- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nepszter1
addikt
OCZ DDR2 PC2-8500 Reaper HPC 4GB Kit
ezzel van egy kis bajom , nem is kics . Benne van a két ram dualba és a játékokon ilyen pixelek jelenek meg , de ám ha az egyiket kiveszem müködik tökéletesen , amit kivettem és visza rakom és csak az van benne ugyan az . szoval az egyik modul rossz.
Csak az a komoly haverhoz elvittem tökéletesen ment neki mind a 2 ram . egyik is másik is akárhogyan , ez hogyan van ?
adatlapomon a configom.
18298): lehtetlen
mondom ha egy 2Gigás modul van benne akkor müködik ha a jó van benne , ha a rossz akkor nem müködik
vagy is pixel hibák
-
válasz
FehérHolló #18295 üzenetére
Tehát akkor ez most melyik a 2*2-es?
-
Most nemértem... a QVL-be az 1066-os részleghez Geil 4GB-shez ez van írva(GX24GB8500C5UDC). De itt az első találat meg az ipon-osra visz aminél más modell szám van odaírva... de az 1066 CL5 és 4GB(2*2) az egyezik... Most mi az igazság? És egyébként ezek is jól tuningolható ramok van olyan szinten mint az OCZ vagy Corsair?
-
Sziasztok!
Nézegettem iponon a corsair dominator 2X2gb 1066 mhz fankitet és az ocz hasonló kitjét, de most estére eltűntek az oldalról, gondolom kifogyott a nagykerből.
Bár mással is volt így és másnap vagy pár nap múlva ismét kapható volt.
Mindegy, néztem helyette ezt a ramot: GEIL Evo One 4096Mb DDR2 1066Mhz KIT
Ez mennyire jó szerintetek? Tuning és melegedés szempontjából? -
válasz
szandro #18286 üzenetére
Jó csak az a vicc benne, hogy ide 4GB(2*2) van írva(mail-ben is megerősítették), de ha a modellszám(GX22GB8500PDC) alapján rákeresek akkor 2GB(2*1)-s árut dob ki a google... Ilyenkor akkor most mivan?
MOD: QVL-be van egy másik szám... amire meg ezt dobja ki... Viszont erre a ramra ezt írja a leírás: Supports one pair of modules inserted into eithor the yellow slots or
the black slots as one pair of Dual-channel memory configuration.Tehát viszi DC-ben ha jól fordítom...
-
Fecos15
tag
Hali Mindenkinek!
Kénne egy kis segítség
Ep45-ds3R lapom van és ezeket szereti
[link]
ezek közül 1066 osakra gondoltam valmi olyan kellene ami jól teljesítő ram,és még talán megfizethető!
4*1GB
vagy 2*2 nem tudom melyik a jobb! -
prime_adam
aktív tag
Hali mindenkinek!
Szerintetek melyik a gyorsabb:
1333 Mhz-s CL7-es (7-7-7-20) DDR3-as memória vagy
1600 Mhz-s CL9-es (9-9-9-24) DDR3-as memória? -
-
Qru
MODERÁTOR
Nem egészsgéges ha annyit adsz a Kingmaxnak, főleg ha beérné 1.8-al is. Ráadásul bukod a garit is (elvileg) ha lesz vele vmi, mert erősen túlfeszelve hajtod a Kingmaxokat (gyártó a'szem 2.1V-ad maxnak). Ha nem bordás nem adnék neki 2.2V-nál többet.
Megsülni nem fog, de feleslegesen fűt, rövidül az élettartama. -
Laraxior
titán
-
válasz
BullKoxa #18269 üzenetére
Hú az akkor elég lassúnak tűnik... havernak 4-4-4-12-es BD-jei vannak, igaz 800-as és nincs tuningolva.. Nekem 1066-ba kéne alapon olyan, ami legalább 5-5-5-15... Asszem Corsair olyan, de az meg +FAN-os... nem láttam sehol passzívval sajna... Vki esetleg még vmi? Geil Ultra, Evo esetleg?
-
elite
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő: van 2*1 GB 1066-os Kingmax modulom. 1.8 volton atomstabilan mennek 1 éve.
Most bővíteni akarok 4 gigára, vettem még 2*1 giga Kingmaxot, de már a második szériát vittem vissza, mert csak 800-on mentek, és mint kiderült MIND hibás volt.
Ezt megelégelvén vettem 2*1 giga Kingston hypery-et, de azoknak 2.3 volt kell.
A kérdésem az, ha ezeket beteszem a 2 régi Kingmax mellé, azok megsülnek majd 2.3 volttól?
Előre is köszi a (hozzáértő) válaszokat... -
Tom19
tag
Sziasztok!
Memóriát szeretnék venni, 2x2Gb-ot max 20eFt-ért
4-4-4-12 időzítést vigye 800MHz-en.Milyen tipusokat ajánlotok?
Néztem a GEIL Black Dragon memóriát, a GEIL ULTRA-t.
-
Depression
veterán
válasz
Ricco_hun #18275 üzenetére
Felette valahol egy kicsivel, át kell állítani Autoról Manualra, úgy sikerülni fog.
Megvettem az 1066-os kingmax ramokat, de nem volt hajlandó elindulni vele a gép. Aztán egy modullal sikerült elindítani, 800-an, így állítgattam. Mennek már ugyan, de 1066-ra nem bírom rávenni őket, folyamatosan ki-be kapcsol a gép, de még alapra sem tudja visszaállítani magát. MCH-nak is kellene feszt adni?
-
Lcapitano
tag
válasz
Ricco_hun #18268 üzenetére
Helló!
Először nézd meg a memóriádnak mennyi feszt ír gyárilag.
Majd utána BIOS-ba beállítod a dolgokat válaszidő, fesz, 2T. és elmented majd indul is.
Ilyen memóriád van[link] akkor
4-4-4-12 2T, 2.1V, 800MHZ. és készDe ha jól látom ez viszi 4-4-4-12 2T, 2.1V, 900MHZ. Ha tuningolni akarsz
-
mmdms
addikt
-
Ricco_hun
senior tag
Én egy kis segítséget szeretnék kérni.
Lap: MSI P45 NEO3-FIR
Ram: 2x2GB Geil Ultra 800MHzNa már most ugye alapból cl 5-5-5-15-re és 1.8V-ra állítja be, de én a cl4-4-4-12-őn szeretném járatni (mert tuggya
). Ahhoz kérnék segítséget, hogy a bios-ban hogyan kezdjem az átállítást. Gondolom először fesz beállít 2.0V-ra, majd cl-4, és akkor itt jönnek, hogy trap, meg tsc vagy hasonlók. Na ezeket ha valaki leírná nekem, hogy melyik melyik, hozzájuk párosítva az időzítéseket. Előre is köszönöm a segítséget.
ui: teljesítményben kb. mennyi különbség lesz a cl5-ös és cl4-es beállítások között, mert ha elenyésző, akkor inkább nem piszkálom a biost (még friss ropogós, szinte meleg a konfig
, 3 napja raktam össze). Főleg játékra van használva a gép.
-
lsc
nagyúr
válasz
Lizard01 #18263 üzenetére
Mondjuk a lap topicjában nagyobb a tapasztalat, én személy szerint 27-et nem adnék érte, annak ellenére hogy a corsair jó ramokat gyárt . Iponon láttam geil ultra 1066-os 2x2-gb kitet 18 körül, az már jobb ár . Még egyszer a lapod topicjában érdeklődj, van olyan hogy a lap nem szeret valamilyen ramokat .
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok! A kérdésem a következő!Hihető-e hogy? 2.35 v-t lehet adni az OCZ DDR2 Reaper HPC 1066 MHz-es ramnak. [link].
-
szandro
senior tag
válasz
Depression #18258 üzenetére
Szerintem megpróbálhatod majd a 800asok órajeleit kicsit emelni! =/
-
Depression
veterán
Megéri az 1066-os Kingmax a felárát a 800-ashoz képest (2x2 giga)? Egy Q6600-as (9x333 FSB) mellé kellene Ep35-DS3-as lapba. Mennyivel lenne gyorsabb, ill. ahol veszem, ott nincs megadva, hogy pontosan melyik tipus, így valószínűleg a rosszabb időzítésest kapnám. Pontosan nem jártam még utána, de mintha olyasmit olvastam volna, hogy 2 fajta van belőle, és lutri, hogy melyiket kapja az ember.
Anyagilag szűkös a keret, így ha nem jobb jelentősen, akkor maradnék a 800-asnál. -
Én is OCZ Reaper 2*2... de ha nem eszi meg az alaplapom, akkor nagyon odavágok vmit a földhöz
-
b1sti
senior tag
És egyébként az időzítésnél mi a jobb?
GEIL Evo One 4096Mb DDR2 800Mhz KIT: 4-4-4-12
GEIL Ultra 4096Mb DDR2 800Mhz KIT: 4-4-4-8
OCZ 4096Mb DDR2 800Mhz VP Platinum KIT: 5-5-5-18
Melyik számok a "jobbak"? Nem tudom hogy kérdezzem...
-
Benhill
senior tag
Latom sokan szeretik az a GEIL-t.
Nekem Q6600 tuninghoz kellene valami jo kis ram, a kingmax-aim nem nagyon birjak.meg a lapom se, de holnap csere
mondjatok nekem max 17ert 2x2gb os ddr2 kit-et
-
Zalaymate
senior tag
Hali!
No hát állítgattam, de épp 1066-ra nem tudtam belőni, így most 1122MHz-n megy 5-5-5-18 -as időzítésekkel. +0,2V-ot kaptak még.
Nincs semmi hűtés rajtuk, így nem tom, hogy nem fog-e elfüstölni?
de mindenesetre most normálisabb ez az érték! THX a segítséget!
Jah! És amúgy kicsit át lettem b@...-va, mivel Kingston RAM-okként vettem a RAM-jaimat és most ahogy nézegettem (eddig nem foglalkoztam, kb 1 éve beleraktam a gépbe és annyi.) látom, hogy rohadtul Kingmax Ramok!
Szóval ..... Ezentúl odafigyelek jobban egy egy vásárlásnál.....
-
b1sti
senior tag
válasz
szandro #18231 üzenetére
CORSAIR Dominator 4096Mb DDR2 1066Mhz FAN KIT 27.610,-
CORSAIR TwinX 4096Mb DDR2 800Mhz DHX CL4 KIT 17.094,-
CSX 4096MB DDR2 800Mhz CEC FAN KIT 18.833,-
GEIL Black Dragon 4096Mb DDR2 1066Mhz QUADKIT 20.804,-
GEIL Black Dragon 4096Mb DDR2 800Mhz CL5 QUADKIT 15.906,-
OCZ 4096Mb DDR2 800Mhz Fatality KIT 18.146,-
OCZ 4096Mb DDR2 800Mhz Titanium KIT 19.506,-
OCZ 4096Mb DDR2 800Mhz VP Platinum KIT 14.878,-
Igazából fogalmam sincs, hogy melyik a legjobb ár/érték arányban!
-
válasz
killer1203 #18230 üzenetére
Elindul, 800-on, ha dual kit, akkor dualban. Ha húzod az FSB-t, értelemszerűen menni fognak megfelelő szorzóval 1066-on is.
-
killer1203
senior tag
Sziasztok
Lehet nem teljesen ide tartozik de itt teszem fel, A mostani lapom 800mhz ig támogatja a memóriát deha 2*2gb os kitből 1066 ost vennék akkor azokat ha belerakom akkor 800 ra állitja át őket alapből vagy else indulna? Ha elindulna akkor mennének dualba attól hogy csak 800ig támogat az alaplap?
-
b1sti
senior tag
És ezekről mi a vélemény:
CORSAIR Dominator 4096Mb DDR2 1066Mhz FAN KIT
CORSAIR TwinX 4096Mb DDR2 800Mhz DHX CL4 KIT
CSX 4096MB DDR2 800Mhz CEC FAN KIT
GEIL Black Dragon 4096Mb DDR2 1066Mhz QUADKIT
GEIL Black Dragon 4096Mb DDR2 800Mhz CL5 QUADKIT
OCZ 4096Mb DDR2 800Mhz Fatality KIT
OCZ 4096Mb DDR2 800Mhz Titanium KIT
OCZ 4096Mb DDR2 800Mhz VP Platinum KIT
Melyik a jobb, melyiket érdemes venni: OCZ az jobb, mint a többi, vagy mi alapján válasszak? CL4 mivel jobb, mint a CL5? Pls HELP!!
-
szandro
senior tag
sry
-
szandro
senior tag
Tudna nekem valaki magyar leírást linkelni a RAMBUS-ról? Kiváncsi lettem, hogy mi is ez...
-
válasz
Zalaymate #18217 üzenetére
Azok nem szorzók, hanem az időzítések. Időzítéseket se hagyd AUTO-n! Állítsd be, amit a gyártó rávésett (pl.: 5-5-5-18). Linkeltem Gorneck23 oldalát, hogy hol találod meg a RAM-szorzókat. Ha most az FSB-d 373MHz, akkor egy nagyobb szorzót kell használnod, vagy alacsonyabb FSB-t és még nagyobb szorzót, vagy ezt a szorzót, csak magasabb FSB-vel, stb. Ahogy a leggyorsabb beállítást kapod.
-
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok mondani olyan RAM-ot, ami manapság megállja a helyét? Nem szeretném tuningolni a gépem, így hát lebeszéltek az OCZ Reaper RAM-ról. Minimum 4 gigát szeretnék venni. Előre is köszi!
-
donhere
tag
válasz
KaiotEch #18220 üzenetére
Szerintem ez 1 modulra vonatkozik amit ott írnak...
Pont ezt nézegetem én is, mivel 2vs4 gigán agyalok, és a lap amibe kell elméleti MAX mem 8Gb!! namost a QVL ben vannak 256Mb os 512Mbos és 1Gbos ramok felsorolva.. ezekből hogy rakjak be 8Gigát 4 slotba ???
Szerintem nem mérvadó ez a QVL.... -
donhere
tag
Amugy a TRANSCEND JetRAMról mi a vélemény ?
Valamint a Geil Ultra és a black dragon között mi a különbség ?
-
Csak félig tartozik ide, de jó lenne, ha vki tudna segíteni!
Kövi a problémám:P5Q-nál elolvastam, hogy milyen ramokat támogat, de OCZ-t csak 2GB-ig írja... Tehát akkor az OCZ Reaper-t nem fogja vinni 4GB-ban DC-be?
Köszönöm!
-
Zalaymate
senior tag
A CPU-Z szerint: 448,8 MHz-t ír ki. FSB-DRAM aránya 5:6
a szorzók a következők: 5.0 ; 6; 6; 21
Tehát elvileg most 890MHz körül megy a RAM-om?
Ezt azért feljebb kéne vinnem....
Tehát ezeken az időzítéseken kellene állítanom? Nagyjából milyen értékekre? (5;5;5;21) ???
Vagy milyenekre?
-
válasz
Zalaymate #18213 üzenetére
Először is nézd meg CPU-Z-vel, hogy mennyin mennek aktuálisan! Ha ott is 800MHz-et ír (Memory fülnél 400MHz valós freki), akkor reboot, belépsz BIOS-be, és nem by SPD-n hajtod őket, hanem keresel egy nagyobb szorzót a listából. Lehetőleg oat válassz, ami a legközelebb áll az 1066MHz-hez. Gorneck májsztró oldalán nézd meg, hogy a BIOS-ban hol találod a RAM-szorzókat!
-
válasz
donhere #18209 üzenetére
Ahogy lsc mondja, csupán az elméleti sávszélessége csökken a RAM és a memóriavezérlő közötti csatornának, mivel 64 bites single channelben, és 128 bites dualban. Attól függően, hogy az adott konfig mennyire érzékeny ezen adatbusz sebességére, úgy változik a konfig sebessége. Értelemszerűen a beépített memóriavezérlővel ellátott architektúrák (jellemzően AMD, i7-et majd meglátjuk) érzékenyebbek erre, ahogy azt az 1. hsz-ban is olvashatod. Természetesen az, hogy az elméleti átvitel sávszélessége a felére csökken, az a gyakorlatban szinte sosem jelent 50%-os teljesítménycsökkenést.
-
Zalaymate
senior tag
Hali!
Igyekszem olvasgatni a fórumot, d nem láttam hasonló panaszt eddig. (Lehet béna voltam, akkor bocsi...
)
Szóval van 2GB 1066-os Kingston RAM om, viszont a gép (Everest szerint) csak 800-asnak látja őket.
Mit lehetne tenni, hogy azért menjenek már azon a nyavajás 1066MHz-en?
A gépem az adataimnál!
Vagy kéne valamit állítgassak BIOS-ban?
A RAM-okhoz annyira sem értek, mint a szerves kémiához!
Ha volna ötlet, akkor jöhet, de ha lehet igencsak szájbarágósan!
THX!
-
Mrdevil
addikt
Sziasztok.Tervezek egy memoria cserét a gépben,szerintetek melyiket lenne érdemesebb venni a 2x2GB 1066mhz-esek közül.Tuningolni is szeretném majd.Az OCZ Reaper memok szimpinek tünnek a heat pipe-ok miatt.Vagy esetleg van jobb tanács?
Köszi. -
yodayoda
tag
Üdv. Kingston Hyperx ramokról tudtok vmit? Milyen megbízhatóak...stb. Asus M2N lapba vennék 2db 2gbs kittet.
-
Sky85
tag
Sziasztok!
Mennyit veszít hatékonyságából egy KIT ha csak Singel-ben mennek és nem Dualban?
-
Lizard01
tag
Üdv mindenkinek!
ASUS P5Q alaplapba keresek memóriát. Találtam egy egész jót, de nem tudom, hogy megérné-e azt a 27 ropit: DDR2 1066 4096 Mb (kit of 2) Corsair 5-5-5-15 DS
Elég fontos szempont a tuningolhatóság is, mivel egy quadot fogok hajtani 3600 giga körül. Amúgy ha tudtok jobbat, akkor mondjatok. Azért belinkelem az alaplap memória support listáját ha kéne:[link]
Plz help! Előre is thx! -
lsc
nagyúr
válasz
haaszkrissz #18204 üzenetére
Amennyiben két egyforma akkor szinte biztos, ha kit akkor meg biztosan .
-
haaszkrissz
csendes tag
Én is így gondoltam sajnos. De ha veszek 2 db 1 Gigásat akkor azt lehet duálba rakni.
-
lsc
nagyúr
válasz
haaszkrissz #18202 üzenetére
Az asus szerint csak ddr, ddr 2-őt nem látok .
-
haaszkrissz
csendes tag
Asus p5gpl-x se alaplap memória befogadó képességéről tudtok valamit? Csak DDR 400/333 vagy lehet ddr II is?
-
Mans20
addikt
Helosztok
Most vettem 1 giga ddr2 ramot a 3 mellé és 4 gigával nem bootol be a rendszer.
3 darab kingmaxom van aminek mind2 oldala chippes de amit vettem annak az egyik oldalán vannak csak.Ilyenkor csak a 2x2giga segít vagy van valami más 5let is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- több db DDR4 laptop ramok 2x4Gb (3e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- G.SKILL Trident Z5 RGB 32GB(2x16GB)KIT DDR5 7200MHz CL34 XMP
- ÁRON ALUL! Sok darab 4 GB-os és 8 GB-os DDR3 PC3L (Samsung, Micron, Kingston, SK hynix) laptop RAM!
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston)
- Asus Rog Strix G16
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest