- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krisztianby: Íróasztal STAUNING 80x160 jobb mint gondoltam.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaxxDamage
félisten
Érdeklődnék, hogy a program szerinti beállításokat érdemes megpróbálni?
3400-as KIT -em van és gyári D.O.C.P.-vel állítva, csak úgy megy, ha a Frequency-t 3066MHz -re állítom/vissza veszem, BIOS-ba 3400-as beállítás nincs és 3200-as megy, de nem 100% stabil. Ezen beállításokat alkalmazva mehet a 3466MHz vajon? Vélemény? (BIOS-ba az adott értékeket kézzel lőném be...) amúgy gyári D.O.C.P -t alkalmazva (nem állítva semmit rajt) mentés/restart után a gép 5x ki/be kapcsol majd az F1 (OC Error) üzenettel a BIOS-ba navigál át. 3200MHz -re állítva is ilyen volt, de a 3401 -es BIOS-al ez is stabil lett ilyen szempontból és + állításokat kellett kivitelezni, de még nem 100% stabil) a képen látható beállításokat még nem alkalmaztam, csak D.O.C.P volt állítva és a Frequency manuálisan vissza véve (3401MHz -ről, mert ennyit adna meg gyárilag a D.O.C.P-vel így és BIOS az 3200-ra állítaná a Frequency sávban, mert 3400-as érték nincs)Azért itt teszem fel a kérdést, mert ez mégiscsak a RAM topik.
MD
L -
gyuszi 01
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy Ram hiba esetén lehetséges -e,hogy egyáltalán nem indul el a gép?Bekapcsolásra semmi nem történik... -
gyulazsolti
senior tag
Sziasztok!
Ez a felállás jó volna együtt?
Kingston.
KVR1333D3N9K2/8G 2x4GB Kit, és kétszer KVR1333D3N9/4G
Ez így lenne 16GB-t
-
Banderos
tag
Sziasztok jelenlegi konfigom ez szeretném böviteni a ramot 16 Gb (2x8) ra az alaplap procihoz mi lenne a legjobb választás elöre is köszönöm
Zalman Z9 Neo Intel Core I3 8100 be quiet! Pure Rock 120mm ASRock z370 Pro4 G Skill TridentZ 2x4 Gb 3200 Asus ROG Strix-GTX1060-O6G-Gaming ADATA SX930 120GB TOSHIBA HDWD110 1Tb Be Quiet! 400W Pure Power 10 CM
-
z0l1ka
aktív tag
-
z0l1ka
aktív tag
válasz
koko52 #52176 üzenetére
közben leírom ,megtaláltam a gondot ,hátha valakinek majd jól jön.Kiderült,hogy a 4-ből az egyik 2gigas ram vacakolt , 4x2 Giga kingston hyperX-ramról van szó (teljesen egyforma modellszámmal )először 2x2-őt majd később megint 2x2-őt vettem ,na most az első kettő párossal semmi gond,tökéletesen mennek 1600mhz-en.
Az utolsó párossal már nem ugyan ez a helyzet mert az Istennek se mennek csak 1333mhz-en ,na szépen mindet kipróbáltam egyesével és az utóbbi páros egyikével már nem is indult el a gép,hiába tettem vissza bele az összes 4x2GB ramot ,már csak 4GB ramot latott a gép,ha kivettem 2GB -os hibas ramot amivel nem volt hajlandó elindulni a gép ,akkor 6GB-ot latja,de 1333mhz megy az egyik ram..lehetséges hogy az is a halálán van azért nem hajlandó 1600mhz-en menni?? ugyhogy most 6gigaval használom,de szerintetek melyik a jobb 3x2 GB 1333mhz-en vagy dobjam ki a francba a masik ramot is es menjen dualba 2x2GB 1600mhz-en?? de az meg igy keveske meglátásom szerint főleg hogy AC originsen játszom a legtöbbet -
havri1
félisten
válasz
Sub-ZeRo #52181 üzenetére
Amióta megjelent a 64bites xp, azóta 64 bites rendszert használok.
Utorrent hulladék vagy nem, örök vita, nincs más alternatíva, sokan sokfélét próbálunk, és mindig a 2.2.1 -hez térünk vissza, utolsó talán legjobb kiadás, mint említettem 10x éve ezt használom, tökéletesen.Nekem az nem fér meg a fejembe, hogy eddig HDD-vel régi rendszerrel (W2008R2-64) tökéletesen ment remap-al a 4GB, majd SSD berakás és újratelepítéskor történt valami, ami miatt fagy. Azt sem tartom kizártnak, hogy azért az utorrent indításakor fagy meg mindig, mert akkor kezdi el használni a ramot, és belefagy, passz.
Köszi a linket
-
válasz
havri1 #52180 üzenetére
3 giga vagy felette kell beállítani ezt az opciót 64 bites rendszernél.
Mivel a 32 bites rendszer maximum 4 gb memóriát kezel (ram + vga= 4 gb; például 4 giga rendszer memória + 2 gb vram az 6 giga, de ez csak 32 biten 2 giga ramot használ meg 2 gb vramot. )
64 biten kell ezt bekapcsolni, mert az már 128 gb ramot kezel és így a 4 + 2 gb-ot is meglesz az összes ram.
És nem, nem lehet a 32-es rendszert meg patch-elni, hogy lássa a 4+2 gb ramot.
Mert egy időben ment ilyen patch a neten.Amúgy még használja valaki ezt az ipari hulladék utorrentet!?
Van nála jobb, reklámmentes torrent kliens is.
qBittorrent, Transmission stb.Amúgy annó nekem a utorrent, 64 biten, memory remap után a memóriát teljesen megzabálta, elfogyott a 4 giga ram. Meg total commander-nél is volt ilyen. Szóval érdemes cserélni a kliens programot másra.
-
havri1
félisten
Helló!
Egy nagyon régi Asus P5BMX/WIFI alaplaba vettem 2x2GB DDR2 ramot. Indulásnál 3.5GB látott. Addit túrtam a BIOS-t, ameddig megtaláltam a memory remap-ot- Enabled, és ment a 4GB hónapokon keresztül.
Vettem bele egy SSD-t, rendszer install, beállít, majd az utorrent indításakor random fagy. 3 napja szopok vele, mindig ekkor fagy le, ha a klienst indítom. Memtest végigmegy így, nincs hiba. Ha a nem indítom az utorrentet, bármit csinálhatok, stabil. Először a kliensre vagy oprendszerrel gyanakodnék, ha nem működött volna 6 évig stabilan ezzel a variációval, csak HDD-vel.
Na, mondom vissza HDD, és ugyanez. Feladtam.
Végül BIOSdefault, és a remap disabled, így csak 3.5GB ram van. Viszont úgy néz ki, működik.
Valaki elmondaná, mi ez a remap pontosan, és miért csinálhatja ezt a gép? -
Sanyi19
őstag
Sziasztok.
Crucial DDR4 2133-as ramot húzott már itt valaki?
Mennyit bírhat el anélkül, hogy károsodna?
1,2v-os cl 15 15 15 36.
Jelenleg 2400-on használom 1,2v-on cl 15 15 15 36-on, így stabil teljesen.
-
z0l1ka
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám hogy,van 4 x 2 Gb kingston HyperX Ram , asus sabertooth 990fx-es lapba üzemel ,viszont az lenne gond hogy dimm 1-3 slotba 1600Mhz 9-9-9-24 -es időzítéssel ez a gyári beállítás, viszont
2-4es slotba csak 1333Mhz megy mind két Ramvalami beállítási gond lehet ? sajnos nem nagyon értek hozzá mit kellene állítanom a biosba ,ha esetleg valaki segítene azt megköszönném
-
-
koko52
nagyúr
válasz
Czimby #52166 üzenetére
Azt írja h magas frekvencián sérülésnek van kitéve a ram row hammeralatt.
-
Kal-El
senior tag
válasz
koko52 #52167 üzenetére
Köszi!
Tehát akkor jól sejtettem. Egyedi minden szituáció és az alkatrészektől függ.
Szóba került a CPU is az alaplapon felül, mint meghatározó egység. a CPU határozza meg mennyi egy memória alap órajele? Tehát, ha van egy 2400MHz-es CL11-es RAM-unk, az alaplap támogatja, a processzor viszont csak 2133MHz-ig, akkor az alap órajele 2133MHz lesz a RAM-nak, meg mondjuk CL12-es a késleltetése? És akkor e-fölé, amit a CPU enged már csak XMP tuning-al lehet menni? (meg ugye a késleltetést lejjebb venni) Jól értettem? -
Kal-El
senior tag
válasz
koko52 #52164 üzenetére
A LinusTech-es srác, amúgy lényegében azt mondja, hogy az alap órajelen érdemes használni a memóriákat, mert XMP tuning esetén sokszor fagyásokat okoz ez?
Ha igen, ezzel kapcsoltban kérdésem is lenne: ez a jelenség csak enyhén tuningolt RAM-ok esetén jelentkezik, vagy mindegy mennyire emeljük meg az órajelet/mennyire csökkentjük az időzítést ez általános, ha már XMP-t használunk a BIOS-ban?
Másik: ez alaplap/memóriafüggő, hogy fagyásra hajlamos-e tuning esetén? -
Kal-El
senior tag
válasz
koko52 #52162 üzenetére
Tehát akkor ez egy baromság. Sejtettem. Gondolom a tesztek, amikben mutatják, hogy a magasabb órajelű memória nagyobb FPS-t eredményez ott nem vették számításba, hogy az alacsonyabb órajelű RAM-ok esetén vannak alacsonyabb késleltetésű RAM-ok is, nekik meg csak ilyen nagyobb késleltetésű RAM-okból lett összerakva a teszt. Bár ő is azt mondja, hogy különböző célra különböző prioritás a fontos.
Amúgy még tegnap pont belenéztem ebbe a LinusTech-es videóba és a Rise Of The Tomb Raider-nél 4:43-nál nála is jobban teljesítettek a magasabb órajelen üzemelő RAM-ok. -
Kal-El
senior tag
Sziasztok!
Most olvastam utána hogy van ez az órajel és késleltetés kettőse a RAM-oknál, ami pontosan meghatározza, hogy mennyire lesz gyors egy RAM. És olvastam egy kommentnél, hogy játékok esetén nem annyira fontos a késleltetés, hanem inkább az órajel a lényeg.
Érdekelne, hogy ez mennyire állja meg a helyét? -
koko52
nagyúr
válasz
Sub-ZeRo #52159 üzenetére
Az árak felfelé fognak menni még 2019-ben is. A gyártók összefogtak és mesterségesen a kereslet alatt tartják a gyártást, így 3x-os áron eltudják adni a ramokat. Jelenleg vizsgálat folyik a három nagy chipgyártó ellen kartell gyanú miatt, de természetesen nem lesz belőle semmi, hisz mindenkinek megvan az ára. DDR4 esetén enyhülés akkor várható ha jön a ddr5+1év mire meglátszik. DDR3-at is vitte magával a drágulás. Valamint a VGA-ramok is lekötik a gyártást(bányászat miatt)+telefonok is elszívják, +okos kütyük.
-
Srácok, szerintetek esni fog a ram ára? Van egy ram, amit kinéztem magamnak (a párja már a gépben van) és most esett az ára tavaly decemberhez képest. Nem sokat igaz, körülbelül egy ezrest, de az már a posta pontra való kihozatalt fedezi. Várjak még vele hogy megy lefele az ára?
-
Brucehun
aktív tag
Sziasztok!
Egy I3 6100 tudja kezelni 2133 Mhz-n a 2400 Mhz-s Kingston memóriát?
-
korren
aktív tag
-
-
korren
aktív tag
válasz
Sub-ZeRo #52148 üzenetére
Igazándiból nem tuningolni akarom, bár ha a névleges sebességen /2400 MHz/ járatás tuningnak minősül, akkor lehet felejtős sajna... Én TOTÁL nem értek ehhez...
Csak ugye joggal gondoltam volna, hogy ha mindkét modul kit tud 2400-at akkor azon hajlandók együtt működni, csak van egy szabvány (XMP?) amit be kéne hogy tartsanak.szerk.: Most hogy van időm és nem vagyok pipa (annyira már), nézegetem az AIDA adatlapokat, az jutot eszembe, hogy ha kézzel állítok időzítést, a gyengébbhez igazodva, akkor menniük kéne 2400 MHz-en...
-
válasz
korren #52147 üzenetére
Hali
Szerintem csinálj egy bios resetet és ne húzd a ramokat. 2x1 különböző kit-jeid vannak. Lehet valamelyik nem bírja a tuningot. Bár nem értek hozzá...
Ha húzni akarod, ad el az egész ram készleted és inkább vegyél 2x8 giga kit-et. Jobban jársz vele.
Én így csinálnám. Ha húzás nélkül is mennek a 2x 2x4 ramok, én hagynám a fenébe a tuningot. -
korren
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérek szépen, elakadtam és kétségbe is vagyok esve!
Nemrég összeraktam egy configot, csupa használt cuccból, ennyit engedett a keret.
- ASUS Sabertooth 990FX R2.0
- AMD FX-9590Kezdésnek 2x4 GB Kingston Hyper X 2400 MHz került a lapba, tegnap pedig vettem bele 2x4 GB GEiL Evo Potenza 2400 MHz RAM modulokat.
Amint beraktam persze nem indult el gép, mókolás, stb. aztán ment is, BIOS-ban minden AUTO, a memória van egyedül DDR3-2400 MHz -re állítva. Ez el el is indult, AIDA memória benchmark, egész jó értékek.
Mivel én WoT-al játszom, gondoltam kipróbálom 16 GB RAM-al, menet közben random kilépett, kifagyott. Természetesen a frissen berakott memóriára gyanakodtam, azonban a rendszer most már egyáltalán nem hajlandó felállni, BIOS-ig se jutunk el. Ha a BIOS-ban "Auto"-ra állítom a memóriákat, akkor szépen és stabilan megy, de 1333 MHz-en.
Kérdésem az lenne, hogy adtam a sz*rnak egy pofont ezzel a plussz 2x4 GB-al, vagy menne ez csak bénázok?
Adjam el a fenébe a GEiL-t és vegyek másik ugyanolyan Kingstont? Vagy azért ezeknek menniük kéne együtt??? XMP 1.3 = 2400 MHzÉletemben most látok UEFI BIOS-t először és rengeteg beállítási lehetőség van, süti vagyok hozzá egyenlőre.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
koko52
nagyúr
válasz
RandalGraves #52140 üzenetére
Egyesével teszteld őket és mindegyiket legalább két foglalatban.
-
GraphX
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy mi az ideális beállítás az alábbi RAM-nál?
Kingston HyperX 4GB DDR3 1600MHz
(kingston KHX1600C9D3/4GXEbből van 2x2 db. Az nekem fura, hogy miközben 1600-at ír a nevében, gyakorlatilag 800 MHz-en megy.
BIOS beállítás:
Frekvencia: 1600 MHz
9-9-9-27 és 1.65 VA rendszerben mégis azt írja, hogy 800 MHz-en fut.
Egy i7 4790K CPU mellett csücsülnek.
Előre is köszönöm!
-
kat0na
csendes tag
Sziasztok!
A pc-mben 4gb ram van. Ebből a rendszer már azt látja, hogy 3.2 (Usable).
Viszont nekem a problémám az, hogy ha csak egy böngésző fut tegyük fel nektek írok. Akkor a feladatkezelőben látom, hogy kb 700mb memóriát használ. Viszont ami érdekes, hogy kiírja erre, hogy ez már az összes memóriám 50%-át elhasználta.
Most vagy nekem nem jön ki a matek és 3200-nak a 700 nem az 50% vagy valami nagyon nem jó a masinámban.
Minden tanácsnak örülök.
-
RandalGraves
újonc
Sziasztok!
Az utóbbi időben elég sokszor kapott kék halált a rendszer (kb. napi rendszerességgel) szimpla böngészés vagy üresjárat közben, "MEMORY_MANAGEMENT" hibára hivatkozva. Kíváncsiságból csináltam egy memória tesztet. Az eredményt alábbi képen láthatjátok
Az a gyanúm hogy a memóriának annyi. Véleményetek szerint?
Rendszerinformációk:
Processzor: AMD FX-8350 4.00GHz
Memória: 2xCorsair Vengeance DDR3 8GB Kit (2x4GB) 1600MHz
Alaplap: ASUS Crosshair V Formula-Z
Videókártya: MSI GeForce GTX 980 4GB
Tápegység: Cooler Master V700 -
Butcher82
senior tag
Sziasztok!
Adott két garnitúra Geil ram, az egyik Geil value 1600Mhz 2x2Gb DDR3, a másik Geil Evo Veloce 2x4Gb 1600Mhz DDR3. Amég a 2x4Gb volt a gépben ment 1600MHz-en, most, hogy mellé raktam a 2x2Gb-ot már csak 1333-on MHz-n. Mi lehet a problem? Köszi előre is. Most úgy van berakva, hogy egy Geil Value, Geil Evo, Geil Value és megint Geil Evo.
-
törölt tag
válasz
hegegabi80 #52132 üzenetére
A PUBG-ot nem próbáltam még, annál nem tudom mennyi RAM fogy. Más játékoknál eddig úgy vettem észre, hogy ha csak 8 GB RAM van a gépben, akkor mennek azzal is (meg aztán ott van a Windows swap-fájl is), de ha van 16 GB, akkor azért fogyogat abból is rendesen.
-
törölt tag
válasz
hegegabi80 #52128 üzenetére
Netezés közben nálam most épp 4,2 GB van használatban (Win10-et használok). Játékok alatt meg olyan 10-15 GB szokott elfogyni (játékfüggő).
-
hegegabi80
addikt
Hali!
Van 2x4 Gb Kingston 1333Mhz ddr3 ram a gépbe (konfig adatlapon). A PUBG indításakor kiírja, hogy kevés a rendszermemória, és kidob a játékból. Utána újra elindítom, akkor valami hibát ír memóriakezelésre, de ha nem zárom be a kis hibaüzenetet, akkor megy a játék szépen.
Eddig semmi más játéknál nem jött elő, és elvileg ide is elégnek kellene lennie a 8 gb-nak.
Ahogy monitoroztam HWinfonál a memóriát, netezés közben simán elmegy 3.9 Gb körül, ez nem sok egy kicsit?
Olyan mintha valami enné a memóriát, pedig nem igazán fut háttérben semmi extra dolog (legalább is általam elindítva). -
BLiNk3r
senior tag
Sziasztok!
Egy Corsair Vengeance 2x4GB kitet szeretnék bővíteni egy másik 2x4GB-os rampárossal.
A kérdés az lenne, hogy a meglévő kitem, aminek a gyári száma CMZ8GX3M2A1600C9 tudna-e gondtalanul együtt működni a következők valamelyikével:
- CML8GX3M2A1600C9 (itt ugye CML van CMZ helyett)
- CML8GX3M1A1600C9 (itt pedig CML van CMZ helyett, és M1A M2A helyett)Vagy stimmelnie kell mindennek ahhoz, hogy minden oké legyen?
-
gaara01
tag
Köszönöm szépen, megrendeltem a pirosat.
-
koko52
nagyúr
válasz
gaara01 #52124 üzenetére
Játéknál ha van +vga, (és gondolom lesz mert integráltal nem igazán tudsz játszani) kb 0-5% al gyorsabb a dual chanel tehát semmit nem fogsz észrevenni.. Téma tudnivalónál találsz róla videót is. [link]
Valamint Ryzen esetén csak alaplap qvl listáról szemezgess ramokat, mert előfordulhat h nem fogja szeretni.
-
gaara01
tag
Alaplapot, CPU-t, hűtőt még nem vettem. 3.-nál nem figyeltem, hogy Single-chanel. A Dual az jobb, ha jól olvastam, igaz? Ha igen, akkor az első kettő esetében teljesen fakultatív, hogy melyiket veszem, nem?
-
gaara01
tag
Sziasztok!
Lassan szeretnék összevásárolni alkatrészenként gépeket. Először a RAM-ot venném meg.
Az alábbi 3 RAM-ot néztem ki, de nem tudom mi alapján lehetne azt mondani, hogy 'ez' a jobb vagy 'az'. Elolvastam a leírást, amennyire tudtam, fel is fogtam. Viszont segítséget kérnék, hogy melyiket ajánljátok. Játékra lenne használva.
Íme:
[link]
[link]
[link] -
SUPREME7
őstag
Sziasztok, amatőr kérdés, ha az alaplap hivatalosan 2133-as ramokat kezel, ha egyelőre új alaplap megérkezéséig belemegy 2400-as, akkor azzal menni fog, csak alacsonyabb órajelen vagy hisztizni fog?
-
koko52
nagyúr
válasz
gameresboy #52115 üzenetére
Kompatibilis.
-
gameresboy
aktív tag
Sziasztok!
Lenovo Thinpadba a következő memória modul van:
- Samsung 4GB DDR3 1333MHz M471B5273DH0-CH9Mellé szeretnénk berakni 4 GB-os modult.
Ez kompatibilis vele: [link]Valszeg bukjuk a dualt, de ugyanolyan Samsung modult nem fogok találni.
Üdv,
GBoy -
NFree
addikt
válasz
koko52 #52112 üzenetére
Ezért kérdeztem mert a nem magyar oldalakkal nem boldogulok , itt meg vannak olyan eberkék akik informáltabbak naprakészebbek , hát szomoruan konstatálom
és köszönöm . akkor vennem kell ramot még most de lehet gép nem lessz majd csak áprilisban
Még egy kérdés ddr 4 es ramot szeretnék 3200mhz de viszonylag alacsony késleltetéssel , nos ahogy körbenéztem nincs viszont van 4000+ os ram , azokat rá lehet bírni alacsonybb órajelre s szűkebb időzítésekre vagy ugyan úgy nagy időzítésekkel mennek ? vagy ez random chip függő (lutri) ? -
koko52
nagyúr
Olcsót sehol, ahol nagyon olcsó ott beragadt az oldalukon a régi ár és nem fogják tudni neked beszerezni. Drágulás folyamatos lesz, olvass utána, mesterségesen a kereslet alatt tartják a ramgyártást. Ezenkívül elszívja a vga-ram(bányász karik), az okostelefon, az ssd is.
-
koko52
nagyúr
válasz
vanhelzing #52109 üzenetére
A 3 db ram miatt ugrik a dual ch-d. Én eladnám és 2X8gb -ot vennék kit-ben.
-
NFree
addikt
Sziasztok hülye kérdésem lenne elkébzelhető jelentős árnövkedés ddr4 fronton.
A másik nem tudjátok honnan lehetne még olcsón beszerezni ddr4 es g skill ramot? -
vanhelzing
csendes tag
Sziasztok,
Ram vásárlás előtt állok és szeretném a tanácsotokat kérni.
Jelenleg van két darab Kingston HyperX 2400 DDR4-es 4gb-os cl 15 memóriám amit még kitben vettem. Most szeretnék venni mellé +16 gb-ot
Kingston DDR4 2400 16GB HyperX Fury SR CL15 KIT
Ezt néztem ki. Van rá esély, hogy minden gond nélkül működni fog? Vagy inkább adjam el a mostanit és úgy vegyek?
Az alaplapom msi z170a gaming pro carbon.
Előre is köszönöm a választ
-
koko52
nagyúr
válasz
gameresboy #52106 üzenetére
Mindegyik megy mellette ha azonos a fesz. A dual nem valószínű, ahhoz chipek számának és gyártójának is egyezni kell. Felesleges a gyorsabb mert a lassabb értékeire kell állítanod.
-
smekone
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem van, hogy egy 3000MHz-es órajelű RAM-ban mennyi tuning potenciál van ? 3200 MHz-re fel lehet húzni ?
-
Spec
őstag
-
Senquist
tag
Sziasztok!
4GB -os ramomat cserélném le egy Kingston 8Gb -osra, kompatibilis csatlakozás alapján ezek?
Vagy itt is oda kell figyelni hogy milyen típusú alaplapra tenném bele?Ill. az volna még a kérdésme, hogy ha cserélem akkor telepítenem kell e vmit vagy olyan mint a táp hogy cserélem és nem változik semmi kb?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest