Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• H-Zol

senior tag

válasz totron #20956 üzenetére

Nem a szépet kell benne látni , hanem a jót :K :D , vegyük példának az őszi barackot , azt általában 4-5 karágra kéne metszeni és az volna a jó ha ezek arányosan egyforma távolságra vannak egymástól , de ez nem mindég jön össze :N , de metszésel lehet irányítani , több metszési teknika van a korona alakítására !!
    Három napja csináltam valakinek ezt a képet
    5 éves őszi barack fám , 4 karágas , erősen nyitott katlan korona ( 2,5-3 méter az átmérője ), 75% ban meg metszettem , de hagytam rajta ipszilon elágazásokat , két éves letermett veszőket , mert nem tudtam , hogy fog elfagyni , de szerencsére még idáig megúszta ( remélem nem lesznek már fagyok ) , úgyhogy még a hétvégén ha nem esik bele nyúlok még a metsző ollóval és még úgyis sokat fogok rajta hagyni , azért mert a múltkori hideg miatt ( és most se nincsen meleg , reggeli ködök ) sok lessz az iker barack és a kézi ritkitásnál azokat fogom leszedni !!
    Egy öreg 15 éves őszi barack fám van , két darab 5 éves , kettő három éves ( azokon már hagyok egy pár szemet , nem sokat ) és az idén ültettem még egyet Paraszt barack névre hallgat és egy nektarint ( mert az még nincsen ) !

Új hozzászólás Aktív témák