- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Biga123
addikt
Póbálom húzkodni a régi cuccokat..
Érdekes problémával szembesültem...
Ha visszaveszem a mem fekit és addig húzom az fsb-t hogy,
elérem az eredeti mem fekit..kiakad az egész..
A Proci elméletileg bírja.....
Mi lehet a gubanc? -
Zájec
veterán
még másfél éve vettem egy kingmax 667mhz 2X512s kitet..
@1050mhz 1.9v a vége.. sok 800as nem megy ennyit.. -
AMD Power
titán
válasz
FehérHolló #2593 üzenetére
Lehet ,hogy inkább 667Mhz-s RAM-t veszek márkásból mint 800Mhz ami Samsung.
-
AMD Power
titán
1GB 667MHz DDR-II RAM Kingston vagy 1GB 667MHz DDR-II RAM Kingmax?
-
AMD Power
titán
Mi van akkor ha egy 677MHZ-s DDRII mellé egy 800Mhz-t rakok?
-
Picco
addikt
válasz
#65675776 #2580 üzenetére
hi
talaltam 1 listat mi szerint ilyen chipes lehet:
Corsair Value Select RAM VS2GBKIT400C3 - Micron 5B-D or Samsung UCCC
alapba ezt kellene tudnia:400mhz 3 3 3 3 8 2T 2.6v
most igy mukodik betonstabilan: 500mhz 2,5 3 3 7 1T 2.7v
kerdesem h vajh menne ez tobbet is?
mennyi feszt adjak neki max?
mivel fole log a thermaltake blue orb-om igy hutve is van, melegedese nem veszes.
udv: Picco -
PPSH
őstag
hi emberek
[link] -
lusta1
tag
memory coolert hol lehet venni?(ram hütőt)
OCZén kivül.. van valami más ami jo is?
2*6cm venti legyen benne?
mert épp számolgatam a 6cm ventinek darabja 2K *2 =4K és még barkácsolgasál velle...
szoval ha nem találok semmit akkor ocz lesz ..
valami őtletek? -
T.Jones
tag
Hi!tudom én h birja mert volt h annyin ment,csak akkor gyakran előfordult h bekapcsolásnál semmi kép,a dvd meghajtó meg pörgött mint állat,és semmi boot meg semmi,akkor ált csak cmos resettel indult be rendesen,ezért nem jó ha 900on megy,de akkor elvileg ez az antituningos megoldás lehetséges?mér nem ajánlod azt?sztem ez az a-data nem túl jó ram és más is mondta már h nem nagyon lehet huzni bár nem tom ő mennyire értett hozzá,mindenesetre ez a feketeképernyős nem beindulás szerintem ezt igazolja.
-
Picco
addikt
hali
kellene 1 kis segiteg, van egy(vagyis 2, nezoponty kerdese) corsair value select 2*1gb -os memoriam.
meg szeretnem tudni h milyen chipek vannak rajta de everest most az 1szer nem volt a baratom vagy csak en nem lattam a szememtol.
a chipekre ez van irva:
corsair
64m8bdag
pra1100708
hogy tudhatom meg h milyen chippel szerelt pedany?
a segitsegeket elore is koszi
udv: Picco -
Biga123
addikt
Most egy nagyon láma kérdést fogok feltenni..
Ha biosban beállítom hogy pl400-on menjen a mem..
és magasabb FSB-t adok a procnak?
akkor mennyit fog kapni a ram..?
A 400-as beállítás csak az időzítésekre vonatkozik?
és a frekije meg az fsb lesz?
vagy hogy is van ez? -
AMD Power
titán
1GB 667MHz DDR-II RAM Kingston 9 720,-
1GB 800MHz DDR-II RAM Kingston 13 920,-
Ennyivel jobb a 800Mhz? -
Laraxior
titán
válasz
Mákos7észta #2565 üzenetére
Keresd meg a platinum edition-t pc7200 sli ready...29 pénzért az időzítést is chekkold
-
szkorhetz
őstag
hello!
a-data vagy v-data?
tuning nem lesz.
kösz -
Mákos7észta
aktív tag
Z0ty bazárjában néztem, de most megnéztem, és csak szép álom volt.. nemes egyserűséggel nem látok
-
Gyuri27
félisten
válasz
Mákos7észta #2565 üzenetére
[link] alul vannak a tesztek.
Hol ennyi?
[Szerkesztve] -
Mákos7észta
aktív tag
Hali!
OCZ ATI Crossfire memóiról ki mit tud? Legalábbis egy árban hozzá hasonlító Geil Value / Ultra, Kingmax, vagy épp A-Data személyében? Szóval azt tudom, hogy az OCZ minőségi memókat gyárt(at), és ez a RAM azért tetszett meg, mert van rajta hűtőborda, és 4-4-4-12 időzítésen megy alapból, öröklét gari, és a tuning nem jár garivesztésselÉs mindez kereken 23K, úgyhogy nem tudom, jó választás? Vagy vegyek 21K- ért Geil Value szériából? De az 5-5-5-15 időzítésen megy, bár az E6320-am 3Ghz-re való feltekerése 430Mhz körüli FSB-t jelent, ami 1:1-ben is jó 860Mhz, amit 4-4-4-12 ben csak fogom bírni, nem? an mind1 ez off. Szal megéri a plussz 2K-t az OCZ?
-
buvez
tag
Hello!
Remélem tudtok segíteni. A napokban vettem ''Teng''-től Geil Ultra 1024 Mb kit-et és az egyik rammal a gép sem indul el. Elöször azt hittem dualban nem megy, mert a lapon még régebbi bios volt és nem ismerte a brisbane-t. Találomra kivettem az egyiket és frissítettem, de továbbra sem megy. Rögtön a modul lett gyanús és kicseréltem őket, így jöttem rá, hogy csak az egyikkel nem megy, nem a dual-lal van a gond. Az lehet, hogy a lapom nem szereti a ramokat vagy 1szerűen sz@rt adtak el nekem?
A lap Gigabyte M61P-s3 a ram Geil Ultra DDR2 800
Kösz előre is! -
T.Jones
tag
hi!Az alaplapom(ds3) a legkisebb fsb és mem aránya 2x,ehhez van 800mhz-s a-data ramom, az fsb most 415 a ram igy 830on megy,a kérdésem az h ha veszek 1066os ramot,és a szorzó marad 2x és az fsb mondjuk 450 akkor az a ram antituningolva 900on fog menni?mert ugy meg tudnám huzni jócskán a procimat ha ez igy müködik,és ha igy antituningolom az teljesitménybe nagyon lehuzza-e vagy h müködik ez,vki tud segiteni?
-
Zadia
senior tag
Hali!
A PQI ramok jónak számítanak vagy átlagosak?
A Seitek milyen ram? -
szdanika
tag
Hali.
Olyan kérdésem lenne,hogy gond lehet e az,hogy van 4x512-es ramom,és ebből 3 azonos időzítésen megy,egy pedig különbözőn! Az időzítések a következők:3x 3.0-3-3-8 és 1x 2.5-4-4-8 Milyen előnyöm és milyen hátrányom lehet ebből,a különbségből? Sajnos nem értek ezekhez az időzítés dolgokhoz,azért fordulok hozzátok! Előre is köszönöm! -
Anthony28
őstag
A lap csere nem megoldható sajnos.De ha lecserélném egy DFI NF4 Ultra D-re tuti menne a ram 650Mhz-n is csak éppen lehet hogy a proci nem menne annyit mint az asusban, tehát ugyan ott lennék.
Végül is nem küzdök tovább elég nekem a 620Mhz, mert az lesz a vége hogy csak rosszabb lesz.
-
Anthony28
őstag
Melyik everestet használod?
Nekem a 3.50 van.
Lehet egy újabb nekem is kiírna valamit.
Megnéztem fizikálisan is a ramokat.A hűtőborda érintetlennek tünik, azon pedig egyértelműen fel van tüntetve hogy TCCD csippes.Ami még mellette szól hogy 620Mhz-en(2,9V,3-4-4-10 2T) 310fsb-vel működik hibátlanul, szóval nem hiszem hogy Hynix csippes lenne.De az hogy CL 2,5 nincs az a mhz amiben a windows elindulna, 1T-ben pedig szintén összefossa magát....sztem a lap nem nagyon szereti.Más magyarázat nem nagyon van.
-
Hack3er
őstag
800-as Kingmax Mars ramok mennyire birják a tuningot?
-
törölt tag
válasz
Bobbysolo #2546 üzenetére
Jobban jársz a DDR266-tal, az FSB-n nem is fog több adat átférni.
A régi modulod elméletileg 2,5-3-3@DDR333 és 2-2-2@DDR266 képes, ezeket a TCCC is bírja, szóval ebbe az irányba mozogj inkább, valószínűleg jobban jársz. Egyébként az eltérő SPD miatt mindenképpen ajánlott kézzel beállítani az időzítéseket.
Zadia: Visszaosztja magától. Pontosabban nincs mit visszaosztani, azt az External Clock-hoz viszonyítva lehet. -
Zadia
senior tag
Sziasztok!
Lehet hülye kérdést teszek fel,de mindeggy.
Van egy alaplapom amibe max. csak 667MHz-es ramok mennek bele.
Kérdésem,ha raknék bele 800MHz-es ramokat akkor el se indul vagy automatice visszaosztya a ramokat 667-re
THX a vsegítségért. -
Bobbysolo
tag
válasz
#65675776 #2545 üzenetére
Köszi szépen a segítséget!
Kicsit okosabb lettem a témában...
A proci FSB-je 133, ezek szerint a RAM-okat 133 (266)-on kéne járatni, ugye?
Akkor ezért volt DDR400-ként a restart, mert instabil volt, gondolom én...
Most járassam őket akkor 266-on (szinkronban az FSB-vel), vagy ''erőltessem'' a 333-at az időzítések kézi beállításával? Hogy a jobb?
A régi (4 éves) SAMM368L6423DTM-CB3 chip-es, az új szerzemény TCCC-s, ahogy írtad.
Köszi -
törölt tag
válasz
Bobbysolo #2544 üzenetére
A RAM órajele legyen azonos a proci FSB-jével, K7-nél ekkor kapod a legjobb teljesítményt. Ha megy DDR400-on, akkor megy DDR333-on is, az hogy erre vonatkozó beállítás nincs az SPD-ben, nem jelent semmit. Állítsd be kézzel a BIOS-ban az időzítéseket.
Egyébként nem lenne hátrány tudni milyen chipesek a modulok (a 400-as gondolom TCCC-s). -
Bobbysolo
tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis helpre.
A gépemben 512MB Samu DDR333 volt, most vettem még egy félgigásat mellé, Samu DDR400-asat, haver azt mondta nem lesz gond vele, megférnek egymás mellett.
Az Everest szerint az uj modul csak 133on, és 200on megy, szoval ha a kettőt együtt akarom akkor gyakorlatilag DDR266-os moduljaim vannak...
Kipróbáltam egyedül az újjal. Persze 200Mhz-en, DDR400-ként. Ekkor viszont a windows betöltése végefelé a gép állandóan újraindul. Biosban átálítottam 133-ra, igy jó.
Kérdésem az lenne, hogy az újraindulás mitől lehet, illetve, hogy érezhető-e a különbség 266-333-400 között?
Köszi előre is a helpet!
Bobbysolo -
ANT
őstag
válasz
Anthony28 #2534 üzenetére
Egyrészt[link] Másrészt amiket írtál róla, sztem azok alapján az nem TCCD. Vagy tényleg a deszkával nincsen barátságban.
(Amúgy az én ramom is elég nehezen beazonosítható, mert még a linkelt oldalon sem szerepel. De az Everest Xerox MaLabs modulként látja, ezek pedig állítólag TCCD-k.)
-
Anthony28
őstag
Van valami olyan progi amelyik megmondja hogy milyen csippes a RAM?
Arra gondolok konkrétan, ha a Vitestám TCCD csippes akkor ugye a bordákon fel van tüntetve.De mi van akkor ha a bordák esetleg ki lettek cserélve?Fura hogy nem bírom visszaosztani,az is fura hogy CL 2,5 nem akar menni, sőt a gyári 3-4-4-8 2T-nél alacsonyabb időzítéseken pedig hibázik.Lehet hogy nem szereti az A8N-SLI Deluxe?
Azt hallottam DFI-be jól mennek.Az Ultra D egész jó áron kapható csak nem biztos hogy megoldaná a problémát. -
kolnay
senior tag
nemtok semmit se húzni mert bekapcsol a gép de nem csinál semmit...
-
totig
tag
Köszi. Nem négy modullal akarom használni, ezért kéne a 2 gigás modul. 2x1GB Kingmax Mars van, azzal az E6300 megy 2,8GHz-en. Vettem még 2 teljesen ugyanolyan modult, de a 4-et már alapon sem szerette, úgyhogy ezért váltanék 2x2GB-ra, úgy, hogy ne kelljen visszavennem a tuningból.
Azért is kérdeztem itt, mert gyakorlatilag sehol nincs árlistában, vagy alig 2 gigás modul. Giannitól már kérdeztem, ő Geil Black Dragon-t tudna szerezni, 667-eset 48e-ért, 800-asat 68e-ért. Mindkettő 2x2GB-os kit. Azt mondja, hogy a 667-esek is viszik a 800-at, de nem akarok lutrit. Már így is elég sok rossz tapasztalatról olvas az ember, szinte mindegy, hogy milyen a párosítás.
P5B-m van (alap), ott a topikjában láttam valakit, aki 4db 1 gigás Kingmax-szal 3,55GHz-en hajtotta az E6600 prociját.
Szóval 2x2GB-os kit, ami nekem kéne, az ár ''mindegy'', majd átgondolom mennyit szánok rá. Amit írsz az is ilyen (bocs ha hülye a kérdés), ha igen, akkor merre lehet kapni? -
Játékos
addikt
Sziasztok!
Van valaki köztetek, aki 775Dual-880Pro alaplapban Geil Value RAM-ot használ? Mert hallottam, hogy nem szereti ez a lap mindegyik memóriát...
Köszi! -
Qru
MODERÁTOR
Maga az órajelnövelés nem jár nagyon nagy +hőtermeléssel a feszültségemeléssel ellentétben. Tehát ha alapfeszen tuningolsz akkor nem lesz baj. Nekem is E6300-am van és 7x450-en megy alapfeszültségen és nem melegszik túl.
Szóval toljadneki a tuningot bátran.
Ha biztosra akrsz menni akkor TAT-al [link] tesztelheted a procit-ramot. Az ki is írja a hőfokot, amíg nem megy 80-85fok fölé nincs gond és egyben a stabilitást is ellenőrzi. -
totig
tag
tudna nekem valaki 2gigás DDR2 800(+) modult ajánlani P5B-hez? a legtöbb helyen csak 2x1gigás kit kapható, alig látni 2 gigás modult.
köszi előre is. -
Laraxior
titán
Kit 2x1024MB OCZ PC2-7200/DDR2-900 EL Platinum XTC SLI-Ready Ilyen ramot rendeltem 29 pénzért.
http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=1999 Ezen linken olvastam róla ezt azt. Jó vétel lesz?Vagy már gondolkodjam is azon hogy eladhatoA második oldalon írja a tunigot,jól bírja ahogy látom 1096 MHz 4-4-3-15-ön. Vélemény?
-
gerrog
aktív tag
hello
az lehetséges, hogy gyári beállításokkal a memóriák nem kapnak elég feszültséget?
hasonló gondom van, mint felettem scope2007-nek, csak nekem a 4*512MB DDR2-667 memória 250MHz-n müxik (gondolom 333MHz kellene)
feszültségértékek (már ha jókat írok):
DDR2 1.78V
DDR2 VTT 0.89V
mit lehet csinálni? -
scope2007
addikt
szevasztok!
pls segítsen nekem már egy tuning szakértő
aki lehetőleg msnen tud dumálni velem....
PC6400es geil ultram van és be kellene lőni hogy azt nyújtsa amit tud
jelenlegi állapot:
[link]
PLS HELP
[Szerkesztve] -
scope2007
addikt
sorry a duble postért
[Szerkesztve] -
dinka.86
aktív tag
Sziasztok. Egy havernak vettünk egy gépet integrált Vga-s alaplappal,1 giga ram egyben stb...és felraktuk az XP-t,de az a szitu,h 128 megát a memóból ugymond ''share''-ként használ és a maradék 896 megát külön kezeli. Ezzel találkozott vki már?
köszi -
Qru
MODERÁTOR
Nekem is Geil Value van. Ha alapon hajtod a procit, akkor a ramanak adj 2,1V-ot (ez még egyáltalán nem ártlamas) és állítsd 4-4-4-12-re (többi időzítés maradjon auton). Nekem így stabil a dolog.
Onnan tudod, hogy nem stabil, hogy majd újraindulgat a gép, meg lefagy a gép. Akkor adj neki több feszt (2,3V-ig mehetsz) vagy tedd magasabbra az időzítést: 4-5-5-15-re pl.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch 2
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Kingston Fury 2x16GB DDR5-6000 KIT (KF560C36BBEAK2-32)
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Kingston KF560C32RSAK2-32 - DDR5-6000Mhz - DualChannel CL32 - 32GB - Led
- G.SKILL Trident Z5 RGB 32GB(2x16GB)KIT DDR5 7200MHz CL34 XMP
- több db DDR4 laptop ramok 2x4Gb (3e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest