- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- N€T0X|N: SSD hűtés
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- perge666: Anbernic kézikonzolok
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
grewit
csendes tag
Sziasztok!Egy olyan problémám lenne hogy nagyon lassú a memóriám legalábbis Everest mérése alapjánPL.: a memória olvasás 5072MB/mp!SiSoft Sandrában is mérésnél ilyen sima DDR ramot tesz összehasonlításra.Asus P5QL Pro (P43)alaplapom van és 2x2Gb 800mhz CSX memória.Lehet nem szereti a CSX memóriát??
-
stevewonder
aktív tag
Sziasztok. Segítség kellene. Most készülök építeni htpc-t. Gigabyte 780gs2h lap, 4850e proci. 2*2Gb memriát tervezek melléjük, de nem tudom eldönteni, hogy melyik legyen. Csx cec 800-as kit van a másik gépemben 4-4-4-12 ben használom őket 945mhz-en. A kérdésem az lenne, hogyha veszek egy CSXO-CEC-800-4GB-KIT -et, akkor azok tudni fogják nekem 900mhz környékén a 4-4-4-12-es időzítéeket(vagy esetleg 800-on)? Nagyon feszelni nem fogom tudni, mert 2.0volt felett állítólag kissé makacs a lap, tehát kénytelen leszek 2volt alatt használni, de az alacsony időzítéseket sem szeretném feladni. Ha esetleg kizártnak tartjátok, hogy ezek a memok megfelelnének az elvárásoknak légyszi adjatok tanácsot, hogy melyikkel járnék a legjobban.(geil ultra volt a másik jelölt, de 2.1volt kell neki) Köszönöm szépen előre is.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
attiati #18994 üzenetére
gooool fórumtárs kapisgálja az igazságot, de mégis fényévekre van tőle. Intel fronton teljesen más a memóriakezelés, mint AMD esetén, itt a frekvenciákat az IMC kezeli, ez okozza a látszólagos bonyodalmakat is. A helyzet az, hogy neked olyan processzorod van, ami nem a 400 egész számú többszörösének megfelelő órajelen megy. (9*200 = 1800MHz. Ez 4,5*400.) Ha megnézed, a RAM osztót a screenshot alsó részében, látható, hogy CPU/5. Azaz 1800Mhz/5 = 360MHz, a memóriaosztó a K8 architektúra AM2-es variánsainál ugyanis csak egész szám lehet, bele kell törődnöd az alacsonyabb frekvenciába. Aggodalomra semmi ok, így is bőven kiszolgálja a memória ezt a CPU-t, felesleges is lenne neki a magasabb órajel. Vagy ha a szorzót a BIOS-ban leveszed 8-ra, akkor a RAM is átáll 4-es osztóra, és pont 400MHz-en fog menni (DDR-800), azon az áron, hogy a CPU csak 1600MHz-et fog futni. Ekkor bukod a CNQ-t.
Másik eset, hogy tuningolsz a CPU-n, épp annyit, hogy 2000MHz legyen az órajele, ekkor a RAM szintén beáll 400MHz-re, de a külső busz frekvenciáját 222MHz-re kell átállítani.HGyu
-
gooool
őstag
válasz
attiati #18994 üzenetére
Helló!
Valszeg azért megy csak ennyit,mert szinkronban kell működnie a procival.Én is tuningoltam már E2200-ast például,és a memó mellette 11-es szorzónál nem ment 667 fölé.Úgyhogy hiába pakolgatod egyik slot-ból a másikba,akkor sem fog 800-on menni,kivéve,ha addig tuningolod a procit.Remélem értehető voltam. -
attiati
veterán
Van egy elvileg Micron D9DQW 2x1GB DDR2-800 4-4-4-12 kitem Ősembertől.
Everest szerint a valóságban 2*362mhezen és 5-5-5-12-ben megy.
[link]Mit kellene vele tenni, biosban állítani, hogy dualban, és 2*400 mhzen menjen?
Számít, hogy melyik slotokba tettem? (most egymás mellett vannak)processzor: AMD Athlon 64 1800 mhz (3000+)
alaplap: MSI K9NU Neo-V -
winfier
senior tag
Hali!
cellshock 1066-os ramokat szeretnék venni.
Az lenne a kérdésem, hogy valaki tudna valami kis tuning infóval szolgálni velük kapcsolatban, hogy mennyit mennek kb. maximum stabilan. Az én Dominatoraim nem bírják már a hajtást 1200MHz felett. Leginkább FSB tuning miatt kellenének a kicsikék. -
Terentius
őstag
Sziasztok!
Van 2 db 1 gigás 800 Mhz-s Kingmax-om.Szerettem volna venni mellé még 2x 1 gigát,de az egyik informatikus ismerősöm lebeszélt,mert a gyári számok nem fognak egyezni mivel a mostaniakat 1 éve vettem.Mit gondoltok erről?A lényeg még,hogy duálba menjenek! -
Pubszon
veterán
válasz
Dark KillerX #18986 üzenetére
Ha CL6-on nem megy a 810Mhz még 1.95V-al, akkor annak a memóriának vmi baja van, ezt 1.8V-on kellene tudnia.
-
sosperecek18
őstag
válasz
Dark KillerX #18986 üzenetére
Max 2,1v-ig mehettek a fesszel!
-
Dark KillerX
addikt
Azt szeretném még kérdezni,hogy egy CL6-os Kingmax DDR2 800-as ram mennyi feszt bír el,úgy nagy átlagban?Csak azért kérdem mert ismerősöm jelenleg 1.95V-on használja,és eddig 810MHz-en gyári alapfesszel kékhalál volt 3DM06 és 05 alatt,viszont 1.95V-on már nem fagy ki,de végig futni még nem fut.
-
fiATHaLON
őstag
DDR2 memóriában, a 2x2GB-os 1066Mhz-es felállásban a Corsair Dominator
és a Corsair TwinX XMS2 közt van az a 4-5.000 forintnyi különbség, ha tuningot
nézünk?
Egyébiránt hasonló árkategóriában (20-28.000Ft) mi a legkiemelkedőbb tuningram
általánosságban.
Tudom, hogy bugyuta a kérdés, de azért úgy mégis... -
Floyd80
addikt
Sziasztok, még decemberben vettem 2db 1066-os Kingmaxot a Giga (EP43-DS3) lapomba, de alapba csak 800-nak ismerte fel a gép. Hiába próbáltam beállítani a Kingmax honlapján lévő pdf szerint, rebootnál kifagyott még 2.1V-on is, 6-6-6-18-cal. Végig túrtam a netet, itt is olvastam, hogy a Kingmax ramok nem mindig működnek 1066-on, főleg a B-s L6-os verziók. (KLED48F-B8KS6), úgyhogy hagytam a fenébe. Egy modullal azonban ment 1066-on 1.9-en, szóval nem a ramok hibásak. Tegnap visszaírt a tweaktown Gigabyte szakija, hogy a Kingmaxos pdf-en túl próbáljam még ezt:
Driving Strength Profiles
Driving Strength ............................ << Set to ram speed or the next one up, test both (tehát 1006-ra)Channel A & B
Static tRead Value.........................:5 Auto (all) << Set both to 7/8-10 for now 5 is way to low for that speedSimán elindult reboot után (egyelőre 2V-re tettem, 6-6-6-18, Driving strenght: 1066, staticTread:8), úgyhogy müxik. Cserébe viszont nem kapsz semmit
, a 6-os időzítések miatt ugyanazokat az eredményeket kapod, mint 800-on, a késleltetés meg persze lassabb. Ma megpróbálom 5-re tenni a CAS-t, hátha elbírja.
Szóval csak azért írtam ezt le, mert ahogy olvastam másnak is voltak ilyen gondjai Giga lap és Kingmax párosítással, de a ramoknak semmi baja. üdv
-
válasz
Dark KillerX #18981 üzenetére
Ezek közül én a Corsair-t venném, de nem alapfeszen használnám
Ha alapfeszen akarja használni, akkor nincs értelme ilyen tuningos memóriát venni, sok esetben még a 800 CL4-hez sem elég 1.8V. -
Dark KillerX
addikt
Azt szeretném kérdezni,hogy érdemes lecserélni a Kingmax Value 800MHz-es DDR2-es ramokat,vmi komolyabb Corsair,vagy Kingston ramokra?Főleg tuning és stabilitás szempontjából kérdem,másik hogy a ramok eleve alapfeszen lennének használva.Én ezekre gondoltam[link] , [link] , [link]. Csak azért kérdem mert nem nekem lennének.
-
Arpusz27
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne RAM-al kapcsolatban, hogy most jelenleg a gépemben van 2*1 Gb 800 MHz Kingmax ram. szeretnék 4gb ramot. érdemes 4*1 gb ramot venni vagy inkább 2*2 a jobb? Vagy egyáltalán nincs különbség?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
hakagyi #18978 üzenetére
Az a RAM tökéletes lesz abba a lapba. Az ECC csak szervermemóriák sajátja. A lapodba non-ECC kell. A kommersz memóriáknál, ha nem emelik ki külön, hogy non-ECC, akkor is oda kell gondolni. Mint ahogy a pozitív számok elé sem írjuk ki a + jelet, hanem tudjuk, hogy pozitív. Bátran birtokba veheted tehát a linkelt memóriát.
Ja, elég gyors voltam?
HGyu
-
hakagyi
csendes tag
Sziasztok !
Kérdésem hogy van egy Asrock alaplapom [link]
és kinésztem magamnak 4Gb ramot [link]de nem vagyok benne bisztos hogy kompatibilis bele a ram mert non-ECC nem tudja és az alaplapnál meg írja a non-ECC amit fogalmam sincs hogy mi
Szóval kell hogy tudja a ram eszt a non-ECC valamit vagy nem muszáj és jó lesz a ram a lapomhoz ???Nagyon gyorsan kéne a válasz mert nem akarom hogy rosszat kapjak ajándékba
köszi
-
válasz
Rederik #18970 üzenetére
Az 1333 az a QPB értéke, az FSB-t úgy kapod meg, ha ezt osztod 4-el. 1333/4=333 MHz. A memória órajele pedig ettől függ. Az FSB-nél kevesebb nem lehet, csak több.
Szinkronban akkor megy a memória, ha az FSB értéke megegyezik a memória valós értékével. (Lásd: DDR)
Ha nem akarsz tuningolni, nyugodtan vehetsz 800 MHz-s ramot is, semmi hátrányod nem származik belőle. -
werszomjas
addikt
Sziasztok.
Melyik DDR1es ramot ajánljátok??ár/teljesítmény
DDR 1GB 400MHz Kingmax --- 6 300 Ft
DDR PC3200 400MHZ 1024MB GEIL VALUE 8 -- 6 719 Ft
DDR PC3200 400MHZ 1024MB GEIL VALUE 6 -- 6 983 Ft
DDR PC3200 400MHZ 1024MB GEIL VALUE KIT2DB -- 7 775 Ft
DDR PC3200 400MHZ 2048MB GEIL VALUE KIT2DB -- 13 187 Ft
DDR PC3200 400MHZ 2048MB GEIL VALUE KIT2DB v2. -- 13 847 Ft
feltétlen a 2 gb a cél, tehát 2 db 1 gb-ost vennék
ez a GEIL megéri a +500 ftot?
meg mi az a value 8 és 6 ?ja amugy egy
Alaplap neve MSI K8N Diamond Plus (MS-7220) lapba lenne, ha ez szamit -
fekeandras
őstag
Szerintetek megérné ebből bevásárolni?(4-6db ra gondolok) Gondolom ennél sokkal olcsóbb nem nagyon lesz mostanság.
-
lsc
nagyúr
Mondjuk a legegyszerűbb megnézni a honlapjukon, giga lapban ne hagyd auton a ramfeszt /sem/ hanem Te állítsd be .
-
tookie
tag
Sziasztok!
A gépembe ddr sdram van most akarok memóriát venni.Benne hagyom az egyik ddr sdram-ot. Az lenne a kérdésem, hogy ugyan úgy ddr sdramot vegyek bele?Így 768 ram lesz benne.Szerintetek elérek valami változást a korábbi 384 helyet?
-
BK87
senior tag
Sziasztok!
Van egy A-DATA 2x2GB kitem, és azt szeretném megkérdezni, hogy mekkora a max fesz, amit még elbírnak. Az Everest 2,21 voltot ír ki Prime alatt, terheletlenül max 2,24 voltot, a ramok 1020 MHz-en járnak 5-5-5-15-ös időzítések mellett. De amikor bekapcsolom a gépet, néha minden tuning beállítás visszaáll a biosban, szerintem a ramok miatt. Kevés a fesz?
Előre is köszi a segítséget! -
Rederik
tag
Sziasztok,
Előre elnézést kérek, ha nagyon naiv, vagy tudatlan lesz a kérdésem, de már vagy 2 órája olvasgatok, keresgélek, de nem találok teljes leírást a kérdésemre.
Azt szeretném ugyanis tudni, hogy hány MHz-es memóriát lenne érdemes vennem. DDR2-est.
A lényeg az, hogy E8400 vagy Q9300-as procit veszek, amik ha jól tudom magas órajelen mennek(1333). Húzni nem tervezem őket, ezért arra gondoltam, hogy elég lenne nekem 800MHz-es memória, nem kell 1066, vagy nagyobb.
De hogy is jön a 800MHz-es memória össze az 1333-as FSB proci sebességgel?
Tudom, hogy most sokan mondjátok, hogy na ez sem ért ehhez semmit, de kérném adjatok egy linket, vagy egy magyarázatot arra, hogy hol írják le ezt az egész MHz szinkron, aszinkron stb. dolgot érthetően.
Előre is köszönöm!
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Zirowe #18967 üzenetére
Nézd, a VGA RAM könnyen állítható. Állíts be 128MB-ot, nézd meg az 1080p lejátszást, állítsd át 256MB / 512MB-ra, és nézd meg úgy is. Ha az elsővel megy, akkor ajánlott úgy hagyni, mert több a rendszermemória. Épp azért nincs vesztenivalód, mert 3 gombnyomással átállítható.
Az írás amit linkeltél, csak az 1066MHz-esre vonatkozik, és abban sincs igaza. Olvass bele a topikjába is, és meg fogod látni, hogy többeknek volt pozitív tapasztalata vele. Ráadásul az a maroknyi bátor jedi, akik még sem ajánlják, szinte mind Phenom procival rendelkeznek. Érdekes, és elgondolkodtató, nemdebár?
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Zirowe #18965 üzenetére
Kingmax a te RAM-od ebben az esetben. A VGA memóriának 128MB is bőven elég, képet adjon az a lényeg úgyis.
Dualban a két modul különbözősége miatt nem fog menni, automatikusan single channelre áll be. HTPC-nél nem jelent semmi különbséget, csak erősebb gamer gépeknél számít.
A Vistának elég lesz a RAM.HGyu
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok,tanácsot szeretnék kérni ram ügyben.
Ebben a témában teljesen kezdő vagyok.HTPC-t rakok össze,és abba kéne 1*2gb+1*1gb 800mhz ram,mi az amit ajánlotok,ami olcsó és megbízható?DDR2-est,ha lehet
Mit is takar a dula mód(ha jól írom a nevét)?
A gép alaplapja :Gigabyte GA-MA78GM-S2H, és procija : athlon x2 4850e.
Ugyebár az alaplapon integrált vga van sideport nélkül,annak is menne a ramból.
Vista sp1nek elég lesz ez a kb 2,5gb(ha leveszek mondjuk fél gb-t a vga-nak)?Nem lesz se tunning,se feszültség emelés(hála az égnek nem is tudom hogyan kell csinálni)és az időzítést se szeretném változtatni(igazából ezt se nagyon vágom),szóval csak annyi,hogy behelyezem és mükszik,a lehető legolcsóbban és hatékonyan!
Előre is köszi!
-
Cyberpunk
félisten
Hali mi a véleményetek ezekről a memóriákról [link] elég drágák de azt mondják elég jó márka. Tuning miatt kellene
-
Rockybro
tag
a gépemben 4gb-os corsair dominator van... everest, és 3dmark rendszerinfói szerint 2V-ot kap... megnéztem a memóm és 2.1V van ráírva (szóval annyit kéne kapnia) 5-5-5-15-ös időzítésekkel gyári időzítésekkel... nos én ehelyett az 5-5-5-15 helyett biosban 5-7-7-24-et találtam... szeretném átállítani a memó normális 5-5-5-15-ös időzítéseire, de ehhez gondolom a feszt is emelni kell 2.1-re...
az időzítés átállítása még okés, de a memó feszültségének beállítására vonatkozóan több pontot is találtam: [kép]... elég csak a dram voltaget 2.1-re állítanom, vagy az alatta levőket (DRAM Termination, Channel A Reference, Channel B Reference) is állítanom kell?
-
Lama000
csendes tag
Sziasztok.A mostani gépembe 2×1giga CSX/1066mhz-es memória van.
Ezt elakarom ajándékozni és venni szeretnék 2×2gigát.Ahogy figyeltem az 1066mhz-esek ütősebb árúak mint a 800mhz-esek.Nagy gubancot csinálok ha a 800-asok mellett döntök?Ezt néztem ki:
-
04ahgy
nagyúr
-
vepe
őstag
Sziasztok BUÉK Mindenkinek!
1kérdés:
adott 4db ddr/400-as ram...más időzítéssel...dualban mennek...melyik a jobb ha:
2,5-3-3-7 vagy 2,5-3-3-8 esetleg 2,5-4-4-8 időzítésben mennek?..mind a háromban gond nélkül működnek együtt, csak azt nem tudom igazából melyik időzítés a jobb,gyorsabb, illetve hogy érdemesebb használni....
2 ram alapból 200mhz-en 3,0-4-4-8, illetve a másik 2 ram 2,5-3-3-7 időzítésű...nem tudják egymást kiütni, vagy tönkretenni?
köszi előre a válaszokat, lehetőleg hozzáértőtől...
-
Tomate
veterán
mennyivel ér nagyobb hátrány ha 4x1gb kingmax 1066-ot veszek és em 2x2-t? (4x1 be olcsóbb...)
-
snail1981
tag
Sziasztok!
A Kingston memóriákról mi a véleményetek? Mondjuk erről...[link]
2 v 4 gigát használtok általában? Most lehet csak 2-re lesz pénzem -
-
törölt tag
kérdés
több memóriánál,melegebb lessz nb?
minél több anál melegebb? -
fi:zi'k
nagyúr
Sziasztok,
Keresek belépő szintű, jó ár/érték arányú kit ramokat. Max 6-8E HUF, DDR2.
Érdekelne továbbá, hogy hol tudnék egy bővebb leírást olvasni a ramokról? pl időzítésről, feszültség növelés,stb.
Lehetőleg magyar nyelvű.Gyanítom, hogy ha végig 'nyálaznám' a topikot megtalálnám, de hát ha valaki megszán egy-két linkkel. Persze én is ismerem a guglit.
Találtam is, de hát ha van más is.
köszi!fizik
-
lsc
nagyúr
válasz
04ahgy #18932 üzenetére
Azért pont a javasolt a-data is 2,1-2,3 V-ot, a geil 2,2-2,4 V-ot ír az 1066-hoz . Tény, abban a boltban egy kicsivel most olcsóbb .
-
gooool
őstag
Helló!
Szeretnék Ősembertől venni egy OCZ Platinum 2×1Gb 800MHz CL4 KIT-et a mostani ugyanilyen 1Gb-os KIT helyett.Még nagyon szemezek a Mushkin,Super Talent és Crucial KIT-ekkel is,csak nem tom,hogy kompatibilis-e vele a lap(Asrock 4CoreDual-SATA2,P2,10 BIOS).Erről szeretnék itt megtudni valamit.
Kösz a választ! -
04ahgy
nagyúr
válasz
gtasystem #18907 üzenetére
lsc, Jorus, Gyuri27, gtasystem: nem állítottam, hogy a tesztoldalak hazudnak, csupán azt állítottam, hogy a Geil Ultra RAM-okon a chipek gyenge minőségűek, nem valami extra szolgáltatásokkal, és már a gyártó is brutális üzemfeszültséget ad meg nekik, míg más típus lazán tudja ugyanazokat a paramétereket 2V mellett, a Geilek gyárilag 2,4-et kaphatnak. Ez a magas feszültség vagy nagy gyártáskori szórásra, vagy silány minőségű chipek használatára utal, ha józan ésszel belegondolunk. Mindamellett a meghibásodási arányuk is elég magas a Geileknek.
Tehát igazat adnék Gyuri27-nek és Jorusnak.
Másrészt hogy jönnek ide az Abit lapok? És az inno kártyák? Az inno újabban korrekt, az Abit lapoknak az NF7 v2.0 után volt egy szépen felfelé ívelő ága, amit aztán az AM2 korszakban (és a vele párhuzamos inteles időkben is, de intel oldalon talán kevéssé látványos) meredek visszaeséssel tettek örökre emlékezetessé, hogy aztán a gyártást beszüntetve eltűnhessenek. A Geil esetében épp fordított a helyzet. Van nagy múltja, és a nevével próbálja meg eladni a közönségessé vált portékáját. Tiszta ASUS.
HGyu
-
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről??
-
04ahgy
nagyúr
válasz
MarioAna #18927 üzenetére
Elég sok, ugyanis a most, általad felvázolt helyzetben nem a Corsairnek kell a Geil Ultrával duálban mennie, hanem a modulok saját párjainak. Ha a két külön márka gépben elfoglalt helyzetét nézzük, az mezei egymás melletti működést jelent, ami pedig igen valószínű, hogy nem lesz problémás.
Az egyetlen hátulütő dolog annyi, hogy a gyengébb paraméterű modulpár majd tuning során előbb bizonyul korlátozó tényezőnek.
Mindemellett, én személy szerint eladnám a meglévő Corsair kitet, és 2*2GB modulokból álló kitet vennék. Ha az egy GB-os modul kétoldalas volt, akkor még a fogyasztás is csökkenni fog a 4*1GB-hoz képest 2GB-tal. A kompatibilitása meg 2 modulnak jobb, mint négynek.
Tomate @ #18926: Kaphat az még 2,3V-ot is, ha a melegedése kordában van tartva.
HGyu
-
MarioAna
senior tag
Hello!
Szerintetek van rá esély, ha a mostani Corsair 2*1GB-os kitem mellé vennék egy 2*1GB Geil Ultrát, akkor menne Dual-Channelben?(elvégre mind2 800MHz CL4 2.1V körül) Valakinek van ezzel esetleg tapasztalat, hogy müködik-e együtt? -
Tomate
veterán
1066-os Kingmax ram kaphat 2,175V-ot?
-
Ez 4-10 FPS differencia, és ne feledjük, hogy AMD, ahol ez hatványozottan érvényesül. Az általam használt játékok (Fallout 3, Oblivion, Bioshock, Crysis) 0-1 db FPS-t profitálnak a szűkebb időzítésből, amit értelemszerűen max Fraps logból veszek észre. (5-5-5-15 vs. 4-4-4-12@800MHz, ám a cl5-höz 1,7V kell, míg a cl4-hez 1,95V)
Az 1066Mhz-nek nem azért van értelme, mert olyan hipergyors lenne tőle a gép, hanem, mert 533MHz-ig mehetsz FSB-ben, de ezt már írtam volt.
-
Gyuri27
félisten
-
válasz
gtasystem #18914 üzenetére
Hiába ír egy teszt bármit, ha betolod a gépbe, és nem hozza a várt eredményeket, nemde?
Volt anno Geil Ultra-m, tudom, mit mentek. Építettem azóta elég sok gépet, általában Kingmax-okkal, néha Geil-ekkel. Ez utóbbiaknál már megközelítőleg sem lehetett olyan eredményeket látni, mint a régi Geil-eknél. -
Amoroso
aktív tag
Köszönöm a válaszokat, befektetek.
Sok a difi a 4-4-4-12 és az 5-4-4-15 között? -
Ha nem szintetikus teszteket nézel, épp a cl4@800-nak nincs értelme. Egyébként mindössze annyit szerettem volna írni, hogy régen tuning RAM volt az Ultra, ma meg egy átlagos, olcsó RAM. Attól még lehet jó ár/érték aránya, miegyebe, de erre nem tértem ki.
Egyébként sokaknak épp az 1000MHz a fontos, hogy a RAM ne fogja vissza a proci tuningját 450-es FSB fölött mondjuk.
-
lsc
nagyúr
válasz
Amoroso #18913 üzenetére
Nemrég váltottam, szerintem megéri, főleg a mostani árak mellett, a több a későbbiekben is jól jöhet ha a vistából indulok ki .
Mod Gyuri27 : Volt a-datam, nem voltam tőle elájulva /igaz lehet a lap nem szerette, nem tudom/, 2x2 gigában árban a geil most tarolt, igaz ahogy látom már az iponon is kifogytak, de ami van az sincs rossz áron /főleg a 2x2 giga, de a 2x1-es ramjaik sem túlárazottak /. Még egyszer, tuningra /főleg extrémre / vannak jobb ramok, viszont akinek az ár és a stabilitás fontosabb annak nem rossz választás a "nevesebb" ramok között . Nekem ez a véleményem, attól egyébként másnak lehet más .
-
Gyuri27
félisten
Az olcsóság relativ. A value tényleg az de az ultra nem. 2x1 giga 800-s 7k körül, az 1066-s 8k körül. Ennyiért kapnai adta vitestákat (800-s, 7,5, 1066-s nincs 9k). Mushkin HP2 800-s micron chippel 8k. Természetesen az árak új modulokra, kiskerben érvényesek.
Amúgy 2x2 800s-ban is hasonló a helyzet és 1066-nál is. -
gtasystem
őstag
több amerikai hardveroldal, 1 cseh és a pl magyar radikalmod szerint nem így van..tisztában vagyok vele hogy ezek a tesztek függhetnek a szponzortól is, de szerintem 4 különböző hely/ország már elég a döntéshez..
sőt azt írták hogy inkább a legolcsóbbat (value) lehet a legjobban tuningolni..
persze relatív hogy mi a régi..egy 1 hetes cikk is lehet régi..
de ezzel az erővel nem érdemes tesztet olvasni/írni mert ha a jövő héten már más chipet használ a gyártó akkor máris az övé a legjobb ram..szóval a gyártótól függ mennyire fontos neki a minőség..és a neve..
én ezért vettem corsairt..
-
Amoroso
aktív tag
Üdv!
Mennyivel előnyösebb 2x1-et 2x2-re cserélni? Sebességben éesz valami változás? Esetleg gyorsabban töltenek be a progik? 32bites xp alatt tom, hogy nem fogja minden látni, de ettől függetlenül megéri váltani? Köcce -
lsc
nagyúr
Mondjuk az is igaz nem neked válaszoltam, viszont amilyen áron kaphatók szerintem az egyik legjobb vétel/km most nem játszik/. Természetesen nem tuningőrülteknek ajánlom /mondjuk a ram "őrült" húzása nem igazán hoz sok eredményt (kivétel szintetikus tesztek), igaz aláírásban jól mutat/, akinek stabil teljesítmény kell elfogadható áron azoknak érdemes ezekben gondolkodni . Egyébként írod hogy olcsó és olyan is, tudok nem egy nevesebb ramról amelyik nem hajlandó 800-on emberi fesszel cl4-ben menni, igaz cl 5-ben megy 1000-et .
-
Ha összehasonlítasz egy mostani Geil Ultra-t, és egy 3 évvel ezelőttit, tuningpotenciál szempontjából, szembeötlő lesz a különbség. Anno az Ultra-kat cl4@1000MHz környékén hajtottam 2,35V-n. Ehhez képest a cl4@800MHz nem nevezhető tuningnak. Természetesen a dologhoz tartozik, hogy akkor még elit modulnak számított egy Geil Ultra, amiket anno GMH-kkal szereltek, ma pedig egy átlagosnál olcsóbb típus, Powerchipekkel.
Más kérdés, hogy tartós használatra, alacsony feszen, kiváló beállítás. ám én kifejezetten a tuningról írtam. -
lsc
nagyúr
válasz
04ahgy #18906 üzenetére
Azért az ilyen véleményeket illene időnként felülvizsgálni, ha erre megyünk akkor az inno videokártyáit sem szabad megvenni mert volt egy sz@r 6600-as szériája, illetve abit lapot sem volt szabad venni mert voltak egy szériánál kondi gondok . Az előző lapomban /abit ip 35e/ voltak a-data 1066-os, buffalo firestix 1066-os, kingmax 1066-os kitek párok, mégis a mostani geilekkel ment a legstabilabban, a gyerek ugyanilyen lapjában megy 2x1 giga value 800 4-4-4-12 2 V-on, semmi gond nincs velük . Biztosan lehet lapra is fogni, de azért ennyi ramból lehetett volna valamelyik jobb is mint a sz@r geil . A geileknek ahogy nézem egy max fesz van megadva, a ramjaim oldala szerint mehetne 2,3 V is, de 800-on a 4-4-4-12-őt viszik 2 V-al is .
-
F.B.I.
veterán
válasz
04ahgy #18906 üzenetére
Bocs de az A-DATA jó húzhatóságával nem értek egyet.Azért váltottam most OCZ-re mert az 1066MHZ-es A-Data Extreme Edition elég gyengén muzsikált 3 lapban is. Az istennek nem akart 1100Mhz felé menni és az 1066 5-5-515-t is csak 2,4V-on szereteti és ezek válogatott darabok. Túl sok fesz kell nekik és 4 modult egymás mellett már extra hűtéssel is meg kell támogatni, ami azért vicc ha az árakat nézzük. Ennyit az A-Dataról de ez csak személyes vélemény.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
BioNiCMaN #18903 üzenetére
Na, ebből a háromból az a kettő maradjon, amelyik nevében van írásjel. A G.Skill elvileg ugyanis ponttal írandó. A Geilek elég trágyák a chipminőséget és a tuningot tekintve. Némelyikre azt rá merik írni, hogy az 1066MHz-hez 2,2-2,4V kell. Vagy a CL4-hez. Kérdezd csak bátran Ősember véleményét is.
Az A-Data mindig is jól bírta a tuningot, a G.Skill meg ritka, de minőségi.
HGyu
-
malwy
senior tag
2*1Gb +2*2Gb Ram megy dualban? Olyan 1000mhz környékén.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Rockybro #18900 üzenetére
A képen látható időzítések gyengébbek, mint a RAM-jaid által elbírt, az a gyengébb eset, nem gond ha így van, legfeljebb bírna többet is.
lsc @ #18901: Így van. Nincs is bennük ellentmondás. Másrészt nekem még nem volt a Kingmaxokkal problémám, és ezen topik alapján még sokaknak nem. Viszont megint másoknak meg igen.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 5401 - i5-9400H I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3209, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite / 4GB RAM 64GB / Független / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest