- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mumin007
tag
Mivel túl sok a hibalehetőség (memória, alaplapi slot, CPU memóriavezérlő, kiforratlan BIOS, esetleg Windows beállítás vagy alaplapi firmware) először is keresek valakit, akinek a gépében ki tudom próbálni a modulokat és az övéit az ényémben. Talán, kezdésnek ez jó lépés lesz.
-
mumin007
tag
Mindenkit üdvözlök!
Úgy tűnik eléggé balszerencsés vagyok. Vettem egy AORUS X470 Ultra Gaming alaplapot, Ryzen 2600 processzort és egy HyperX 16GB Predator DDR4 3200 MHz CL16 KIT HX432C16PB3K2/16 memória csomagot, ami szerepel az alaplap kompatibilitási listájában is. De a frissen telepített Windows 10 csak a felét, 8GB-ot tud használni belőle. A modulok Dual Chanel-ben vannak, variáltam a slotokat, felcseréltem a modulokat, frissítettem az UEFI-t, de semmi változás...az alaplap és a Windows is látja a 16 gigát, de az oprendszer csak 8-at kezel. Az Aida is látja, hogy 2 slotban 2x8GB RAM van, de memória teszteléskor csak 8GB-ot vizsgál/mér Single Chanel módban. Mi lehet a gond? -
Perseus871
tag
Sziasztok! Folyamatos fagyással küzdök egy jó ideje! Valószínüleg túlmelegedés a probléma, mert fagyás után csak akkor ál fel a rendszer ha pár percet pihentetem a gépet!
Processzor, vga rendben, a ramra gyanakszom! Eleve 8+2gb elosztásban ami nem épp ideális.
Kingston ddr3 1333mhz-ről van szó. Rendszer az aláírásban.
Arra gyanakszom, hogy az alacsony órajel miatt a ram folyamatosan túl van terhelve, ezért túlmelegszik, majd lefagy!
Mi a véleményetek?
Érdemes erre a ramra váltanom?(ez már qvl listás) [link] -
abyssc2
tag
Sziasztok,
Nem indult el a gépem, miután bekapcsoltam mindig újraindult kb 5-10 mp-ként, elkezdtem kiszedegetni a dolgokat, és az egyik RAM a hibás, ha azt visszarakom, akkor már nem indul el.
3 éve vettem, és ezidáig gond nélkül működött, most meg egyik pillanatról a másikra tönkrement.
Ti tapasztaltátok már ilyet?Gondolom nem lehet vele mit csinálni, csak gariztatni, szerencsére 10 év van rá, de gondolom eltart majd egy ideig, mire kicserélik...
-
törölt tag
válasz
Sub-ZeRo #52790 üzenetére
Ha nem fut semmi, akkor nálam is csak 4 GB-ot használ.
Játékok alatt a memóriahasználat viszont nálam mindig túllépte a 8 GB-ot (COD, GTA5, stb.). Volt, hogy kevesebbel, volt, hogy sokkal többel. Nálam már a 2014-es, azaz 4 évvel ezelőtti COD Advanced Warfare is megevett 12 GB RAM-ot. Futott 8 GB RAM-mal is, de ha benn volt a gépben a 16 GB RAM, akkor látni lehetett, hogy bizony kell neki a 8 GB-nál több memória. (A teljes gép memóriahasználatát értem ez alatt, miközben futott az adott játék.)
Tehát szerintem a 8 GB RAM ma már a minimum, ha játszani akarunk komolyabb játékokkal is, és a 16 GB az ideális.Azt is észrevettem, hogy ha elindítok egy játékot, pl. GTA5, akkor használatban van x GB memória. Néhány órai játék után viszont már valamivel több. Minél többet játszok egy adott játékkal, annál több van használatban. Nem 10-20 perc játékról van szó, hanem sok-sok óráról, akár egész napról.
Nálam ez az erősorrend a RAM mennyisége és a háttértár típusa szerint (azoknál a játékoknál, amikkel én játszani szoktam):
8 GB RAM + HDD
8 GB RAM + SSD
16 GB RAM + HDD
16 GB RAM + SSD -
törölt tag
válasz
wassabi11 #52784 üzenetére
Manapság szerintem már kevés a 8 GB RAM. Win10 úgy zabálja a RAM-ot, hogy csak na. Mindegy, hogy 2x8 GB vagy 1x16 GB felosztásban, de én úgy vettem észre, hogy kell a 16 GB-nyi RAM. Tehát nem a dual channel hoz megváltást, hanem a 16 GB-nyi RAM mennyisége.
SSD csak a lemezműveleteket gyorsítaná, semmi köze az fps-hez. Pl. ha indítasz egy GTA 5-öt, hamarabb bejön a játék, hamarabb kezdhetsz játszani, míg HDD-vel azért várni kell egy darabig. De ha már elindult maga a konkrét játékmenet, akkor én az égvilágon semmi különbséget nem veszek észre azzal kapcsolatban, hogy HDD-ről vagy SSD-ről fut-e.
PUBG-t viszont nem ismerem, ha esetleg az egyfolytában menet közben is tölt a HDD-ről, akkor viszont egy HDD is megfoghatja a játékot rendesen, viszont ezzel kapcsolatban akik játszanak vele, ők tudnának csak segíteni. Multizni sem multizok egyáltalán, lehetséges, hogy ott is előnyöd származhatna abból, hogy előbb betölt a játék. Én amikkel játszottam eddig (összes eddig megjelent FPS, autóversenyek, GTA-k, stb.) azoknál semmi előnyét nem vettem észre az SSD-nek, minden teljesen tökéletes volt HDD-vel is. -
wassabi11
senior tag
válasz
Bismarck24 #52787 üzenetére
Tisztában vagyok hogy ssd-vel nem lesz nagyobb az fps-em de ha elősegíti a betöltést nekem az már sokat segít. Aki azt mondja hogy a win10 a legjobb op rendszer annak baj van a fejével
nem is tudom eldönteni melyik a szarabb a pubg vagy a win10.
-
Bismarck24
tag
válasz
wassabi11 #52786 üzenetére
Szia!
SSD-vel valóban felgyorsulnak a programok, a töltési idők lerövidülnek, de játékokban fps javulást nem fogsz elérni. A windows tavaszi alkotói frissítése (1803) meg egy nagy bullshit. Nem is értem, hogy 3 millió tesztelőnél hogy nem jöttek ki a problémák. Akik felrakták, azok mind panaszkodnak: fagy a játék, chrome alapú böngészők nem működnek, ezért visszaáltak az őszi frissítésre. A pubg pedig nem más mint egy optimalizálatlan játék és nem összehasonlítási alap.
-
wassabi11
senior tag
válasz
Sub-ZeRo #52785 üzenetére
Idővel ebből csere lesz, váltok kék oldalra. De most vagy SSD vagy memória, ugyan hallom azt is hogy a dual chanelre kéne befektetnem, de egyszer már próbáltam vele és nem volt "Ahh leesik a bugyim" kategória nem éreztem sok változást fps-be max 5 fps.
Szóval a pubg-nek jót tesz az ssd akkor meg beszéltük
Nekem konkrétan tegnap szakadt el a gépszíj , win10 lefrissült 1803-ra majd jött vmi kis patch pubg-hez war modban 30 fps -.-
-
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
wassabi11 #52784 üzenetére
Mivel HDD-n vagy, persze, hogy az a gyenge láncszem. Egy SSD-vel jobban hasítana a géped.
A játékok meg biztos. De ha előre gondolkozol, nem akarsz gépet venni (újra gondolok, amivel cserélnél mindent) meg van egy kis fölös pénzed, akkor még egy 8 gigányi ramra benevezel non plusz ultra lesz a gép. Főleg ha játszol.
De ha most csak az egyikre van pénzed, szigorúan SSD kell a gépedbe. Azt, hogy sata2 vagy sata3-as kell, meg eldöntöd, mit tud az alaplapod!A pupg még nálam is a bajos a textúrával, mert szerintem ott engine hiba van. Nálam ryzen 5 1600, 16 gb ram, rx560 4gb, meg külön ssd-n vannak a játékok, mert a rendszer egy m.2-őn csücsül.
De amúgy igen, meghálálja az ssd-t a játék. A plusz ramból nem sokat fogsz érezni, de mivel 16 giga ramom van, nem kell félnem, hogy valamitől elvesz a rendszer, így marad bőven tartalék. Játékra és a háttérben futó programokra gondolok. -
wassabi11
senior tag
Sziasztok.
Lenne egy olyan kérdésem hogy. Mennyivel jobb a dual chaneles ram mint a single, az összefoglalót elolvastam, viszont szeretném tudni azon kívül hogy még miben segítheti a gépemet ( játék szempontjából) esetleg gyorsabban reagál játékokban ( pl pubg-ben gyorsabban rendezné a texturát?) vagy ha kilépek egy játékból és utána kicsit bodult a gép állapota azt meg oldaná a dual chaneles ram?
A konfig:
Ryzen 1400
Hyper X 1x8gb 2400mhz (Oc 2933 cl 14)
Gtx 970.Nem tudom eldönteni hogy SSD-vel vagy ram cserével tudnám megoldani a problémám ( Nagy játékok utána bódult a gép kell idő mire vissza gyorsul.)
-
xAttilaxB
csendes tag
válasz
Submarine #52781 üzenetére
Hali,
Köszi a tippeket. mindegyik megvolt. Aztán hajnal 2 körül már elkezdtem variálni a ramokat. Most jelenleg amit csodának tartotok az az, hogy vegyítve a ramok működnek dual channelben. De csak így. Az összes többi esetben nem bootolt be a bios sem. Most meg egy régi egy új ram van párban és így megy....
-
xAttilaxB
csendes tag
Sziasztok
Van egy Gigabyte z68p-ds3(rev.1) alaplapom amiben volt 2x4 Gb Kingmax 1333mhz memória(flff65f-c8kf9 CEES) típusú memória. Ezt szerettem volna bővíteni ezért vettem még bele Kingmax 2x4Gb 1333mhz(flff65f-c6ng9) típusú memóriát. Mindenben megegyeznek időzítés volt stb. Külön külön a két páros működik is 8Gb-on. De együtt a 4 db memória nem. A gép folyamatosan újraindul még a bootig se jut el, nem ír ki semmit. Ötlet?
-
BandiT85
aktív tag
válasz
firstman3333 #52773 üzenetére
Sziasztok!
Találkoztatok már olyannal, hogy gyárilag el lett címkézve a ram? Másra már nem tudok gondolni...Problémám a következő:
Egy fórumtagtól vásároltam egy 4×4Gb-os 3000Mhz-es Kingston DDR4 HyperX Predator Kit-et, gyári csomagolásában, számlásan egy nagyobb hardverüzlethez.
Ehhez rendeltem egy X399-es alaplapot, aminek a kompatibilitási listájában benne van a fenti memória. (HX430C15PB2K4/16)
Később megjött a lap is, proci is, összeraktam, (Bios frissítés után már adott is képet), ment a gép, de a gyári 2133 Mhz-es gyári alapbeállításon egy fikarcnyit sem tudtam húzni, pedig ugye 3000-es ramokról van szó.
Próbáltam Xmp-vel, manuálisan, laza időzítésekkel, 1,35V-on, aztán 1,4V-on, semmi, pár másodperc után újraindult a gép és újra a 2133-as beállítás élt.Aztán ránézem a CPU-Z-re és az Aida64 memóriával kapcsolatos részére, és döbbenten tapasztaltam, hogy mindkettő ezt írja ki, mind a 4 modulra: khx3000c15d4/4gx
Ez ugye szintén egy 3000-es ddr4 HyperX, de nem ugyanaz. Természetesen utóbbi nincs benn az alaplap komp. listájában...
Gyári dobozon, illetve a ramokon a HX430C15PB2K4/16 kód található...
Ilyenkor mit lehet tenni?
-
firstman3333
tag
válasz
Sub-ZeRo #52772 üzenetére
Köszönöm a segítségeteket! Nekem a lényeg az hogy itt végül is kompatibilitással kapcsolatos problémák vannak és nem egyéb. Egyébként látszólag stabilan megy a rendszer. Szeretnék a későbbiekben 2x8 gigát belerakni,asszem ennek a konfignak meg az lesz a vége..... Az Asus egyébként válogatós ram téren? Eddig túlnyomó részt Gigabyte lapjaim volta,azokkal nem volt ilyen problémám. Ha a memory support alapján szeretnék keresni akkor sajnos nem sok lehetőségem van (2x8/1600/1866).
-
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
firstman3333 #52769 üzenetére
Van egy tippem.
A ramok nincsenek benne a támogatási listában és nem tudja kezelni szerintem a 4x1 giga ramot, hiába látja a bios, nem tud vele mit kezdeni.
Még annyit mondanék hogy a biost reseteld, majd nézd meg úgy. Ha akkor sem megy, akkor nem tudja kezelni 4 csatornán. -
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
firstman3333 #52767 üzenetére
Biztos tudja a lap a memóriát kezelni? Mert látja hogy 4 giga van benne, de csak 2 a total ram mennyiség. Lehet nem kezeli az 1066-os ramokbol 4-et csak kettőt. Az alaplap könyvét nyálazd át hogy milyen ramokat kezel mennyi mennyiségben.
-
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
firstman3333 #52765 üzenetére
Milyen windows? 32 bites? Mert az a baj. Ha 64 bites, akkor a memory remap-ot be kell kapcsolni biosban.
-
firstman3333
tag
Sziasztok! Lenne egy kis problémám,remélem nem egyedi eset mert én nem nagyon tudok vele mit kezdeni. Van egy Asus P8Z68-V Pro alaplapom egy I7-2600k procival. Most vettem a cuccokat,és azért hogy ki tudjam próbálni,szereztem 4x1 giga Kingston ramot. A probléma az hogy ugyan látja a lap a 4 modult,de nem használ belőle csupán kettőt. Az alaplapi vga le van tiltva,memória remap bekapcsolva,Windows maximális memóriával indításnál a pipa kivéve.
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] -
Brekkk
senior tag
HP Elite 8300-as gépbe szeretnék még 4 GB ramot tenni.
Jelenleg 1*4 GB Kingston HP memória van a gépben. DDR 3 1600 CL 11Ha veszek mellé Kingstone value DDR 3 1600-as 4 Gb-os memóriát fog menni a Dual chanel,illetve megeszi vajon a HP lap?
-
fabko
tag
Sziasztok,
Az létezhet hogy egy gép (Fujitsu P710 s1155) rendesen működik, de akár a Win7 memtesztje, akár Hiren's-ről bootolva minden RAMot hibásnak jelez? Eddig 6 féle RAM volt benne, 1066-1600MHz-ig, ebből 4 teljesen új. Olyan RAMra is hibát jelez amit másik gépben évek óta használok. Lehet a memóriavezérlő rossz?
Köszönöm a segíítséget! -
MageRG
addikt
Tisztelt hozzáértők!
Lefuttam a Memtest86+-ot és Techpowerup tesztjét is. Mindkettő hibát jelez.
Ez azt jelenti, hogy a RAM modul hibás?
Esetleg a dual channel nem működik? (kitben vettem a RAM-ot)DDR4 3200-as, XMP-vel. Kipróbáltam 2133-as alapfrekvencián is, de úgyis mutatta a teszt a hibát.
A mindennapi használatban nagyon ritkán fordul elő fagyás. -
koko52
nagyúr
válasz
elfelejtette #52757 üzenetére
Nem vagyok Ryzenes, de ha jól tudom az előző gen. lapjaiba be lehet tenni. Gondolom BIOS frissítés után kezeli az R2-őt. Ezért lehet a zárójel, mert az R1 még 2400-ig szabványosított. Ezt inkább kérdezd meg ryzen topikban.
-
elfelejtette
veterán
válasz
koko52 #52756 üzenetére
Én is a 2933-ról tudok, bár a támogatott memória-sebességeket a legtöbb alaplap így jelöli: "1866/ 2133/ 2400/ 2667(OC)/ 2933(OC)/ 3200(OC)+ Mhz". Ez azért érdekes, mert van egy halom 3000-es memória, de pl. a PCX-nél csak 2 db Kingston van 2933MHz-es órajellel. A 3000MHz-esek meg gondolom XMP-ben is 3000MHz-et akarnak majd beállítani, ami ugye még csak nem is szabvány, QVL-ben meg eddig nem is láttam 2933-ast, csak 3000MHz-est...
-
koko52
nagyúr
válasz
elfelejtette #52755 üzenetére
Elméletileg igen. Bár előfordult már itt hg a qvl listás sem ment mazon Pl 3200 helyett csak 3000-en. Az oc soha nem garantált, ezért zárójeles. R2-nél 2933 tudtommal a szabvány.
-
elfelejtette
veterán
Sziasztok!
Kollégának rakok össze gépet Ryzen 2400G procival vga nélkül, tehát az integrált miatt fontos a ram órajele. 3000-3200MHz-es ramot vennék, csak az alaplapok qvl-jében nagyon sok 4-8 darabos kit szerepel. (Corsair CMK16GX4M4, G.Skill F4-3200C16Q, Ezeknek a 2 darabos változata (GX4M2, C16D) is menni fog a jelölt órajelen, ha külön nem szerepel a listában? -
-
koko52
nagyúr
válasz
tzsolesz #52751 üzenetére
Procitól is függ. Ha az tuningolható (Intelnél K-s) akkor belefér a tuning. Azt tudnod kell, hogy nagy szórása van a tuningnak azonos típusok esetén is.. Lehet, hogy 1%-ot bír, lehet 10-15%-ot majd adja magát. Ha szelektálásnál éppen lecsúszott a következő szintről akkor van benne még kraft, ha éppen belefért a 2400-ba akkor nem sok van benne.
-
tzsolesz
nagyúr
Sziasztok. Erről a memóriáról lehet tudni valamit? Kis tuningot elviselhet? Nem gamer gépben lesz amúgy.
4GB 2400MHz DDR4 RAM Crucial Ballistix Sport CL16 (BLS4G4D240FSB) -
csi24biga
csendes újonc
sziasztok- segitség kellene ddr3 ram 1333mhz cl 9 mitkel beálitani és mennyire hogy gyorsablegyen ??? a cl-t fel vinni nagyobra vagy levinni- bocsi most felvittem - ( 11-re ) de semmi változás gondolom most lekel vinni de mennyire 8 ra ? vagy 7-re ??
-
csi24biga
csendes újonc
sziasztok lene ojan kérdésem hogy minap jutotam ijen ram párhoz- 2x2gb ddr3 kingmax- FLGE85F-C8KJ9A
XMP 1.2 ( ez az xmp 1.2 ez végül is mit jelent tuningolhato vagy mit-- asus f2a85-v alaplapba használom --- elvileg 1600mhz hisz a cpu z nél ezt irja ki de mikor biosban beálitom hogy 1600 ba menjenek semmi különbség nem észlelhetö az 1333mhz ramok hoz képest- akkor ez 1600 vagy sem -
Pro!Petya
addikt
Ram tesztnél HCI 300% fölé érdemes még menni??
-
mailroy
csendes tag
Sziasztok!
Egy Asus B150i pro gaming/aura alaplapban használok egy db 8 Gb-os HyperX (Black) DDR4 2400 Mhz RAM-ot. Eddig egy Pentium G 4560 processzor volt mellette, Aida64-ben a memória olvasás/írás sebessége 15700/15516 volt, 2133 Mhz-en futott. A processzort cseréltem i7 7700t-re és a biosban beállítottam az XMP profile-t, így már megy 2400 Mhz-en, 15-15-15-35 CR2 időzítéssel. A processzor más tesztekben 35000/35000 mb/s körül gurít a fenti tesztben, de nálam csak 18000/17500 értéket mutat. Gond lehet a memóriával? Vagy azért ilyen alacsony az érték, mert egy modul van és nincsen dual chanel? Köszi a választ.
-
Starchm
őstag
Hi!
Random, tehát akár játék akár böngészés közben megfagy a gép teljesen és csak a bekapcsoló gomb hosszú nyomásával tudom újra inditani, viszont eventlogban annyi van csak, hogy váratlan állt le a rendszer.
Ez nagy eséllyel memória hiba lenne nem? -
koko52
nagyúr
válasz
Psychopeti #52736 üzenetére
Igen nagy rá az esély. Nem hinném hogy másik lapban működne de ha esetleg igen nálad attól nem fog. Valszeg elszált az egyik fele és hamarosan a másik is elfog. Add el a párját és vegyél 2*8-at.
-
Psychopeti
senior tag
válasz
Submarine #52735 üzenetére
Szia! Köszi az infót.
Most azt csináltam hogy kiszedtem az egyiket a dimm5-ből és a dimm1-ben lévő ment csak. Azt 8GB-nak látja. Majd azt kiszedve beleraktam próbaképpen ami a dimm5-ben volt. Azt meg már csak 4GB-nak látja a rendszer is és a memtest64-is...
Akkor valószínűleg a memória egyik fele hibás lenne? -
Submarine
senior tag
válasz
Psychopeti #52734 üzenetére
Akkor annak csak a fél oldalát látja, vagy hibás sajna. Esetleg másik lapba is be lehet tenni, megnézni.
(rendszervinyót lehúzni, és ott is biosban csak, vagy így memtest-el)Alkatrészt, azok konzisztenciáját, mindig így érdemes tesztelni, biosban vagy valami bootolós cuccal.
Értem ez alatt: memtest, linux live cd, gparted, bármelyik anti-virus/anti-malware live cd (mindent rá lehet tenni usb-re). sőt én még a partíció mentést is így szeretem csinálni, nem élő rendszer alól.
Windowsban mondhatni csak "tájékoztató jellegűnek" számítnak az adatok. -
koko52
nagyúr
válasz
telapobacsi #52729 üzenetére
Játékban nem lesz negatívumod. Ilyen lapom volt nekem is, lesz két dualod és nem kell levenned menni fognak különböző frekin. Nekem 2x2 1333 kingmax ment 2x2 1600 kingstonnal. Azóta csak Asrockot használok :-)
Ha nem jön be akkor meg mennek 1333-on az is tökéletes, a vga a munkásod... -
koko52
nagyúr
válasz
Psychopeti #52727 üzenetére
Vedd ki és egyesével nézd meg melyiket mennyinek látja. Előfordulhat, hogy mivel kétoldalasak az egyiknek csak az egyik oldalát használja valamiért. (volt már itt ilyen) Ha egyesével mindegyiket 8-nak látja akkor valami hardveres, szoftveres ütközés lesz. BIOS frissítés volt? Teszteld is le a ramokat memtest64-el usb-ről bootolva!
-
telapobacsi
csendes tag
Hello,
egy gyors kérdés, mert nem értek annyira a ramozáshoz. Adott egy Asrock z97 pro4 alaplap, most van benne 2x4gb 1333-as geil memória duálban. Vennék most hozzá 2x4gb 1866-os furyx-et, szintén duálban menne, másik mellé. Az rendben van, hogy 1333-ra leveszi a frekit, viszont használat közben ez negatívan befolyásolná-e a teljesítményt? Játékban fps pl. Ha tehetném cserélném 2x8gb-ra, de mostanában nem fér bele.
Köszönöm előre is.
-
kuyarashi
őstag
Sziasztok!
A kérdésem, hogy a HP Z420 Workstation hogyan és mennyit kezel registered RAM-ból. Egyes gyári PDF-ekben ellentmondásokat találtam. Talán a frissített BIOS-oknak (is) köszönhetően.
Szóval elméletileg nem megy benne, ugyanakkor többen állítják az ellenkezőjét.A másik kérdés, hogy ha el is indul benne a reg RAM, akkor teljes körűen működik-e. Szóval lehetséges-e az, hogy használható, de csak "sima" RAM-ként és ezért közli úgy a gyártó, hogy nem működik a dolog?
Még egy. Eredetileg maximum 64 GB memória tehető a gépbe (8 × 8 GB) és egyetlen modul maximum 8 GB-os lehet. Ez változott-e?
Előre is köszi a segítséget.
-
koko52
nagyúr
válasz
Psychopeti #52725 üzenetére
cpu-z képed van? Ram használat nincs limitálva? Max-ra kell állítani.
-
wocsok
tag
Sziasztok!
Találkozott, már valaki olyannal, hogy Bios frissítés után az addig hibátlanul 3200 Mhz-n futó RAM-ok (Kingston HyperX Predator 8GB (2x4GB) DDR4 3000MHz HX430C15PB3K2/8) csak 2400 Mhz hajlandók menni, különben lefagy a rendszer... GIGABYTE GA-AB350N-Gaming WIFI alaplap F20-->F23d bios. -
Submarine
senior tag
válasz
Psychopeti #52720 üzenetére
Nem tettem nyilvánossá, bocs.
Szerintem igen. -
Submarine
senior tag
válasz
Psychopeti #52716 üzenetére
Hali!
Nézd át, Dimm1 és 5 ha jól látom a 2db helyét. 1-17. oldal:
Manual X99S GAMING 7 -
Psychopeti
senior tag
Sziasztok! Remélem jó helyre írok
Az alaplapban összesen 16GB memória van amit nem lát a BIOS de a CPU-Z meg igen.
De a win7x64 is csak 12GB-ot lát(használ) belőle... Ez vajon mitől lehet?
Az msconfigban próbáltam a memória méretét állítani felfelé de nem engedi... Ki is pipálva meg nem is volt már de úgy sem működött...
Valamit én nem csinálok jól
Képeket mellékelek remélem látszik rajtuk a lényeg.
[link]Nem mindegy hogy vannak belerakva a memória slotokba?
Gép információi látszanak a képeken.Köszönöm előre is aki esetleg tud segíteni
-
koko52
nagyúr
válasz
Bismarck24 #52714 üzenetére
Én nem találom hol írja. Egyébként hamár 1080ti akkor miért full hd-ben tesztel? Ez a kártya 4K-ra lett tervezve. Na ott dolgozna is a vga és nem lenne ilyen fps különbség hidd el. A 144 hz nagyon jó, de az a monitor frissítése nem az fps. 60 fps egy 60hz-es monitoron és egy 144 hz-es monitoron teljesen más, te ezt érzed. Mint amikor lecserélted a régi képcsöves 50hz-es tv-t 100hz-esre és nem folyt ki a szemed és ugyanaz a film ment mégis mint előtte. Az ember szeme 24 fps-t már folyamatosnak érez (picit esetleg vibrálhat) , de 30fps már teljesen villódzásmentes ha két szemmel szemből nézed. Ha oldalról akkor már látható itt is a villódzás( annó így teszteltük a tv-t h 50 v 100 hz-es). 60 hz esetén már oldalról sincs vibrálás mert ugye megvan szemenként a 30 fps.
-
Bismarck24
tag
válasz
koko52 #52713 üzenetére
A cl értékek azok ott vannak a neve alatt. Ha jól láttam akkor cl16-os időzítésűek. Ennek az fps háborúnak valóban nincs semmi értelme. Emlékszem a Turok1 játék megjelenésekor még nem foglalkoztam az fps számlálóval, akadt mint a fene és mégis elvoltam vele. Viszont lehetőségem volt 60hz-es monitorról 144hz-re váltani és hidd el nem mindegy hogy 60 vagy 144 fps. Az ember szeme hozzászokik csak győzze vga-val.
-
koko52
nagyúr
válasz
Bismarck24 #52712 üzenetére
1. Ha azonos méretű ramokat teszteltek volna akkor lehetne egyértelmű, mert a 2x8 nál több ramot is használ a gép valszeg több minden be van töltve..
2.A cl értékekről se látok semmit.
3. Csúcs VGA és CPU esetén jönnek ilyen eredmények. (alsó hangon 5-600e a gép) De milyen is? 97 fps vs 110? 290 vs 310? 920 vs 1000? Mi értelme, semmi különbség látvány terén. Ha nagyon "vájtszemü" vagy akkor 60 fps-ig érezhetsz különbséget.
-
Bismarck24
tag
Sziasztok!
Egy kicsit összezavarodtam. Ez a videó amit linkelek most kamu vagy sem? Ez ellentmond mindennek. Akkor most számít vagy sem a MHZ?
https://www.youtube.com/watch?v=_QMeTdK6e4I
-
koko52
nagyúr
válasz
hellsing71 #52710 üzenetére
Nem oszlik el. 4 modul akkor ér valamit ha a cpu és az alaplap is tud quad chanelt. A te esetedben csak dualt-t tud ezért két dualod volna.
-
koko52
nagyúr
válasz
hellsing71 #52704 üzenetére
Két modul kevésbé terheli a cpu mem.vezérlőjét így kevésbé melegszik. Itt kb 10% melegedés áll fenn. Jó hűtéssel nem gond a 4 ram.
-
vaakuum
addikt
Help pls!
[A samsung modulos Patriot viper ] modulpáros mennyire tekinthető jó minőségűnek? 1 év gari van rá, ami szerintem elég necces.
[Esetleg inkább a Hynix modulos Hyperx predator]? Erre legalább 5 év garit írnak...
Sajnos nem találtam semmi más olyan 3200-as 2*4 Gb memóriamodul párt ezeken kívül, ami rajta lenne [ennek a lapnak a támogatási listáján] Pedig vagy g.skillnek, vagy valami Corsairnak örültem volna, de ezeket nem ismerem. ÉS a pcx-nél is csak a hyperx predator az egyetlen, ami a támogatási lista szerint jó.
Egy ryzen 1600-os mellé mennének. -
Submarine
senior tag
Hali! Amúgy van itt aki mán' 'tőtött be valaha 32 libamáj'tot?
-
koko52
nagyúr
válasz
hellsing71 #52702 üzenetére
Én 2x8 3200-at tennék bele. Ár/érték arányban az még éppen jó. Ha kevés akkor raksz mellé még egy párat. Egyébként a 2x16 jobb lenne, de ha nem kell akkor felesleges kiadás.
-
hellsing71
tag
'reggelt! Új gépet rakok össze i7 8700K-val. A legdurvább játék a gépemen a Minecraft lesz. A meló Office, XAMPP, PS, viszont 50% Adobe Premiere is (főleg CPU-s funkciókkal: vágás, hang, coloring, zéró 3D effekt).
Kaptam a PC-összerakósban egy tippet: 2×16GB 2666MHz RAM-ot vegyek. Segítség kéne: mi a jobb, a 2×16GB vagy a 4×8GB, illetve mit szóltok ahhoz, ha csak 16GB kerül a gépbe (most 8-cal dolgozok és elvagyok vele), viszont az akár >4000MHz-es lenne?
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely
- XBOX Series X + dokkoló // SZÁMLA // GARANCIA //
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 2 i7-1165G7 32 GB Ram 512 GB SSD 1 év garancia
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest