Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Immy
őstag
Sziasztok,
Mekkora különbség van DDR4 2133Mhz-en a késleltetéseknek 6.-ik generációs intel mobil cpu használata esetén? CL15 vs CL22
Esetleg talált már valaki tesztet erről?Üdv.
-
Immy
őstag
Sziasztok,
i7-4910mq mellé szeretnèk 16gb memóriát tenni.
alaplap max 1600mhz-en tudja meghajtani. Szerintetek mekkora különbség van cl9 és cl11 késleltetés között? -
Immy
őstag
Sziasztok!
SODIMM DDR3 memóriából létezik 1600MHz-en CL8 vagy CL7 időzítésű?
-
Immy
őstag
Nem bírtam magammal és beleflasheltem hogy 4-5-5-13 legyen az időzítés az spd-ben.
Habár most mind2 modulnak ugyanaz a "bios"-a akkor se akar a cas 5-ről 4-re átugorni!
De pozitívan vettem észre hogy a késleltetés 110-ről 97-re ugrott tehát 10%-al gyorsult
, Az olvasás 5%-al, az írás, másolás viszont csak ~1%-al nőtt. -
Immy
őstag
Üdv
Létezik olyan progi ami átírja a memória spd értékeit?
Régebben külföldi oldalon olvastam róla, de ha van valakinek saját tapasztalata ezzel kapcsolatban annak jobban örülnék

-
Immy
őstag
A laptopok biosának a tuning lehetőségei egyenlő a nullával. Ergo nincsenek is beállítások.
Gyárilag a laposokban én úgy tudtam a memória spd-ből állítja be a kívánt értékeket.
(ha tévedek akkor honnan tudja hogy xxx mhz-en mennyire laza késleltetésnek kéne lennie)Azt tudom hogy 5-5-5-18 800mhz-en. De mivel a laptopom csak 667-et támogat ezért valószínű hogy csak 667-en fogja hajtani.
Van gyárilag alacsony késleltetésű notebook memória, csak sokkal drágábban: depo
-
Immy
őstag
válasz
kaoszpapja
üzenetére
Ez logikus

Csak én arra vagyok kíváncsi, hogyha alacsonyabb mhz-en járatjuk akkor jobb késleltetést vesz fel? (mondjuk cl4)
-
Immy
őstag
NOTEBOOK DDR2 PC6400 800MHz 2048MB GEIL CL5
Nem találok spd értékeket, pedig már sokat kerestem :S
667-en akarom üzemeltetni és jó lenne tudnom, hogy ott milyen időzítésekkel rendelkezik.Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném.
Immy
-
Immy
őstag
üdv
Memóriát akarok bővíteni a laptopomban és szeretném megkérdezni hogy esetleg ezt az új fajta kingstont használta már valaki?
Nagyon jó időzítésekkel rendelkezik és érdekelne, hogy a laptopban ez mennyire érződik.KHX5300S2LLK2/4G
Próbálok ilyet szerezni, de a kingston oldalán kívűl nem nagyon találtam...
thx a választ:
Immy
Új hozzászólás Aktív témák
- G.SKILL Trident Z5 RGB 32GB (2x16GB) DDR5 7200MHz
- Trident Z5 RGB DDR5-7200 CL34-45-45-115 1.40V 32GB (2x16GB)
- RAM Bazár!!! Corsair, Hyperx, minőségi fémházas DDR4-es RAM-ok kiárusítása 8-32 GB-ig akár KIT-ben i
- Corsair 32GB (2x16GB) KIT DDR4 3600MHz CL18 VENGEANCE RGB PRO SL White - 1 év bolti garival! -
- Új, bontatlan Kingston FURY 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Beast RGB XMP/EXPO - 2 év bolti garival!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3951, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S23 FE / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3858, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 16 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Jetblack Titán dizájn, 120 Hz AMOLED, AI Pro kamera
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
, Az olvasás 5%-al, az írás, másolás viszont csak ~1%-al nőtt.