami ugye egy "kiöregedett" generációhoz köthető és a stream előfizetések árának megfizethetősége és az új generáció full online jelenléte megváltoztatta a mobil adatforgalmat - DE ettől még csak a torrent mindig a hibás.
Az, hogy melyik szolgáltató jó sebességben netügyileg az erősen helyfüggő és általában ahol a telekom jól megy ott a telenor gyenge és fordítva (tapasztalat a kettő együtt ritkán megy jó sebességgel).
Az ászf-ből kikerült a P2P de itt is előkerült már, maga a korlát nem lett igazán feloldva így nem fog "hasítani" a torrent most sem. -
clon
aktív tag
válasz totron #116900 üzenetére
Egyiket sem töltötte be, gyakorlatilag látszott mennyire szenved vele.
A probléma ott van, hogy az 1-5Mbit folyamatosan hullámzik olyannyira, hogy akár a 0Mbit is leveri a feltöltés meg 0-1Mbit közé áll be.
Kölcsönkértem 3 nokiát 6-7-8 és ugyanígy működik így vélelmezhetően nem telefon probléma (legfőképpen, mert bepattintottam egy telenor kártyát és azzal tényleg ment rendesen) majd más városba hogy-hogynem a telekom kártya "életre" kelt így azért elég sanszos, hogy egy nem kis városban a hálózat nem jó (és ezt legalább 2 éve tapasztalom konstans semmi változás). Mivel kiépített vezetékes net van és az albérletek esetén nem jellemző ezek hiánya a torrentezés esélye alacsony. -
clon
aktív tag
válasz anglergab #116906 üzenetére
A probléma nem csak maga az 1-5Mbps hanem az ha van ennyi letöltés akkor gyakorlatilag 0Mbps a feltöltés ha van van feltöltés akkor visszaesik a letöltés gyakorlatilag 0Mbps közelébe de 1Mbps alá így vagy a kérés nem megy el vagy mikor elmegy akkor a letöltés nem jön így hiába az átlag mérés amivel (itt mindenki boldog mert "mindenre" elég) 5Mbps mégsem tetű lassú állandóan.
Azért egy (nem olcsó) előfizetésnél nagy boldogság ha ott ahol használnám nem tudom használni és telefonon megkapom azon a részen nincsen probléma minden működik "rendesen" (tehát ez az alap rendes működés) biztosan sokan használják (gyakorlatilag az "így jártál").
Értem be van dugulva kb. 2 éve így azért erről már tudniuk kellene de legalábbis valamit tenni vele... -
clon
aktív tag
válasz FistXL #117130 üzenetére
Nem mintha ez a T-betűs nem halt volna be rendszerszinten (nekem pont a másik működött ez nem ott ahol nekem kellett volna - máshol meg nem vigasztal ennek jó sebessége mert ahol ment és ahol nem ugyanannyit fizetett az előfizető de közel sem kapott még hasonlót sem).
A rendszer minden mobilneten jelentősen leromlott a free vagy erősen kedvezményezett időszakban csak területe válogatta hol-melyik-mennyire de egyik sem lehet büszke maradéktalanul magára...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest