- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
koko52
nagyúr
válasz
Sub-ZeRo #53099 üzenetére
Max 180w-ot ehet a gépe. Ha eddig elvolt vele akkor a két 5w-os ram nem árt neki, erre a konfigra kár költeni 10w miatt 20e-ft-ot. Tápot mindig fölé méretezek én is, de az ő esetében ram bővítés miatt totál felesleges. Ha elszáll (mert öreg) nem a két ram miatt fog.
Az ajánlás meg semmitmondó, mert honnan tudják miket rakok a gépbe? Lehet 150w-400w-ig is akár attól függ miket pakolok bele.
-
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
koko52 #53094 üzenetére
Lehet hülye vagyok hozzá, de a rendszerhez 300W-os tápot adnak meg minimumnak. Lehet a kártya effektíven 75-öt eszik, de lehet nem kellene a tápot alul méretezni. De hát engem nem zavar. Csak hát volt már nekem olyan gépen, amin a táp kevés volt a rendszerhez és igen csak terhelés alatt újraindult, mert nem volt neki kraft, de ti tudjátok. -
Shuty0419
csendes tag
Illetve ha már tudatlankodok, akkor azt még elmondanátok hogy mi az a dolog a ramnál, hallottam régebben ilyeneket hogy tegyük fel 8 ram gyorsít a gépen de 10 illetve 12 nem stb Ez pontosan hogy működik?
-
Gerg00
tag
Halihó
Egy kis segítségre lenne szükségem
Ha bekapcsolom biosban az XMP-t nem indul el a gép! I7 8700k, Asrock z370 Taichi, Patriot Viper led 3600mhz ez a konfigom! Köszi a segítséget
-
Shuty0419
csendes tag
Sziasztok!
Egy 240 wattos táp meg tud bírkózni 12 ddr3-as rammal?
2x8 illetve 2x4 van benne, 1066-osak úgy tudom
Mellékelek róla 1 képet is
Illetve ehhez még van egy 2 mag 2 szálas procim meg egy gt 730 videókártyám, nem lesz gond az áramellátással? -
Jocohun
tag
Sziaztok!
Valaki tud segíteni? Nem tudom jó helyen teszem fel a kérdésem. A gépembe 2x2GB ram van és win 8.1 64bit rendszer. A problémám az lenne ,hogy mért van az ,hogy a Bios ban 2x2GB memóriát felismeri / látja és a totál memory: 4096MB. Viszont már a rendszer, valamit az Aida64 csak 3200MB-ot ír tehát 800MB eltűnik. Hogy lehet ez??? Még 32bit rendszernél értem ,hogy 4GB ból csak 3500MB tud kezelni de 64bit nél, hogy lehet? Tud valaki megoldást rá? Köszönöm. -
MaxxDamage
félisten
Memóriámnak mennyi feszt adhatok biztonságosan? (1.43v -al még elvan), próbáltam de sokat nem hoz a konyhára 3466-on (1.43v-on) , a Ryzen DRAM calculatorral a "Fast" értékek még jók (nagyon jók!), de az "Extreme" már nem hoz semmit (keveset kb. nem éri meg, mert feszben annál többet kér)
1.46v még adható? (4066MHz-hez annyit kér a Calculator szerint "Fast" -on)
Amúgy kitesztelem a Safe, majd a Fast módot, nem egyből a Fast -al kezdem./bár a fesz ugyanaz, csak a timing változik a 2 között felépítést/értékeket nézve)
RAM-ra a Corsair Airflow hűtést felraktam.
Eddig ezen a beállításon (1.385v -al megy , SOC az 1.025v) láttam legjobbnak a memória eredményeket.
MD
L -
whYz
őstag
Sziasztok
Adott a kovetkezo config:
Corsair Vengeance LPX 16GB (2x 8GB) 3000MHz DDR4 - CMK16GX4M2B3000C15R
MSI X370 Gaming Pro Carbon
Ryzen 5 2400gA ramot tamogatja a lap 2933Mhz-en a hivatalos kompatibilitasi lista szerint.
A biosban beallitom A-XMP profilt 2933Mhz-re, atalitom a ram sebesseget 2933Mhz-re de windowsban 2133Mhz-en futnak.
Mit rontok el? Mit tudnek meg atalitani?
-
Pakmara
őstag
válasz
koko52 #53076 üzenetére
Értem! Nekem úgy tűnt logikusnak hogy elemenként haladok (RAM-->CPU) így tudom, hogy mi mit bír és a tesztelés nem húzódik végtelenségig.
Kis segítséget szeretnék akkor még kérni. Ha fordítok a sorrenden akkor szerinted működhet (1. CPU tuning; 2. RAM tuning)?
Konfig: ASUS B350 Prime (legfrissebb 4011 BIOS); Ryzen 1600-on egy Brocken 3. RAM G.SKILL RipjawsV 8GB (2x4GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-8GVKB
CPU-ban nekem tökéletesen elég lenne 3700 MHz-n (kezdetnek megnézném 1,25 Vcore; Soc: 1,1-1,15); és utána jönne a RAM DOCP profilra lőve (1,35 RAM fesz; CL 16). Ez így működőképesebb?
Köszi, Pakmara
-
komi77
senior tag
válasz
mumin007 #53059 üzenetére
Szia! Visszakerültek havertól a memóim. A sok tanács hatására elkezdtünk játszani a memória feszkóval. Gyárilag 1.350-öt ad neki az alaplap. Amint felfelé mentünk 1.355-nél már ez elindulás is problémás volt. Gondoltam egyet, menjünk lefelé. 1.32-nél már majdnem tökéletesen futott 3200MHz-n. Egyszerre két filmet is konvertáltunk, a második indítása után 10 perc múlva újraindult a gép - ahogy szokott. Nem adtuk fel le vittük a feszt 1.300-ra, na itt atomstabilan megy azóta is a 3200Mhz.
Valszeg nem hibás a ramom csak a feszkó felvétel nem tetszik neki. Egyébként már jártunk 3333MHz-n is, de ezt nem mertem nagyon nyomtani hátha nem tesz jót valaminek. Szóval lehet meg van a megoldás.
-
Pakmara
őstag
válasz
koko52 #53073 üzenetére
Nem próbáltam. 1,365-ig mentem el (SOC 1,1) azzal nem ment a 3200 Mhz. Tovább nem is szeretném emelkni mert nem létkérdés. Mikor összerkatam a konfigot volt egy RAM beállítgatás időszak, akkor úgy tűnt menni hfog, de most kiderült mégsem annyira.
Minden más auton van, CPU-is. Ahhoz akkor akarok nyúlni ha a RAM-al végeztem és stabil. Most az a terv, hogy megnézem 1,35-el mi a jobb magasabb mhz és latency (3133 & 18); vagy alacsonabb mindkettőböl (3066 & 16). AIDA az elsőre dobja a jobb sebességeket amit nem értek ezért akartam más benchmarkot keresni hozzá.
kieg.: Most nem tudom linkelni de kb ilyen értékekekt dob ki az ADIA 3000 Mhz-n cl 16-al. Memoryra read: cca 44 500; write 43 000; copy 38 000. Nem túl alacsony a copy? Visszanézem itt fórumon és 3000 Mhz-n cl 16 másoknak simán 40K felett van.
-
Pakmara
őstag
válasz
Sub-ZeRo #53053 üzenetére
3066 Mhz-n stabilnak tűnik. Ment rá Aida meg egy 20 körös memtest. CL16-ról 18-ra lazított timinggal a 3133 is stabil. Ezek meg már egy karnyújtásnyira vannak a 3200-től, elég lesz szerintem.
Ramot mivel érdemes Benchmarkolni Aidan kívül? 3066 és 16-os timingnak matek szerint gyorsabbnak kellene lennie, de aida jobb értékeket dob 3133 Mhz-n és 18-on. Ki akarom tesztelni melyik a jobb és akkor az marad. (még prime-ot meg ibt-t lehet futtatok azért vele stabilitástesztként)
-
koko52
nagyúr
válasz
Walter_White #53070 üzenetére
Akkor megjelénés után 2-3 év míg lecseng az újdonság varázsa. 2023...
-
koko52
nagyúr
válasz
Walter_White #53068 üzenetére
2019-2020 eleje. Az alap órajel 4400 mhz/ cl42(?) 1,1v lesz. Előre láthatóan 8gb lesz a legkisebb modul. Aki dualban hajtja majd őket az 2*8gb-ért minimum 180-200 000 ft-ot fog perkálni. Alig várjuk
(egy ps4 pro 120e ft)
-
Walter_White
senior tag
Na ezt mar szeretem, hoztam is az uj kitet 1 az 1 ben csere. De gondolkodom megtartom-e, a jovobeni gepfejlesztesnel (Ryzen)jobb lesz-e egy 3600as kit, vagy lehet mar megvarom a DDR5-ot
, nem tudjatok van rola valami hir? 2019-2020 esetleg?
-
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
blackmacs #53065 üzenetére
Semmi extra. Leszeded, egy pendrive-ra kiírod, kikapcsolod a gépet, szétszeded a gépet, egy ramot benthagysz, bedugod a drive-ot, elindítod a gépet és be bootolsz a penről. Megvárod, hogy jó sokszor végig menjen. Ha minden oké látni fogod, ha nem, azt is. Utána egy másik ramot raksz be. És minden folytatódik előről.
-
blackmacs
senior tag
Ezt a Memtest-et hogy kell használni?Valaki el tudná magyarázni szájbarágósan?
Bocs a hülye kérdésért. -
törölt tag
válasz
Walter_White #53060 üzenetére
Az még a jobbik eset lesz, ha cserélik. Mivel időközben drasztikusan fölmentek az árak, ezért szinte mindenhol csak a korábbi vételárat fizetik vissza. Abból pedig sajnos most már nem kerül ki egy ugyanolyan memóriamodul.
-
Walter_White
senior tag
Na épp a legjobbkor doglik meg a memoriam Corsair LPX 2 evet birt... az egyik modul... Windows telepithetetlen az egyik modullal, alandoan hianyzo fajlok miatt leall...ugyhogy kivancsi leszek mennyi ido lesz a csere...
-
mumin007
tag
válasz
komi77 #53058 üzenetére
Nálam az alapvető gond az volt, hogy beleestem abba az egy milliomod százalékba, akik egymás után két hibás KIT-et is kaptak (mindkét esetben az egyik modul jó volt, a másik nem). A harmadik vált be, de csak 3000MHz-en stabilak. Amúgy az X470-es csipkészlet még új, kiforratlan, akárcsak az UEFI-je. Remélem, lesz még jobb is.
-
komi77
senior tag
válasz
mumin007 #53057 üzenetére
Azt egyébként tudja valaki, hogy ennyi idő után is/még mi okozza ezeket a kompatibilitási gondokat? Én nem vagyok szakértő de nehéz elfogadni, hogy már a refresh platformnál tartunk új lapok, procik vannak de az eredeti memó problémát továbbra sem tudták orvosolni. Több havertől folyamatosan kapom, hogy minek nekem ekkora sávszél, nekik az Intel proci alá bőven sok még a 2400Mhz-s memó is - én meg itt villogok a 3200Mhz-vel ami sajna nem megy.
-
mumin007
tag
válasz
komi77 #53056 üzenetére
Ez már csak ilyen játék...
Nekem egy hónapba telt és két garanciális cserébe, hogy végre menjenek az új konfigomba a HyperX Predator DDR4 3200-as 2x8GB KIT-ben vásárolt modulok. Igaz, az 1-es helyett, csak a 2-es XMP profillal (3000MHz).
- Ryzen 2600, AORUS X470 Ultra Gaming párosban.
Hogy is szokták itt írni?...szilícium lottó -
komi77
senior tag
válasz
MaxxDamage #53054 üzenetére
Sajna már túl vagyok a 14 napon. Addig pöcsöltem a próbákkal míg kicsúsztam. Az alaplapra gondoltam, ott éltem az elállással. Cserébe jött a másik lap és majd lepadlóztam mikor ugyanaz történt. Aztán jöttek az ismerősöknél tett próbák, mindenhol ugyanaz. Havertól kaptam ugyanilyen kittet, betettem és megy. Nála meg az én memóim lettek kipróbálva és ott sem mennek. Szóval így derült ki, hogy a memók okozzák a bajt. Késő bánat. Azért teszek egy próbát a boltnál ahol vettem, hátha ajánlanak valamit. Egy cseregaranciába is belemennék - bár úgy látom, ahol vettem pont nincs ilyen.
-
komi77
senior tag
válasz
koko52 #53049 üzenetére
Köszönöm az együttérzést!
Sajna ismeret hiányosan belefutottam abba, hogy drágább de kompatibilis memóval nagyobb teljesítményt érjek el. A Corsair - nem kompatibilis Hynix chip-es - memóim, töredék áron ugyanezt tudták. Legfeljebb időzítésben voltak gyengébbek - bár ezt nem vettem észre. Most itt van a "kompatibilis" drága memó, ami nálam nem jól működik és még csak garanciális vagy egyéb megoldásban sem tudok gondolkodni mert nem hibás. Ez van
-
Pakmara
őstag
válasz
Pakmara #53029 üzenetére
Default beállításokon lement egy alap (4 db) kör memtest no error. Visszatettem az xmp profilt --> Aida lehalt. Adtam neki még egy kis feszt 1,35-->1,36; fél óra Aida rendben lement, viszont az éjszakai 15 kör memtesten megint elhasalt (az első pár kör lement hibátlanul de aztán a 8. és 9. teszten elkezdett hibázni). Ma reggel defaulton megint megpróbálok egy hosszabb 25 körös memtestet, hogy van-e hiba alapon is. Ha ott is hal akkor talán tudom gariztatni, ha nem akkor csak az OC-t nem bírja. Aminek nem örülök mert qvl listás, ráadásul a szétszedés előtt ment ezekkel a beállításokkal.
-
koko52
nagyúr
válasz
kőbaltazár #53048 üzenetére
A BIOS frissítés után kezeli az ivy bridge CPU-t ami 1600-ig támogat. Ez így jó nem kell csinálni semmit.
-
komi77
senior tag
válasz
MaxxDamage #53044 üzenetére
Köszönöm, hogy foglalkoztál a gondommal! Pár dolgot megpróbálok még de szomorú vagyok, hogy Ryzen támogatott rammal így jártam. Lehet tényleg eladom. Minden jót
-
MaxxDamage
félisten
válasz
koko52 #53043 üzenetére
Köszönöm!
A célnak megfelelő és 2933MHz feletti érték a 3466MHz és bőven elegendő is (szerintem)
Célom a Default (XMP) érték elérése volt (RAM esetén) és CPU esetén is elegendő lehet a 4.35GHz (8c/16t) de majd jön a kompakt hűtés és az OC-t is megnézem majd CPU és RAM részról is.MD
L -
MaxxDamage
félisten
válasz
komi77 #53042 üzenetére
Én a 3400-as RipjawsV -t akartam kiváltani a Flare-X KIT-re /mondom ez a Ryzenhez van...de jó lesz
(mert a 3400-as 2933-on ment max. adott BIOS alatt, másik BIOS alatt 3200-on is ment, csak fixálni kellett volna) és azt a Flare-X -t úgy küldték le, de vissza is küldtem és inkább lap+cpu+ram váltás lett a vége ~ 1 év használat után. Sokat agyaltam (vegyek másik CPU-t, vagy csak lapot...) miért nem megy ahogy kellene mennie..de ez ilyen. Vagy bejön vagy nem. (nem mindenkinél jó, nagyban függ a korábban felsorolt dolgoktól.
MD
L -
koko52
nagyúr
válasz
MaxxDamage #53035 üzenetére
Akkor nem kell venti.
-
komi77
senior tag
válasz
MaxxDamage #53041 üzenetére
Hát igen. Kb két hete vettem Corsair Hynixes Lpx-et váltott ami kb egy éve megállás nélkül ment 3066-on. Most ki akartam nyerni a maxot sok pénzért és nem vagyok előrébb.
-
MaxxDamage
félisten
-
komi77
senior tag
válasz
MaxxDamage #53039 üzenetére
Ha az imc nem bírja arra van megoldás? Igaz ez azért lenne furi mert nálam és havernál is (két különböző proci) mennek az ő memói csak az én memóim nem mennek se nála se nálam. Amúgy mekkora lehet a max memó fesz?
-
komi77
senior tag
válasz
MaxxDamage #53037 üzenetére
Köszi kipróbálom. Ekkora különbség lenne két teljesen egyforma kit között. Haver kivette az ugyanilyen memóit, semmit nem állított csak betette az én kittemet és már dobálta is el magát a gépe. A feszkó emelésre én ugyan gondoltam, de azt mondta, hogy a docp elméletileg az optimális feszt adja. Hát nem így lett. Mert docp elhagy, default és ram manual-ban választotta ki a 3200-t. Így kicsivel jobb de még sem stabil. Nincs más minthogy tényleg emeljünk a feszen.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
komi77 #53036 üzenetére
Szia!
A KIT B-die / Samsung? (Taiphoon Burner)
Lehet csak kis +fesz kell neki.
Nálam is volt az a RAM és max. 2933MHz-n ment, afelett nem. (B350-F Gaming + 1600X) fórumtársnak ugyanez a lap+cpu és legújabb BIOS, full manual belőve megy csak. (Taiphoon Burner + RYZEN DRAM Calculator)MD
L -
komi77
senior tag
Sziasztok! Ryzen platform alá vettem G.skill Flare X 3200MHz memókat meg alaplapot is cseréltem Msi X470 Gaming Pro Carbonra. A memókat 3200-ra állítva folyamatos újraindulás, kék halál. Alaplap vissza csere Asus Rog Strix X370-F Gamingra. Stabilabb de ugyanezt csinálja. Tápcsre meg volt, másik régóta működő Asus lapban próba ugyanezzel végződik. Barátomnak ugyanilyen memó kitje van, cseréltünk. Az ő memói nálam minden lapban mennek 3200-őn az enyéim az ő Crosshair VI lapjában újraindulásokkal kék halállal mennek. Most kilőtte a docp profilt és elméletileg mennek a memóim egészen addig míg filmet kezd el konvertálni. Akkor megint ujraindulás. Kb 10-szer telepítettünk új win-t. Memtest nem mutat hibát. Ilyenkor mi lehet szerintetek?
-
koko52
nagyúr
válasz
MaxxDamage #53033 üzenetére
Ennek a ramnak 1.35v-on kell tudnia a 3466-ot és a venti csak dizájn. 1.55 sok lesz neki ha hűtőd ha nem. Ilyen fesz 5000mhz-nél fordul elő és ott sincs venti.
-
koko52
nagyúr
válasz
MaxxDamage #53031 üzenetére
Mekkora feszen fog járni?
-
MaxxDamage
félisten
Memóriára ajánlott hűtést felrakni?
Vettem ügye egy RAM KIT -et, amihez van a dobozban gyárilag hűtés is... (nem raktam fel, vagy azért csak elfér rajta?) Kompakt vízet rakok majd a CPU-ra és akkor lehet nem fér el, de amúgy jó dolog a RAM hűtés? (nem látom sok értelmét)Ez volna az. /tetején a lemez cserélhető kékre is/
MD
L -
Pakmara
őstag
válasz
Sub-ZeRo #53028 üzenetére
Ok, megpróbálom a tápot is meg a RAM-okat tesztelni. Jobb lenne ha valóban táp szaródott volna el, mert a RAM-al ha nem dob hibát defaulton akkor arra hivatkozva hogy az xmp nem megy nem tudom teszem azt gariztatni. Az a bosszantó az egészben, hogy amíg szét nem szedtem ment minden szépen. Tehát biztos akkor keletkezett a probléma... Köszi
-
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
Pakmara #53027 üzenetére
Akkor lehet a ram döglik. Amúgy meg hogy a táp féléves, még az is mehet tönkre. Sokszor volt már itt példa, hogy "áá a táp új. nincs baja!' Nem hát. Minden jó volt csak az nem. Szóval nem biztos, hogy az is jó. De ha a ramoknak nem lesz baj, akkor egy próba tápot keresnék a helyedben, hogy azzal mit mutat.
-
Pakmara
őstag
válasz
Sub-ZeRo #53026 üzenetére
Nem hiszem, hogy táp probléma lenne. 2 órával a szétszedés előtt még működött és a táp is kb csak fél éves. Defaulton próbáltam, nem hibázik. XMP beálításokkal viszont nagyon gyorsan ledobja a láncot. Este megnézem még, hogy minden kábel jól a helyén van-e, de nem hiszem, hogy ez segítene. Meg akkor próbálok egy memtestet is külön-külön.
-
Pakmara
őstag
Sziasztok!
Tegnap szétkaptam a gépet mert lecseréltem a proci hűtőt. Azóta nagyon furcsa anomáliákat tapaszatalok és nem tudom mi lehet az oka. Bootkor a HDD felpörög és kattog, eddig ezt nem csinálta (rendszer SSD-n van egyébként). Ez még a kisebbik baj lenne, de az eddig vígan működő RAM XMP beállításaim sem működnek. Anno ment úgy a RAM, hogy belőttem a DOPC profilt és lazítottam a CAS Latency timingon (16->18 CL). Leteszteltem AIDA-val és memtestel. Ment hibátlanul. Most ugyanezekkel a beállításokkal kifagy a windows; hibázik már az AIDA is stb. Újrapakoltalm a RAM-ot a slotban, de ez sem hozott eredményt. Az ajánlott 2. 4. slotban van.
Konfig: ASUS Prime B350 Plus (legfrissebb 4011 BIOS); Ryzen 1600; G.SKILL RipjawsV 8GB (2x4GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-8GVKB
Valami ötlet mit lehetne tenni?
Köszi, Pakmara
-
koko52
nagyúr
válasz
CsabaSteel #53020 üzenetére
Top1
-
CsabaSteel
aktív tag
Hali! Valakinek van tapasztalata a G-SKILL memóriàkkal kapcsolatban? Várom a véleményeket
-
koko52
nagyúr
válasz
pixel06 #53015 üzenetére
Az elsődleges foglalatod az A2-B2. Ebbe menjen a kit. A 3. ram a B2-be. Ha nem jó akkor teszteld le őket egyesével mert valamelyik hibás lesz vagy az új jövevény nincs a qvl listában (legfrissebb BIOS legyen rajta) és nem kommunikál vele megfelelően. Ebben az esetben nincs mit tenni nincs rá megoldás. 2x8 Gb lenne a jó megoldás, hogy dualban menjen minden.
-
pixel06
csendes tag
Sziasztok, remélem jó helyen kérdezek.
Adott egy asrock 990 extreme3 as lap, és 2x4 gb 1x8gb RAM, a bois látja mind a 16-ot a Windows viszont csak 8-at. (windows 10 64bit). Ötlet hogy mi lehet a gond?
Ha nem jó helyen vagyok irányítsatok át a helyes topicba.
-
koko52
nagyúr
válasz
Sub-ZeRo #53003 üzenetére
Téma tudnivalóknál ott egy videó parasztvakítás néven. És van itt
is egy Ryzen elfogult is de itt sem sikerült 10%nál többet kihozni. És az fps növekedéshez számoljunk hozzá hogy ilyen tesztelők elfelejtik közölni hogy a CPU is húzva lett esetleg egy picit a VGA is. De mindenki próbálja ki otthon a saját pénztárcája kárára. Sok gépet összerakta meg már minden féle rammal és a játékbenchmarkok igazolják hogy nem a ram felel az FPS-ér. -
koko52
nagyúr
válasz
Sub-ZeRo #53003 üzenetére
Leírni lehet akármit. Tegyen fel videót a beállításokkal együtt. Láttam már tesztet szép fps növekedéssel csak épp utólag lebukott a srác, hogy medium aztán high beállításokkal csalt egy kicsit. Csak nemtudom kit akart azzal becsapni. Ryzen esetén alap és 3600mhz-nél ha van 5-10% az már nagyon jó.
-
RoSSo3
senior tag
Sziasztok!
Talán jó helyen kérdezek.
Van egy 2 éves Fuji A555G laptopom, 8 GB memóriával. Az utóbbi időben lassulást vettem észre. Akadozások főként böngészés, videó lejátszás közben. A feladatkezelőben a memória szinte mindig 95% körül mozog, holott a "Felhasználók" fül alatt én elvileg csak max 1000 MB-ot használok.Ránéztem az erőforrás-figyelőre, itt több mindent látok, pl. svchost.exe alapból 1 gigát elvesz, majd IMFsrv szintén 0,6 gb körül.
Sajnos nekem ezek a dolgok elég kínaiak, internetes kutatásom alapján jutottam el oda, hogy ezeket a dolgokat megnézzem. Lefuttattam egy malware programot, nem talált semmit. Megnéztem a hivatalos Fuji driver programot, minden friss.
Kérdezni szeretném Tőletek, hogy mi a teendő ilyenkor? A gépen nincs túl sok minden, játékokból 1-2 darab, elsősorban munkára (böngészés, 3ds max, képszerkesztők) használom a gépet.
Köszi!
-
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
MaxxDamage #53007 üzenetére
Nem tudom, nem értek a tuninghoz. De ha a rendszer elhasal, akkor ott nem jó a tuning. Sajnos én nem adok ötletet mire állítsd, nem értek hozzá, hülyeséget meg nem akarok írni, nehogy elszálljon valamid.
Ryzen/Asrock topikba is nézz be, hátha ott tudnak mondani valamit. -
S.O.S.
senior tag
Sziasztok !
Van nekem egy a [ linken ] található memóriából. Nem egy mai darab de azért még működött párnappal ezelőttig mind a 3 ram.Most jelenleg 2 memória jól üzemel. A háromból 1 valamiért meghibásodhatott mert kék halállal leáll a gép ha mind a 3 modul bent van a gépbe.Kivettem a hibás modult azóta a gép hiba nélkül megy.Az lenne a kérdésem,hogy esetleg lehet még ezeket a régi memóriákat gariztatni?Ha jól tudom örök élet garancia van ( volt ) ezekre a ramokra? Sajnos nincs semmilyen papírom a termékhez.
Itt vettem a ph-n már több éve.
Az alaplap egy [ Asus ] alaplap.
A választ előre is köszönöm:Üdv,
-
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
MaxxDamage #53004 üzenetére
Nem stabil a rendszer olyan beállításokkal. Vegyél vissza egy kicsit és úgy próbáld meg.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #53002 üzenetére
Ryzen DRAM calculator + Taiphoon Burner mennyire ajánlott kombináció?
Ryzen 1st gen. -nél is a 3200MHz sehogy nem ment (3400-as G.Skill esetén) a fenti programokkal próbálkoztam, azon beáll esetén a gépet full BIOS resetelni kellett (no display)Olyat tapasztalok, hogy Win10 Updatenél (Windows10 1803 verzióra) tapasztaltam blue screent (memory management) vélemény/ötlet?
MD
L -
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
koko52 #53000 üzenetére
Tegnap olvastam hogy gyári értékre visszarakta a ramok sebességét és bf1 alatt 150-ről 80 fps lett neki a végeredmény. Vissza is rakta. De nem találom sehol a hszt.
Nem mintha engem ez érdekelne mert megvagyok a 16 giga ramommal 2133-on, meg a szintetikus tesztek sem érdekelnek. De a ryzen topikba nagyon nyomatják, hogy a gyorsabb ram jobb, meg több is az fps. -
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #53001 üzenetére
Kis +feszt (1.350--->1.355v és egyéb+) adtam neki és már jó is lett, RougeKiller is lefutott meg minden memória teszt is.
MD
L -
MaxxDamage
félisten
Nem értem én ezt (adatlapomon a konfig)... minden jó (látszólag) és minden tesztet lefuttattam (3DMark 2001 , 03 , 05, 06, Vantage , FireStrike , Cloud Gate , IceStorm , CB R15 , stb...) gond nélkül lefutott minden és megint kiderül, hogy valami hiba van.
Super Pi lefutott 12-ből 9 teszt (többinél a program hibát generál és megoldást keres a problémára lett, bezártam)
/most pl. Chrome Instant bezártlllmiközbe ezt írtam/TechPowerUp MemTest64 az talált hibát - Maxon futtattam és 1 perc 54 sec amíg hiba nélkül futott és jött 1 hiba (le is állítottam)
Most egy memtest86/64 (mind1) Bootable USB fogok futtatni (5 óra 30 perc akár...ameddig fut/végez), Memória Modul hibát kizárva, ha a modul a hibás, akkor lesz hiba, de ha nem akkor a hiba máshol keresendő..
Memóriát az alaplapi kompatibilitás alapján vettem direkt és XMP 2.0 -n van állítva.
memtest (USB bootos verzió) majd megmutatja mi/hol a gond... Vélemény?
MD
L
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- Greenwashing és zöld sivatag miatt támadják az Apple Watch-ot
- Windows 11
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- További aktív témák...
- Kingston Fury Renegade rgb 32gb(2x16) KF436C16RB1AK2/32---aqua gari 2028.07.22
- KINGSTON FURY 64GB BEAST - DDR4 - 3200MHz - CL16 KIT - memória! - !ÖT ÉV GYÁRI GARANCIÁVAL!
- Corsair Vengeance LPX 2x8GB 2400MHz DDR4 kit
- SK hynix 32GB DDR5 Notebook RAM
- 32GB 3200Mhz DDR4 RAM Kingston Fury Black CL16 2x16GB Garanciális
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite / 4GB RAM 64GB / Független / 12 Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest