Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Rap, Hip-hop 90'
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
2X1GB-os kitet vegyél (esetleg később bővítheted és 2 modulnál jobbak a tuning esélyek).
Márkából attól függ menyit szánsz rá de A-data, Corsair ezek jó választások.
mod: kistuningra 667, mert megy 800-at többnyire, nagyobb tuninghoz 800-ast vagy ha nem akarod húzni akkor is.
[Szerkesztve] -
kolnay
senior tag
Sziasztok!
2GB ramot szeretnék venni.Hogy vegyem?
2*1GB vagy 4*512MB?
És ugye 800Mhz-set?
mod:milyen márkát ajánlotok? pl Corsair,Twinmos,Kingston?
[Szerkesztve] -
FehérHolló
veterán
válasz
Szatmary #1192 üzenetére
Kingmax-szal szerintem semmiképp nem jársz jól tuning szempontjából. Néhány hozzászólással feljebb egy fórumtárs ''kifejtette'' tapasztalatát a 800MHz-es modulokkal.
Ha tudsz szerezni egy 1066MHz-es Kingstont (ha mindenképp Kingstont szeretnél), akkor azzal sokra tudsz menni. 800MHz-esek is jobbak szerény véleményem szerint, mint a Kingmaxok. -
Szatmary
csendes tag
válasz
FehérHolló #1190 üzenetére
Teljesítmény és tuning szempontjából melyiknek van esélye arra hogy jobb?
-
Ribi
nagyúr
válasz
FehérHolló #1190 üzenetére
Már azthittem a pasztőrözöttségre gondolsz.
Hu asszem ez a meleg lefárasztott. -
Szatmary
csendes tag
Hello!
Egy egyszerű kédésem lenne: mi a különbség a KINGSTON és a KINGMAX memóriák között? -
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Nekem Kingmax MARS ramom lesz,1GB 800MHz,van valakinek errőla a ramról véleménye,tapasztalata?
Jó vagy rossz? -
vbbb
őstag
válasz
AMD ehog #1180 üzenetére
szia!
köszi a reakciót!
Sajna én csak @437-en tudom max használni, mert a lapom(procim?) itt meghal...ehhez kéne majd megtalálnom a megfelelő időzítéseit, hogy T1-et is tudja...szerinted a 3-4-4-8(1T)
ezen a Mhz-n elképzelhető?Ja és adsz neki plussz V-t?Vagy AUTON/alapon hajtod? -
nándika
aktív tag
válasz
Salvador20 #1183 üzenetére
na ez érdekes kérdés! mert nekem az első 800 kingmaxom csak 840ig ment, de szerintem sajnos nem nagyon fogysz találni tuning példányt.
667-533 ban jok aránylag jok voltak 800-1066 stabil rendszerbe valok sztem nem tuningra -
Salvador20
őstag
egy 800-as kingmax mars kb meddig kírja a húzást? mekkora mhz-nél hal meg?850? netán 900-ig elmegy?
-
rosta11
tag
Sziasztok!
A Vista alatt a pen drive, mint kiegészítő, gyorsító memória szerepelhet. A kérdésem az, hogy ezt a gyorsító szerepet a játékok alatt is betöltheti-e a pen drive, vagy arra az esetre már nem érvényes ez a gyorsítás.
A közeljövőben a 2x512 k-s memóriám mellé akarok még venni memóriát. Ha gyorsítja a pen drive a játékokat is, akkor csak 2x512k-t veszek, ha nem, akkor 2x1M-t. A kérdésemnek tehát józan gyakorlati oka van.
A memória után venni akarok majd egy dx10-es videókártyát, úgy egy fél év múlva, amikor letornázták az árakat (bár mondjuk novemberre pont feltornázzák), így lépésről lépésre upgradelném a gépet.
-
AMD ehog
aktív tag
Nekem ilyenem van, viszonylag nagy a tuningpotenciálja, de még nem hajtottam csúcsra.
Állítólag tudna ilyen 7500-as eredményeket az everest olvasási teszjében, én hűtés hiányában csak 6800-ig jutottam.
(Ahhoz, hogy elérje a ddr500-at, a CPU FSB-t is állítani kéne, de nincs megfelelő hűtőm)
Az alap időzítések 3-4-4-8 CR2
nekem most 2,5-4-4-10 CR1-ben megy. -
Tribbon
csendes tag
Hali emberek!
Asus P5N-E SLI szerintetek kezeli a Buffalo Firestix ramokat? -
Ősember
őstag
olyanrol is hallottam, hogy 5 ora kell, hogy induljon rendesen
persze ez csak akkor, ha biost resetelsz (cmos clear) amugy meg természetesen startol rendesen. szoval csak az eleje lenne macerás valoszinü, bár gondolom tuningra kell a ram és ugye tuning akár tetszik akár nem cmos clear-el jár.
valamit valamiért, szokták mondani
mod: szacsee köszönet az ajánlásért
[Szerkesztve] -
SLYM
veterán
válasz
Wandamme #1155 üzenetére
kicsit olvass utána a tuningnak, mert így könnyek 50-70%-kal is gyorsabb procira tehetsz szert. nem valami nagy ördöngősség. az olcsó itt nem a gagyit jelenti. az 50k-s ramok ugyanannyit tudnak mint a 30k-s ramok. tehát vehetsz te 1066-os OCZ-t, szarral se tud többet mint egy 800-as OCZ, vagy egy 800-as ADATA vagy Kingston, mert ugyanolyan chipek vannak rajtuk. szóval pénzkidobás. ugyanúgy pénzkidobás mint a 6600, mert a 6320 ugyanaz csak picivel alacsonyabb órajelen
-
szacsee
nagyúr
Azzal a lappal a memóknak adhatsz feszt bőven!
A másik ne lepődj meg, ha első induláskor nem megy a megasott frekin, mert 1,8V-hoz igazítja a ''tudását''.
Ha pedig nem indulna el vele (geil ultránál volt ilyen), akkor kölcsönkérsz egy ratyi ramot, és a biosban adsz neki feszt pluszba, ha megvan restart, ram csere a-datára és megy is:
Sok sikert jó választás!
Ha érdekel más alternatíva (jobb), akkor nézz be Ősember bazárjába itt a PH-n! -
SLYM
veterán
válasz
VaniliásRönk #1143 üzenetére
a legfrissebb van fent igen. mi az a goldem? az is ilyen memteszt? ha igen azt is ki kell írni külön CD-re, stb?
-
Sza_Sa
senior tag
Sziasztok. lenne tőletek egy kérdésem. P5Bdlx-ba szeretnék venni A-data ee1016-os ramot. Egyes emberek panaszkodtak hogy bizonyos lapokban nem indul rendesen, mert a ramnak kell a 2,2- 2,3 volt de sok Asus csak 1,8 voltot ad induláskor. A kérdés a következő: nálam ez mennyire jelenthet problémát, merjem megvenni a ramokat?
Válaszokat előre is köszönöm. -
(Kolombusz)
veterán
válasz
(Kolombusz) #1157 üzenetére
Lehet, hogy gyorsulna, de az én ramjaim nem birják a 2-2-2-5-öt.
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Elixir ramokról tud valaki valamit? -
sanyixXx
senior tag
válasz
Gyuri27 #1165 üzenetére
Minden egyes DDR2-es modul csomagolásába belekerül egy figyelmeztetõ kártya, amely tartalmazza a fent leírtakat.
hupsz
ha ennyin indítja az oké. csak állítási lehetőség nincs sehol. és azért gyorsulna szerintem a rendszer az időzítés rendes beállításától...
asszem találnom kell egy rendes alaplapot... -
sanyixXx
senior tag
válasz
Gyuri27 #1163 üzenetére
msi k9vgm-v.
de közben láttam, hogy be is állítottam 800mhz-re a cuccot.
nincs progi, ami a lelkem megnyugtatása végett kiírja vlahol, hogy 800-as a ramom?
szörnyen buta alaplap. át akartam állítani az időzítéseket és nem lehet
most 5-6-5-18-on megy a RAM, pedig 4-4-4-12-n kéne mennie gyárilag. 2.1V-ot kap. geil ultra, 2*1GB. -
sanyixXx
senior tag
hali
mivel tudom megnézni, hogy hány mhz-en és hogy dualban mennek -e a ramjaim? az evrest semmit nem dob nekem ki rá a k8m890 chipset miatt -
szacsee
nagyúr
válasz
(Kolombusz) #1157 üzenetére
Alapban be tudod hozni a lemaradást, de mivel nagy gamma fun vagy, ezért nem tudni, így kihajtja-e a proci a videókaridat.
Sry, de többet nem tudok innen segíteni, szerintem gammáknál jobban jársz a magasabb proci frekivel, de ezt neked kell letesztelned.
Sok sikert! -
(Kolombusz)
veterán
Azt tudom, csak az érdekelne, hogy be tudom-e hozni a procioldalon elvesztett 400 mhz-et azzal, hogy 3-4-4-8 helyett 2-3-3-6on hajtom a ramokat, esetleg 2-2-2-5-ön. Bár a legutolsót még nem próbáltam, nincs kedvem most tökölődni vele. Mindenesetre 2-3-3-6-on gyorsabban bootol a windows, pörgősebb a rendszer.
-
modflow
veterán
Na miután franciakockásra csikartam magamat, úgy látszik egyenlőre, hogy a probléma megoldódott.
Ősember készíts egy kiskést tudodmire!
Na mint írtam a beállítások ezek voltak:
AI Overclocking: [MANUAL]
CPU Frequency: 356 (3,2 Ghz)
DRAM Frequency: XXXX Mhz
Performance Mode: [AUTO]
PCI Express Frequency: [100]
PCI Clock Synchronization Mode: [33,33 Mhz]
Memory Voltage: 2,2
CPU VCoreVoltage: [1,400]
FSB Termination Voltage: [1,3]
MCH Chipset Voltage: [1,55]
ICH Chipset Voltage: [1,05]
Ratio Actual Value: [9]
Modify Ratio Support: [Enabled]
Ratio CMOS Setting: 9
Microcode Updating: [Enabled]
Configure DRAM Timing by SPD: [Disabled]
DRAM CAS# Latency: 5
DRAM RAS# Precharge: 5
DRAM RAS# to CAS# Delay: 5
DRAM RAS# Activate to Precha: 15
DRAM Write Recovery Time: 4
Ekkor ugye 356 -os FSB nél a RAM vagy 890-en, vagy 949-en vagy 1068 Mhz-n futhat.
890 Mhz-n tökéletes volt, de ugye ki akar egy 1000 Mhz-s ramot alulhajtani, ráadásul ennyivel. 949 Mhz-n be se jött az indítóképernyő. 1068-on meg indult, csak ugye memtest86 alatt PASS 0 TEST 5 alatt ugyanazon a ponton mindig lefagyott.
A kapott tanácsokat összefoglalva ezt mondtátok:
~ Emeljem az MCH feszt az égbe, az bizts jó (pl. MCH 1,8 V -os ajánlat)
~ Emeljem a többi feszt is az égbe, mert az is biztos frankó
~ Időzítsem 5-5-5-18 -ban
Na hát én nem vagyok ennek az emeljük a feszültséget észnélkül a csillagokba, hátha 3 hét múlva behal a gép, így ezt csak egy rövit teszt erejéig fogadtam meg, de akkor se volt jó.
Ma délelőtt eszembe jutott, hogy átrakom a másik 2 slotba a RAM-okat.
És láss csodát a fenti feszültségekkel 1068 Mhz-n lefutott a memtest86 PASS 5 -ig hibátlanul, tovább nem vártam. Most az Orthost futtatom, jelenleg 33 percnél jár.
Nem akaro melkiabálni, de úgy látszik sikerült a kívánt 3,2 Ghz- hoz az 1068 Mhz-s RAM -ot belőni.
Annyi változott csak, hogy a RAM nem 2,2 V -on van, hanem 2,25 V -on, de gondolom ez a 0,05 V nem nagyon árthat neki. Javítsatok ki ha tévedek! Tehát a többi fezs a fenti, mint írtam, semmi MCH fesz emelés nem kell.
Tehát nem én voltam a hülye, hogy nem bírtam beállítani, úgyhogy kikérem magamnak az ilyen hsz-eket. A tanácsok is tök böszmeségek voltak, már bocsássatok meg ezért.
Tehát a kérdés, hogy ha így jó lesz, még ne kiabáljuk el, mert Orthost futtatni akarom kb. 3 órát, aztán meg a WinRAR benchmarktot 3db egyidejűleg 4,5 GB -ig és ha akkor jó, akkor zsír minden. ÉS mindenki boldog.
Tehát a kérdés, hogy a másik SLOT -ban miért nem volt jó a RAM? Ebben meg igen. Pedig más FSB mellett azon is ment 1000 Mhz-n, tehát én azt se merném kijelenteni, hogy az alaplap a hibás, mert szerintem nem.
Nemtudom honnan vettem azt, hogy a sárgába kell rakni a modult ha csak 2 db van, mert az az elsődleges. És most a feketében a jó.
Most szerintetek az alaplap hibás, vagyis az egyik memóriaslot vezérlő, ha van ilyen egyátalán, vagy csak simán nem szereti, ha abba rakja az ember a RAM-ot?
Na köszönöm mindenki segítségét, mégha nem is jutottam velük egyrő a kettőre, de ugye a szándék a fontos. -
Wandamme
tag
Azért nem tervezek tuningot mert nem értek hozzá. Az 50k körüli árat azért mondtam, mert nem szeretnék gagyit venni és nem tudom hogy igazából melyik a jó.Nem az ár-teljesítmény arány érdekel, hanem a teljesítmény. Az E6600-at meg azért választottam mert nem akarok egy éven belül procit cserélni.
-
törölt tag
válasz
Achill3uS #1150 üzenetére
Gyaníthatóan válogatáskor derül ki, hogy miből mi lesz, és azt nyomtatják rá ott helyben. Előre nem igazán tudják, hogy miből mennyi lesz, félvezetőknél még a statisztikai elemzés sem ad megfelelő választ erre.
Persze ezt a lemoshatóságot megelőzhetnék ha lézerrel égetnék bele a matricába...
Legalábbis ez az én elképzelésem/véleményem. -
teletabi
csendes tag
sziasztok
lenne ''egy'' kérdésem. cseppet elavult gépemet cserélem éppen de rájöttem nem csak a gépem avult el hanem hanem az amúgy sem magas műszaki ismereteim is! ezért asztán elég nehéz jól összeválogatni a z alkotóelemeket. de hogy végre kérdezzek is Asus p5b dlx és Asus p5k dlx között vacilálokde nem tudom hogy a kinézett GEIL DDR-2 2048Mb /800 KIT Ultra Series ram frankón fog e működni a lapok valamelyikével? remélem hozzá tudtok szolni pro vagy kontra előre is köszi -
Achill3uS
nagyúr
vicces amit most alkottam 3 perce..
következö a ram: Corsair XMS2-8500C5, az egyik modulon, a borda kicsit ragacsos volt, mondom fogom letörlöm, nem akart lejönni, najo sebbenzin v alkohol leszedi majd ezt a piszkot.. fogok egy vattát, letörlöm vele.. kb 3 finom suhintás a bordán, nézem hova tüntek a betük róla?? a kis lila cetlin a szöveg ami feltünteti a ram tipusát, órajelét, gyári számát, egyszóval minden info-t róla, ugy ahogy van eltünt.. nem tudom elhinni, hogy a corsair nem gyárt le minden ramnak külön cimkét, hanem egy közös van és arra írják csak rá a tipusszámot és az egyéb adatokat.. ÉS főleg, hogy ilyen könnyen lejön.. megpróbálok irni Corsair-nek hátha becserélik a modult, mert így garancia ugrott
[Szerkesztve] -
modflow
veterán
válasz
Ősember #1147 üzenetére
(A lent 5-5-5-12 az elírás, meg az 1,9 V is, az a Corsair volt
Na az az érdekes, hogy felraktam a fesz-eket ennyire:
DRAM Frequency: 1068
Memory Voltage: 2,2
CPU VCoreVoltage: [1,450]
FSB Termination Voltage: [1,4]
MCH Chipset Voltage: [1,65]
ICH Chipset Voltage: [1,2]
DRAM RAS# Activate to Precha: 15
És így is behalt a ram 1068-on (949-en meg továbbra se bootol), pedig mindent megemeltem viszonylag olyan magasra, ami fölé nem érdemes már menni szerintem. Akkor nem értem, hogy hogy csak 890 Mhz-n megy ez az 1000 Mhz-s modul.
Nem értem.
Pláne mint írtam tegnap:
''Na most levittem 300-ra az FSB-t, így a RAM pont 1000 Mhz-n ment 2,2V-al 5-5-5-12 vel.
Ráirányítottam egy ventit és így memtest86 PASS 6-ig ment és nem volt hiba.''
[Szerkesztve] -
Ősember
őstag
válasz
modflow #1146 üzenetére
azt eddig nemtudtuk, hogy a corsairodnál is voltak ugyan ilyen hibák 950 környékén
ilyenkor amikor már nincs sok lehetöség hátra, annyi feszültséget adok az esetleg gyengélkedönek vélt komponensnek, amennyit jozan ész határain belül tudokés utána, ha bebizonyosodik, hogy csak feszültség hiányzott, egyesével leveszek mindent normálisra és igy ki fog derülni mi a gond.
amugy nem tudom a 975-ös lapoknál hol lehet beállitani, de a memoriáknak vannak ''subtiming''-jai is. tehát a te esetedben 5-5-5-15 és ez után még egy rakat másik hülyeség... lehet azok vannak tul alacsonyra véve? érdemes azokat is megproálni felemelni, ha van kedvedezzel semmit nem lehet elrontani
-
modflow
veterán
Na a következő dolgot nem értem:
Corsair RAM-ommal 3,2 Ghz-n stabilan ment a gép ezen beállítások mellett:
Amúgy a Corsair -ommal ilyen fesz volt állítva és atomstabil volt:
DRAM Frequency: 890
Memory Voltage: 2,00
CPU VCoreVoltage: [1,400]
FSB Termination Voltage: [1,3]
MCH Chipset Voltage: [1,55]
ICH Chipset Voltage: [1,05]
DRAM RAS# Activate to Precha: 12
Orthos -ban 2 óra 45 percig nincs hiba!
WinRAR Benchmark –ban 3-at egyidejűleg futtatva 4,6 GB –ig nincs hiba!
Na beleraktam a mostani Crucial Ballistix 2x1 GB-ot, ami 2,2 V -os a RAM -ot illetően.
Itt ugye 356 -os az FSB. Ekkor a választható RAM frekvenciák a következők:
~ 890 Mhz : ezen elvileg megy rendesen (azért elvileg, mert még nem volt időm hogy teszteket órákat futtassak rajta)
~ 949 Mhz: be se bootol a gép
~ 1068 Mhz: bebootol, memtest elmegy a Pass 1 5. tesztjéig, majd kifagy
~ 1187 Mhz bebootol, de hamar le is fagy.
Na utóbbi nem is érdekes, de ha 1068-on megy egy darabig, akkor ugyan 949 Mhz-n mi a francért csinálja azt, hogy még be se bootol?
(Persze a 2,2 V az mindig állandó volt.)
Ezt már a Corsair-omnál is néztem, hogy 900valamennyin za se bootolt be, de 1000valamennyin meg igen.
Ez miért van.
Hogyan tudnám azt elérni, hogy a legfelül írt opciókkal, vagyis 3,2 Ghz-n menjen a CPU és a ram ne 890 Mhz-n hanem fölötte fusson, ha már egyszer 1000 Mhz-s valahol e környékén.
1068 Mhz-n feljebbraktam MCH 1,65-re de úgy is kifagyott memtest.
Bár nekem azt írta valaki, hogy memtest86 nem tud kezelni 2 Gb-ot, nem értem miért nem, és hogy neki is hibázott, de Orthos meg winrar benchmarkt nem. -
wandR
csendes tag
Hello.
DDR II-s ramot szeretnék Asus P5B-be.Nem húzás,nem csúcsra járatos miatt kéne, 1,2 játék, és fotós programokkal szoktam nyúzni a vasat.Vélemények a 512MB 800MHz DDR-II RAM Samsung-ról? Megéri Samsungot venni?Vagy azonnal felejtsem el? -
SLYM
veterán
válasz
Wandamme #1133 üzenetére
hogyhogy tuningot nem tervezel? az kötelező. amúgy ha nem feltétlen a fontos a 4 mega cach akkor elég szvsz egy E4300 kb 25-ér, meg valami 2x1 giga 800-as mem 20-ér+Abit AB9. és akkor ezeket megúsztad 65-ből. csak a ramra 50k bazzeg. az kicsit durva elkézelés
ja ha annyira kell az a 4 mega cach akkor meg ott a 6320, de oda valamivel jobb mem kell a tuning miatt. ott kb 10-el drágább a procc és 10-el a mem is
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
(Kolombusz) #1139 üzenetére
AMD-nél az alacsonyabb késleltetés a fontosabb. Nem vesztes olyan sokat.
mod: de mérd ki, az a tuti.
[Szerkesztve] -
SLYM
veterán
válasz
VaniliásRönk #1136 üzenetére
csak oblibionba van ez a hiba. persze, hogy próbáltam, már mindent visszaálítottam defaultra, kipróbáltam az alap game+2 kieg+patch-ek sorozatát, de mindig ugyanezt a hibát dobja
[Szerkesztve] -
(Kolombusz)
veterán
Mennyi teljesitményt vesztek, ha 10*240 cl3-4-4-8 helyett, 10*200 cl2-3-3-6-n használom a rendszerem?
És érezhető gyorsulás lenne-e,ha 10*200 cl2-2-2-5-öt használnék? Játszok, tömöritek, wcg-zek (grid).
Azért nem tudom használni a 10*240 cl3-at sem, mert ez a szutyok assus lap nem szereti a négy ramot. Az abit an8-ban olyan szépen mentek együtt négyen 500mhz-en. Pedig párosával 570 a vége a ramjaimnak. -
VaniliásRönk
nagyúr
A Memtest eredmény csak akkor megnyugtató (ill. inkább elkeserítő
), ha hibát jelez, attól hogy Memtest nem jelez hibát még lehet rossz a RAM (vagy csak inkompatibilis a lappal). Goldmem-et próbáld ki, ha az sem jelez hibát akkor 99% hogy jó a RAM (Hiren'S Boot CD-t keresd torrenten), de ha csak az Oblivion dob hibaüzenetet az is lehet hogy csak az szállt el, próbáltad már újratelepíteni?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Wandamme #1133 üzenetére
2x1GB Kingmax 800-as 18k
, a kit meg felesleges, csak mondd az üzletben hogy 2 teljesen egyforma modult adjanak, vizeseknél pl. meg is kérdezte a srác mondanom se kellett...
Szerk.: A legtöbb DDR2 nem szeret 1.8V-on (Geilék pl. nem is szégyellik ráírni), adj majd neki 2V-ot és akkor tuti nem lesz gond vele.
[Szerkesztve] -
Wandamme
tag
Hello!
Új konfig vásárlása előtt állok és nem tudom milyen ramot vegyek.
Core 2 Duo E6600,
Abit AB9 vagy Asus P5B (még nem tudtam dönteni)
2*1GB kit/800Mhz-re gondoltam 50K körül.
Előre is köszi!
UI.: Tuningot nem tervezek
[Szerkesztve] -
Boci_83
őstag
válasz
greatchaos #1130 üzenetére
Ha csak márka eltérés van, attól még jóeséllye van rá hogy megy a DC.
-
vbbb
őstag
No majd akkor én válaszolok magamnak....
- Some users opinions of GeiL's 2Gb Value Kit - Minstadave - ''Rated timings were pretty slack, 3-4-4-8 so I had a quick fiddle, memtesting perfectly at 2.5-3-3-8 now, much more like it.'' Gibbo - ''GeIL are very conservative with their timings.
Its why their GeIL 1GB Value kits are our best seller as they are cheap but overclock so well and are capable of much tighter timings.
Then needless to say GeIL is excellent value.'' Russ_64 - ''My results so far are: Stock 200 - 1:1 DDR400 @ 3-4-4-8 1T 2.75v Prime95 and SuperPi 32m stable OC to 216 - 1:1 DDR433 @ 3-4-4-8 1T 2.80v Prime95 and SuperPi 32m stable OC to 240 - 5:6 DDR400 @ 2.5-3-3-7 1T 2.80v Prime95 and SuperPi 32m stable OC to 260 - 5:6 DDR433 @ 2.5-3-3-7 1T 2.80v Prime95 and SuperPi 32m stable.''
tehát megy... -
fanofmanu
tag
hello! nekm van egy asus p5b-ém és van benne 2*512 kingmax 800as ram és szeretnék bele venni még egy gigát kérdésem pedig az lenne hogy lenne az értelmesebb ha veszek egy 1 gigásat vagy ha még 2*512őt mert nem tom hogy okozhat vaamit az ha 2*512+1gb. THX
-
Ősember
őstag
válasz
VaniliásRönk #1123 üzenetére
egyértelmüen mennek felfele
csak egy példa: z0tyi és hammon is levette a listájárol az olcso adata ramok valamenyi tagját, mert hiány van belöle és nem kapnak. amiböl meg hiány van vannak meg megy fel az ára
-
Padisah
tag
Sziasztok!
1 GB/800 MHz DDR2 SEITEC memóriával kapcsolatos tapasztalataitokat kérném osszátok megv elem, meddig lehet őket tudningolni, megbízhatóak-e stb. -
VaniliásRönk
nagyúr
Állítólag rövidesen fel fognak menni a RAM árak, ki mit tud erről?
-
seemany3
tag
Hi'
Szerintetek mit érdemesebb venni: CL4-s 800MHz vagy CL5-ös 1066 ill 1100 akármennyin működő ram-ot.És persze alaplap mi illene ezekhez ami 1333FSB-s,SLi nem lényeg.
Köszi! -
pigatt
őstag
Üdv. Mindenkinek!
Egy olyan kérdésem lenne mi a különbség az 1T és a 2T között, mert most próbáltam ki egy a-data 2*1gb dual kit-el ddr400. És megtáltosodott a gép 1T-ben. Ez mennyire tesz jót memóriáknak? -
krys1978
tag
Sziasztok! Olyan lapot, ami nem ECC-s rammal ment eddig rá lehet bírni valahogy, hogy menjen az ECC-s rammal?
-
light01
tag
válasz
FehérHolló #1115 üzenetére
Nem value.Amúgy köszi a linket,de mi köze ehhez?
-
vbbb
őstag
Üdv!
Erről a ramról valakinek tapasztalata? Valyon tudja az 1T-t?
Geil PC3200 DDR400 Dual Channel ,CAS 3-8-4-4
-Available only in 2GB ( 2X1GB, SKU#GE2GB3200BDC) Dual Channel DDR Kits.
-184pin, Non-ECC, Un-buffered, high performance DDR memory modules.
-GeIL 5ns 32x8 Density DDR Chip.
-6 Layers Ultra Low Noises Shielded PCB.
-Optimized SPD for Dual Channel DDR motherboards.
-Blue Aluminum Heat Spreader.
-2.55V-2.65V
-Retail Package
-Lifetime Warranty -
dodopek
addikt
Sziasztok! Ennél a hibakódnál mit lehet csinálni?
0x0000008E (0xc0000005,0x0E72182D,0x4D44A94,0x00000000
Csak kb hetente 1x dobja ki a kék halált,csak ha terhelve van keményen.Pl dvd írás,dvd decrypter,meg pl egy avi2dvd konvert 1xrre.
Azt már tom,hogy memo hiba,csak azt nem,hogy mit lehetne vele kezdeni.Asrock alapban,uli chipset alatt van összepróbált(évekig futott az abit lapomban)Elixyr 2x256 ddr 400mhz.A bios(és az everest is)csak 333nak ismeri fel,ha autora van állítva.A memtest futott vele vagy 2-3 órát,de egyetlen hibát sem dobott ki.
Meg tudjátok mondani,hogy mit lehet ezzel kezdeni?Ha az időzítéssel el lehet vmit érni,akkor úgy mondjátok el,mint aki totál láma hozzá.Ha inkább biost frissítsek,azt is így magyarázzátok!
Előre is köszi!
Dodo -
-
light01
tag
Helló.
Kingston 1 GB 667 Mhz ramot lehet tunningolni.Ha igen,akkor hol lehet erről többet megtudni? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
szacsee #1110 üzenetére
Igen azt jelenti, ha 2,1V fölé mész és megsül akkor nem érvényesítheted az élettartam garit. (+/-5% az meg kb az az érték amit a lapod/lapok drope-olnak). De 2,2V-al ha nem melegszik terhelésre sem, nem lesz baja hosszútávon sem. Vagy max 2,3V-nál meghűtöd ha kell. De gariba nem szoktak kötözködni, sokszor a túlfeszelt vga-kat sem nézegetik csak cserélik. Persze kivételek vannak...
-
szacsee
nagyúr
válasz
Gorneck #1109 üzenetére
OCZ EVP (Extended Voltage Protection) is a feature that allows performance enthusiasts to use a VDIMM of 2.1V ± 5% without invalidating their OCZ Lifetime Warranty.
Akkor ha 2,1V fölé megy haver ugrik az élettartam gar? (nem vagyok jó angolos)
De 4Gb-nál a fenti esetnél az OCZ és a Kingmax is ugyanazt tudja. -
Gorneck
legenda
válasz
szacsee #1108 üzenetére
Nem néztem meg mijjjaz az EVP, de gar max túlfeszelés és borda leszedése sérüléssel esetén ugrik...de a túlfeszre se lehet mindig rájönni...sőőőt legtöbb esetben simán cserélik...
A chipre max következtetni tudsz némi tuning alapján...
OCZ-t és Kingmaxot ne vedd már pls egy kalap alá...2*2GB is majdnem annyi, mint 4*1GB. -
szacsee
nagyúr
Haver tegnap vett OCZ ramokat, de nem meri tuningolni.
Az OCZ honlapján írnak valami EVP-ről, ha ezt az értéket túllépi ugrik a gyártói ''élettartam'' garancia?
Ezen milyen modulok lehetnek? OCZ2G8004GK
OCZ Gold 2x2Gb Ddr2 800MHz
Nem engedi kivenni a házból, pedig kiváncsi lennék rá.
A titaniumon, a platinumon gmh, gkx micron van, de ezek 2gb-os modulok, lehet erre is olyan chip került.
Más: 2Gb-os moduloknál (dominator, ocz gold stb) 5-5-5-15(18)-as időzítés van megadva.
4gb-nál ezt 4x1-el is el lehet érni több fesszel, de akkor minek feszegetitek azt a témát, hogy ha lehet ne vegyen az ember 4x1-et, inkább 2x2-t. A 2x2-es modulok drágák mint a pi..a, és az időzítésük se hú de jó, ezt 4x1-el kingmax-al +fesszel el lehet érni, ráadásul sokkal olcsóbb.
Pl 2x2 Ocz 74K 4x1Kingmax Mars 40K
Ha tuningos darabot vesz valaki ugyanennyiért pl:36k-ért 2x1Gb 1000 v 1066-ost 2db-ot sokkal jobban jár.
Vélemény? -
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Én most veszek majd új gépet és ramokat.
Néztem DDR2 800MHz Samsung ramokat,mi a vélmény róla,lehet őket húzni?
Egy E6320 proci és egy Gigabyte DS4 lap mellé lennének! -
Termi16
őstag
válasz
lac9204 #1100 üzenetére
Igen, 21k a bazárokban, csak éppen 1 hónapja egyetlen darabot sem tudtak belőle hozni, mivel nincs, azaz nem jut el ide.
De azért figyelemfelkeltésnek jó az árlistákban.
Geil ultra nem rossz, általában még a tuningot is szépen bírja, de nem árt ha az ember ad neki feszt rendesen, mert 2.0V alatt sokszor instabil még 800-on is.(Viszont egy aktív hűtésre szükség lehet a magasabb feszek miatt)
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tőzsde és gazdaság
- EAFC 25
- Milyen videókártyát?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gaming notebook topik
- Netfone
- TCL LCD és LED TV-k
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3327, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3128
- Apple iPhone 12 / 64GB / Gyári független / 12 Hó Garanciával / 100% akku
- Samsung Galaxy A20e // Számla // Garancia // Ajándék töltő //
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest