Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
David89
tag
üdv!
egy APACER 6144Mb DDR3 Giant II 1866Mhz TRIKIT 43ért megéri i7 920 és Asrock 58 Extreme alaplap mellé? Mik a tapasztalatok erről a memóriáról, a többinél olcsóbb.
-
Ren Hoek
veterán
ECO-k nagyon mennek, és jó ramok az tuti. Newegg-en néhány esetben kevés volt neki a fesz, szal emelni kellett. De teljesen lényegtelen, mert 1.5 Volt is ugyan olyan jó.
Árban meg nem drágábbak pl a sima bordó 4GBNQ-nál.Szóval szerintem vedd meg nyugodtan, a kedvenc PH!-s helyünkön ugyanannyiért lehet kapni mint 4GBNQ-t. Ja és várjuk a tapasztalatokat Kicsit meg is ráncigálhatod, mi születik ilyen fesz mellett (G.Skill-ről szóló véleményeddel pedig teljesen egyetértek, nálam szépen megy, érintésre hűvösebben mint a testhőmérsékletem)
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
Szerintem semmi gond nincs azzal ha 4x2-őt veszel, vagy 2 csomag 2x2-őt... Simán menne dual-ban, hiszen megegyezik minden.
Viszont ha játszani akarsz rajta, akkor bőven elég a 4GB... Egyelőre totál nincs szükség többre. VGA sokkal többet számít viszont. Kivétel akkor van, ha filmes melókat csinálsz, és ramba renderelsz. De ha nem James Cameron Avatar 2-őt utómunkázod, akkod szerintem elég 4 GB, abba már belefér egy snitt.
Ja és azt se feledd, hogy a 2x2 KIT ideálisabb a 4 modulnál. Az utóbbi jobban leterheli a memóvezérlőt.
[ Szerkesztve ]
-
-Ben-
veterán
válasz Mika1227 #27299 üzenetére
hát, ha kihasználod a 2 GB-ot, akkor érdemes megdobni még 2 G-vel, ha nem akkor felesleges. Én pl. nem sok gyorsulást vettem észre 2 vs 4 G esetében, csak akkor amikor már piszok mód fogyott. Tehát keményebb játéknál, vagy konvertálásnál + sok sok ablak mellett érezhető volt, hogy a 4 G jóval gyorsabb. de pontosan nem tudom mire gondolsz... neked csak a gyorsulás a fontos?
-
Himym
senior tag
Én meg azért szeretnék 4gbtot Vagy még többet. venni mert a finom gép evös Vita szépen eszi a cl5ös 2gbtos Corsair ramocskámat és elegem van abból, hogy 6 percet kell várjak egy 2007es word office megnyitására ha nyitva van még msn,xfire,skype+ 8oldal firefox...
[ Szerkesztve ]
-
-Ben-
veterán
HM... Használj XP-t, vagy Win7-et. Ha pedig annyira msn, skype, firefox, word office -ra van szükség, használj linuxot, mert az nem zabálja a gépet. :-D Pl. ubuntu. De egyébként, nálam a vista nagyon gyors volt 17 lap + msn + skype mellett is ( 2 GB DDR II memóriával). Azóta viszont új gépem van, és már linux ubuntut használok ;-)
[ Szerkesztve ]
-
Himym
senior tag
Oké. Nekem is most lesz új gépem 4magos phenommal meg stb mot Vistám van Ubuntut használtam nekem bejön csak az nem, hogy a mellékelt játékoknak a 3/4ede nem indul meg iylenek az Open Office meg egy rakás**** feleannyit nem tud az excel mint a microsoft excel.. meg én szeretek gamelni. XP-től meg hányok már rá se tudok nézni.
-
Ren Hoek
veterán
Vistát sürgősen felejtsd el Win 7-re át kell állni minél előbb. Nekem nagy nagy sebességkülönbség volt a kettő között.
Ha mégsem szeretnéd, akkor olvass bele a Vista topicba itt, szépen be lehet ám lőni azt is, pár dolog kikapcsolásával és állítgatással.
4 GB mindenre elég, de tényleg mindenre! Megvan nyitva Netbeans, egy csomó project betöltve, kb 20 chrome ablak, MSN, winamp, és a többi... 1939 MB Avaliable, 83 MB Free. Win 7 alatt.Előtöltés be van kapcsolva, (avagy az, hogy telirakja a memóriát olyan programokkal, amit nagy eséllyel használni fogsz, de prioritásban ez nem lehet soha előbb a betöltendő alkalmazásoknál) Még Stalker se tudja nálam kihasználni teljesen a 4 gigát.
8 GB totál felesleges, ráadásul mondom, leretheli a proci memóriavezérlőjét. Tuningolni is kevésbé lehet így. Ha esetleg olyan hűtőt vennél később, amit zavarnak a ramok, akkor 4 modul szopó lehet - 2-vel meg beférne lehet. AMD-nél amúgyis elég sok probléma volt 1600 Mhz-en. Ha biztos akarsz lenni a rendszer stabilitásában, és esetleg az ECO-k húzását is szeretnéd elérni, akkor 2x2
[ Szerkesztve ]
-
-Ben-
veterán
szerintem az xp semmivel sem rosszabb mint a vista, de legalább nem lassú!
az ubuntuval pedig minden játék indul (ami linuxos), csak engedélyezni kell MEGFELELŐEN a zárt drivereket. :-) (2D3D egyaránt szuper linux alatt). Létezik cedega/wine, azokkal is futnak népszerű játékok, de nem erőszak a disznótor, és ez nem is linuxos topic :-DD -
pubos
tag
sziasztok Kérnék egy kis segítséget.
Van egy Gericom Blockbuster notim.Van bent egy TMTc 512MB ddr 333MHz-cl2.5-pc2700 ram,ami megadta magát.
Ez helyett szeretnék venni egy másikat.
A kérdésem a következö lenne mi a különbség a DDR és a DDR SD ram közt.Vagyis rakhatok bele DDR ramot is.
ezt a kézikönyvben találtam.
▼ Systemspeicher
DDR SDRAM, bis zu 333MHz, PC2700/PC2100-kompatibel
0 / 128 / 256 / 512 MB, 3,3 V 64-Bit-Bus
Zwei 200-Pin SO-DIMM-Sockel, max. 1 GB
Amit meg akarok bele tenni az hynix DDR pc2700s-25330.
Bocs hogy tudatlan vagyok.[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Giga AM3-as lap mellé milyen ramot vegyek? 1333 vs 1600? Most olyan lenne 1333-ast venni mint DDR2 ből 667-est Előre is köszi
-
planbmokus
senior tag
válasz Chosen #27313 üzenetére
Attól függ milyen proci! Pl.: phenom II x4 945ig 1333-asat, phenom II x4 945felett 1600-ast is vehetsz, mert azokban van 1600-as memóriavezérlő!
Lehetőleg KINGSTONE-t, Kingmax-ot vagy GEIL-t ! Ezekkel tuti nincs baj!"Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél." (George Orwell - Állatfarm)
-
Ren Hoek
veterán
válasz planbmokus #27314 üzenetére
Olvass vissza kicsit pár hsz-t a Geil-el kapcsolatban, volt egy kis vitánk...
Azt ugye te sem gondolod komolyan, hogy deneb mag mellé raknak 1333 mhz felett hitelesített IMC-t... szvsz ha lehet kérni ne terjessz ilyen tévhitet!
-
Rover623
félisten
válasz planbmokus #27314 üzenetére
Lehetőleg KINGSTONE-t...
Azt inkább ne...tuti hamisítvány...primus inter pares
-
Himym
senior tag
Én tutira G.Skill-t ajánlanék mindenkinek ha I5-ös vagy AMD-s rendszere lesz az emberkének vagy váltana mind a két procihoz jó a 2x2 GBtos 1600mhz-s 1,35Volton cl7en működő ECO seria annyira nem drága 20k-30K között van és totál megbízható húzható is mi kell még? Go forward G.Skill!
-
Mach5
aktív tag
Hellotok! Létezik sok féle márkanév a ramoknál, és nem tudom, hogy mi a különbség pl. a kingmax meg a többi fajta ramoknál amikor pl. mindegyik márkára 800mhz van rá tüntetve! Szóval én azt szeretném megtudni, hogy mi a különbség a márkanevek között amikor a mhz-nek úgyan annyit ír ki mint a többinél. Ha jól tudom az a különbség a márkanevek között, hogy valamelyiknél ha pl. 800mhz van rá tüntetve akkor nem azt jelenti, hogy 800mhzes ram, hanem pl. csak 700al müködik, meg ilyenek. Szóval szeretném megkérdezni, hogy mi a különbség a csomó ram néven kívűl, és, hogy melyik a legjobb és a legrosszabb márka?
-
Himym
senior tag
Szia.
A márkanevek közt a külömbséget nem tudom megmagyarázni.
De No.1. gyártó az a G.Skill azzal a rammal van a legkevesebb gond az a legmegbízhatobb tuningolható...No.2. Szerintem a Corsair ugyan ezzel a gyártóval vannak gondok ram téren minden ramja szinte CL9en müködik nem nagyon állíthatóak az időzitései a sebessége... Magán vélemény a Corsairról nem vagyok vele megelégedve alig 1 év után megdöglött az egyik ramom drr2tőről van szó cl6nál lejjebb nem sikerült tornáznom
No.3 A Kingston ők jó ramokat csinálnak ugyan az időzítésekkel van a legnagyobb gond de a többségnél állítható és a sebessége igen is állítható.
Lehet kicsit összecsaptam a véleményt de szerintem ez a 3rom gyártó aki megbízható.
De majd a többi Kolléga is ad véleményt. -
Rover623
félisten
Hellotok! Létezik sok féle márkanév a gumiabroncsoknál, és nem tudom, hogy mi a különbség pl. a barum meg a többi fajta gumiknál amikor pl. mindegyik márkára T sebességindex van rá tüntetve! Szóval én azt szeretném megtudni, hogy mi a különbség a márkanevek között amikor a sebességindex-nek úgyan annyit ír ki mint a többinél. Ha jól tudom az a különbség a márkanevek között, hogy valamelyiknél ha pl. T van rá tüntetve akkor nem azt jelenti, hogy 190km/h-ás gumi, hanem pl. csak 160-ig használható, meg ilyenek. Szóval szeretném megkérdezni, hogy mi a különbség a csomó gumi néven kívűl, és, hogy melyik a legjobb és a legrosszabb márka?
[ Szerkesztve ]
primus inter pares
-
Hozé01
csendes tag
válasz #65675776 #27288 üzenetére
Hali.
Jók lettek a ramok.
Lenne még 1 kérdésem. Összeállítottam ezt a konfigot,és a ps2-es egerem nem akar működni. Nem tudja valaki hol lehet belőni?
Windows 7-em van. A biosban nem találtam.
THX a választ.
Üdv.Asrock M3A770DE,AMD Atholon II X4 2,6 GHz,Cooler Master Hyper TX3,ATI Radeon MSI DDR5 HDR4770 Cyclone,6GB Samsung DDR3 1333MHz,SAMSUNG 1TB 7200RPM SATA-II 32MB CACHE,Samsung EX-2220 22" wide LED monitor
-
Geffry
aktív tag
Üdv!
Röviden a keretsztori: van egy amolyan hobbi socket A-s gépem szüleimnél, ebbe szereztem olcsóba két darab 1gigás 500mhz-s OCZ gold ramot. Eddig 2*512 kingmax 400as volt, elsősorban a +1giga miatt kellettek mert win 7 megy rajta. A konfig az alábbi:
Epox 8rda3+ nf 2
2500+ Barton
Zsír új FSP 350W
Asus Radeon 4650 1g
sallang meg persze a ramok...Namost eddig zokszó nélkül ment 3200+on ha 200ra állítottam az FSB-t sőt még annál feljebb is bírta, de az új ramokkal nem hajlandó csak a 2500+ natív 166os fsb-jével tehát 333-on vagy sehogy. Próbáltam időzítéseket állítani de semmi. CPU-Z-ban megnéztem az SPD adatokat és csak 250mhz-hez vannak időzítések, semmi máshoz.
Nekem sajnos itt leállt a tudományom, nem értem mit rontok el, de biztos valami pofon egyszerű lesz a megoldás csak nem gondoltam rá...De a konkrét kérdés:
Ha lehet rajta valamit vajákolni akkor mit? Illetve ha nem, akkor mit lenne érdemesebb, keríteni két 1gigás 400as modult és bízni azokban, vagy keríteni egy natív 3200+os procit ami alapból 200as FSB-t használ?Előre is köszönöm!
A PH-n mindenki mindig jobban tudja. Fél óra Google keresés után...
-
netelek
csendes tag
lenne nekem egy gigabyte ga m55 s3 lapom. az lenne a kérdésem hogy a ddr2 is úgy müködik mint az 1?
Ugye 800mhz ddr kell neki max!
Mondjuk ha veszek 1066 ost azt is fel fogja ismerni, tudom leveszi 800mhz-re de működni fog veleVálaszotokat előre is köszi!!!
-
Rover623
félisten
ha te ilyen kemény vagy, hogy fikázod annak a kérdését aki semmit nem tud a ramokról,
Én kemény...?
Ugyan...megpróbáltam segíteni, de úgylátszik, a te logikádnak még ez is magas (vagy nagyon fiatal vagy)...
OK, akkor menjünk lejjebb, Raikiri...Hellotok! Létezik sok féle márkanév a csokoládéknál, és nem tudom, hogy mi a különbség pl. a nestlé meg a többi fajta csokiknál amikor pl. mindegyik márkára 80% kakaótartalom van rá tüntetve! Szóval én azt szeretném megtudni, hogy mi a különbség a márkanevek között amikor a kakaótartalomnak úgyan annyit ír ki mint a többinél. Ha jól tudom az a különbség a márkanevek között, hogy valamelyiknél ha pl. 80% van rá tüntetve akkor nem azt jelenti, hogy 80% kakaó van benne, hanem pl. csak 70%, meg ilyenek. Szóval szeretném megkérdezni, hogy mi a különbség a csomó csoki néven kívűl, és, hogy melyik a legjobb és a legrosszabb márka?
[ Szerkesztve ]
primus inter pares
-
Gorneck
legenda
válasz Rover623 #27328 üzenetére
Undok vagyol...
Mach5: A kérdésed elég nagy marhaság már elnézést. Kb mint a VGAk esetén..."belső" sok esetben uaz csak a "külső" más. Hisz a nagyobb gyártók is onnét kapják a chipeket ahonnét a kisebbek...míg a kisebb gyártók nem adnak a külcsínyre a nagyobbak igen, hisz meg kell fizetni a márkát minőséget esetleges jobban tesztelt chipeket. Mindez csak marketing ködösítés...SLI ready, CF ready meg még sorolhatnám...kommandós ram meg a fszom tudja mivel próbálják eladni a sok szemetet...közben a csicsa alatt uaz a chip lapu, mint egy mezitlábas ram alatt. Így már érthető? Így már Rover példáit is megérted?
Gorneck#1239
-
Gorneck
legenda
Én azt honnét tudjam? De jó lenne nem a PHból vagy egyéb hwkkel foglalkozó oldalak fórumából indulnál ki...
Boltos haveromék csak kingmaxokkal szerelik az eladott gépeket és nincs is semmi problémájuk...
Vannak olyan emberek kiknek több kell...mint olcsó és megbízható...menjem jól, jó időzítéseket tudjon...Gorneck#1239
-
-
Moddingboy
Modder
Sziasztok!
Kingmax vs. GEIL
Melyiket ajánljátok? DDR3 1333MHz verzióban.
A GEIL pár ezer ft-al drágább, megéri érte többet fizetni?Köszi!
http://www.facebook.com/pages/Moddingboy-Mods/293405150688776
-
Gorneck
legenda
válasz Moddingboy #27340 üzenetére
Sztem nem...
Milyen konfigba lesz? 1333 elég lesz vagy többre vágysz?
Gorneck#1239
-
kola1234
tag
Üdv.
Kérdésem lenne.
Hogyan kellene a legjobban beállítanom a memóriát a gépemben biosban.Alaplap: gigabyte ga ma770t-ud3p ddr3 foglalatokkal.
2*2giga kingston hypyrx 1600 ddr3 ram, 9-9-9-27 gyári ajánlással.
mit lehet ezzel kezdeni, hogy a maximumot tudja?most 8-8-8-27en van.
-
Ren Hoek
veterán
válasz Moddingboy #27343 üzenetére
Elég, de ha később el akarod passzolni, akkor jobban mutat az 1600... árban szerintem nincs nagy különbség, és jól gondolod, teljesítményben sincs szinte semmi. Max üzleti érdek tényleg. (Én ezért vettem legalábbis. Vér Stewie-k mindig a számokra nedvesednek )
[ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
-
os!
tag
Sziasztok!
Lenne egy izgi kérdésem
Van 4x1 Crucial ballistiX 1066 cl5 öm, és az istennek nem akarnak 1200ig felmenni, sehogysem...nem vagyok egy tuningmester, de nem is vagyok teljesen kezdő, sztem mennie kéne
lap: asus p5k-pro // 550w chieftec // e6850
A legideálisabbat leírom: 2x1, 1180, 2.4V, 5-5-5-15 (többi időzítés auto-n), proci/fsb letolva h ne szóljon bele...és még csak nem is POSTolt ez a kis sárga itten e.
ugyan ez, csak 1150en elment egy darabig, de memtest86on széjjel hibázott...
Próbáltam olyat is h az északi hid feszkóját feltoltam már a feszélyes tartományba egy restart erejéig, de ugyan úgy semmi...
A lapom elvileg tuningra alkalmas, fsbt olyan 520ig bírja, és a modulok is elvileg tuningra pipecek....mégsem akarja azt, amit én...Van valami építő jellegű ötletetek? Esetleg kell egy biosbani szolgáltatást ki, vagy bekapcsolni, mert ezek auton vannak...
F1...F1...
hál'istennek pogány vagyok
-
törölt tag
válasz Gorneck #27348 üzenetére
Az túl egyszerű és evidens magyarázat lenne. Kell hogy legyen mögötte valami összeesküvés...
Mach5: Mert a Kingmax-ok azért nem feltétlenül jók mindig. Pl nem egy széria volt már, ami még a névleges órajeleken sem ment...
os!: És ezt ki állítja? A gyártó?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest