Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Levin01
őstag
Sziasztok!
Lecserélném a ramjaimat.
A-Data DDR-2 2048 /800 KIT Extreme Edition 4-4-4-12 vagy
GeIL DDR-2 2048Mb /800 KIT Ultra Series 4-4-4-12
Ár ugyan az.
Szerintetek melyik legyen? Mindkettő igen jó cucc
-
pigatt
őstag
válasz
elfelejtette
üzenetére
Tehát akkor nem érdemes kockáztatni még A-Data-nál sem! Ezzel ezt akartátok mondani?
-
zolika76
csendes tag
Hali
Az lenne a problémám hogy játék közben 5 perc után piros csikok jönnek elő a képernyőn.
2*512 Geil ramok vannak ekkor benne.Egyik ram kivesz, a gamék futnak tökéletesen (teljesen mindegy melyiket veszem ki).Minden slotban probáltam már. Ramok elvileg jók haver gépében tökéletesen futnak párban.
alaplap :Msi 865 PE neo2
Mi a teendő segitsetek pliz?
[Szerkesztve] -
elfelejtette
veterán
Hali!
Amelyik gyártó kiadott 500MHz-es DDR1-es ramot, az - mint ahogy Zoli329 fórumtárs is írta - az a 400MHz-es ramokon találhatóaknál jobb, magasabb órajelre is képes chipeket tett. Ezeknél általában a magasabb órajelhez magasabb feszt kell alkalmazni, ami több hőtermeléssel jár, ezért kapnak ezek a ramok gyárilag hűtést.
Üdv. -
zapike
csendes tag
annyira nem para az árkülönbség, az egyik 101 font a másik 149 font.
szal akkor inkább 4gb?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
zapike
csendes tag
sziasztok!
tudnátok nekem segíteni? a lényeg, hogy már csak a memóriák hiányoznak az új konfigomból csak nem nagyon vágom melyik lenne jobb nekem, illetve gyorsabb.
ebbe lenne : asus striker extreme , intel core2duo e6600
ez lenne a két memó amit kinéztem :
OCZ OCZ2VU8004GK DDR2 PC2-6400 800MHz (2x 2GB) Module Vista Upgrade Edition![[kép] [kép]](http://image.ebuyer.com/UK/P0128019_C0000003_P0000000.jpg)
800MHz DDR2
CL 5-6-6-15
(CAS-TRCD-TRP-TRAS)
Available in 2GB modules and 4GB (2x2048) dual channel optimized kits Unbuffered
Copper Mirrored XTC Heatspreader*
Lifetime Warranty
1.8-2.0 Volts
240 Pin DIMM
OCZ FlexXLC Edition Dual Channel 2GB (2 x 1 GB) DDR II 800 MHz PC2-6400![[kép] [kép]](http://image.ebuyer.com/UK/P0128015_C0000003_P0000000.jpg)
800MHz DDR2
EPP 3-4-4-15
(CAS-TRCD-TRP-TRAS)
Available in 2GB (2x1024MB) Dual Channel Kits
Unbuffered
OCZ Lifetime Warranty
2.1 Volts (2.4 Volts)*
240 Pin DIMM
2 x 1/4'' ID (inner diameter) barbs
főképp játszanék vele de szeretnék sony vegasoszni is
köszönöm előre is -
Tommaso
tag
válasz
szacsee
üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
A leendő konfigom: Gigabyte P35C-DS3R, E6320 vagy E6600 vagy Q6600 procival attól függ mikor szánom rá magam és akkor melyik mennyi lesz, 2x1GB DDR2-800 ram, Gigabyte poseidon ház, scythe ninja hűtő, Asus vagy Gigabyte 8800GTS 320 vagy 640, meg a többi szokásos dolog. Valószínűleg tuningolni is szeretnék legalább 3.2Ghz-re ha bírja stabilan, de ebben még nincs tapasztalatom.
Szóval akkor inkább az A-Data javasolt? A tuningramos topicod megnéztem, azok is fasza memóknak tűnnek, de asszem nekem felesleges lenne az említett nem túl extrém tuninghoz. -
szacsee
nagyúr
válasz
Tommaso
üzenetére
Hát aszongyák az A-data jobb, de azt is más chippel szerelik mostanság, úgyhogy fene tudja. Ha tuningolni akarsz nézz ramokat a PH -bazárba.
Az aláírásomban levő bazárt tudnám ajánlani, szerintem ár/érték arányban verhetetlen.
Sok sikert a vásárláshoz bárhol is veszed!
A kofigodat töltsd ki, hogy tisztábban lássunk! -
Tommaso
tag
Van valami általánosan elfogadott nézet arról, hogy melyik a jobb DDR2-800as ram ezek körül: Geil ultra vagy az A-Data Extreme Edition?
-
pigatt
őstag
a 400-as és 500-as memóriák miben különböznek, csak a hűtésben? Ha igen, akkor veszek egy hűtőt a ramomra és képes lenne akár 500-ra is?
-
Hoffer
őstag
Hali!
Olyan kérdésem lenne hogy most van a gépemben 2*512 MB Corsair XMS2-es ram és szeretnék venni még de azon gondolkozom hogy még 2*1gb-nyit veszek de akkor a 2*512 mellé be lehet rakni ha ugyan úgy cl5 ösek lesznek? szal akkor lenne benne 2*1gb és 2*512 mb! Hogy ez így működne e? Vagy legyen inkább mégegyszer 2*512mb? -
válasz
üzenetére
0 írás alatt értem én eléggé visszaesik...
Tudom, h a lappal vagy a bios-al van probléma, vagyis elég valószínű! Ezért is írtam ide, hátha tud vki beállítási segítséget adni, hátha vmihez nagyon hülye vagyok.. reméltem.. ezer és ezer féle beállítható lehetőség van, probálgattam párat, külföldi forumok alapján, de nem sok sikerrel. Nem csak a 3-4-4-8 van ugye bár, hanem millió finomhangolás.
MOD: mondjuk a kedvedért lehet tolok vmi memória igényes tesztet, h mi a különbég 1/2T között!
[Szerkesztve] -
pigatt
őstag
valaki ha tud írjon már nekem tapsztalatokat! Az A-Data ddr400 2*1gb dual kit-ről. Nekem 480-on megy úgy néz ki stabilan, de nem vagyok nyugodt fesz emelés nélkül 2,6V-on, 3-4-4-8 időzítéssel.
-
Halihó! Remélem valaki tud segítéset adni nekem! Adott a következő konfig:
3700+
Gigabyte K8NS-Ultra 939
2x512 A-DATA 566
A proci bírja 3ghz-ig stabilan (273x11 vagy 300x10). Beállítottam 285x10-re, ami ''csak'' 2850MHz, így a ramnak 566MHz-en kéne járnia. Sajnos a win hibázik, leállnak programok, a memtes #5 tesztjébe szép piros csikok rohangálnak! Gondoltam megnézem hol stabil és sajnos csak 520MHz-ig bírja (2,5-3-3-5)...
Már 530on is hibákat dob memtest 3-4-4-8 2.8V feszültséggel. Ha a command rate-et 2T-re állítom tökéletesen megy 620MHz-ig is! Mi lehet a probléma?
Bírnia kéne minimum az SPD-je szerint 285-ig azaz 570MHz-ig 3-4-4-8 időzítéssel!
SP!T -
D4v3
őstag
Sziasztok!
Tegnap a meglévő 512 kingmax ramom (400mhz ddr) mellé vettem még 512-et. Külön-külön semmi gond nem volt a kettővel (memtest, wow) együtt viszont error lesz a vége mindig, hogy mikor az változó. Nem értek igazán az időzítésekhez (elolvastam a topic elején levő cikket..) és állítgattam biosban, de nem javult. Itt van 3 kép az everest memória részéből [link][link][link]
(az esetleg jelenthet bármit, hogy nem egymás mellé van a 2 ram rakva? nem dualos a lapom!)
[Szerkesztve] -
Raikkönen
tag
hali, 1gb team elite ramom van \800mhz most 1040mhz-n megy nem lehet vmi baja így?
-
szacsee
nagyúr
Azért írtam csak 2,2-t, mert ha promos van rajta lehet megfőzi, és 5-5-5-15-ben tuti elindul utána meg tud variálni sz időzítésekkel lefele esetleg a fesszel felfele, ha nem melegszik túl a modul.
De lényegében igazad van (azt igaz nem tom mennyit enged a lap max fesz a memónak). -
szacsee
nagyúr
válasz
BioNiCMaN
üzenetére
Az 1066-oson micron van, az utóbbi időben a 800 EE-re promos-t tesznek.
Mod másképp nem, csak a tuningpotenciáljából tudsz következtetni.
Kevés fesszel 2,2V hűtéssel (venti) nézd meg megy-e 1000-n (5-5-5-15 2T), ha igen, akkor micron nagy valószinüséggel. Ha megy stabilan, kezd csökkenteni a feszt amíg még stabil a rendszer.
Ha promos van rajta és lehet ugyanúgy húzni, az sem gáz, mert a végeredmény ugyanaz!
Sok sikert!
[Szerkesztve] -
Mcray
senior tag
válasz
BioNiCMaN
üzenetére
Öszinte leszek, se a ramok csipjeiről se az időzítésekről nem tudok semmit
Szóval meg kell fogni a kezem és vezetni kell a fény felé
csak azt tudom hogy olyan rosszúl állok anyagilag hogy elsírom magam ha rosszat veszek és továbbra is kifagyok meg szaggatok az új cuccal ha hozzá merek érni 5-10%-kal a procihoz
[Szerkesztve] -
Mcray
senior tag
válasz
MZsoltee
üzenetére
Na akkor itt a NAGY kérdés: 20 ezer Ft-ért milyen DDR2 800 as PÁRT vegyek, egyáltalán jó a 800-as pl. ha szeretném kicsit húzni a gépet mondjuk a procit 3400-ról 4000-ig? A válaszokat nagyon Köszi!
Természetesen Ár-Érték abszolút győztest kérek ezért az összegért
Kijön ennyiből egy jó 1 gigás pár?
[Szerkesztve] -
BioNiCMaN
addikt
Hmmm. Kérdés:
A-Data 800+ EE Vitesta ramocskámról honnan tudom meg, hogy milyen chippel vannak szerelve, anélkül, hogy szétkapnám, mint foxi a lábtörlőt?

-
MZsoltee
veterán
Hát nem tudom mikor vetted a géped de szerintem kicsit mellé fogtál a pentium D-vel (C2D-t jó lett volna megvárni), meg a 7600GT-vel (ugye ddr3as ramok vannak rajta, de asszem igen)...
Memória: szerintem nem biztos hogy szarok, hanem inkább kevesek a mai játékoknak mán kevés! Manapság ajánlott a 2*1GB ram! HA teheted add el őket és vegyél 2*1GBot olyan 20k-21k ért már vannak CL4 es élettartamos geilek is Z0tynál!
Egyébként driverek tekintetében mit használsz, lehet hogy ott van a gond!
[Szerkesztve] -
Mcray
senior tag
válasz
Salvador20
üzenetére
Sziasztok! Eléggé el vagyok keseredve. 1 rakás pénzembe került az új gépem de úgy úrzem hogy TETŰŰŰŰŰ lassú. És mások hasonló konfiggal 30-40 fps-sel gyorsabbak 3D alkalmazásokban és nem fagynak mindig ki
A gépem: Asus P5B, P4 D 3400, 2X512 Samsung DDR2, 320 WD 16MB Sata2, Asus7600GT 256. Régi gépemet szarrá tudtam húzni és stabil volt szintén Samsung ramokkal igaz az már rég volt, SZERINTEM A RAMOK szarok és instabilok alapbeállításon is. Vélenyeket és tanácsokat kérek. Köszi: 1 csóró játékfüggő
-
Begi
senior tag
Sziasztok, DDR memot kene vennem.
Szerintetek melyik eri meg(nem az ar a lenyeg). Valaki tud valamit errol az NCP-rol? (Idozitesek kenenek)
RAM DDR PC3200 400MHz 1024MB NCP (azonnali cseregarancia)
RAM DDR PC3200 400MHz 1024MB KINGSTON KIT 2DB - NONECC CL2.5
RAM DDR PC3200 400MHz 1024MB CORSAIR KIT 2DB
RAM DDR PC3200 400MHz 1024MB INFINEON 2ÉV
ECC-s memot megeri venni? (Csak ugy erdeklodes szintjen)
[Szerkesztve] -
N_A_S
veterán
S.O.S.
Valaki legyen oly kedves és árulja el nekem h hogyan tudom a Winbond UTT BH-5 chipes moduljaimat 1T-vel szinkronban 500on hajtani az X2-es 3800+ -os procimmal. Lap: ABIT AN8 Ultra. Próbáltam az 1.3-as BIOS-szal de azzal se nem megy.
Üdv -
Rusher
őstag
válasz
üzenetére
Ok. Értem, köszi szépen

A lazább időzítéseket úgy értem, hogy a jelenlegbeállított értékek 2.15v-on mennek, ha 1T-re állítom 2.45v-sem indul a gép
csak kiváncsi lennék számít-e valamit, bár ez akkor egy elég fontos időzítés gondolom igen, majd kipróbálom, feltéve ha elindul valahogy... 
-
törölt tag
A memóriachip/bank kijelölése és az első adatátviteli parancs között eltelt minimálisan szükséges idő.
Ez is egy időzítés, szóval nem értem ezt a kitételt: ''lazább időzítések,magasabb fesz''
Elméletileg az 1T akár 10-15%-nyi gyorsulást is eredményezhet a memóriaelérésben, de ebből leginkább a K8 rendszerek profitálnak. És persze bírnia kell a memóriának és a memóriavezérlőnek is. Kis feszemelés segíthet. Neked viszont nem kell törnöd igazán magad ezzel.
[link] Az elején van egy kis elmélet. Esetleg ha bővebben érdekel a RAM-ok időzítése, DDR2 specifikusan: [link] -
Rusher
őstag
válasz
üzenetére
Üdv.
Nekem lenne egy olyan kérdésem,hogy igazából még sosem találkoztam Command Rate állítási lehetőséggel, egész pontosan ez mire jó (gondolom gyorsít a folymaton) de igazából hogy működik? lazább időzítések,magasabb fesz? belerakták az alaplapom új biosába, de 1T-n még nem sikerült elindulnia
Köszi -
törölt tag
Semennyi. Többnyire még a feszemelt modulokra sincs értelme bordát rakni. Értelmesen kialakított légáramlás nagyságrendekkel többet ér.
ftc: Elméletileg elég párosával azonosnak lennie a moduloknak. Csak az a kérdés, hogy ilyen összeállítás mellett képes lenne-e az IMC CL4@DDR2-800-on hajtani a Corsair-eket. Persze az időzítéseken még mindig tudnál lazítani. -
ftc
nagyúr
Volna egy fura kérdésem...sose probáltam,de ilyen ram árak mellet
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Adott 2x512 corsair DDR2 675 CL4-s memoriák alpafeszen vigan futkosnak 800-n CL4-n
Nah most ha betennék mellé 2x1Gb 800-s ramot(vagy nagyobbat 800-ig kezeli a bios) és CL4-n menne akkor menne e dualban?
volna akkor 2x512Mb és 2x1Gb gondot okozna ez a CPU-nak AM2-s lekezelni ezeket Dualban? vagy a 4 mem slotot párosával kezeli? -
rlazol
veterán
Sziasztok,
az lenne a kérdésem, h nem húzott 400-as illetve 500-as DDR ramokat mennyire van értelme hűteni? Az alaplap render és nyári melegben se megy 30 fölé, a procinál 48 a maximum, a winyók 30 alatt.
most 2*512 van, hamarosan 2*1024 lesz... -
-
Szatmary
csendes tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Megint itt!
Nem használtam eddig sem ilyen memóriaigényes alkalmazásokat, épp ezért gondoltam hogy ilyen össze vissza (mert még a a kivitelük is eltérő) ramokat lecserélem valami normálisabb kit-re. Tuningolni nem akarom a gépet, eddig sem ez volt a célom és mivel nem használtam ilyen alakalmazásokat nem vettem sok hasznát valójában a 2 GB-nak. Legalábbis a játékok nem mentek tőlle jobban, ezért félek éppen attól hogy nem javít hanem ront az uj lap (Asus P4P800) helyzetén ha ennyi memóriát pakolok bele... mi a véleményetek? -
pigatt
őstag
Valakinek vannak tapasztalatai A-Data ddr400 dual kit-el? 480-ra tuningolva 3-4-4-8 időzítéssel még biztonságos?
-
teletabi
csendes tag
sziasztok
tudna valaki érdemben nyilatkozni GEIL ramokról. jó vagy csak elmegy kategória? vagy inkább mást ajánlotok? 800 mhz-re gondoltam úgy 2 gb dualban. -
-
szacsee
nagyúr
Az amd-ről csak annyit, hogy én sem véletlenül dobom ki a 800-as memóimat, és veszek helyette olyat, ami megy 1066-on, amúgy a K10 miatt lobbizik a JEDEC-nél az AMD, hogy az 1066 még a DDR2-es szabványba is bekerüljön.
Hiszen csak így lehet hivatalosan kiadni egy olyan procit, ami kezeli az 1066-ot.
A mostani doksikba mindenhol (akik adnak a szabványra) csillagot tesznek az 1066 után, mert még nem hivatalos!!
A ddr3 meg mire ár/teljesítmény mutatóban utolér egy 1066-os memót, addig sok víz lefolyik a dunán (kb 1-1,5 év).
Egy szavazat az 1066-ra! -
törölt tag
-
klepto
addikt
válasz
szacsee
üzenetére
Most néztem az Asus AMD-s alaplapjait, és ott valamennyi verziónál csak a 800Mhz-es ramokat látok maxnak megjelölve. Kvázi ha váltanék Intelről AMD-re, dobhatnám ki a ramjaimat is, vagy az AMD is lekezeli az 1066-os ramokat?
Az aláírásodban linkelt oldalon egy deka árat nem látok, vagy csak én vakultam meg

-
klepto
addikt
Sziasztok!
Piszok olcsók lettek a ram árak
Úgy döntöttem ideje bővíteni, és a 2x512/667 ramjaimat le szeretném cserélni 2x1024/800 ramokra. De most néztem, a 800, és az 1066-os ramok között alig van 3.000.-Ft-os árkülönbség, és az Asus honlapján is úgy látom, a P5B lekezeli az 1066-os ramokat is: [link]
A kérdésem az lenne, hogy alapon járatva van-e érezhető sebességbeli különbség a DDR-ll 800, és a DDR-ll 1066-os ramok között?
Ha később váltanék AMD-re, ott számítana-e, hogy 800, vagy 1066-os ramokat rakok a proci alá?
Melyiket érdemesebb választani hosszabb távra, amíg a DDR-lll egyeduralkodó nem lesz, illetve a váltás küszöbén melyikből lehet majd jobban kiszállni?
A válaszokat előre is köszönöm
-
FehérHolló
veterán
válasz
Szatmary
üzenetére
Ha sikerült szerezned lapot, akkor próbáld ki a memóriákat...
Ha eddig mentek duálban, akkor szerintem ezután is menniük kell. Abban viszont igazad van, hogy a előző lapnak jobb a memóriavezérlője.
Ha nem mennek, akkor még ráérsz gondolkodni ezen a kérdésen. Különben azt sem ártana letisztázni, hogy mire szeretnéd használni a gépet. Ha memóriaigényes alkalmazások futtatására (photoshop, autocad, mathlab, akármi rák), akkor érdemesebb meghagyni a 2GB-ot, akár single channelben, mint venni egy új 1GB-os kitet. -
nokia5300
csendes tag
milyen memoriát érdemes venni CL4 vagy CL5?
-
nokia5300
csendes tag
milyen memoriát érdemes venni CL4 vagy CL5?
-
Szatmary
csendes tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Akkor most mit csináljak? Hmmm? Most ment tönkre a gépem, mármint az alaplapja
(Abit IC7) és van 4 db 512 MB-es 400-as ramom Infineonok meg Hynixok. Mármost sikerült szereznem másik s478-as alaplapot (P4P800) és abban nem vagyok biztos hogy ez is olyan jól kezeli a négy modult dual channel-ben mint a régi ezért akarok rajta változtatni valamit. A 4 ram használtan nem ér annyit hogy mondjuk egy Corsair vagy egy OCZ páros kijöjjön belőlük, tehát mi marad?
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Okos Otthon / Smart Home
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen egeret válasszak?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Filmvilág
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36 - XMP - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 99 hó garancia
- Crucial Pro 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Lehet egyébként bármi összefüggés azzal, hogy hova teszem be a ramokat. Az előbb próbálgattam más slotokba tenni és volt, hogy 768mb-t imsert csak fel...

Éppen azt szeretném kideríteni, hogy a 3 cship közül az enyémen melyik van. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

fudi2002