Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nebulo5
senior tag
válasz
gtasystem
üzenetére
Bevallom: AMD platform-hoz nem tudok hozzászólni, mert nem kedvelem, azaz soha sem használtam. Az előző hozzászóllásommal, csak azt szerettem volna elmondani, hogy milyen összefüggésben van a ram késleltetés-sebesség a rendszer sebességével. Viszont még annyit ajánlanék figyelmedbe, hogy konkrétan a Super Talent T800UX4GC4 modulok némi túlfesszel megtartják a Cl4 késleltetést 910-940 MHz-ig. Ennek vonzatában számolj. Sok sikert!
-
-
Sziasztok.
Lenne egy-két kérdésem.
Szeretném kibővíteni RAMjaimat. Most 2x1GB Kingmax DDR2-800@840 ketyeg a gépemben, és nem tudom mit tegyek.
1. eset: veszek még 2x1GB ugyanilyen RAMot
2. eset: kicserélem a RAMjaimat 2x2GB-ra.
A 840MHzet továbbra is szeretném megtartani, így az a kérdés, hogy melyik esetet válasszam? -
Tommi000001
aktív tag
ha ms-dos boot ra rakom a gépet csaak a parancssor jön be...
Innét nyomom a memtesztet és alap feszültségen és időzítéssel hibázik akkor a Ram egyértelműen hibás??Egy ilyen memtest már lehet alapja a garanciális cserének?
4*1 GB 1066MHz csx OC ról van szó -
gtasystem
őstag
válasz
nebulo5
üzenetére
azért hezitálok mert minél többet olvasok róla egyre inkább nem tiszta ügy nekem ez a dolog..nem BE procim van hanem csak sima amit 230-as FSB-n használok 13-as szorzóval..ehhez kellene tudnom hogy melyik ram időzítés lenne a jó mert egyáltalán nem úgy tűnik hogy minél magasabb a ram órajel annál jobb..ennyire meg nem akarok belemászni a ramtuningba..
-
nebulo5
senior tag
válasz
gtasystem
üzenetére
Nem igazán értem a hezitálásod!
Most valóban jó áron vannak a ramok. Miért nem veszel 2*2 GB kit-et, amelyek élből tudják a Cl4 késleltetést. Ha jól szétnézel, most még kb. 15-17 kilóból megúszod. És semmi problémába nem ütközik a 32 bites op. rendszer futtatása. Az igaz, hogy nem látja az egészet, de a meg nem címzett blokkok nem zavarnak be.
Nálam is 2*2 GB super talent üzemel 800MHz Cl4-en. 3,25GB-ot lát belőle a rendszer, dual-ban üzemelnek, és a memtest hibátlannak találja több órás teszt után is.
Ha magasabb órajelen szeretnél memóriát üzemeltetni, azért mélyen a zsebbe kell nyúlni. Hiába lessz gyorsabb a ramod +200MHz-el, ha a késleltetést Cl5-re kell beállítanod. Esetleg szintetikus tesztekkel lehet kimutatni minimális gyorsulást 800MHz CL4 vs. 1000MHz Cl5 sebesség között. Viszont, (mint fentebb is írtam már) a 1000MHz Cl4 ramok pimaszul drágák.
Persze, ez az én véleményem, Te pedig úgy dönts, ahogy kedved/zsebed diktálja. -
Laraxior
titán
válasz
Deviance
üzenetére
ez nem probléma..alacsony FSB-d van és a ram sincsen tuningolva.... Gondolom a 3.2GHz 400x8 ugye? Minél magasabb FSB-t állítasz be annál több lesznek azok az értékek...méga ha a ramhoz nem is nyúlsz....de ugye lehet piszkálni a ramot is.
Próbáld meg ezt: 457x7
egy kicsit több fesz fog kelleni a procinak. A ram pedig legyen 1:1ben. 914MHz CL5-5-5-15,vagy CL4...az mégjobb lenne.Egy kis pluszfesszel szerintem az is menni fog,bár nem tudom milyen ramok azok. -
szandro
senior tag
-
gtasystem
őstag
lehet hogy mondasz valamit
asszem a legjobb a 3gb-os kit lenne de azt meg nem lehet kapni..illetve lehet hogy lehet de gondolom nem értelmes áron..
ezt hol olvastad hogy emelik a ram árakat mert akkor nem tétovázok sokat..
én a 800-as cl4-es kingstone-ra jutottam már csak a hűtő miatt variálok mert geilen az lenne, viszont ez az átviteli sebesség dolog elvette a kedvemet a geiltől.. -
Immy
őstag
üdv
Memóriát akarok bővíteni a laptopomban és szeretném megkérdezni hogy esetleg ezt az új fajta kingstont használta már valaki?
Nagyon jó időzítésekkel rendelkezik és érdekelne, hogy a laptopban ez mennyire érződik.KHX5300S2LLK2/4G
Próbálok ilyet szerezni, de a kingston oldalán kívűl nem nagyon találtam...
thx a választ:
Immy -
lsc
nagyúr
válasz
gtasystem
üzenetére
32bites xp is dualban hajtaná a 2x2-őt, az viszont igaz hogy pl nálam a fél gigás videokártya miatt 3,5-öt "lát" . Az 1066-os vagy a körüli ramok időzítése 5-5-5-15, ez játékokban szinte ugyanaz mint a 800 4-4-4-12 . Lehet olyan alkalmazás vagy szintetikus teszt ahol van előny, de játékok alatt szinte semmi . Én most váltottam 1066 2x1-ről 800 2x2-re, xp alatt a játékok, alkalmazások érezhetően gyorsabban töltődnek be, igaz az everest memória tesztje gyengébb lett . A mostani árakon én egy ilyen 2x2 800-as kitet vennék ami tudja a 4-4-4-12-őt, most jó áron vannak, később vistahoz vagy az új winhez jól jöhet, a napokban volt hír hogy megpróbálják emelni a ddr2 árát .
-
gtasystem
őstag
kellemes ünnepeket mindenkinek, kérdésem van..

mivel 'fillérekért' lehet ddr2 ramot kapni ezért filózom a magasabb órajelű ram vásárláson.. konfigomban húzva a corsair vidáman fityeg 750-en ezért kicsit tanácstalan vagyok érdemes-e egyáltalán magasabb órajelre váltani mondjuk kingstonból..(ugyanannyiért kapok 800-as kingstone-t mint 667-es corsairt)
geil ultra-t is néztem de annak kevesebb átviteli sebességet írtak az egyik helyen..viszont szép hűtője van..
ezzel kapcsolatban a második kérdésem hogy van-e különösebb jelentősége a ramhűtésnek vagy inkább csak esztétikai.nekem a magasabb átviteli sebesség fontosabbnak tűnik..ami tesztet találtam azokban különösebb különbséget nem tudtak felmutatni a magasabb órajelű vs alacsonyabb órajelű/késleltetésű ramok között..(20-50 3dmark pont maximum meg ilyenek, szóval elenyésző a különbség)
ráadásul ma olvastam egy régi tesztet amiben arról értekeztek hogy inkább az intelek profitálnak a magasabb órajelű ramokból..(igaz ez a régi procikról szólt de akkor is) szóval teljes a káosz..
egyre inkább úgy tűnik hogy a több mennyiségű alacsonyabb minőségű ram jobban megéri, mint a magasabb minőségű ram..viszont a 4gb-os kitet nem tudom hogy a 32 bites XP dualban üzemeltetné-e vagy nem..mivel nem látná az egészet..
(csak 2 slotot szeretnék használni a lapomon mert tuning szempontjából az előnyösebb)remélem nem komplikáltam túl a dolgot..

-
AMD Power
titán
Kisit buta a kérdés de nem tudom a választ. Most dualban van 2*1GB DDR2 Kingmax 800Mhz a gépemben. Ha veszek ez mellé még 1GB DDR2 kettőt akkor gondolom már nem lehet "dualba" kötni őket....

-
szandro
senior tag
válasz
barnam_
üzenetére
De, ha csak az általam hibásnak vélt modul van bent vagy mindkettő, akkor már elsem jutok addig h betudjon bootolni...
Szal most egy modullal tudok windowsban lenni...
Majd kipróbálom másik memóriákkal, aztán ha azokkal megy, midnen foglalatban akkor megint szar ez a Geil Kit
-
bubuka71
aktív tag
hali . mekkora feszültség kell a ramoknak ? tuning nélkül
-
válasz
Tommi000001
üzenetére
Rakd a hátsó usb-re, előlapin nekem se működik.
-
válasz
szandro
üzenetére
Inkább ezt töltsd le:
Download - Pre-Compiled Bootable ISO (.zip)Amit te néztél, abban csak az indító fájl van, még valahogy DOS-ba kell jutnod hogy használni tudd. A bootolható ISO-t meg csak ki kell írni egy cd-re.
Ezzel a módszerrel tudsz bootolható pendrive-t csinálni, utána már csak rá kell másolnod az usb-s memtest-et.
-
szandro
senior tag
Hello!
Memória gondom van.
A hét elején jött meg cseregaranciában a iPon-tól az új memória kit-em (2*2GB Geil Ultra 800MHz, az előző 2*1GB volt).Telepítettem a Vista-t, és ahogy egyre több programot feltettem, elkezdtem használni a gépet 20 percen belűl 10 kékhalál jött körülbelül. Először driverekre gyanakodtam feltettem midnent újra, Vistat is újra telepítettem, hát csak jöttek a kékhalálok. Bad Pool Caller, memory hülyeségek...
Ma reggel eljutottam addig, hogy elkezdtem cserélgetni a slotokban a modulokat, hát nem segített ez sem.
Jó, akkor kipróbálom egyesével. Az egyik modul az összes slotban jó, a másik modul már post képernyőnél lefagy, amikor a memóriát számolja.
Ez ugye egyértelműen a ram hibája? Mivel tudnám leellenőrizni? Csak mert necces, hogy két héten belűl a második Geil Kit-et küldöm vissza garanciába, és szeretnék biztosra menni!Köszi!
-
pokol ura
senior tag
válasz
Tommi000001
üzenetére
xp alatt csak 3 memtest ablak fog futni a 4. kifagy, ennyit bir az xp
[prime]
ez a legujabb
-
Tommi000001
aktív tag
válasz
Chaser
üzenetére
Eddig műxik.......
Szinte minden beállítás szar volt feszültség,időzítések..
Most terhelve is megnézem .....játék alatt
a memtestet miért nemtom elindítani 4GB ram sok neki?
Memtest deluxe a van vkinek?Vagy a prime ot hol talállom mert még guglin mindig nem találtam meg...
-
Chaser
legenda
válasz
Tommi000001
üzenetére
Most akkor műxik?

-
Tommi000001
aktív tag
Na ram feszultség 2.1V
Időztés beállítva......
passzbetolom az arcába a másik 2 kártyát meglátjuk hogy tetszik neki....
-
Zefír
őstag
Kössz a válaszokat!!!!!

-
Chaser
legenda
válasz
Tommi000001
üzenetére
Biztos 4-7-7-21 a ram gyári időzítése?
Ilyet még nem láttam..5-5-5-15 v 18, 6-6-6-18-on sztem esélyesebb lenne a dolog. Ezt állítani és + feszt adni BIOS-ból tudsz. Lehet 7-7-7-21 a gyárija, bár az már nagyon benga. 1általán 1066-on megy? Ahhoz -elvileg- húznod kellett a procit. -
Tommi000001
aktív tag
ászusz m3n78-em,9850be,4*1csx 1gb 1066Mhz ddr2 4-7-7-21
Viszont már arra ia gondolotam hogy kicsi a 450 w os táp ??
Holtom +nézni mennyi fesz kap a ram?
jah és +voltot a ramnak holtok adni (persze csak ha kell)
-
pokol ura
senior tag
válasz
Tommi000001
üzenetére
akkor gari
bár gyári megadott fesszel ment? milyen lap? meilyen ram? mert lehet nem szeretik egymást. ez volt nekem az Abit Geil párosnál is. -
Chaser
legenda
válasz
Tommi000001
üzenetére
Pontosan milyen ram, lap, és van-é tuning?

szerk: Lehet kevés neki a fesz, 1066 környékén 2.1V-ot azért már kérni szoktak, nem is láttam annál kisebb gyári ajánlottat se egyik gyártónál se.
szerk2: Némelyik lapnál ehhez már NB feszt is emelni kell.
-
pokol ura
senior tag
válasz
Tommi000001
üzenetére
a ram gyári beáálitásán is hibázik? ha igen akkor gari. ha tuningnál hibázik, akkor fesz gond lehet, vagy időzités, vagy nem birja a ramod
-
Eagl3
veterán
Heló!
Van 2x1GB Geil Black Dragon DDR2 1066-os memóriám, ez mellé vennék még 2x1GB ugyan ilyet.
Az lenne a kérdésem, hogy mennyit számítana sebességben, hogy nem 2x2 hanem 4x1 giga ram van a gépbe? -
Zefír
őstag
Sziasztok!
Elszeretném adni OCZ ramjaimat
2x1Gb 800Mhz
5év garival. Elmegy a dolog 10környékén? -
Laraxior
titán
válasz
Tommi000001
üzenetére
első hibánál le is kapcsolhatod...ha jó a ram,ill. helyesen működik akkor nullának kellene lennie. Lehet egy kis pluszfesz kell a ramnak,esetleg az északi hídnak...sok minden miatt lehet,nem biztos hogy hibás a ramod.
-
Chaser
legenda
válasz
Tommi000001
üzenetére
Primeot keresd, azon belül van blend test. Jó még az intel burn test is. 1ébként ha direkt a ramok akarod nézni, akkor memtest86 DOS alól.
-
válasz
Tommi000001
üzenetére
2 tesztet vagy egy prime blend tesztet

-
Laraxior
titán
válasz
Tommi000001
üzenetére
kettőt futtass egyszerre win alatt..200%-ot várd meg minimum...
De legjobb lenne egy Prime Blend teszt. -
Tommi000001
aktív tag
Helosztok
a memtest nevo prognak mennyire lehet hinni? -
-
ocsesz
aktív tag
Gyors segítségre lenne szükségem!
Elképzelhető hogy ha nem az 1-2-es helyre teszem a memóriákat akkor nem indul a gép?
Betöltésnél kiírja hogy Verifying DMI Pool Data és itt megáll.
Kaptam egy új procihűtőt és nem fér el az első slotban a dominator.

-
pe de
csendes tag
Nekem van egy eladó CL4-es Black Dragonom, de sajna csak 2x1GB... Ja és 667 MHz...
Próba cseresznye.
-
Chaser
legenda
Central brain identifier..de csak AMD gépeknél műxik.
-
Chaser
legenda
Van a geilnek 2x2GB-os black dragon szériája, ebből van cl5 és elvileg cl4. Cl4 azért elvileg, mert az oldalukon már nincs, viszont külföldi oldalakon találtam róla infot, elvileg iponnál is árulják mind2 verziót. Van vkinek cl4-es kite?
szerk: #18606 Thrawn: De van, ha eszembe jut mondom a nevét

-
Morden24
nagyúr
válasz
Des1gnR
üzenetére
Köszi a választ!

Igen, némileg húzok, bár nem hárdkór tuning. A Geil lenne a legolcsóbb, csak az igazság az, hogy azokban egyszer már csalódtam, a Corsair-ekre meg több helyen is olvastam, hogy nincsenek mostanság a toppon.
CSX meg OCZ ramokkal nem volt dolgom még soha, igazából az is érdekel, hogy a Giga lappal vagy éppen a P45-ös csipszettel melyik milyen viszonyban van, már ha egyáltalán vannak difik. -
válasz
Morden24
üzenetére
Ha ilyen ramokat szeretnél venni akkor biztosan tuningolni is szeretnél és erre mind a 4 rampár alkalmas bár a 2GB-os moduloknak általában nincs olyan komoly tuningpotenciáljuk mint az 1GB-os társaiknak.
Szóval én a helyedben összevetném az árakat és kiválasztanám a legalacsonyabb időzítésekkel bíró legolcsóbb rampárt!
Azt hogy tuningban mit fognak menni azt csak akkor tudhatod, ha használtan veszel
-
warrior28
aktív tag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Sajnos már mindenhogyan megpróbáltam, de 900Mhz-nél többet nem képes menni...
-
Morden24
nagyúr
Üdvözletem!
Van egy Gigabyte GA-EP45-DS3P Rev.1-es alaplapom, és szeretnék memóriát vásárolni.
Kérnék némi tanácsot, hogy az alábbi négy közül szerintetek melyiket lenne érdemes bevállalni:
CORSAIR Dominator 4096Mb DDR2 1066Mhz FAN KIT
CSX 4096MB DDR2 1066Mhz CEC FAN KIT
GEIL Evo One 4096Mb DDR2 1066Mhz KIT
OCZ 4096Mb DDR2 1000Mhz ReaperX KITElőre köszönöm a szakiktól a segítséget, nem mellesleg boldog Karácsonyt!
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
warrior28
üzenetére
A P5B-nél nagy a terhelés a vezérlőn, ezért elég szarul kezeli a 3-4 modult. Nálam a 800Mhz-es kingmax ramok 667-et visznek 2,1V-on. Jó eséllyel agyon fesz.elve sem fog menni a gyári érték, ha a CPU is húzva van.
Szóval vagy próbáld Default Setup-al CPU tuning nélkül, és akkor menni fog 1000Mhz-et a gyári ajánlott fesz.-en.
vagy CPU tuning, jóval több fesz a RAM-oknak, és még úgyis alul hajtod. -
Henker2
addikt
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
-
8800gts
tag
sziasztok
memóriaidőzítések nél 4 paramétert állítok
Cas latecy time
tRCD
tRP
tRAS------ez lenne a kérdéses? mi a jobb az ha kissebb vagy ha nagyobbramjaim cl6-osak az tuti
most a tRAS 20-on van és így tökéletes vehetem ezt leljebb pl 18-ra?vagy méglejjebb?
előre is köszi
-
harcikoca
senior tag
nemtudja valaki hogy miért nem indul el a gépem ha 1066 mhz-ra teszem a ramokat? feszt álítottam 2.15re meg még többre is de nemvolt jo sehogysem
-
No-kia
addikt
mi is annak a proginak a neve mi vel windózból lehet álítani a ramok időzítését? cl4re raktam múltkor de visszaszeretném rakni cl5-be, csak elfelejtettem a nevét

Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Fedora Linux
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- SSD kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- 2db Kingston FURY 64GB KIT DDR5 - 5200 MHz Beast
- SK Hynix 8 GB DDR5 5600MHz SO-DIMM
- MINDIG VAN ÚJ és Jönnek MÉG! - 1GB (13db) - 2GB (13db) - 512MB (0db) DDR2 RAM-ok (és Kitek)
- SAMSUNG és SKHYNIX 8GB DDR4 RAM-ok!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB(4x8GB) G.Skill Trident Z RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3687, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3501, 90% Akkumulátor
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Milyen lapban?
egy kicsit több fesz fog kelleni a procinak. A ram pedig legyen 1:1ben. 914MHz CL5-5-5-15,vagy CL4...az mégjobb lenne.Egy kis pluszfesszel szerintem az is menni fog,bár nem tudom milyen ramok azok.

azaz nem lehet 

fudi2002