Hirdetés
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
devilx1
csendes tag
Tudnátok ajánlani ddr2 800 mhz 2048mb os ramot dual channelbe 30 k ig

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
FehérHolló
üzenetére
Van, nekem is olyan van/volt. Száp aluborda van rajta, nem színezet.
mod: hehe, én is beugrottm.
[Szerkesztve] -
Ribi
nagyúr
válasz
FehérHolló
üzenetére
O hogy a bubánat vájja ki a szömit, de butus vagyok

-
Ribi
nagyúr
válasz
FehérHolló
üzenetére
Itten a képen ugy mutassák hogy van.[link]
-
Ribi
nagyúr
válasz
Armando_19
üzenetére
Es mindegyikrol leszeded a bordat ? Valszeg a kezedre csapnak. Foleg hogy mind kettesevel van csomagolva es meg azt is ki kellene nyitni

-
FehérHolló
veterán
válasz
Armando_19
üzenetére
Ha nem szedték le róla a szitált feliratot, akkor rá van írva.
-
Armando_19
őstag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Csak azért érdekelt, mert lehet veszek hozzá még 2X512-t, és nem nagyon akartam vele pofára esni, hogy azok csak pl 720at mennek ilyen timingok mellett.
De lehet inkább 2X1G. Csak engedjenek válogatni a boltba.
Honnan lehet felismerni a micron chipes memókat?(hülye kérdés gondolom: Mikron van a chipre irva?
) -
FehérHolló
veterán
válasz
Armando_19
üzenetére
Akkor valószínű, hogy Micron, de ez így csak találgatás. Ha tudsz mondani reviziószámot, akkor be lehetne lőni. De mit számít, hogy Micron-s vagy sem, ha megy ilyen jó időzítésekkel?

Nem neked: Most vettem észre, hogy a ''Milyen RAM-on milyen chipek vannak?'' listán a GEIL Ultra 6400 el van szúrva. Nem illik a specifkáció a modellszámhoz...
[Szerkesztve] -
Armando_19
őstag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Az esetleg segit valamit a kitalálásban, hogy 800on 1.95 fesszel mennek 4-4-4-12 1T-ben?
Ez azt jelenti elvileg hogy micron chipes?
-
buvez
tag
Hali!
Adott egy giga lap amin integrált vidkaresz van. Az a gondom, hogy dualban csak minimálisan nagyobb a sávszélesség, mint single-ben. olvasás: single 4100, dual 4500.
Az integrált kártya ''szívja'' le ennyire vagy a lap nem kezeli rendesen a ramokat dualban?
Köszöntem!
-
CSorBA
őstag
Köszönöm a válaszokat

Szevasz WhiteRaven, hátte, otthagytad az Ut-t, és RAM tanácsokat osztogatsz?
-
törölt tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
s939-ről van szó jelen esetben, de a megállapítás kb ugyanannyira igaz itt is.
-
Razor1
aktív tag
milyen ramot ajánlotok az alábbi konfighoz?
c2d 4300
gigabyte ga-p35-ds3
gf 8600gt
2x1gb 667-es vagy 800-as ddr2ben gondolkodom, árban nem tudok 24-25k fölé menni. előre is köszi a segítséget! -
FehérHolló
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
GEIL Ultra DDR1 400MHz és GEIL Ultra DDR2 800MHz modulokra gondoltam, a kérdésfeltevés cseppet sem egyértelmű...
-
FehérHolló
veterán
Szinte semmit nem jelent Socket A-s procinál a dual channel. (Első hozzászólást érdemes elolvasni mielőtt írsz valamelyik topicba. Általában a gyakran feltett kérdésekre ott van a válasz.)
#2778: DDR1 biztos, DDR2 (ha 920MHz-re gondolsz) nem annyira, de esélyes.
[Szerkesztve] -
snecy
senior tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Értem...és jelen esetben mennyire járnék rosszul, ha betenném az 512-es modult, de elveszteném a duan channelt?
-
Patrick
addikt
Srácok megy 458-460-at egy Geil Ultra?
-
snecy
senior tag
Sziasztok.
Van 2db Corsair Valueselect 512MB 400mhz-es DDR ramom amik 460-on mennek (a64 3200+ ---> 230fsb), és beszereznék melléjük egy 3. 512-es modult ugyanebből a márkából, kérdés hogy ACS Nforce4 939-es lapban mekkora eséllyel menne Dual Channelben a 3 modul, és hogy a tuningpotenciál nem lenne-e gyengébb, mint 2 modullal. -
FehérHolló
veterán
Jééé, egy meggy! Hello meggy!
Ha beleraksz még 2x512MB-ot, az a veszély, hogy nem biztos, hogy megy dualban. Egyéb iránt ha 2 modul 1 oldalas, a másik 2 pedig 2 oldalas, akkor előfordulhat, hogy nem is POST-ol a gép. Ha viszont sikerül szerezni 2 pont ugyanolyat, akkor indul a gép, és duálban is tudod őket hajtani.
Tuningpotenciál csökkenés kétféleképp nyilvánulhat meg. 1. a lassabb modulok visszafogják a gyorsabbakat; 2. 4db modult általában kisebb frekin bírja hajtani stabilan a memóriavezérlő ugyanakkora feszültség mellett.
Ha teheted, inkább 2x1GB-ot szerezz be.
[Szerkesztve] -
CSorBA
őstag
Hali all!
Kérdésem lenne, nekem van egy ilyenem (illetve ilyen ramjaim) [link]
most 2-3-3-5 1T-n mennek. Sajna már lassan kevésnek érzem a 2*512őt. Az lenne, a kérdés, hogy az alaplapomban (MSI K8N SLI Platinum) hogy viselkednének, ha sikerülne vennem még1 ugyanilyen párt mellé, azaz a 4*512 hogy viselkedne. Első hozzászólásban olvastam, hogy a tuningpotenciál csökenhet 4 modul esetén, ez miben nyilvánulna meg? Vagy érdemesebb lenne eladnom őket (mennyiért menne el?) és 2*1gigára váltanom.
Köszönöm a válaszokat
-
FehérHolló
veterán
válasz
Armando_19
üzenetére
Az első hozzászólásban szereplő linken szép nagy választékot találsz. [link]
Most döntse el az ember, hogy a tieden melyik van...
Statisztikailag Micron vagy Elpida a legvalószínűbb.
[Szerkesztve] -
Armando_19
őstag
Sziasztok!
Nemtudjátok a Corsair Value Select szérián milyen chipek vannak? -
Racecam
nagyúr
A topic egy kicsit kitakarítva, személyeskedés mellőzzük minden oldalról, köszönöm!
-
törölt tag
válasz
mikk2000
üzenetére
Hol láttál Te a Memtest-ben 5-600 féle tesztet?
Összesen kilencfélét végez.
A felhasználók 99%-a soha semmiféle tesztet nem futtat le a gépén, mégis megelégedéssel és biztonsággal használja. Ne hivatkozz a PH! közösségére mert egyáltalán nem reprezentatív minta. Kb olyan mintha csak a farkasokat kérdeznéd meg, hogy megegyék-e a nyulat.
De tudod mit. Jelents fel tudatos félrevezetés címén, gyaníthatóan ugyanis minden adatvesztésért személyszerint én felelek. De ne felejtsd el magad is feljelenteni rémhírterjesztés, illetve pánikkeltés okán. Csak a tisztesség kedvéért. Számomra úgy tűnik, hogy a Te nézeted kb az, hogy a boltokban szinte kizárólag hibás alkatrészeket árulnak, és úgy kell kiválasztani egy használhatót. Szóval a jó hírnév megsértése alapján is beperelheted magad a gyártók nevében. Akik tesztelik a termékeiket, többnyire minden egyes példányt.
Ha még van valami problémád a témával kapcsolatban, akkor tartsd magadban, a paranoid nézeteid nem érdekelnek és sokkal károsabbak, mint az enyéim. -
törölt tag
A memóriaárakat nem csak a devizaárfolyamok befolyásolják ám! Azért volt az utóbbi időkben ilyen nyomott az áruk, mert túltermelés volt. A jelek szerint sikerült a raktárkészleteket értelmes szintre csökkenteni.
csusza`: Nekem még mocsok régen (9 éve) volt NCP-m (8ns-os SDR), azzal semmi problémám nem volt. -
lúzer
veterán
Mi a franc történik a memóriaárakkal?

Szuperolcsó a dollár, erre úgy 20%-al többet kérnek a memóriákért mint 2 hete. -
csusza`
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődnék Tőletek, hogy valakinek van-e tapasztalata, vagy hallott-e valami negatívat/pozitívat az ''NCP'' márkájú memóriákról? -
mikk2000
őstag
válasz
Sz.Miki
üzenetére
Ez azért haladás a kezdeti állapothoz képest

Prime95 jó választás, de több tesztje is van, érdemes mindegyiket futtatni. Úgy látom kétmagos procid van, ez esetben az orthos talán egyszerűbb, de megoldható prime95-el is hogy két könyvtárat hozol létre a komplett prime95 könyvtár tartalmával, egyikben az advanced/affinity-t 0-ra a másikban 1-re állttod, így egyszerre futtatva mindkét magot meghajtod - szépen nyomon követheted a feladatkezelőben. 2GB memcsinél muszáj is két példány, mert különben a blend nem fogja lefoglalni az összes szabad memórát.
Játék egyebek amit írtak mások ez igaz, nem feltétlen fog meg minden hibát ez a teszetelő főleg ha rövid ideig futtatod, de növelheted a tesztelés jóságát ha a tesztelést pár%-al nagyobb sebességen (pl nagyobb fsb) is elvégzed. -
mikk2000
őstag
válasz
üzenetére
Olvasd át alaposabban amit írtam, bár nem írtam sokat, meg lett benne említve az is, hogy miért nem veszi észre esetleg a ''szakavatott'' szem a hibázást. Gondolom tudsz olvasni, ezt abból gondolom hogy tudsz írni.
A szakavatott szemhez annyit, hogy ha tényleg elegendő lenne egy ilyen ''szem'', akkor mi a fenének futtat 5-600 féle tesztet egy sima memóriatesztelő program, ha olyan könnyű megállapítani azt, hogy a memória hibázik-e avagy nem. Gondolkozz el ezen.
Nagyon viccesnek találom, hogy egy ram topikban még azon is vita van, hogy szükséges-e alapvető teszteket lefuttatni. Engem személy szerint nem érdekel hogy a saját gépeden mit csinálsz, de ha másnak kért okozol hibás információ közléssel, az adott személy kára esetén ez akár büntetőjogilag is szankcionálható. -
mikk2000
őstag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Nem látok érdemleges felvetést a hozzászólásodban, evidens hogy a sima dosos ''memtest'' nem hoz ki mindent, de a semminél jobb, erről volt szó, ha figyeltél volna...nevezetesen hogy van aki még ezt a minimális tesztes se futtatja le.
-
Pullo
csendes tag
Sziasztok!
Meg szeretném kérdezni,hogy van-e ''érezhető különbség'' a 667-es és a 800MHz DDR2
memoria között?
Szeretnék venni 2GB-ot gyorsba és azok 667Mhz Kingmax-ok.Megvegyem vagy várjak 800,ill.1066MHz-re? -
hoffman_
nagyúr
válasz
FehérHolló
üzenetére
igazat adok neked
nem okoskodni akarok,hisz sokkal több tapasztalattal bírsz,csak próbáltam továbadni a hallottakat,amik -függetlenül- tényleg előfordulhatnak,hisz akiktől hallottam vagy ien lapot birtokolnak,vagy nagyon nagy tudás van mögöttük

-
hoffman_
nagyúr
válasz
FehérHolló
üzenetére
hát ha tönkre nem is,de egy cmos clear esélyes ha esztelen vagy, főleg s3-ds3-ds4 lapoknál

[link] érdemes beleolvasni...többek között innen szedtem és több okos ember is mondta nekem
rögtön a tesztértékek után azzal kezd h ''RAM'' ...onnantól érdekes
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Sz.Miki
őstag
válasz
FehérHolló
üzenetére
OK meg van

Letölöttem a Memtest 1.7-et szeretném vele tesztelni a ramokat, mikor elindítom automatikusan elindula teszt, azt látom, hogy van egy config rész de nem igazán értek hozzá, miket érdemes bekacsolni? Egyébként végigment az alapértelmezett teszt 0 error volt. -
FehérHolló
veterán
válasz
Sz.Miki
üzenetére
Feature-öknél ott van, hogy Voltage: 2.0V~2.1V. Másrészt általában 2.1V-ig egészséges a dolog, utána már legtöbb esetben hosszútávon nem. Különben szerintem ezeknek a moduloknak 2.2V sem árt hosszútávon, de ezt ne vedd készpénznek.
Micron a modulra rászerelt chipekre csak 1.8V-ot adott meg.
[Szerkesztve] -
Sz.Miki
őstag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Megtörtént

Stalkerrel sokat játszom! -
Sz.Miki
őstag
5 órányi tesztelés után bátran kijelenthetem, hogy a ramok kiválóan működnek a 4-4-4-12-es időzítésekkel, hibáltanul lefutott a memteszt, és a Prime 95 sem tudta megrendíteni

Köszönöm a segítséget!

-
szamuraj
tag
Az emlitett asus deszkába lett rendelve és probálva nem mükszik.
Abit kn9 sli-ben dettó ilyen ram van, gondoltam megpróbálom (a pc lesípolja a hibát) és szintén nem mükszik. -
FehérHolló
veterán
válasz
mikk2000
üzenetére
Szerintem nem tudod, hogy kivel beszélsz.
Szerk.: Másrészt memtest sem mindenható, a gép összes többi részét (gondolok itt főleg a procira) nem nézi át, sőt a RAM is lehet úgy hibás, hogy memtest nem veszi észre. Egyébként RAM-cseréről van szó, a gép más részeinek hibáját ne keverjük ide...
[Szerkesztve] -
mikk2000
őstag
válasz
üzenetére
Részletesen fogok válaszolni, mert úgy látom nem csak lusta vagy, de még neked áll feljebb.
Amit Te írsz az viszont már a pánikkeltés határát súrolja, mintha minden RAM szar lenne.
Kezded érteni, ez haladás, azt kell feltételezni hogy rossz, így nem ér meglepetés. Én elhiszem hogy túlságosan lusta vagy tesztelni (vagy nincsenek alapismereteid a tesztek lefuttatásához és kiértékeléséhez), de ezt a tesze-tosza hozzáállást nem nagyon kéne terjeszteni, főleg egy ram topikban nem. A hibás működés ugyanis nem feltétlenül egyértelmű (program/adat aránya ügye).
Egy normális kiskerben mielőtt eladnak egy gépet, minimum egy memtest-et és egy 3DMark-ot lefuttatnak. Pedig ha mondjuk napi 4-5 gépet is eladnak, akkor nem mindegy, hogy azokon mennyi teszt mennyi ideig fut. Ha nekik ez mégis megéri (kevesebb panasz az ügyfelektől) akkor te, tenger idővel... nincs épeszű indokod.
A problémás esetek többségében nem a ram hibás fizikailag, hanem inkompatibilis a memóriavezérlővel. Ram teszt ugyanis elméletileg az lenne, ha egy ram tesztelő berendezésbe tennénk a modult, szg-en nem tudjuk megkerülni az őt kiszolgáló áramköröket, így végülis az összes érintett áramkör tesztelve lesz, tehát a ram teszt PC-n futtatva gyakorlatilag a legfontosabb elemeket is teszteli.
Nem akarok teljesen felesleges vitát folytatni arról, hogy érdemes-e tesztelni a ramot vagy sem, akinek nincs 35-60 perce lefuttatni egy dosos memtesztet, és egyszer otthagyni éjszakára, azt én sajnálom, és ha egyszer károm származik abból, hogy miatta sérült adatot kapok, vagy többheti munkám vész kárba, akkor nem ússza meg egy-két nyaklevessel.
Maximum az mentheti a hozzáállásodat, hogy velem ellentétben kevés tapasztalatod van ramok hibázásával kapcsolatban, de ez esetben még egyszer mondom, nem célravezető a lustaságot mint erényt hirdetni, sőt azt aki nem mérhetetlenül lusta és van rálátása a témára - lepánikkeltőzni. -
dzsóbácsi
aktív tag
Üdv!!..mekyiket ajánljátok?
orsair VALUE Select, Kingston Value...vagy Kingmax?
őőő...elvileg Asus P5B-ben lennének...egy E4300 mellett, amit szeretnék legalább 2,8-3GHz közelébe húzni...viiszont sajna csak 2x1GB 667MHz-sekre lenne pénzem....A Kingmaxról azt olvatam vígan mennek 900felett...esetleg a többi??...melyiket ajánlanátok?.,előre is köszi..
-
TESCO-Zsömle
titán
Üdv mindenkinek!
Van egy deszka, ami -hivatalosan- csak 667MHz-ig támogat ramot, de Bios-ban van olyan opció, hogy időzítések állíthatóak. Van értelme 800-as ram-ot 667-en, és alacsonyabb késleltetésekkel futtatni???
1x2GB ram-ról van szó 945GM chipsettel.
Válaszokat előre is köszönöm! -
-
-
mikk2000
őstag
válasz
Sz.Miki
üzenetére
Hát akkor messze nem jártál utána annak hogy a gépedbe jó lesz-e a ram. Nézhetsz frissebb biost, de a régi, hibátlanra letesztelt memóriáddal frissíts csak, különben oda az alaplapod!
Fejből nem vágom a karakterisztikát, de szerintem 1,8V-on kéne menni az alap SPD 5-5-5-18-nak. Teszteld ezzel a beállítással memtest/goldmemory egész este alapfeszen, és ha így nincs hiba, akkor a +0,1V-al egész biztosan stabil lesz. Viszont tuning nem nagyon lesz, vagy szerényebb mértékű.
A lényeg hogy legalább egyszer futtasd végig valamelyik dosost, aztán gondolom úgyis mesélsz...
-
Orey
csendes tag
hi all.
egy olyan kérdésem lenne hogy szerintetek 4*512 vagy 2*1024 ram a jobb?
és dualba megy mind2... -
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Sz.Miki
üzenetére
az bőven jó
800as a-datának adhatsz rendesen...nekem 1066os van és a gyártó szerint lehet 2.3V-ig pörkölmni(+0,5-amennyibe 1,8ról indulsz
) ebből következtetve te is adhatsz +0,3at minimum,de nem merek nagyot mondani....
de itt mindent megtudsz:
[link]
[Szerkesztve]
időközben frissítettem a linked és meg is megnéztem: 2,0-2,1V amit még bír(azaz +0,2-0,3 h alapról,1,8ról kezded)
[Szerkesztve] -
hoffman_
nagyúr
válasz
Calibos
üzenetére
embertől,lehetőségektől és mentalitástól függ
aki nem teszi vagy okkal nem teszi vagy magára vessen

azonban segítségre szorulok
uraim,nem vagyok rosszul ellátva: 2x1 giga A-Data EE 1066....és a gépem épp húzás közben van,most ismerkedünk egymás képességeivel
c2d procim van és szeretném 2,8ghz-re felhúzni...ehhez 400as fsb kell. namost elvileg 2,5ös mszorzóval a memek szépen ketyegnének 1000en 5-5-5-15ben...ez eddig nagyon jó, valószínű h ez a végcél...most 333fsb-n járatom(2,4ghz a procnak) és 3as szorzóval a ramok is ezren mennek...
következő a gond...azaz nem is gond,csak kaptam okos emberektől tanáscot
h nincs értelme az 1000mhz-nek főleg cl5ben
járassam cl4ben, 1:1ben, 800on, 4-4-4-12ben....
rendben,h meik a jobb,úgyis kiderül
de itt a problem
még elég kezdő vagyok jó néhány téren.... mi is az a cl4/5...?
mit takar az h 1:1 és hol állítom....
pls, help
világosítsatok ''meg''

-
-
mikk2000
őstag
-
mikk2000
őstag
válasz
Sz.Miki
üzenetére
Biztos elolvastad amit írtam?

Amikor beállítottam a 4-4-4-12 értékeket, akkor bizonyos idő után játék közben vagy alkalmazás közben kékhalállal kifagyott a gép!
Ha az ember új memórát rak a gépbe / változtat a memóra beállításokon akkor evidens hogy rögtön dosos memteszt programmal nyit. Ha ott nincs hiba, akkor jöhet a windowsos teszt.
Nem szerencsés hibás memóriával windowst futtatni, mert hibás konfig mentések sok bajt okozhatnak később.
Feszültséget nem állítottam de a 2.0Voltnak elégnek kéne lenni nem???
Honna veszed ezt a 2.0V-ot? Alapból 1.8V, ellenőrizheted pl az everesttel, vagy a lapod szenzor progijával (ha van).
Akkor az én ramjaim is szarok lennének?
5-5-5-18, tehát az alap SPD-vel teszteld le első körben, a megfelelő feszt megadva neki, mint írtam a 4-4-4-12 nem garantált minden esetben, különben az lenne az spd-ben.
Ha így is hibázna, akkor másik gépben is nézd meg.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Thermaltake TOUGHRAM RC DDR4 4400MHz 16GB (8GB x2)
- RAM memória Crucial Pro OC Gaming 16GB DDR5 6400MHz CL32 Black - bontatlan, új
- UPDATE 01.03. Új, bontatlan / felbontott / Kingston, Corsair, G. Skill, Crucial / DDR5 ramok / gari!
- 2x32gb szerver ram bontatlanok .
- Corsair 64GB KIT DDR4 3200 MT/s CL16 Vengeance LPX - bonatlan, új
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z10 Plus EVGA 850W
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- Jackson elektromos gitár
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

(az esetek 95%-n nem).

orsair VALUE Select, Kingston Value...vagy Kingmax?
fudi2002