- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Hirdetés
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
Megjelent már olyan MemSet, ami támogatja a P35-ös chipset-et? A v3.0 nem látja - sajnos.
-
apro
senior tag
válasz
Calibos #3385 üzenetére
hali
bocs hogy beleszólk,
de az a lista basz...ottúl, el van irva
2X512 Geil Valuel.ram 10.600.ft A nagy ker ár /idöz 5.5.5.18.5
2x512 Geil ultra 18630ft / Clavio/ Ramires ár list NAGYKER ÁR/id 4.4.4.12./v 2.1 volt
a 2X1gb G.ult 21.160ft
a másik hogy ne számits nagy tuningra egy 800-as tól elég jónak mondható az 1020Mhz
nekem anyit képesek menni
hali
[Szerkesztve] -
törölt tag
És mi van beállítva a BIOS-ban DRAM Clock-ra? Mennyi a proci hivatalos FSB-je?
Egyébként bőven elég 333MHz-en mennie a RAM-jaidnak ha 333MHz az FSB, semmi értelme felé menni (alá sem).
FehérHolló: Simán lehetne egyszerűsíteni K8-ra.
kali: K8 esetén a lapnak semmi köze a DC támogatáshoz. -
white dragon
csendes tag
Hali
GEIL
1066 mhz 1gb-os ez má ram
1400-ig lehet huzni -
haxy27
aktív tag
Tuning közben észrevetem valamit a ramoknál.
Lenne egy kérdésem itt az everest eredménye,
Mező Érték
Alaplap tulajdonságai
Alaplap azonosítója 63-123-0000010-00101111-073106-nVidia$K7NF2112_K7NF2-RAID BIOS P1.30
Alaplap neve ASRock K7NF2-RAID
Front Side Bus tulajdonságai
Busz típusa DEC Alpha EV6
Busz szélessége 64 bit
Valódi órajel 167 MHz (DDR)
Effektív órajel 333 MHz
Sávszélesség 2666 MB/mp
Memóriabusz tulajdonságai
Busz típusa Dual DDR SDRAM
Busz szélessége 128 bit
DRAM FSB arány 4:5
Valódi órajel 133 MHz (DDR)
Effektív órajel 267 MHz
Sávszélesség [ TRIAL VERSION ] MB/mp
Lapkakészlet busz tulajdonságai
Busz típusa HyperTransport v1.0
Busz szélessége 8 bit
Alaplap fizikai információk
CPU foglalatok 1 Socket 462
Bővítőhelyek [ TRIAL VERSION ]
RAM foglalatok 3 DDR DIMM
Integrált eszközök Audio, LAN
Fizikai formátum ATX
Alaplap mérete 200 mm x 300 mm
Alaplapi lapkakészlet nForce2-U400
Egyebek [ TRIAL VERSION ]
Nos engem a ramok érdekelnének. konkrétan ez a rész:
Memóriabusz tulajdonságai
Busz típusa Dual DDR SDRAM
Busz szélessége 128 bit
DRAM FSB arány 4:5
Valódi órajel 133 MHz (DDR)
Effektív órajel 267 MHz
Ezek a ramok PC3200 azaz 400MHz, de akkor miért csak 133MHz -n menek. érdekes az alaőlap aztirja hogy 333MHz -n megy mint a proci.
[Szerkesztve] -
PPSH
őstag
hi emberek.egy Corsair TWINX2048-4000PT mit tud?egy X2 4400+-t mekkora FSB-vel tudna hajtani egy ABIT KN8-SLi lapban.meglenne a 250?
-
Kamisama
tag
Hali!
Most veszem meg a az új gépem darabjait, már csak a memória hiányzik. Mivel abszolút nem értek hozzá, had kérdezzem már meg hogy egy Athlon X2 4000+ procihoz és egy asus nforce 4-es laphoz van-e értelme többet költeni dual channel-re (mondjuk 2x512MB)vagy elég egy darab 1gigás 800Mhz-es memót vennem? Van valami érezhető gyorsulás DC-el? Előre is köszi. -
Sir Robin
tag
Szevasztok! Van egy kis memória problémám, amit sajnos Cavinton-nal nem lehet gyógyítani. Pontosabban nem is problémáról van szó, hanem a véleményetekre vagyok kíváncsi. Szóval boltban kevesebb mint 13 rugóért Geil 2x1 GB 800 Mhz-es (Value Dual Kit?) RAM-ot árulnak. Eddig úgy tudtam, hogy a Geil jobbfajta RAM-okat gyárt, de most kicsit elbizonytalanodtam, mert 13k gyanúsan olcsónak tünik 2 giga memoirért. Erősítsetek meg, hogy a gyanúm alaptalan és @rva jó vétel egy ilyenbe beruházni.
[Szerkesztve] -
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Érdekelne, hogy egy GA-N650SLI-DS4 alaplapba milyen memókat ajánlotok.
Néztem a Corsair XMS2 (pc6400 800mhz) Cl5 és Cl4-est, meg PQI-t.
Az alaplapom oldalán a memoria támogatotságból nem nagyon jövök ki, tudtok mondani megbízható memót olyan 25 körül? -
ecoban
csendes tag
Sziasztok!
Nem vagyok nagyon járatos a dologban ezért inkább érdeklődömEgy E6750-es procihoz elég a 800 mhz-es memória vagy 1066-os kell neki?
-
Fboy
aktív tag
Ha a ramok feszültségét emelem, akkor az csak magasabb órajel elérésében segít, vagy jobb időzítéseket is be lehet állítani?
-
<cafat>
senior tag
ilyenkor miavan?
[link]
most vettem a jelenlegi 2x512mb ramomhoz + 2x1gb-ot és sikerült kiderítenem, h meik ram a hibás... az újak közül az 1ik 1gb-os..., de nem értem a hibaüzenet lényegét, jelentését a ''FATAL ERROR''-on kívül
, és az érdekelne h mit jelent az ami utánna van, h mi a hiba .os oka...?
pls vki help me! -
-
Fboy
aktív tag
Hi!
geil value (kék hűtőbordás) ddr400-as ramokon milyen chip lehet? nálam viszik az 500-at 3-4-4-8-on. Még 1 kérdés: A többi 500-as memóriának milyenek az időzítéseik? Csak arra vagyok kiváncsi, hogy az időzítéseken lehet-e még javítani. Előre is köszi
[Szerkesztve] -
csolaszol86
csendes tag
A minap vettem 2x1 gb Kingmax DDR memóriát, és mivel nem nagyon találtam róla infót, gondoltam leírom mit tudtam meg róluk.
Kingmax IC-k vannak rajta KDLD88P4LAG-53X felirattal sötétzöld NYÁKon.
Fesz emelés nélkül tuningban 236Mhz-ig jutottam (472) 4 órás memtest tesztelés alatt nem talált hibát. -
DZs
senior tag
A Ramspeed nevezetű programmal találkozott már valaki? Használható valamire?
-
number666
tag
Hi all!
Van egy ''kis'' problémám. Voltak problémák a gépemmel, minden elképzelhető dolgot megvizsgáltam, mire nagy nehezen rájöttem h a ramjaim melegednek túl.
ctrl+c,ctrl+v egy másik hszemből:
A meleg miatt a ramok túlmelegedtek a hűtőborda ellenére már 2,6Von is. Mivel a *** abitosoknak annyi eszük nincs h a DCes slotokat ne egymás mellé tegye, a két ram csak fűtőtte egymást. :S És még fűtik is. :S Jelenleg azt a megoldást találtam, h fogtam egy mezei asztali ventilátort, levettem a ház oldalát és...
Viszont nem akarom, h ez legyen a végső megoldás. :S Valakinek van ötlete, h hogyan tudnám lehűteni ezeket a memóriákat?
Most 2,8Von mennek a ramok 500Mhzen stb. stb. De ötletem nincs mi mással tudnám behűteni őket. :S illetve van, de vízhűtést nem veszek
[Szerkesztve] -
-
Pala
veterán
Mind2 kétoldalas. 1 oldalas DDR400-as 1 gigás modulokat még nem láttam; igaz, nem találkoztam tonnaszámban mérhető rammal életetmben.
Elolvastam az alaplap kézikönyvében a memóriákra vonatkozó részt. Ott mindegyik krirétiumnak megfelelnek a ramjaim; úgy volt megfogalmazva, hogy olyan modult képes kezelni, aminek 1 oldalán maximum 8db kis memóriaegység található, maximum 1 gigás modulokat, és ott voltak egy rajzocska is, hogy milyen felállásokban lehetséges berakni a modulokat, hogy menjenek dualban. Mindent ezek szerint csináltam, mégse működik.
Az még nem is lenne gond, ha nem menne dualban, de legalább single-ben menne.
2T? Azt nem néztem. Nem nagyon merném strapálni a ramokat, ezek nem kifejezetten tuningramok. az alap beállítás 200(400)MHz-en 8-4-4-3T, 2.5T-vel még mindkét modul (külön-külön) működik jól ezen a frekvencián.
[Szerkesztve] -
Pala
veterán
Hali!
Próbálkoztam már mindennel. Időzítés egyforma (8-4-4-3T). Fesz-emelés (2.6V -> 2.8V) is megvolt, semmi.
CMOS reset is volt, BIOS-t is frissítettem már. Egyesével mindkét modul perfektül működik. Bármelyik foglalatban; szóval se az alaplappal, se a modulokkal nincsen gond.
Ez a (számítás)technika ördöge, komolyan mondom, egyszerűen nem találtam értelmes magyarázatot a problémára.
Múltkor 2db 512-es és 1db 1 gigást akartam belerakni (mindegyik Infineon, és mindegyik tökéletes), de a 3 együtt nem ment, csak 1db/2db 512-es, vagy csak az 1 gigás.
Összességében tehát úgy vettem észre, hogy 1 giga feletti memóriamennyiséggel sötét kép fogad bootkor. Érthetetlen, mikor a lapom 3GB memóriát képes kezelni.
Jöjjön valami nagyobb ram-guru és nézze meg, fizetek neki 2 üveg sört, ha megoldja a helyzetet.Az sem lehetetlen, hogy valami apróság elkerülte eddig a figyelmemet, ami esetleg másnak azonnal szembetűnne.
[Szerkesztve] -
Pala
veterán
Valakinek valami ötlete?
Miért nem hajlandó 2db egyforma modul dualban, vagy akárcsak singleben működni?
1db-al minden okés, a második behelyezése után a monitor standby módban indul bootnál és úgy is marad, nem történik semmi.
mindkét memória, és mindegyik ramfoglalat tökéletes. Egyszerűen nem értem...
Ez a technika ördöge, vagy mi? Valamiféle inkompatibilitási átok szállta meg a gépemet? -
Gyuri27
félisten
válasz
Synthwave #3312 üzenetére
Én drágábban láttam (igaz az cl4-s volt
)
Adatát, mármint ee-t nem láttam sc-t. A corsairnek van, de ott utánna mehet a földharc, hogy ugyanolyan revet találj (mert majdnem minden revhez más chipet használnak). Sc van még geil-ből azzal meg az a baj, hogy át kell úszni az óperenciát mert itthon nem nagyon kapni.
[link]
[Szerkesztve] -
P00By
nagyúr
Vki meg tudná mondani,h a ramom 2.0V-nál millen alacsony idözitesen megy kb.?(A-DATA Viesta EE 2GB/800+)
-
P00By
nagyúr
válasz
LordVader80 #3333 üzenetére
[link]Parancsolj
-
P00By
nagyúr
válasz
LordVader80 #3331 üzenetére
S&M
-
LordVader80
őstag
sziasztok,
tudtok mondani vmi ingyenes jó memtest progit? -
Pala
veterán
Ezt nem hiszem el!
Vettem még 1db 1 gigás Infineon DDR400 modult, beraktam a gépben lévő teljesen ugyanilyen mellé, és sötét kép!
Én vagyok hülye? Cserélgetem őket mindenhogyan; 1-1 modul bármelyik slotban megy, a kettő sehogysem. -
P00By
nagyúr
Hehe végre elkelt a kingMAX marsom
-
Myers
senior tag
válasz
Prosector #3325 üzenetére
Neked is kössz Prosector!
Még lenne 1-2 kérdésem:
Ha már itt tartunk, vegyünk két esetet Core2Duo mellett. Melyik lenne a hatékonyabb?
1. 2*1GB, 1T-vel és DualChannelben (1T és Dual, ha a rendszer is akarja)
vagy
2. 3*1GB, 2T és nem Dual? Bár itt -> [link] azt írja a srác, hogy neki 3 modul ment Dualban! és 2 meg nem ment. Tehát akkor elvileg 3 is mehet Dualban, de nem tudom hogy. -
Prosector
addikt
''Command Rate CMD (1/ 2) (utasítássebesség) vagy Command Per Clock-ot (CPC).
(Command Rate, MA 1T/2T Select) Az órajelek száma, ami alatt a kívánt adatzónát tartalmazó modul és chip kijelölhető. Ha minden memóriabank foglalt, a CMD értékét egy helyett kettőre kell állítani, ami érezhető lassulást eredményez.
A T értéke főként AMD rendszereknél jelentős, Intel platformon sok esetben nincs is beállítási lehetőség a BIOS ban''
Ez innét van: [link] -
törölt tag
Ez lenne a Command Rate, ami a művelet előtt a chip/bank kijelöléséhez szükséges órajelciklusok számát mutatja.
És bizony a négy modul többnyire csak 2T-vel megy, 1T-re csak egyoldalas modulok esetén van igazán esély. 1T-vel némileg gyorsabbak lesznek a memóriaműveletek, főleg az írás. -
Myers
senior tag
Hi!
Megkérdezhetem, hogy ebben az időzítési képletben:
3-3-3-8-2T
Mit jelent az 1T és 2T?
Ha jól emlékszem, akkor valami olyasmit olvastam, hogy valakinek a 4 modul csak 2T-ben ment. És ez mit jelent? Miért jó, vagy miért nem jó? -
Van értelme, ha kihasználod (video vágás, Vista, egyes memigényes alkalmazások, stb.). Mivel 975-ös lapod van, ami érzékeny az időzítésekre, így, ha teljesítményre gyúrsz, akkor jobban jársz az alacsonyabb MHz - szűkebb időzítés - szinkronhajtás kombinációval, mintha cl-5-ön húznád az égbe az órejelet aszinkronban. Ha kellene a 4GB, én a 800+-os A-Data kitből vennék kettőt, és 400*8-on járatott procival hajtanám őket leheletnyit megfeszelve 3-4-4-8-ban 1:1-ben. (965-ös lapnál inkább 400*8-as proci órajel mellett 4:5-ben felszorozva cl5-ben 1000MHz lenne a javaslatom.)
-
Teng
aktív tag
Hello
Most akarok memot venni 4*1gb-ot
A kérdés mivel járok jobban ár teljesítmény szempontjából:
- 1 GB/800 MHz DDR2 Kingmax Mars dobozos 3 év garancia: 9900,-
- 1 GB/1066 MHz DDR2 Kingmax Mars dobozos 3 év garancia: 11.900,-
- 1 GB/1066 MHz DDR2 A-DATA KIT Vitesta Extreme 1066+ (Cl4-4-4-12): 17.900,-
- 2 GB/800 MHz DDR2 A-DATA KIT Vitesta Extrem 800+ (Cl4-4-4-12): 27.900,-
Szóval tök felesleges a 4-4-4-12es időzítés 5-5-5-15 helyett, és van értelme 800 helyett 1066nak? szívem szeirint 40et simán kiperkálok 4db 1gb os memoért...
Mi a fontosabb? MHZ vagyok CLK..?
Jah és elmondhatnátok a szempontokat hogy hozásra pl.: menyik jobb?? ... bár nemvagyok OC-MEN
Egyálltalán van értelme 4gb memoriának? és ha csak 2gb-t vennék akkor milyet javallot venni a fentiek közül?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
-
RedWing
aktív tag
válasz
FehérHolló #3307 üzenetére
Üdv!
Köszönöm a segítséget! Már küldöm is a mailt!
Azért gondoltam a 400-asra mert arra 2 év gari van a 333asra meg csak 1 és 200 huf a különbség.
De akkor mindenképpen megkérdezem a hp-is!
Mégegyszer KÖSZI! -
ngdr88
tag
hello! az a ram hibája h sokszor kiírja h ''005156... memóriaterületre sikertelen hivatkozás'' vagy valami ilyesmi Samsug 512/400ddr-em van.
-
FehérHolló
veterán
válasz
RedWing #3306 üzenetére
Szerintem PC2700-as (333MHz-es) RAM-ot érdemes belepakolni. Notik viszont nagyon érzékenyek a memóriára (gyártó szempontjából is), ezért érdemes a HP supportnak feltenni ugyanezt a kérdést. Nekem 1 munkanapon belül válaszoltak emailben a honlapjukon keresztül küldött kérdésemre (nem találtam normális emailcímet, amire írni lehetett volna).
-
RedWing
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Szerintetek ez passzolna a gépembe és jó vételnek számítana?
[link]
Gépem: HP-Compaq nx6125 (PY421EA)
Előre is köszi a segítséget!
[Szerkesztve] -
Prosector
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Sorozatok
- Gyúrósok ide!
- Lexus, Toyota topik
- SamKnows és NMHH internet sebességmérés
- Projektor topic
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, 1 év gari - Eladó!
- SK hynix 8GB DDR5 5600MHz SODIMM
- ÚJ G.SKILL AEGIS - 16GB / 32GB Memória Kitek - 2x8 / 2x16 - Számla & Garancia
- Corsair VENGEANCE SODIMM 2x16GB DDR4 3200MHz CL22 - Új, bontatlan - Eladó!
- DDR4 KINGSTON FURY Beast 3600MHz 32GB - KF436C18BB/32
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest