- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pandras83
őstag
Üdv!
Az alábbi bosszantó problémával állok szemben:
2x8gb ddr4 2400mhz ramjaimat dual chanelben látja a cpu-z.
A win 10 névjegye 16gb telepített memóriát lát de csak 7.95 használható.
A feladatkezelő memória fülében az olvasható hogy 8 gb hardverek számára fenntarta / lefoglalva. Nvidia beállításokban a gpu tulajdonságok fülénél láttam hogy "oda van rendelve" a kártyának az "eltűnt" 8gb ram használatra.
A bios board explorer látja mindkét telepített dimm-et de csak 8gb ramot ír a főképernyőn. A ramok alapfeszen vannak, xmp off, de xmp on sem segített.
Bios legfrissebb, de az előzővel sem látta már egy hete kb, korábban minden ok volt, 2x8 gb dual channelben. A biosban nem látok ram remapping funkciót. Default-ra már visszaállítottam bios-t, semmi eredmény . WW3 futásteljesítmény miatt piszkáltam a registryt -->HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\Ndu-ban állítottam át valamit, amit nem kellett volna? Registry visszaállítás segíthet?
msconfig/indítás/maximális memória pipa uncheck-et próbáltam, semmi
A ramokat még nem teszteltem külön-külön, abban bízom hogy win 10 reinstall és/vagy cmos reset segít.
specs:
MSI B350 PC MATE
Ryzen 5 2600 stock
MSI Aero GTX 1060 3GB
2 X 8GB DDR4 Crucial Ballistix Sport 2400Mhz 16-16-16-39
BLS8G4D240FSA.16FARG
FSP Hyper M 600W
Zalman Z3
SSD: 240 GB OCZ Trion 150
HDD: WD Caviar Green 3.5" 1TB 64MB SATA3 WD10EZRX
Windows 10 ProÖtlet valakinek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Unreal Tournament
- Projektor topic
- Filmvilág
- Rengeteg pénzt kapott az USA-tól az Intel, de Trump kért cserébe valamit
- E-roller topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- C# programozás
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR5 / 512GB SSD!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i7-1065G7 I 16GB I 512SSD I Nvidia GTX1050 I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 50napot futott! MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest