Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tituszazeb
tag
Sziasztok!
Szerintetek egy ilyen konfighoz milyen RAM-ot érdemes venni: Abit KN9S; Athlon 64 X2 AM2 Brisbane 3600+ ; Galaxy GF7600 GS 256MB GDDR3; Samsung 250 GB HDD ...
Az 1 gigás ramok közül milyen illyen ehhez a géphez? (azért a 800-as meg az 566 stb ram-ok között van kis különbség), ha lehet ne legyen túl drága (Kingmaxot javasoltak eddig).
A gépet majd tuningolni szeretném.
válaszoljatok lécci! -
Qru
MODERÁTOR
Menyi feszt kap? Ha 2,1-2,2V-nál többet akkor csökkentsd bár akkor borulhat a tuningos stabilitás. Ha alapon van (1,8V) akkor nem naagyon van mit tenni, mex ha felé teszel egy ventit.
Egyébként mennyire meleg? Ha kézzel mogfogod (persz előbb földeld magad nem nagon bírják ezek a cuccok a statikus kisüléseket.) akkor rajta tudod tartani a kezed? Amíg igen nincs gond, csak ha már égeti a kezed.
(Nálam pl 1,8V és 2,1V között alig érzehető a hőtöblet pedig +150MHz-et jelent tuningban) -
oprics
csendes tag
helló mindenki
az lenne a kérdésem, hogy a gépemben /asus p5pl2+core2 e4300+8600gt/ van 2*1gb kingmax memória dual-ba.
a biosba hogyan állítsam be hogy ne melegedjen?
most 4-5-5-15 a késleltetés és 563 MHz-n van -
Mankó
veterán
4*1gb egyforma ddr2 vagy 2*2gb ? Ár szempontjából jobb választás most a 4*1es. Vagy van más szempont is, esetleg alapból gyorsabbak a 2gb modulok? A fene se tudja már követni ezt a fejlődést.
-
AMD Power
titán
DDR II-nél mennyire számít vagy nem számít az ,hogy 533 vagy 667 vagy 800MHz-s?
Mert a DDR-nél nem volt valami számot vető a sebesség különbség. -
-
dinka.86
aktív tag
Sziasztok. Az lenne a kérdésem,h érezhető-e a különbség a 800as és az 1066MHZes ram között? illetve h megér-e ez párezer forintot?
a másik kérdésem,pedig,h miért drágább a KIT verzió és h mit jelent? -
Warpig
aktív tag
Megnézegettem a Bios beállításokat, természetesen nem jól voltak beállítva az arányok
Beállítottam mindent, meg a feszültséget is. Most tesztelem a dolgot, remélem ok lesz. Kösz a segítségeteket! W.
-
Ősember
őstag
ha a emtest nem ad ki hibát, akkor elvileg jo a memoria, de mivel azt mondtad, hogy csak kivetted a régi ramokat és az ujat a helyére tetted következtetek arra, hogy feszültséget sem állitottál nekik, igaz? a biosban szerintem ellenörizd le a beállitott értékeket és a saját ramod gyári beállitásainak megfelelöen modositgass
-
Warpig
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a következő ügyben: P5B lap, 915ös 2.8as procival. Eredetileg 2x512 kingmax ddr2 800mhz ram volt benne, ezt upgrade-eltem 2x1G Geil PC6400-asra (ez dual channel kitt). A helyzet az, hogy csak simán beleraktam az új memóriát, a régit kivettem, nem állítottam semmit a biosban. Azóta szarakszik a gép, program kilépések, el sem indulások stb stb. Sőt újabban kékhalál az XPben, pscyhical memory dumped hibaüzenettel (ezt játék installálás közben produkálta). Van vkinek 5lete hogy mi a gond? Megnéztem memtest-tel, nem volt gondja a memóriáknak, vagy attól függetlenül lehet? Eversttel néztem és ott 5-5-5-18 ír, de a topic elején lévő egyik oldalon 5-5-5-15 az időzítés. Ebből az eltérésből adóhat az én problémám? Nagyon megköszönném, ha vki írna vmi biztatót ill. megoldástW.
[Szerkesztve] -
t.thomas
csendes tag
válasz
FehérHolló #2268 üzenetére
Hello!
Gyanús nekem ez, hogy egyik bazárban sem árulnak Apacer-t...
Itt sem sok helyen találkozni vele, aki ismeri mondja már meg gáz-e? Nekem nem volt eddig bajom vele, fél éve használom, csak most ugye vennék mellé egy párt... ha más márka de 533 Mhz-es az nagyon gáz? -
-
Chalez
őstag
válasz
FehérHolló #2275 üzenetére
Akkor asszem hamarosan new win install lesz. Az hogy a reborn menő, engem hol érdekel...
-
FehérHolló
veterán
Nem, hanem azt mondtam szinte szó szerint, hogy azzal is kezdhetted volna a probléma leírását, hogy buherált oprendszered van.
Akárhányszor volt a kezemben bütykölt winfos (blade edition, etc), olyan 10 perc alatt mindig sikerült kiakasztanom. Nem stabil alapban, de nagyon menő... -
Chalez
őstag
válasz
FehérHolló #2273 üzenetére
Szal te is azt mondod, hogy viszonylag nagy tuningnál beleszólhat az oprendszerem? Nem vagy már egyedül...mások is utaltak rá...
-
Chalez
őstag
válasz
FehérHolló #2271 üzenetére
Adtam neki 1.4 voltot, de az orthost most inkább nem futtatnám...
Majd ha meglesz a CM Hyper TX-em! Addig tesztelgetek, aztán ha végképp semmi, akkor megpróbálok az xp reborn edt helyett egy alap xp+sp2-t felrakni, hátha a gányolt opr. is beleszól.
-
FehérHolló
veterán
Szerintem a proci hibázik. Memóriáknak illene bírnia, de nem szükségszerű, viszont ez csak második a hiba-valószínűségi listán.
30 perc teszt meg a kutyafülének nem elég. Olyan 8 óra már igen. (Este elindít, reggel ellenőriz, utána ha jó, akkor valami jobb játékkal is érdemes kicsit megizzasztani.)
Különben meg igen, nem kell egy 1.86GHz-es procit felhúzni 3.15-re csak úgy spontán. -
Chalez
őstag
Sziasztok!
A következő kérdéssel fordulok hozzátok. A gépem, ami a konfignál olvasható, néha ilyen dolgokat produkál, mint: akármilyenprogram alkalmazáshiba
A ''0x67c7d103'' címen található utasítás a ''0x000000b8'' memóriacímre hivatkozott. A memóriaterületen nem végezhető el a következő művelet: read''. A program befejezéséhez kattintson az OK gombra.
A gépemet tuningolom, a mostani beállításokkal ORTHOS-t elfuttattam fél óránál tovább is, hiba nélkül. A memóriák most e pillanatban 880MHZ-en járnak 4-4-4-12 időzítésekkel kb 2.1 - 2.15 volton. Amikor lecsökkentettem 900MHZ-nél az időzítéseket 5-5-5-18-ra, és megemeltem a feszt 2.3 voltra, akkor is előjött ez a hiba. Ritkán az igaz, de előjön akármilyen programnál.
Valakinek valami ötlete? ''A ne tuningolj akkor''-nál kicsit több is érdekelne.
Köszi! -
FehérHolló
veterán
-
t.thomas
csendes tag
Sziasztok!!
Apacer memória melyik csoportba tartozik? Ajánlott vagy nem ajánlott?
Akármi is van, ez van már a gépemben: Apacer 1024Mb 533Mhz
Akarok mellé venni egy másik 1 gigásat, kérdésem az, hogy ragaszkodjak az 533Mhz-esekhez, illetve az apacerhez (mondjuk nem látok sokat...)
Másik lehetőség kingmax? -
Braintek
csendes tag
válasz
masterful87 #2259 üzenetére
http://www.argep.hu
Itt találsz sztem -
Parasztvakítás, aha... Az, hogy már most is majdhogynem gyorsabbak, mint a DDR2-esek, az gondolom mellékes.
(Amikor anno bejött a DDR2, jó ideig elmaradtak sebességben a DDR moduloktól, és nézd meg most...) A DDR3-asok meg már most pariban vannak a 2-esekkel, mi lesz, ha jönnek a tuning modulok? Olvasgass kicsit a témában.
Ja, és vegyél OCZ-t.(Kevés gyártó modujáról olvastam több problémát DDR2-ben, mint az OCZ-ről...)
[Szerkesztve] -
zolynet
veterán
válasz
masterful87 #2259 üzenetére
csak nagykerben láttam kingmax 1066-ost 10K nettóért 1gigásat
Pero én meg most fogok még venni ddr1-et 2x1gigát, cserél a here le mindent
[Szerkesztve] -
masterful87
senior tag
Tud valaki olyan boltot ajánlani, ahol olcsón lehet kapni DDR2 memóriát, és legyen 1066MHz-es is, mert én alig találtam boltban 800 felettit, ahol meg van, ott méregdrága :S
-
zolynet
veterán
Félreértés ne essék nem tudok szerezni, sajnos
, csak mint újdonság teszem közzé,
ha nem tették még:
Kingston 2GB 1066MHz DDR3 Non-ECC CL5 DIMM (Kit of 2) 80K nettó nagyker
Kingston 1GB 1066MHz DDR3 Non-ECC CL5 DIMM 40K nettó nagyker
Mennyire fog lemenni az ára 4-6hónap múlva? -
V.L.
aktív tag
sziasztok!
a szokásos kérdést én is feltenném
van egy dfi lanparty nf4-es lapom, egy 3700+-os szandim.kérdés, melyik ramot ajánljátok.
- 2x512 500-as kingston hyperx 19k
- 2x512 600-as a-data ez olyan 20-on 30 nem tom pontosan
- 2x1gb 500-as a-data 42k
- 2x1gb 400-as corsair 30k
nekem kimondottan az alacsony időzítés számít amiből következik, hogy magas pontok jöjjenek írás, olvasás... nem tudom hogy a nagyobb méret mennyivel hátráltatja a gyorsaságot. szóval kicsit (2x512) vegyek és gyorsabbat vagy a nagyobb (2x1gb) is tudja azt a gyorsaságot. -
Pero
senior tag
válasz
FehérHolló #2251 üzenetére
köszönöm szépen akkor jól kalkuláltam. amúgy igen az x2 3800+ nak 2000Mhz az alapórajele,
már csak az a krdé h milyen ramok vinnék ezt el, pl a kingmax mars az ment 1000en de valahol ott is volt a vége. -
FehérHolló
veterán
Remélem jól tudom, hogy a 3800+ alapban 2000MHz-en ketyeg, mert ettől függ minden, amit itt alul írok.
Ennek 4 memosztója van: 10, 8, 6, 5. Ha DDR2-400-at állítasz be, akkor 10es, ha 533-at, akkor 8as, ha 667-et, akkor 6os, ha 800-at, akkor 5ös az osztó.
Ezek az osztók tuning során is megmaradnak, tehát ha felhúzod 2700MHz-re, beállítod a DDR2-800-at, akkor megkapod az 5ös osztót, a memók így 1080MHz-en fognak menni.
[Szerkesztve] -
throb
csendes tag
válasz
FehérHolló #2244 üzenetére
''De a ''mi az az X2''-t sem túlzottan.''
Bocsi, de az ajánlott topicban nem írtak semmit, gondoltam, itt legalább reagálnak....
Sorry... -
throb
csendes tag
válasz
Gyuri27 #2239 üzenetére
Nagyon régen tuningoltam a gépemet, még a hőskorban. Most nem biztos, hogy neki mernék ugrani. 400-as FSB-s alaplapban hogyan lehet egy gyors procit futtatni?
VGA másik kérdés, bár kicsit off, de nem tudom megéri-e a 8600gts-ben az az ''s'' a + 10-12ezret...
Nem egyszerű gépet frissíteni...
[Szerkesztve] -
redXIII
senior tag
válasz
köszi szépen.
-
Pero
senior tag
válasz
köszi, én is ezt kerestem de nem találtam. pont a DDRII es CPU-ból memó számítás miatt vagyok bajban. viszont a cikk az alap órajelekről ír, én tuning miatt kérdezem, nálam 2500Mhz-re húzott X23800 as proci mellett ment 1000Mhz-t egy kingmax mars úgy h biosban 800on hagytam, namost az volna az elméleti kérdés h mennyin kéne mennie ha 2700Mh-re húzom a procit és szintén hagyom a memót, mert ha vissza osztom 667re akkor az osztó 6 így jön ki 900Mhz,
DE a kérdés h mennyin kéne mennie ha nem osztanám vissza.
[Szerkesztve] -
redXIII
senior tag
hali) most nagy baromságot fogok kérdezni,de ddr2es memokat lehet ddr1es lapban használni?
-
FehérHolló
veterán
Ööööö izé... mi történt?
AMD-nél (legalábbis a tiednél már igen) a memória frekijét a proci frekijéből állítja elő a memvezérlő (ami a prociban van)....
Elkezdtem írni, de eszembe jutott, hogy van erről valahol egy PH-s tesztben egy kis fejtágító. Ha nem haragszol meg, inkább azt linkelném: [link]
Gyuri27: Nem akartalak lehurrogni, de ennek már tényleg nem itt a helye. Igazából nem csak neked szólt, hogy ezt a tápos témát nem itt kéne kitárgyalni. De a ''mi az az X2''-t sem túlzottan.
Abban igazad volt, hogy az elméleti maximumot jelölik a noname tápoknál. A márkásabb tápok általában le is tudják adni a rájuk írt értéket hosszú távon is.
Különben bocs, rosszul értelmeztem az összefüggéseket a mondataid között.
redXIII: Amiben csak DDR1-es foglalat van, abban nem.
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
válasz
FehérHolló #2240 üzenetére
Irtam, hogy van?
Off-ba tettem nem?
Néha nem értelek.
Mindegy az én hibám.
Elkerüllek, remélem így megfelel! -
Pero
senior tag
egy gyors kérdés, 800 as memónek mennyi az osztója? ill ha az egyszerübb akkor 2700Mhz-s proci melett 800on hagyott emmónak mennit kéne mennie?én ha jól számoltam akkor az osztó 5 és jelen esetben 1080Mhz-n kéne mennie. jól számoltam ill jól tudtam?
ha nem akkor kérnék egy kis segítséget, ill mégy egy kérdés, milyen memó vinné el esetlegesen ezt? és azért nem Crucial Ballistix re gondoltam ill ilyesmiker, hanem olcsobba közt
[Szerkesztve] -
lúzer
veterán
válasz
FehérHolló #2240 üzenetére
Ok. kösz a választ, csak a fejlécet néztem hogy kinek szólt.
-
FehérHolló
veterán
válasz
Gyuri27 #2237 üzenetére
Ez nem a tápos topic, szóval abba kéne szerintem hagyni.
Hatásfoknak semmi köze nincs a stabilan maximálisan leadható teljesítményhez.
throb: Igen, kétmagos AMD-k és általában a boltban lehet kapni őket.
Érdemes lenne megkérdezned a ''Milyen procit vegyek'' c. topicban ([link]), hogy a ráfordítandó összegből milyet érdemes venned, mert abban nem vagyok jártas mostanság, hogy mi mennyibe kerül proci téren. Utána esetleg szétnézhetsz itt a PH-s apróhírdetések között is.
[Szerkesztve] -
throb
csendes tag
válasz
FehérHolló #2211 üzenetére
Próbálkoztam, de nem volt ötletük...
X2-es procikról nem sokat tudok... Ezek a kétmagos AMD-k? Hol lehet kapni ? Már olyan helyre gondolok, ahol nem másfélszeres árat kérnek....
Persze, kérdés, hogy 400-as FSBre érdemes-e...
''Átlagos felhasználóról meg annyit, hogy általában: ''ááá, csak filmet nézek meg szöveget szerkesztek, de azért fusson rajta XY játék max felbontáson és grafikán.'' ''
Már rég lemondtam arról, hogy bármilyen új játékot futtató gépre lenne pénzem. Az Oblivion a mai napig max18-20 frame-mel megy, közepes felbontáson, fű nélkül...
Egy vagyon kellene egy normális gépre (Crysis stb)
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
válasz
FehérHolló #2236 üzenetére
Szerintem ezek az értekek az elméleti maximumot jelölik.
De barátim a normális tápok 80%-os hatásfokkal dolgoznak (de legalább 75%). Ehhez képest a codegány tápról senki nem tudja mennyi az annyi. Jó esetben 60-65%. A három betüs biztonsági arzenálról már nem is szólok amik a normális tápokban van beépítve.
Az is érdekes kérdés pl: hogy a 12v-os ágon leadott max teljesitményt meddig bírja.
Ahogy FehérHollókolléga mondta a tápos totyikban vénember, stol, csaba majd elmondják a teljesmértékig kielégítő igazságot.
-
Latrina
csendes tag
válasz
FehérHolló #2229 üzenetére
Az alaplap és az everst is 800nak látja őket. Alap beállításon is. Fel dobok egy everest képet róla. Köszi a voltos segítséget, akkor nem adok neki ennél többet.
Everest: [link] -
FehérHolló
veterán
válasz
Latrina #2225 üzenetére
Lehet, hogy én vagyok hülye, de szerintem ezen 533MHz-es chipek vannak. Ha valaki 800-asként adta el neked, akkor hadd ne írjam le a véleményem róla.
Különben gyári specifikáció szerint 1.8V-ot (+-0.1) kaphatnak ezek, és a 800MHz-es chipek is (azok típusszáma végén B helyett E van). Fenntartom azt a véleményem, hogy 2.0-2.1V-nál többet nem kellene neki adni hosszútávon.
lúzer: Érdemes elég komolyan venni, főleg ha a Kingmax nincs rajta.
[Szerkesztve] -
lúzer
veterán
Bocs, nem olvasok át 2000 hszt:
Melyik jobb: kingmax vs hynix?
QVL listát mennyire kell komolyan venni?
(gyártó által garantált memóriák) -
Latrina
csendes tag
válasz
FehérHolló #2222 üzenetére
így néz ez ki: [link]
-
dzsorden
tag
válasz
FehérHolló #2219 üzenetére
Személyem szerint összesen 580W-ra emlékszem, tehát 350W-ot le kell adnia, de ha nem da le - ahogy te is írtad: A gépünk 170W-nál többet csak nem kíván, tehét SZERINTEM fölösleges lenne venni egy FSP-t ami tud 350W-ot, ha már voltam olyan hüle, hogy - emlékezetem szerint - 8kért vettem egy Black Powert, ami 580W-os.
Úgy tudom az FSP-kben az a jó, hogy megbízhatóak, és ha 350 van ráírva, akkor le is ad (majdnem) annyit.
A BP nem FSP, de ha 580 van ráírva, akkor ''számításaim'' szerint biztos kijön belőle 350... ??
Az ágaknak pedig majd utánanézek - ha jól tudom, a 12V-os e legfontosabb, ugye? üdv: dzsorden -
Latrina
csendes tag
válasz
FehérHolló #2222 üzenetére
mindjárt dobok róla egy shotot.
-
FehérHolló
veterán
-
Latrina
csendes tag
Hi, kellene nekem valami olyan progi ami megmondaná,hogy autóban hány voltot eszik a ram, tudnátok valamit ajánlani? Másik kérdés pedig az lenne, hogy a samsung ddr2 800mhz ramokat meddig lehet voltal táplálni,hogy még ne legyen semmi baja?
-
Qru
MODERÁTOR
-
-
dzsorden
tag
válasz
FehérHolló #2216 üzenetére
Köszi az ajánlást, de annyit hozzáfűznék, hogy tényleg elég nagy a névleges teljesítménye a tépunknak, tehát annyit biztos lead, mint egy 350-es FSP. Ha majd szétszedem a gépet, megmondom a pontos értéket, csak most lusta vagyok a dologhoz. A ramokat amiket írtál pedig majd megnézem - köszi.
-
FehérHolló
veterán
válasz
dzsorden #2214 üzenetére
A táp is eléggé necces. Szerezz be egy 350 wattos FSP-t, vagy valami olyasmit, ami itt fel van sorolva: [link]
A géped olyan 140-170W körül fogyaszt. Ha nem hiszed a fentieket, járj utána itt: [link]
RAM-ból én GEIL Value-t ajánlanék. DDR1-es RAM-jaik egész jók. Esetleg Corsair Value, A-DATA, vagy Kingston.
[Szerkesztve] -
rosta11
tag
Sziasztok!
A dupla oldalas PQI 2x512-es memóriámat ki akarom bővíteni 2x 1G-s memóriával. Az alaplap csak 400-as memóriát tud lekezelni. Most láttam Apacer 1 G-at, a következő jelöléssel 10 000Ft-ért:
APACER 1024MB PC3200/400 CL25
64X8 PC3200 / DDR400 1GB Apacer 1GB PC3200 / DDR400 CL 2.5 64X8
Nektek mi a véleményetek róla? Nemigazán értem ezeket a jelöléseket, amiket ide írtak. Vajon jók lesznek-e a gépem másik dual chanelljébe? -
dzsorden
tag
Hello!
Már korábban is írtam, de aztán letettem a dologról, most viszont megint írok: Legutóbb amikor futtatgattam a memtestet, már akkor hibákat jelzett, és ha néhaidején játszani támadt kedvem, a legtöbb játék kifagyott, mert ''a windows a számítógép károsodásának nemérdekében vagymi leállt. ha először...'' stb. tehát kékhalállal. Ezen túl vannak pontok, ahol a jatekok belassulnak, pedig szerintem a konfigunkkal nem lenne szabad ennek megtörténnie (pl. Tony Hawk AW-ben -> pénteken kiment a bokám, úgyhogy muszály valamin kiélnem a deszkázás iránti szeretetemet - mintha a kettőnek olyan sok köze lenne egymáshoz, de mind1, a lényeget remélem értitek). És így elég nehéz egyes küldetéseket megcsinálni. Autós játékokat be sem rakok, mert azok teljesen kiszámíthatatlanok, s van, hogy csak percekig, van, hogy akár órákig is bírják. Az meg zsákbacica. Tehát a jelenlegi konfigunk::
MSI PM8M-V alaplap;
Intel Celeron 2.8GHz CPU;
Galaxy 7300GT AGP vga;
sok wattos - nagy teljesítményű Black Power táp (nemtom a pontos értéket, csak azt, hogy sok);
jelenlegi ramunkról Everest-PrintScreen: [link];
WDC WD2500JB-55REA0 winyó;
Az alaplap, a videókarcsi és a táp tök újak, de ami régi, az majdnem mind gagyesz már - sajnos. A kérésem az lenne, hogy ajánljatok oly 1GB-os ramokat (hisz fejlődik a technika - ha már lúd, legyen 2x akkora...), amelyek passzolnak a gépünkhöz, és az olcsódemégisjó kategóriába tartoznak.
UI: Amikor a tápot vettük, az eladó aztmondta, hogyha bármi van vele, akkor visszavihetem -> ilyen ''próbaakció'' szokott működni ramokra??
Előre is köszönöm: dzsorden -
Latrina
csendes tag
Sziasztok, Samsung ddr2 800ról tud valaki valamit? Milyen időzítése lehet?
-
FehérHolló
veterán
Szerintem ahhoz elég a 2GB.
s939-et a további fejleszthetőség miatt nem javasoltam volna, de ha 2 évig nem szeretnél hozzányúlni, akkor érdemes egy jobb X2-est beszerezni (ezzel kapcsolatban inkább itt kérdezősködj: [link]), azt kész.
Átlagos felhasználóról meg annyit, hogy általában: ''ááá, csak filmet nézek meg szöveget szerkesztek, de azért fusson rajta XY játék max felbontáson és grafikán.'' -
Calibos
addikt
Túl sokat nem- mert elsősorban a CPU és VGA határozza meg a tényeket. Ha game akkor ajánlott a konfigcsere! Több memória a te esetedben, elsősorban pályabetöltésnél jönne jól vagy ha mellette vírusirtó+ letöltés fut.
Ha még is a memória bővités mellett döntesz törekedj arra hogy ugyanolyan ramok legyenek a gépbe! -
Calibos
addikt
Azért volt elegendő WinXP 32bit alatt a 2GB mert többet nem igazán tudott normálisan kezelni. A 3-4 modulos megoldások,- stabilitás-tuning szempontjából pedig hátrány!
Vistának is elég a 2GB, de ez megint olyan kérdés hogy mire használod a géped.
Ha nyomsz egy komolyabb game-t, mellette pedig vírusirtó, letöltés, zenehallgatás stb. futnak akkor jól jöhet a 4GB.
Ha még is a 4GB-hoz ragaszkodsz akkor a 2x2GB megoldás értelmesebb lenne! -
Mems
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogyha 2500+ Bartonhoz, 768 MB DDR RAM-hoz 400Mhz + 1 GB RAM-ot tennék akkor a rendszer és a játékok mennyit gyorsulnának körülbelül %-osan? -
AMATŐR
őstag
A kérdésem a következő: Jelen pillanatban van 2x1GB ramom,egyenlőre miden szépen fut rajta./ elsősorban játékokra gondolok/ Azzal riogatnak bennünket, hogy egyes DX10 es játékok csak Vista alatt lesznek elérhetőek. Az XP esetében böven elég volt a 2GB de a Vista állítólag többet igényel.
Van értelme beruházni +2GB ra Vista ill. a DX10 miatt? -
wienattwo
tag
válasz
Calibos #2194 üzenetére
Csináltam, ugyanaz. A héten még megpróbálom teszteltetni egy srácnál is, bár nem tudom, ez mit bizonyítana a boltban.
Amúgy ma úgy használtam, hogy nem volt mellette másik ram és memtest sem mutatott hibát, aztán egy progi indításánál resetelt magától, és memtest már ki is adta a hibát. -
throb
csendes tag
válasz
FehérHolló #2199 üzenetére
Adobe CS3, Zbrush, némi videó, zene esetleg játék. Átlagos felhasználó vagyok...
Akkor nem értem miért nem javaslod a fejlesztést 939re. Arra gondolsz, hogy később nem tudom beletenni egy új foglalatos alaplapba? Addigra úgyis elöregszik... Esetleg más oka van?
Köszi a segítséget! -
magellan01
csendes tag
a ram megy 400 on mert a kézikönyvbe is benne van a táblázatban hogy 533 fsb mellet 400 as lehet,az fsb ddr arány 6:4.
Mező Érték
Alaplap tulajdonságai
Alaplap azonosítója 06/09/1906-P4M800Pro-823-6A7L6M4AC-00
Alaplap neve MSI PM8M3-V / PM8PM-IL
Front Side Bus tulajdonságai
Busz típusa Intel GTL+
Busz szélessége 64 bit
Valódi órajel 133 MHz (QDR)
Effektív órajel 533 MHz
Sávszélesség 4267 MB/mp
Memóriabusz tulajdonságai
Busz típusa DDR SDRAM
Busz szélessége 64 bit
DRAMSB arány 6:4
Valódi órajel 200 MHz (DDR)
Effektív órajel 400 MHz
Sávszélesség 3200 MB/mp
Lapkakészlet busz tulajdonságai
Busz típusa VIA V-Link
Busz szélessége 8 bit
Valódi órajel 67 MHz (ODR)
Effektív órajel 533 MHz
Sávszélesség 533 MB/mp
Mező Érték
CPU tulajdonságai
Engineering Sample Nem
CPUID revíziószám 00000F49h
CPUID CPU név Intel(R) Celeron(R) CPU 2.80GHz
CPU típusa Intel Celeron D 336
CPU stepping G1
CPU alias Prescott-256
CPU sebesség
Memóriabusz 199.6 MHz
DRAMSB arány 6:4
CPU szorzó 21.0x
CPU órajel 2794.5 MHz (eredeti: 2800 MHz)
CPU FSB 133.1 MHz (eredeti: 133 MHz)
CPU gyorsítótár
L2 gyorsítótár 256 KB (On-Die, ECC, ATC, Full-Speed)
L1 trace gyorsítótár 12K Instructions
L1 adat gyorsítótár 16 KB
Alaplap tulajdonságai
Alaplap neve MSI PM8M3-V / PM8PM-IL
Alaplap azonosítója 06/09/1906-P4M800Pro-823-6A7L6M4AC-00
Lapkakészlet tulajdonságai
Memória időzítések 2.5-4-4-7 (CL-RCD-RP-RAS)
Command Rate (CR) 2T
Alaplapi lapkakészlet VIA P4M800 Pro
SPD memória modulok
DIMM1 1 GB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz) -
FehérHolló
veterán
válasz
magellan01 #2201 üzenetére
Egyrészt lehet, hogy Everest téved. Másrészt valóban 400MHz-en mennek a memóriák, és nem csak mondjuk 266-on?
Milyen proci és alaplap? -
magellan01
csendes tag
Tudja valaki,hogy az everestben mért olyan nagy a memória késleltetésem? Majdenm 200 ns nemtom mit kéne még állítani, 2.5-4-4-7,single ddr 400 1gb hynix,fsb 533,21x133.
Új hozzászólás Aktív témák
- Matematika topic
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A33 5G - a három az majdnem öt
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- új, bontatlan Kingston FURY Impact 32 GB KIT DDR4L-3200 SoDIMM CL20-22-22 memória / kisker garancia
- Corsair VENGEANCE RGB DDR5 RAM 16GB (1x16GB) 5200MHz CL40 Intel XMP INGYEN FOXPOST
- HyperX DDR4 16GB(2x8GB) 3600Mhz CL17
- KERESEM: HyperX Savage 2x8GB vagy 2x4GB 2666MHz CL13 DDR4 KIT
- Micron SO-DIMM laptop memória 4GB DDR4 3200MHz MTA4ATF51264HZ-3G2J1
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra Ultra White Használt, karcmentes állapot, Kamerás csúcsmobil
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3301
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest