- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
válasz
#65675776 #36225 üzenetére
Használtam 72 bites RAM-ot egy Opteron 1214 (Santa Ana) CPU-val, sima, mezei desktop AM2-es lapban. Ment. Emlékeim szerint a 939-es CPU-k sem figyelmen kívül hagyták, hanem kezelték az ECC-s modulokat, de ebben már nem vagyok biztos. A S754 az teljesen más kérdés, ott elképzelhetőnek tartom, hogy egyáltalán nem kezeli az ECC-s kiépítést (természetesen a fölös 8 bit figyelmen kívül hagyásával).
(#36227) kovecses: Az a nagyon rendes srác annyira rendes volt, hogy nem tudta, hogy a Sandy Bridge esetén nem szerencsés megnövelt VTT esetén a VCCSA-t eltérő értékre beállítani. (Sandy Bridge E esetén meg a VCCSA, VTT és a 2nd VCCSA is jó, ha egyezik, főleg tuning alatt.)
Természetesen ez alól kivételt képez a VTT/QPI és a VCCSA gyári állapotban nagyon kicsit eltérő értéke. Aztán majd ne csodálkozz, ha a nagyon rendes srác segített ledegradálni a CPU-d.
Az időzítésre, RAM frekvenciára meg: SuperPi 32M alatt bizony-bizony erősen kimutatható, de a valós használat során előforduló alkalmazások egész egyszerűen nem memóriasávszél és -késleltetés limitáltak.(#36229) kaboska: Szárazjeges hűtéssel, 2,6-2,7V környékén 1400MHz körül. Szerintem az szép eredmény lenne.
(#36231) jim_raynor70: Sajnos valóban nem tuningosak a HyperX 1066MHz-es modulok, de én legtöbbször 2,2-2,3V-ossal találkozok. Szóval a HyperX tuning 2,5V körül kezdődik. Továbbá egy teszt egy pár moduljából nem sok következtetést lehet levonni a kolléga RAM-jaira vonatkozóan.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest