Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• 04ahgy

nagyúr

válasz #65675776 #36225 üzenetére

Használtam 72 bites RAM-ot egy Opteron 1214 (Santa Ana) CPU-val, sima, mezei desktop AM2-es lapban. Ment. Emlékeim szerint a 939-es CPU-k sem figyelmen kívül hagyták, hanem kezelték az ECC-s modulokat, de ebben már nem vagyok biztos. A S754 az teljesen más kérdés, ott elképzelhetőnek tartom, hogy egyáltalán nem kezeli az ECC-s kiépítést (természetesen a fölös 8 bit figyelmen kívül hagyásával).

(#36227) kovecses: Az a nagyon rendes srác annyira rendes volt, hogy nem tudta, hogy a Sandy Bridge esetén nem szerencsés megnövelt VTT esetén a VCCSA-t eltérő értékre beállítani. (Sandy Bridge E esetén meg a VCCSA, VTT és a 2nd VCCSA is jó, ha egyezik, főleg tuning alatt.)
    Természetesen ez alól kivételt képez a VTT/QPI és a VCCSA gyári állapotban nagyon kicsit eltérő értéke. Aztán majd ne csodálkozz, ha a nagyon rendes srác segített ledegradálni a CPU-d.
    Az időzítésre, RAM frekvenciára meg: SuperPi 32M alatt bizony-bizony erősen kimutatható, de a valós használat során előforduló alkalmazások egész egyszerűen nem memóriasávszél és -késleltetés limitáltak.

(#36229) kaboska: Szárazjeges hűtéssel, 2,6-2,7V környékén 1400MHz körül. Szerintem az szép eredmény lenne.

(#36231) jim_raynor70: Sajnos valóban nem tuningosak a HyperX 1066MHz-es modulok, de én legtöbbször 2,2-2,3V-ossal találkozok. Szóval a HyperX tuning 2,5V körül kezdődik. Továbbá egy teszt egy pár moduljából nem sok következtetést lehet levonni a kolléga RAM-jaira vonatkozóan.

HGyu

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés