- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
H.O.D.
senior tag
válasz
Rabbitf_24 #3987 üzenetére
Abból nem lehet baj, ha kiteszteled. A 410-et sztem kapásból bepróbálhatod, de mindig memtesttel indíts. 3-4 kör elég, ha addig nem hibázik, akkor nem is fog.
-
Dr.Én
veterán
válasz
Gyuri27 #3994 üzenetére
Aha
Asszem az lesz hogy veszek inkább ugyanolyan ramot.(1GB-osat)
Amugy megnéztem az idözitéseket és nem smakkol teljesen, tényleg van eltérés.Föleg a PQI-nál, de nem tudtam állitani az alaplapomon(asus P5P800SE)
UI.:Inkább kivettem a 2*512MB-os ramot mert fagyást tapasztaltam.
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
A mester arra gondolt, hogy az intelnél a sok modulos tuning a 965-p35-ig elég szegényes. Tehát ha két modult húzol akkor az eredmény x. Ha hármat v négyet lehet, hogy az x mint eredmény nem jön ki csak kevesebb.
A tuninghoz meg amúgy sem árt egyfajta modul amin (mint irtam) egyforma a chip, a késleltetés és feszültségből is egyformán kell nekik.
Mint látod itt nem érdekes az melyik milyen színű. -
Anthony28
őstag
Az igazság az ha 2 modulnál több van a gépben az a tuningot csökkentheti...áltlában ezért van a gépek nagy többségében csak 2 modul.(Dual Channel)
Akinek a sok ram fontos az vegyen 2x1gb ramot amivel a tuning is működni fog.Vagy vegyen 4x1gb de akkor a kemény tuningot felejtse el. -
Dr.Én
veterán
-
törölt tag
-
Dr.Én
veterán
Hali
Lenne egy komoly gondom,Vettem mai nap a gépembe a 2*512mb(PC3200 400MHz, PQI ill. Kingmax) ramom mellé 1GB/400Mhz PC3200-as Kingmax Ramot.Na a problémám az hogy ugye tuningolom a procim és ez elött mig a 2*512mb ram volt bent addig simán gond nélkül ment a procim 236*14-en.DE mai nap ugye bedobtam melléjük az 1gb-os ramot és nem tudom 215*14 fölé huzni a procim.
2,55v-ot kapnak a ramok, lehet ez az 1Gb-os ramomnak kevés és emelni kéném neki?(ezzel járna valami probléma?))
Vagy csak enyit bír az 1GB ram tuning téren
320Mhz-en menettem öketa tunning alatt(FSBRAM 5:4)
Elöre is köszi
[Szerkesztve] -
djsunny
aktív tag
válasz
Rover623 #3978 üzenetére
Az első pont az ami siralmas kicsit.
Egyébként kipróbáltam ma további 3 lapban 3 különféle chipsettel (nVidia NF550, VIA K8T890, Intel G33) és sajna egyikben sem indult meg a RAM.Szóval valószínűleg gyárilag rossz darabot sikerült kifognom. Kíváncsi leszek, hogy a nagykerben beindul-e a szervizesnek.
Ha igen akkor padlótfogok
-
Kartács
aktív tag
Hali!
Az érdekelne melyik a jobb?!
OCZ - 2GB 800MHz OCZ2G8002GK Gold GX XTC Dual Kit 5-5-5-15
PERFORMANCE:
-800MHz DDR2
-CL 5-5-5-12
-(CAS-TRCD-TRP-TRAS)
-1GB module
-Unbuffered
-Gold Layered XTC Heatspreader*
-Lifetime Warranty
-2.1 Volts
-240 Pin DIMM
-EVP
-2GB (2x1024) D/C Kit PN OCZ2G8002GK
VAGY
Kingston - 2GB 800MHz DDR2 CL5 Kit (2x1024MB)
PERFORMANCE:
-Clock Cycle Time (tCK) CL=5 3ns (min.) / 8ns (max.)
-Row Cycle Time (tRC) 54ns (min.)
-Refresh to Active/Refresh Command Time (tRFC) 105ns
-Row Active Time (tRAS) 39ns (min.) / 70,000ns (max.)
-Single Power Supply of +1.8V (+/- .1V)
-Power 1.922 W (operating per module)
-UL Rating 94 V - 0
-Operating Temperature 0o C to 55o C
-Storage Temperature -55o C to +125o C
Árat azért nem írok nehogy befolyásolja a válaszokatde kb 1-2k eltérés van köztük! (ezért vacillálok)
-
H.O.D.
senior tag
válasz
Rabbitf_24 #3980 üzenetére
Elmegy annyit hűtés nélkül.
-
CleverCroc
csendes tag
Kérdés: Valaki használt-e már ASUS P5B-MX/WiFi alaplapban DDR2 800 MHz 1 vagy 2 GB-os dual channel memória modulokat? ( A leírásában csak annyi van, hogy DDRII 667 MHz-ig 2+2 GB-ig). Valaki próbálta már őket használni ilyen alaplapban ? Ha igen, és stabilan működik, akkor mi a szériaszáma a moduloknak? Még nem vettem meg a memóriát az alaplaphoz...
Üdv Mindenkinek! -
Padre
tag
válasz
Rabbitf_24 #3980 üzenetére
Nem soha.
Próba szerencse... -
chooky
tag
2db Kingmax 512Mb/800Hz memóriám van a gépembe és szeretnék még újabb 2db 512Mb/800Hz-es rammal bővíteni.
A következő lenne a kérdésem: az új 2db memóriát is kezeli dual chanel-be (ha igen akkor akkor is ha az újak más márkájúak mint a régiek?), vagy jobb lenne ha a 4db 512-es helyett 2db 1gb-ost vennék. Öszintén szólva, ha nem nagy a különbség akkor nem szívesen adnám el ezeket, hogy 1gb-osakat vegyek. -
Padre
tag
válasz
Rabbitf_24 #3969 üzenetére
Nem adtam neki plusz feszt. Alapon bírta a 417-et.
-
Rover623
félisten
válasz
djsunny #3970 üzenetére
1. a speckó mindig jól fest...leírva. A gyakorlatban általában már kevésbé...
2. a memóriakompatibilitási táblázatban még véletlenül sem látni 2GB-os modul(oka)t...vagy szándékosan?
3. nem Intel chipseteknél előfordul hogy nem műxenek szóló memóriamodullal...van ahol le is írják a manualban, de van ahol szégyenlősek...
Sőt: ahogy elnézem, 800MHz-en négy darab 1GB-os modullal sem megy időnként...
[Szerkesztve] -
cvn69
tag
válasz
FehérHolló #3965 üzenetére
Akkor kérnék tippet a maradék 20%-ra is!
-
djsunny
aktív tag
Hi! Kis story mára:
Vásároltam ma egy 2GB-os TwinMos Twister DDR800-as memóriát. Abit FI-90HD Fatal1Ty alaplapom van melybe ugyebár a specifikáció szerint 16GB RAM-ot lehet tenni (XP-nél csak 4-et)! Tehát akkor eddigi memóriákat kiszedtem bedobtam a 2GB-ost és nem megy.Hát mondom rohadt jó, clear CMOS, megint próbálom = semmi! Csak a hosszú sípolás van.
Holnap még megpróbálkozok egy BIOS frissítéssel, de ahhoz sem fűzök nagy reményeket.
Ennyit a híres Fatal1ty termékvonalról, meg az AMD chipsetről.
-
M_zolee
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek!
A jövő hónapban szeretnék új gépet összerakni és még nem tudom, hogy milyen memóriát vegyek. Az alaplap P5KC lesz. Az már tuti, hogy DDR2 lesz, de hogy abból milyen, az ?
A kérdésem, hogy milyen márkát és tipust vegyek (800 v 1066 MHz)?
2x1GB-os KIT-et szeretnék, valami márkásat, gyorsat, és a lehető legjobban tuningolhatót!!!
A max. keret amit szánok rá az 50ezer.
Ha lehet minél többen írjatok, és előre is kösz a segítséget.
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
válasz
FehérHolló #3965 üzenetére
Akkor mi a helyzet amikor eredeti game csinálja ezt?
Mert nekem is volt már ilyen bf 1942 pl. Tehát érdekelne az a maradék 20%. -
H.O.D.
senior tag
válasz
Rabbitf_24 #3949 üzenetére
Én kapásból rátettem, nagyon rá voltam állva a moddingra
-
cvn69
tag
Sziasztok!
Egyre többször futok bele ilyen hibába: A ''0x0047e5b5'' címen található utasítás a ''0x00000000''
memória címre hivatkozott. A memóriaterületen nem végezhető el a következő művelet: read''.
Ez RAM-hiba? Ha nem, mire utalhat, mit és mivel kéne ellenőrizni?
Előre is köszi a válaszokat! -
CséZé
őstag
válasz
Gyuri27 #3957 üzenetére
Na akkor gondolkodom ezen is...de a húzást nem úgy értettem h über-brutál módon hanem egy kicsit ESETLEG de új gépem lesz és nem akarom azt fél éven bell nagy mértékben húzni, remélem érted amit mondok
Igazából az nem is lenne nagyon fontos h mennyit lehet rajta húzni de mindenkitől úgy hallom h a Geil Ultra jó választás. Főleg ha nem is arra kell h húzzam.
-
Gyuri27
félisten
Természetesen 2x1 giga. Olcsóbb mint az általad írtak. A tuning is egyenletesebb ami kb. 1150 környékén van. A geilről irtak itt 800-től 960-ig sok mindent, természetesen sok fesszel 2.3-2.4. A corsairől meg tudni kellene a rev számot mert így nem lehet tudni milyen chip van rajta.
-
Saviola77
csendes tag
válasz
Ősember #3929 üzenetére
''''''miért pont p5kc? mert ugyan ebbe a konfigba szeretnél késöbb ddr3-at? csunya inkompatibilitási gondok léphetnek fel egy ilyen hibrid lapnál.
ram az ramnak ram, mire szeretnéd használni? ugy értem tuning?''''''
Nem feltétlenül a a DDR3 miatt, bár az is egy kecsegtető opció ránézésre... csupán ezt néztem ki, főleg az 1333fsb miatt. E6550-emhez.. meg az A-Data 1066-os ramok.
Nem akarom széttuningolni az agyam, de szeretnék a tuninglehetőséggel élni, igen.
Tényleg nem tudom miért P5Kc... nekem jó választásnak tűnik. 32.900-ben venném ugye. Szerinted nem jó így a konfig??? Mit ajánlanál helyette??? Az érdekelne egyébként még, hogy ezzel az összeállítással szépen lehet-e még tuningolni rajta, hogy hosszú évekig stabil legyen.
Köszi szépen -
Gyuri27
félisten
Hát igen előtte kellett volna olvasni. Kb. minden száz hsz-ben benne van, hogy a kingmax 1066-s ram egy halom kaki. Mert vagy megy vagy nem. Ha megy akkor sem biztos, hogy viszi a gyári értéket. Megkell nézni a gyártó oldalát egyfajta lapot támogat hivatalosan ez a ram. A 9500k meg azért érdekes mert ha 2 gigát veszel akkor az 19000k. 22k körül nem olyan rég volt 800-s adata ami cl4-ben tud annyit mint a csoda kingmax 1066-n cl5-ben.
CséZé: vegyes. Másból nem lehet választani?
[Szerkesztve] -
CséZé
őstag
Hi all!
Szerintetek Geil Ultra 2Gb kit 800Mhz CL4 vagy Corsair TwinX 2Gb kit 800Mhz CL
4?
Megbízhatóságra gyorsaságra és húzhatóságra vagyok kiváncsi -
H.O.D.
senior tag
válasz
Rabbitf_24 #3945 üzenetére
igen, truelight volt rajtuk. Passzív hűtő, de elég jól szuperált.
-
H.O.D.
senior tag
válasz
Rabbitf_24 #3937 üzenetére
Nálam 430-at mentek 3-3-3-9-ben. Bár a DDR2-ik lennének ilyen jók...
-
Padre
tag
válasz
Rabbitf_24 #3941 üzenetére
Ugyanilyen RAM-om volt mint neked van. (ELADÓ!)
Nálam DDR417-en ment 3-3-3-8-on gond nélkül. -
Rabbitf_24
addikt
Pls segítsetek
-
Ősember
őstag
válasz
Zsoca84 #3930 üzenetére
nemsokára lesz nálam elöre letesztelt T800-as ram, ami alapbol is 4-4-3-8-as idözitéssel megy és az ára is annyira mérséklödik, hogy egyértelmüen jobb lesz ezeknél
és ezek nem fulladnak ki max 1000 cl5-nél
Padre: nem értelek... miért örülsz annak, hogy a ram a saját speckoit sem viszi?tényleg kiváncsi vagyok rá
[Szerkesztve] -
Rabbitf_24
addikt
Hello
Kingmax DDR400 as ramjaim vannak a gépbe (2X1GByte).
Kérdésem az lenne, hogy mekkora órajelet bírnának el, ha húzni akarnám,
esetleg valakinek van tapasztalata ebben, vagy evvel a márkával?
Alaplapom csak 1:1, 2:3, 4:5 osztóbeállíásokkal rendelkezik, és procihúzásnál futottam
bele ebbe a problémába, hogy akkor most vagy a proci lesz gyorsabb és a ram lassabb
vagy fordítva...
köszi előre is.. -
Padre
tag
Kis info:
Gigabyte P35-DS3-ban +0,2V-al mennek dualban a Kingmax TinyBGA DD2 1066Mhz-es modulok 1066Mhz-en 5-7-7-24-es időzítésekkel hibátlanul.
Gondolom sokan szemeznek ezekkel, mert nagyon olcsók. 9500 körül lehet kapni az 1Gb-os modult.
Mondjuk alacsonyabb , akár 5-6-6-24-en sem hajlandó hiba nélkül menni 2V-on.... -
Pecc
őstag
Sziasztok! Van valakinek ilyen?[link]
Érdeklödnék tuningban mit kéne nekik menni...
[Szerkesztve] -
Armahun
addikt
Nagyvonalakban eltudnátok nekem mondani, hogy DDR-400 as ramnál mi a kölönbség PNAS és FHAS között? (kingmaxéknál)
-
Zsoca84
csendes tag
Hie!
Holnap vennék RAM-ot, és a segítsgeteket kérném:
CORSAIR TwinX 2048Mb DDR2 800Mhz KIT CL4 23ért 5év garival
vagy
GEIL Ultra 2048Mb DDR2 800Mhz KIT 25ért 10év garival
Q6600 lesz mellete. Melyiket vegyem,segítsetek Guruk!!! -
Saviola77
csendes tag
Sziasztok... akinek van tapasztalata.. légyszi írja le a véleményét.
A következő Konfigot fogom venni ( hát tervezem ) a napokban
Core 2 Duo E6550
ASUS P5kC
A-Data 2*1GB Vitesse Extrem DDR2 1066 KIT
Szerintetek jó a Ramválasztás ezekhez a cuccokhoz?? és ha már itt tartunk jók ezek a cuccokigazából csak a lap miatt érdekel,a proci nagyon jó
Jól tudom majd tuningolni, hogy stabil is maradjon közben?
Köszi előre is
[Szerkesztve] -
Icewind
aktív tag
válasz
Csapi007 #3906 üzenetére
bocs a láma kérdésért de nem értek hozzá
szóval ha most veszek 2x1gigát dual chanelben, akkor majd 1-2év múlva amikor +2giga ramot veszek, azt is érdemes majd emiatt dual chanelben? Úgyértem ha mellé szimplán 1+1giga ram lesz, akkor az visszahuzza a dualos teljesitményét is? vagy nagyon nagy marhaságot kérdezek?
[Szerkesztve] -
babazs
tag
válasz
#65675776 #3920 üzenetére
Ezt nekem írtsd??
Egyébként még ezeket találtam a neten:
Kétcsatornás DDR 400
3 x 184-pin DIMM Socket
Max. 3 GB unbuffered PC3200/PC2700/PC2100/PC1600 nem-ECC DDR RAM memória (Twinbank)
Ja, és azt nem tudom, hogy a másik 2 RAM-om hány Mhz-n megy!
Akkor szerintetek menni fog? -
actworld
csendes tag
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni, 512-es sdramot szeretnék vásárolni a már meglévő modulom mellé, és az a kérdésem kell e valamire figyelnem hogy kompatibilisen, együtt fussanak? Az AIDA32 az alábbiakat írja ki a mostaniról: 512 mb (2 rows 4 banks) PC133 64 bit, Frissítési gyakoriság: normál 15.625 us, Legmagasabb CAS: 3.0
Előre is köszönöm a segítséget! -
babazs
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy A7N8X -es alaplapomba, tudok-e berakni 2 db 256Megás RAM mellé egy 512 Megásat?
Ha ez számít: DDR400as(pc3200) ram kell bele.
Azaz, nem baj hogy eltérő a kapacitása, mint a másik 2nek?
Nem lesznek kompatibilitási problémáim így??
Nagyon sürgős lenne!
Előre is köszi minden választ! -
Zájec
veterán
FehérHolló , Calibos :
ez igy van a kingmax kapcsolatban.. szinte csak átcimkézték őket..
tényleg siralmas hogy az ember mit várna, de közben mit kap..
azthinné : 1066 , úúú hogy hasithat , aztán jön a meglepi..
örüljél hogy a gyári órajelet viszi.. ezt kapod..
én még azért kihorgásztam 2db512mb 667mhz kakukktojást magamnak..
és nem kell ''szénné'' feszelni..
most igy megy 1.9v-n [link] -
FehérHolló
veterán
Tesztek vagy tapasztalat alapján real-life memóriaelérésnél számít a C2D procik esetén, hogy 266 vagy 333MHz-es az FSB? (Tehát, hogy Exx00/Exx20 vagy Exx50?)
Calibos: Azt csak i965 és i975 chipsetről írtam. AMD-nél fogalmam nincs róla, hogy mi a helyzet. Ettől függetlenül viszont fenntartással kezelem azokat a RAM-okat.
[Szerkesztve] -
schumi
aktív tag
válasz
Rover623 #3911 üzenetére
köszi
nem nagy különbség sztem 4-5 fps (ilyen nagy számnál meg főleg nem), bár nem vagyok nagy gémer, főleg grafikára használlom a gépet.. számomra ez alapján ''meglepően gyenge'' az 1066 a 800hoz képest-bár ha azt nézem h csak 1ezres az árkülönbség, akkor nem is számíthattam nagyon többre, Amd alatt volt ez a teszt vajon ?
asszem maradok a kingmax cl5nél akkor végülis
sima kingmax 800 és a kingmax mars között van különbség ? -
sonaj0203
aktív tag
válasz
Rover623 #3908 üzenetére
Vártam egy jó pár hozzászólást. És szó sem volt pattogásról, vagy beszólásról csak kérdeztem, hogy tényleg ott kell-e a proc tuningot megbeszélni.
A memcsik pontos típusáról ennyit tudok PQI 2X1GB 800mhz, nem tudom az órajeleket és a késletetéseket sem, én nem tuningoltam. Az alap P5B beállításokkal megy minden, mivel clear cmos-t csináltam, tehát valszínűleg auto.
Mindegyik foglalatba gyomöszöltem már a helyzeten nem változtatott.
És ezeket is leírtam már.
És nem ártott volna, ha megtisztelnek annyival, hogy legalább anyit le írnak mint te, vagy csak annyit, hogy nem tudjuk, vagy menj máshova, vagy csókolom hogy teccik lenni.
Most nem otthon vagyok, de ha jól emlékszem 266-on mentek hármasban (2X1GB PQI+crosair 512) a proc E6300 1,86ghz 1066-on a többit nem tom és bocs, ha valahova hülyeséget írtam.
Köszönöm nagyúr, hogy foglalkozik szerénységemnmel. -
schumi
aktív tag
üdv
tapasztalatotok szerint van különbség az alacsonyabb időzítés és a magasabb cl4-5 között ? vagy éppen hogy csak van, azaz minimális...
más, sima kingmax és kingmax mars közül melyiket éri meg jobban megvenni (mind2ő cl5 amúgy ugye?)
ha 1066mhz-es ramot vennék az számítana sokat, vagy az is csak minimális (5600+alá lenne)
előre is köszi -
Rover623
félisten
válasz
sonaj0203 #3907 üzenetére
felttettem ugyan ezt előbba p5b topicban, de ott nem igazán válaszoltak,
Pláne azután hogy beszóltál nekik...
Ha segítségre van szükséged, várj...és ne pattogj...
Nem ártana az sem, ha legalábbb a memcsik pontos típusát közölted volna...de legalább az órajeleket, késleltetéseket...meg hogy melyik foglalatokba is gyömöszölted a RAM-ot.
De általános érvényű szabályok/ötletek is léteznek: pl. ''Auto'' vagy ''By SPD'' helyett egy működő RAM segítségével kézzel beállítani vmi jó alacsony órajelet és/vagy nagy késleltetést...aztán ha működik a dolog a kérdéses memókkal is, akkor lehet szépen fokozni a tempót... -
sonaj0203
aktív tag
Hali
Vaze hallotatok már olyan hibáról, hogy a P5B lap nem hajlandó elindulni PQI ramokkal?
Szóval miután nem akart bútolni az új konfigom, először a tápra gyanakodtunk majd pedig az alaplapra,
de hosszas próbálgatás után kiderült(csak úgy bele lett téve egy darab samsung 256 os ram), hogy a ramjaimat nem szereti, mert más ramokkal fügetlenül mérettől és névtől elindult ahogy azt köll.
de mondom jó legfeljebb eladom a ramokat(mert hogy azoknak sincs semmi bajuk) haza is hoztam szervíből. Itthon feltelepítettem az xp-t, az alaplapi drivereket, meg a vga-t, Mindeközbe csak egy darab 512-es crosair ram vót benne.
Jó van mondom, mi vóna ha kipróbálnám, hogy mit szól hogy ha melléje berakom az egyik 1Gb PQI ramtot. Úgy is lett, nem is szolt semmit felismerte, és futott szépen játékokkal is.
Megint mondom mi vóna ha beraknám a másikat is 1gb PQi-t, így már volt benne 2x1gb PQI +512 cros és mint a mesében minden remekül futkározik.
Igen ám, de ekkopr gondoltam még egyet mondom akó most kiveszem a 512cros-t, úgy is lett, indítom éééééés nem bútol hát vaze ki halodt már ilyet ??
JA és a közel 2éves noname tápom köszöni szépen jól van, ezzel a konfiggal E6300, 7950gt, P5B, sony cd/dvd kombó, flopy.
Még egy kérdés a 1604 a legújabb bios?
Lehet nem teljesen illik ide a kérdés, felttettem ugyan ezt előbba p5b topicban, de ott nem igazán válaszoltak, hátha ti tudtok segíteni.
köszi -
Icewind
aktív tag
Hi
új masinát veszek, két 800as 1GB DDR2 A-Data-ra gondoltam 20Kba lenne.
Viszont találtam akicóba dual chanelest:
A-DATA Vitesta Extreme (2x1024MB) DDR2 RAM
Dual Channel Kit PC6400 800MHz CL 4-4-4-12
Csak 2K-val drágább. Megéri inkább ilyett venni?Van valós teljesítménynövekedés két szimpla 800ashoz képest?
Az alaplap egy Giga P35-DS3, a proci pedig 2,66os core2 duo lesz(6750).
NEM FOGOM huzni/tunningolni, tehát ez nem szempont.
[Szerkesztve] -
Gascan
tag
Sziasztok, a következő konfig alá szeretném megkérdezni, hogy milyen ramot ajánlanátok, 2gb -ra gondolta, 2x1 formátumban, nemkell hogy kit legyen, bruttó 20 000 Ft értékben kb.
-MSI P35 Neo (sima, olcsóbbik változat) alaplap
-C2D E6550
-X1950PRO 256
-SATA 7200rpm 16MB
Játékra kéne, és nem fogok tuningolni. Ilyen eseteben mindegy számomra, hogy az adott ramnak az időzitése CL 5 vagy CL 4-4-4-12, miben vennék észre különbséget?
Előszőr egy A-data 800mhz ddr2 extremre gondoltam, ennek most elég jó ára van csak nemtuti, hogy belefér a költségvetésbe, ez 4-4-4-12 tes timingal rendelkezik, de ha nem tuningolok és csak játékra kell akkor nem lenne nekem elég az olcsóbbik változat ami nem kit formátumban kapható, hanem 2dbot vennék ugyan abból a tipusból, hogy működjön dual channelbe?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Automata kávégépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRON ALUL! Sok darab 4 GB-os és 8 GB-os DDR3 PC3L (Samsung, Micron, Kingston, SK hynix) laptop RAM!
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston)
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- G.SKILL Trident Z5 RGB 32GB(2x16GB)KIT DDR5 7200MHz CL34 XMP
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Acer Nitro 5 AN515-54-77VS Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest