- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
shteer
titán
válasz
runner 125 #15494 üzenetére
hívd fel őket, ne csak guglizz
amúgy én régen a jászberényi út elején lévő plexikereskedésbe jártam, ott vágnak is
-
runner 125
nagyúr
Hi,
Plexittáblát vajon hol vágnak egyedi méretre is?
Google-ztam, de szinte mindenhol csak komplett táblát, vagy m2-t lehet megvenni. Nekem csak egy 111,5 x 46,5 cm-es opál plexi táblára lenne szükségem, mondjuk 5-6mm-es vastagságban.Köszi.
-
Jacta
csendes tag
UUUU sikerült!!!
Vagy 2 órámba telt, de már működik. Pöccre indul.
-
shteer
titán
ilyen oldallapba süllyesztett rácsozatot keresek kb 90*150-as méretben - kicsit kisebb/nagyobb nem gond
van valamelyikőtöknek ötlete a beszerzésre?
-
tornas
őstag
Ha pesti vagy akkor a LOMEX-ben viszonylag olcsón kapsz kondérokat.
Most látom a képeden, hogy 450 V-os a primer puffered.
És még valami: ha neki állsz szerelni, akkor magadat földeld le, pl megérinted a radiátort! Én a földelt ~230 V-os konnektor FÖLD saruját szoktam megérinteni, annak van a legkisebb földelési ellenállása (elvileg).
-
tornas
őstag
Hi!
Az a fehér rágószerű paszta lényegében egy rögzítőragasztó akar lenni. Nem muszáj pótolni, ha rendesen tövig nyomod be forrasztáskor a szekunder köri pufferkondikat. De igazából egyáltalán nem muszáj azt pótolni.
Azt a nagy 400 V körüli primer puffert is cseréld (gyakorlatilag inkább az összeset cseréld), mert bár nem púpos, de mégiscsak elhasználódott már az is! De viszont ez alá tegyél ragasztót, hogy biztosan fekvő helyzetben legyen! Én az ilyen célokra mindig ragasztópisztolyt alkalmazok (két fajta méretről tudok és én a kisebbiket használom).
Figyelj a kondiknál polaritásra, arra is hogy Low ESR kondik legyenek, a kapacitásuk és a feszük ne legyen kisebb az eredetinél (ha egy kicsit nagyobb feszűt és / vagy kapacitásút raksz oda az még nem baj), valamint a kondik méretét is vedd figyelembe (szűkös a hely a monitoron belül)!
És figyelj arra is, hogy a 400 V-os primer ki legyen sütve! Ez fontos, mert nagyot tud ütni, mint egy lórúgás! Hogy ne egyből a 400 V-os kondi lábait zárd rövidre, inkább dugj be egy tápkábelt és a villákat zárd rövidre pár másodpercre! De ha már hosszabb ideje nem kapott áramot, akkor már nemigen van töltés a kondérban, de biztos ami tuti!
Forrasztáskor figyelj a nyáklapra (nehogy megégesd a pákával) és a forrasztási helyekre (nehogy rövidzár legyen valahol)! Én egyébként egy 100 W-os 23 év körüli pillanatpákával gyönyörűen megtudtam oldani. Nagy segítség, ha a kondik beforrasztásakor nem rögtön a tövénél kezded beforrasztani, hanem egy kicsit feljebb, mert az újonnan vásárolt kondik hosszú lábaik vannak. A kondik lábait beforrasztás előtt ónozd elő! A kondik lábait meg forrasztókrémmel szoktam bekenni és utána előónozni majd eltávolítom a fölösen ott maradt krémet (fültisztítóval felitatom).
Azt ügye mondanom sem kell, hogy csak összeszerelt állapotban próbáld ki! Már csak azért is mert a szekunder körön van két kis inverter trafó, ami akár 1 kV-os is lehet. Igaz, csekély az áramerősség, de ettől is lerágod a küszöböt!
-
Jacta
csendes tag
Sziasztok!
Épp ma vágnék bele a monitorom tápján a kondik kicserélésébe (Az összes púpos nem csoda, hogy nem akar beindulni.
)
És kicsit megakadtam, mert az összes kondin főleg ahol kis helyen sok van, ilyen fehér paszta, rágó(?)szerű anyag van. Gondolom valamiféle szigetelőanyag, nem? Muszáj újrarakni a pasztát? Csak nem véletlenül van ott.És mi is ez pontosan?
Rakok fel képet is biztos ami biztos.:
-
Asbee
veterán
Sziasztok!
PC házat belül milyen festékkel lehetne lefújni? Konkrétan egy haf 932-ről lenne szó. Valami spray lenne a legjobb. Előtte valami kezelés kell? -
drtimot
aktív tag
Sziasztok! Tudnátok ajánlani valami olcsó, de könnyen kezelhető szórófejes festéket műanyag lefújására? Lehetőleg olyat keresek, ami könnyen beszerezhető Budapesten vagy webshopból. A módszereknek utána tudok olvasni, de nem tudom, miben különbözik az olcsó festék a drágábbtól, mit érdemes venni az első szárnypróbálgatásokhoz.
-
tomcsi23
veterán
válasz
800.henrik #15483 üzenetére
Jobban fog porosodni, de azért arra sem árt figyelni, ne essen bele/rá semmi.
-
moha21
veterán
válasz
800.henrik #15483 üzenetére
Ha nem ér bele semmi akkor nem.
-
800.henrik
senior tag
sziasztok, ha az asztalon van a gép, nem a házban, lesz valami baja?
-
Lompos48
nagyúr
válasz
zolisx4 #15481 üzenetére
Szerintem "ugyanott van" és asonlóképpen fog viselkedni. Egy tranzisztor akkor melegedik, ha nagyobb teljesítményt disszipál, mint amennyit hő formájában elvezetümk tőle. Ezért használják a hűtőbordákat. Ha lehet rá szerelni, akkor tedd meg, csak segíteni fog.
Más gond lehet a vezérlésével. Az IRF2903-nek pl. 2.4 miliohm a csatornaellenállása. Ha akár 40A-es árammal is számolunk, a disszipációja 96mW teljesen nyitott állapotban, amit röhögve viselhet borda nélkül. Nem mindegy ellenben mennyi idő alatt megy át zárásból vezetésbe (és milyen "mélyre") és fordítva. Ez már lehet vezérlésprobléma is.
Ha olcsóbb, mint a másik, akkor megér egy próbát, bár az eredményt megismétlődőnek tippelem. -
zolisx4
őstag
válasz
Lompos48 #15480 üzenetére
Sajnos rajz nem áll rendelkezésre ,nem is hiszem hogy beszerezhető .
Érdekes amit mondasz hiszen amit gyárilag beépítenek az szerintem attól megy tönkre hogy elmelegszik 1 idő után ,gyakorlatilag ha 5 percet repülsz vele ez a tranzisztor kézzel nem megfogható, olyan forró,.Közben kutakodtam ,ÍRF 2903 Z ,állítólag ez jó hozzá ,elképzelhető ??
-
Lompos48
nagyúr
válasz
zolisx4 #15479 üzenetére
Érthető lenne, ha nem modellről, hanem rendes helikopterről lenne szó, mert csak abban tudok elképzelni valamit, ami 90A-es MOSFETeket képes lehet kinyírni.
Komolyra fordítva a szót: valószínűleg induktív terheléseket hajt meg és azok okozhatják a meghibásodást. Rajz hiányában annyit tudnék feltételezni, hogy az induktivitásra kötött védőáramkörök (snubber circuit, védődióda ellentétes polacitással stb.) nem teszik a dolgukat.
Más ötlet lehetne egy kisebb áramú, de nagyobb feszültségű tranzisztor kipróbálása: pl NTB45N06 -
zolisx4
őstag
Sziasztok
Egy olyan kérdésem lenne hogy ezt a tranzisztort mivel lehet helyettesíteni?
NTB 90N03G
Ez egy modell helikopter panelján van rajta de 3-4 óra repülés után mindig tönkre megy ,inkább megcsinálnám mint megint panelt vennék.
Valaki mágus segítsen nem találtam semmi infót. -
tomcsi23
veterán
válasz
razorbenke92 #15477 üzenetére
Szuper, köszi.
Hely van - pont mellette, mert a dvd elfüstölt, így az kiugrott. -
válasz
tomcsi23 #15476 üzenetére
http://logout.hu/cikk/automata_ventilatorszabalyzast_olcson_egyszeruen_otthon_megepitve/teljes.html
Pár száz forintból kijön a buli.
Ha mindent klasszul leszigetelsz, biztos találsz nekik helyet valahol a burkolatban. Esetleg még spórolhatsz helyet, ha kalibrálás után a potmétert helyettesíted megfelelő értékű ellenállással.
-
tomcsi23
veterán
Üdv!
Notiban elszállt a ventilátor szabályzó áramkör. Most direkbe kötöttem 5V-ra, de így maxon pörög, tetemes zajt generálva. Van valami egyszerű módszer a fordulat csökkentésére? Elvileg a sima ellenállás sorba kötve nem megfelelő.
-
talpas
aktív tag
válasz
Tomace91 #15474 üzenetére
Mivel kiesik a munka miatt az, hogy gariba küld, igy Te adtad meg a választ, marad a hátsó kimenet használata. Az előre kivezetett port kábelét meg kellene csekkolni, ez meg ugye az alaplapról van csatlakoztatva. És driver változott-e? hátha autón van a frissítés, nézz szét a beállításnál csatornák kezelése stb. És ne a házat emlegesd mert azzal szerintem nincs gondod.
-
Tomace91
senior tag
Hali!
Segítségre lenne szükségem egy Fractal Design Arc Midi Tower házzal kapcsolatban. Egyik nap reggel suli előtt még minden rendben volt előlapi audio kimenettel (ebben van dugva a fülesem a hátsóba az 5.1). Mikor meg hazaértem már csak az egyik oldala szól a fülesnek. Nem tudom mi történt. Nem a fülessel van a baj mert hátulra bedugva tökéletesen szól, és másik gépen is. Mit tudok vele csinálni? Garancia is van a házra, de sajnos az egyetem miatt szükségem van mindig a gépre, mert nagyon sok beadandót és 2D-s és 3D-s rajzot kell készítenem rajta, így ha elvinnék a házat és nem tudnám használni a gépet, az nem férne bele most. Ha valakinek van valami ötlete, akkor azokat várom.
Köszönöm a segítségeteket előre is!
-
tabi.tamas
csendes tag
Szép napot!
Olyan kérdésem lenne, hogy mi a becses neve a számítógépben lévő, átlátszó ragasztónak (pl: előlapi panelen az audio kimenet van ilyennel fixálva) ?
Google most nem volt a barátomMeg is válaszolom magamnak:
http://www.toparuk.hu/ragasztopisztoly_ragasztorud -
moha21
veterán
-
And
veterán
válasz
moha21 #15470 üzenetére
"Ez hogyan tudnám kideríteni?"
(Igen kicsi a valószínűsége, hogy az legyen rossz, különösen egy ilyen esemény után. Mint említettem, a kimeneti, relé előtti DC-szint - és ahogy a másik topikban említették, a tápfeszültségek - ellenőrzése sokkal célravezetőbb. Amúgy valóban jó ötlet volt ezt a problémát két topikban is felvetni.)
-
And
veterán
válasz
moha21 #15468 üzenetére
Ami kattan, az valóban egy relé, melynek elsődleges feladata szokás szerint a bekapcsolási tranziensek eltüntetése. Bekapcsoláskor adott ideig mindenképp leválasztva tartja a hangszórókat a végfokról, de akkor is, ha túlterheled vagy épp túlságosan nagy DC-szint jelenik meg a kimeneten. Ha a relémeghajtó áramkör rendben van, akkor eléggé esélyes a végfokozat halála. Amit meg tudsz mérni, az a relékontaktus(ok) végfokozat felőli pontja, ha ott valami irgalmatlan nagy DC-szintet találsz, kezdhetsz gyanakodni.
-
moha21
veterán
Üdv kedves fórumtársak! :-)
Van nekem egy erősítőm egy pioneer A-202-es.
Tegnap fáradtan hazajöttem munkából, barátnőm a számítógép előtt volt ( ami egyben a munkaasztalom is ) és nem tudtam addig mit csinálni kínomban, szólt a zene fogtam egy MBcu vezetéket átvezettem az asztal mögött és rákötöttem az oszcilloszkópra abból a célból, hogy az ágyból láthassam a zenét. :-)
Sajnos a kapkodás és fáradság eredménye az lett amit szerintem ti is kitaláltok nevezetesen mivel földelt az oszcilloszkóp az erősítő "kattant" kettőt a hangszóró pukkant kicsit és utána semmi. Tehát alap mérési hibát követtem el.
Primer körrel semmi gond mindenki a helyén van.
Most pedig a kérdés. Mivel én csak minimálisan foglalkozom erősítővel ( erősítő alapkapcsolás ilyenek, de annyira nem érdekelt ) nem igazán tudom azt se, hogy mi az a "kattanás" bekapcsolás után pár másodperccel ami után az erősítő üzemképes. Mert ez a kattanás is megszűnt. Ugyanez az eszköz ( valami relé ? ) felel a zárlatvédelemért, mert anno zártam már össze a két hangszóróvezetéket kattant, majd a zárlat megszűnte után újra ment gond nélkül.
A kérdés tehát az, hogy ez is tönkremehetett vagy egyértelműen a végfok IC-t kell cseréljem. Mert ha az utóbbi, akkor nem kell méricskéléssel bíbelődnöm, hanem egyszerűen rendelek egy másik IC-t ( STK4181 ) és beforrasztom.
Köszönöm a válaszokat előre is!
-
-
And
veterán
válasz
razorbenke92 #15464 üzenetére
-
Lompos48
nagyúr
válasz
razorbenke92 #15464 üzenetére
Ha rákeresel gugliban a "low drop 1a adjustable voltage regulator" elég (nagyon) sok találattal szembesülsz.
-
Kedves Szakik, fórumtársak, vagy bárki, aki tud segíteni!
Tud valaki az LM317-hez hasonló állítható feszültségstabilizátort, aminek kisebb a dropout feszültsége 1,2V-nál és legalább 1A-t elbír?
Nem tudom/nem hinném, hogy létezik ilyen csoda, de próbálkozom.
-
Duttya
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha a tápból jövő 8 pines csatlakozó nem elég hosszú nekem, akkor azzal bajt okoznék-e, ha én sajátkezűleg forrasztással, zsugorcsövezéssel beletoldanék egy 20 centit.
Nem hatna érzékenyen a tápra vagy ilyesmi? -
Bagira01
veterán
válasz
TomiLi #15460 üzenetére
Elég olcsón vettem anno, sajna meg is volt a hátránya(csavarok hiányoztak, Angliából kellett hdd rögzítő csavart venni, és még most sincs meg az összes) Kicsit karcos is, de jó kis ház, a V351B-t jobban szerettem, de ez se rossz. Azon gondolkodtam, hogy a két oldallapot karbonfóliával beborítom az lenne talán a legegyszerűbb.
-
TomiLi
addikt
válasz
Bagira01 #15458 üzenetére
Esetleg plexi? És akkor kész az "ablakos verzió"....
Lehet akár tejfehér is, és akkor leddel megvilágítva is nagyon szép tud lenni.
Vagy ha a takaró lemezek meg vannak, akkor szépen lekell vágni az éleit, a felfogatását, aztán hátulról az oldallapon a kivágott 5,25"/ 2.5" részt be kellene foltozni (két oldali ragasztó szalaggal, fedésben bármivel: plexi, sima lemez, ami van otthon), majd a foltozott részre meg kívűlről ráragasztani a "síkba" alakított 5.25"-ös/ 2.5"-es takarólemezeket...
ja és nagyon baró kis ház!
Bármelyik mostani Lian kockánál jobban néz ki! -
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Lenne egy lian li v300-as házam. Kivettem belőle az 5,25"-os tartókereteket. Viszont így nincs ami tartsa a takarólemezeket. Szerintetek hogy lehetne "befoltozni" az oldallapokon a helyüket? Vagy mennyi lehet hozzá két oldallapot gyártatni? -
PHM
addikt
válasz
moha21 #15455 üzenetére
Én sem. Az USB portokat tápláló közös 5V-ot használnám,
de ahhoz szakértelem, multiméter és biztos kéz is kell.
Erről eszembe jutott, hogy volt anno rövid ideig egy P1 233-as
Toshiba notebookom, aminél úgy tűnt, rossz a processzor venti.
Szétkaptam, de semmi hibát nem leltem. A venti működött külső tápról.
Nem volt mit tenni, összeraktam. Később elkezdtem nézni egy filmet,
s kb 10 perc után hallom, hogy elkezd süvíteni a gép.
Olyan hűtőborda volt a procin, hogy a venti csak nagy terhelésnél
kellett, hogy elinduljon. -
válasz
csipesz01 #15453 üzenetére
Ember, a ventiden ott van a fekete meg a piros vezeték, az USB színeit meg ahogy írtad beazonosítottad. Konkrétan erre kérdeztél:
...a narancs az 5 volt a fehér a földelés, ezt a kettőt meik vezetékekhez csatoljam, a képen látható, van fehér , sárga, fekete, piros
Korábban elmondtam, hogy ami + az piros, ami - az fekete. Tudom, hogy hülyén fogalmaztam én is, de szerintem, ha tudod miről beszélek, megérted.
Ha viszont ennyire nem értesz a témához,én is javaslom, hogy ha nem is szakemberhez, legalább egy jártasabb illetőhöz vidd. A végén még tényleg gallyra vágod az egész notidat.moha21: Persze, hogy nem tennéd, én sem tenném, mert minden rendben működik. Azt mondtam, ha nincs más lehetőség rá, ez még mindig jobb mint a semmi. Ha a semminél van jobb ötleted, ha más nem, én meghallgatom.
-
csipesz01
újonc
válasz
razorbenke92 #15452 üzenetére
narancs, kék, zöld, fehér - e között hol van a piros meg a fekete ???
-
válasz
csipesz01 #15451 üzenetére
Pirosat a pirossal, feketét a feketével. Ha neked úgy megfelel. Nem tudom mennyire rendelkezel a megfelelő tudással, eszközökkel, de még mindig célszerűbbnek tartanám, ha az alaplapod USB csatijánál odaforrasztanád a ventit. Nem lenne az a kép, hogy a gép beléből kijön egy kábel, és vissza van dugva USB-be.
-
csipesz01
újonc
válasz
razorbenke92 #15450 üzenetére
http://markjohann.hubpages.com/hub/Color-Coded-Wire-inside-the-USB
Ezt találtam, eszerint a billentyűzetről levágott vezetémenem (naracns,kék,zöld,fehér) a narancs az 5 volt a fehér a földelés, ezt a kettőt meik vezetékekhez csatoljam, a képen látható, van fehér , sárga, fekete, piros
-
válasz
csipesz01 #15449 üzenetére
Nem feltétlenül úgy gondoltam, hogy kívülről bedugós USB tápellátást csinálj. A pici kábelek közül a pirosra és egy feketére lesz szükséged, de először teszteld le a ventit. AFehéret meg a feketét kösd 5V-ra piros + fekete - . Ha pörög megfelelően, akkor utána meg kell őket toldani (vigyázz a megfelelően szigetelt toldásokra) hogy elérjenek az alaplap egyik USB aljzatához, a gépen belül oda, ahová az aljzat forrasztva van. Ha hazaértem csinálok képes segítséget, ha nem mobilon leszek.
-
csipesz01
újonc
válasz
razorbenke92 #15446 üzenetére
elvágtam egy régebbi usb billentyűzet végét, a képen ott van milyen vezetékeim vannak, fehér,sárga,fekete,piros. a billentyűzetből valón van kék, zöld, narancssárga, fehér, melyiket kell melyikkel?
-
csipesz01
újonc
válasz
razorbenke92 #15446 üzenetére
-
talpas
aktív tag
válasz
csipesz01 #15444 üzenetére
Túlmelegedett újra - a levegő be-ki áramlásánál kutakodnék. Ha egy venti pörög akkor feltételezem valahonnan friss levegőnek is a térbe kellene jutnia, majd jön a hőátadás. Bár Írtad körültekintő voltál. Kézbe 1 füstölő és megnézheted az áramlást. Ne cigit az büdös. Jó a szantálfa illatú füstölő. és meglátod az áramlást.
-
válasz
csipesz01 #15444 üzenetére
Lehet valamilyen szériahiba, amiből pont kifogtál kettőt egymás után. Az USA-ból szállított lap új volt?
Egyébként, ha csak a hűtés vezérlése bajol, lehet valamilyen szenzorhiba is. Megpóbálnám a helyedben, hogy manuálisan szoftverrel vezérelhető e a hűtés (még néhány hibátlan gépnél sincs erre mód de hátha. Ha nem, akkor direktbe max fordulaton, esetleg termisztoros szabályozással be kell kötni a ventit, (általában 5V hajtja őket, egy USB portról csórhatsz naftát) Egy hangos gép még mindig jobb mint egy halott gép.
-
lukaszokni
aktív tag
Sziasztok!
Sata HDD tápjánál, ha a 13-15 pinre kötött 12V párja a 10-12 pinre kötött GND, akkor a 7-9 pinen az 5V párja a 4-6 GND?
Azért kérdem, hogy elműködne-e a dolog csak a 10-12 pin GND-vel, vagy mindenképpen be kell forrasszak egy plusz GND-t a 4-6-ra?
Ha mindenképpen be kell forrasszak, akkor lepárhuzamosíthatom-e a 10-12 GND-t? -
csipesz01
újonc
Kedves bárki aki segíteni tudna!
Egy Emachines E728 as boldogtalan tulajdonosa vagyok. A gép 2 éves.
Remélem lesz aki válaszol a fórumban, kifogytam az ötletekből, hogyan tudnám rendes működésre bírni a gépet.
A belső hűtésem nem forog rendesen, pörög 2-3 másodpercig utána leáll, ismét pörög ismét leáll, és engedi túlmelegedni a procit, olyan 80 foknál le is áll a dolog. Már jó párszor szétszedtem, teljes tiszításon és újrazsírozáson is túlesett. Szervízben is volt, ott sok pénzt és időt kellett rászánnom, végül a pénzt visszakaptam, mert elálltam a további szervízeléstől. Ők azt állították, hogy az akkumlátorom (az első ilyen leállásig nem nagyon használtam) tönkretette az SM busz vezérlőt, és ezt kciserélték, hazahoztam és ugyanúgy szar volt, azután chipset et akartak rajta újra "csinálni" azt már nem vállaltam, az összegből vettem inkább új alaplapot, meg is érkezett az USA államából, beszereltem minden nagyon gondos odafigyeléssel, minden teljesen jól is működött, egy 3 óra hossza erejéig, azzal kezdtem, hogy újraraktam az op rendszert (win7). egyszer leállt túlmelegedés miatt, mégegyszer bekapcsoltam és akkor már nem forgott rendesen a venti mint előtte, kikapcsoltam azóta nem eröltetem.
Kinek milyen ötlete van, mi lehet a hiba ? -
emiki6
veterán
1 cm-es kék matt plexiből érdemes gépházat építeni?
Csak mert lett pár m2 plexi. -
shteer
titán
válasz
szacsee #15438 üzenetére
nincs se akasztó, se perforáció, se felhajtás - van viszont 4 gyárilag illesztett távtartó (mITX)
este lövök fotót ha nem felejtem elszeretném igényesre (főleg egyenesre) megcsináltatni, a gányolással már felhagytam
egy helyet már találtam ahol vállalnák, sajnos a minimum rendelés 10k nettó 1 db esetén is
-
Normál mókolással aligha hiszem, hogy megoldható.
LCD kontrollert lehet vásárolni, ez a figcsó volt az egyik első találat a googleban. A másik egy youtube vidi.
A lényeg, hogy kell a kijelzővel kompatibilis kontroller, táp, és akkor oké minden.
Szerintem azért nem gyakori a téma, mert költséges, kicsi betekintési szögű, kis méretű monitorhoz jutsz a végén némi munkával, aminél sokkal jobbat tudsz kihozni, ha alkatrészként eladod a kijelzőpanelt.
Persze egyedi esetekben, vagy barkácsszellemben minden lehetséges. Én is szoktam irracionális döntéseket hozni, mert szeretem magam csinálni a dolgokat, csak gondoltam tájékoztatlak.
-
GâLî
tag
Valsz nem én vagyok az első aki ezt megkérdezi... van valami egyszerű módja a laptop kijelzők hagyományos kimenetre kötésének?
-
szacsee
nagyúr
válasz
shteer #15428 üzenetére
Ha a ház oldallapjának egyik felén nincs perforáció (akasztó pöckök), vagy felhajtás, akkor ipari géppel is kivitelezhető, ha a felhajtás a hátulján nincs 10mm és a perforáció távolabb esne tőle.
Ha van perforálás mindegyik oldalon, akkor maradnak a modderek... házi barkács topikban valószínűleg tudnak ajánlani valakit, mert sokan fóliázással, festéssel stb is már megfordultak. -
BigBlackDog
veterán
válasz
Lompos48 #15436 üzenetére
Én is amellett tettem volna le a voksomat, mivel az tudja az 5 Voltot, a mások csak 4,5-öt (papíron persze). Az USB szervernek meg 5 volt kéne, a jelenlegi (lemért) 4,55 voltnál vannak furcsaságok, pl. egy pillanatra lecsatlakoztatott USB eszközök, ami, remélem, a túl alacsony tápfesz miatt van esetleg.
Köszönöm szépen a válaszodat és a segítséget! -
Lompos48
nagyúr
válasz
BigBlackDog #15435 üzenetére
Nem mondok típust, de tény, hogy a legjobb az, amelyik a legnagyobb kimeneti áramra képes. Azért mert ugyanakkora fogyasztásnál távolabb van a határértékektől, amire tervezve volt, ergo: kevésbé melegszik. Hővédelme egyiknek sincs, csak rövidzárlati. Ha hőbiztosíték van is bennük, az legtöbbször egyszerűen megszakad túlmelegéskor, és úgy is marad. Utána már trafót kell bontani javításkor.
Tehát ártól eltekintve a 2A-esre szavaznék. A korábban kommentált paraméterek ilyen alkalmazás esetén elfogadhatók. -
BigBlackDog
veterán
válasz
BigBlackDog #15434 üzenetére
Konkrétan az itt található "MWS9211 GS" típussal szemben melyik a jobb/rosszabb? Hőmegfutás védelemmel -túlmelegedés esetén lekapcsol?- melyik rendelkezhet?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Lompos48 #15433 üzenetére
A korábban linkelt USB szerver táplálására (5V) szánnám.
Az USB szerverre egy Canon A520-as gép van kötve (külön kap tápot) és egy ilyen powerswitch nevű kütyü. Erre mennyire lenne megfelelő? -
Lompos48
nagyúr
válasz
BigBlackDog #15432 üzenetére
Attól függ mire akarod használni. Nem egy különlegesség.
A hullámossága eleve gyenge (100mVp-p), mert nem fér bele elég szűrés, stabilitása kimeneti terhelés függvényében (±8% ) ugyancsak gyengécske, hálózattal szemben (±3%) olyan né...
Tehát, ha alkalmazást pontosítasz, akkor én is véleményt.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Lompos48 #15427 üzenetére
Egy ilyen tápegységről egyébként mi a vélemény? Stabilizált, megbízható darab?
-
Pubszon
veterán
válasz
Rivaul #15430 üzenetére
Értem én, de csak a mély erősítőre kellene előre egy hangerőszabályzó, mert nem minden zenébe azonos a mély, és jó lenne ha azt tudnám külön is szabályozni. Egyébként van az erősítőhöz gyári, de valamiért nem működik. Kapcsolót már raktam be, de az ugye 2 állású.
Tehát a kérdésem még adott.
-
Rivaul
addikt
válasz
Pubszon #15429 üzenetére
Hangerőszabályzó erősítőhöz? Mire van a rádió? Biztos meg van az okod rá de az erősítőt beállítja az ember s egy kapcsolóra köti max, ha nem kell akkor csak a sima rádió menjen. Nekem legalábbis így van 750 watt bekötve. Ha a gyerekek velem vannak akkor megy a sima rádió de ha kell a power akkor kapcsoló fel s mehet a ritmus
-
Pubszon
veterán
Hali.
Az autós erősítőmhöz szeretnék egy hangerőszabályzót előre, amin ugye legyen egy pár RCA bemenet és egy pár kimenet, a potit meg előre egy kapcsoló helyére építenék be.
Milyen poti kell hozzá és mit hová kössek be?
Számít esetleg hogy a fejegység RCA kimenete hány V-os?
Köszi. -
shteer
titán
alulemezt (ház oldalát) szeretném esztétikusan perforáltatni kb 150x100 -as területen
tudtok erre kivitelezőt ajánlani?
-
Lompos48
nagyúr
válasz
BigBlackDog #15426 üzenetére
Egyébként honnan lehet tudni, hogy egy ilyen táp meg fogja adni magát?
Vagy azt mondom, hogy nem lehet tudni, vagy azt, amit Murphy, hogy: "igen és a legmegnemfelelőbb momentumban."
Egyetlen jel, ha kezd "illatozni". A tökéletes a feszültségmérés lenne, de az már szőrszálhasogatás.
Belenéztem és az egyik ellenállás vagy dióda volt felére fogyatkozva és eléggé megfeketedve.
Felére nem szoknak.
Az le volt égve.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Lompos48 #15425 üzenetére
1 éven keresztül működött folyamatosan, csak volt egy hosszabb (~1 éves) szünet és pár napja került ismételten csatasorba. Eddig úgy tűnik, hogy a hőmérséklete többnyire követi a léghőmérséklet ingadozását. De az lesz amit mondasz. Egyébként honnan lehet tudni, hogy egy ilyen táp meg fogja adni magát? Simán csak a napi ellenőrzés folyamán derülhet ki? Korábban már volt kellemetlen tapasztalat egy hasonló adapterrel. Egyik nap eléggé forrónak éreztem, és nem is adta le a feszültséget rendesen. Belenéztem és az egyik ellenállás vagy dióda volt felére fogyatkozva és eléggé megfeketedve. Valószínűleg nem bírta a strapát, gondolom én.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
BigBlackDog #15424 üzenetére
Még ennyit: még egy pár napig tapogatgasd, ha ugyanúgy marad, akkor megnyugodhatsz.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
BigBlackDog #15421 üzenetére
24/7 esetén gyanítom, hogy természetes. Nem aggódnék.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Lompos48 #15420 üzenetére
24/7 egy ilyen USB-s szervert etet 4.5 Volton (áramot nem tudtam mérni még), amin keresztül percenként egy nagyobb kép kerül továbbításra. Most pl. 20 fokos léghőmérséklet mellett 49 fokos a tápegység belseje (a szellőzőrácson keresztül infra hőmérővel mérve). A táp burkolata 35-40 fokos kb. A táp zizegő ("sercegő", de nem szikraköz hangja) ad ki, gondolom ez a benne lévő tekercs miatt hallatszik.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
BigBlackDog #15417 üzenetére
Kérdés, hogy mennyire van leterhelve.
-
Impressa
őstag
válasz
Terhelés alatt normális ekkora hőmérséklet.
-
Ger_man
senior tag
válasz
Szerintem elképzelhető.
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Egy 12 voltos tápegységnél (valami ilyesmi) mennyire természetes 55 Celsius fokos belső hőmérséklet 30 fokos léghőmérséklet mellett? -
mijos
senior tag
Sziasztok. Biztos nem én leszek az első aki megkérdezi: hogy tudnám a gépház műanyag részeit lefesteni ? A fém részeit sima szórófejes spray-vel fújtam le és jó lett.
-
balázs xp4e
tag
Ger_man
razorbenke92
Igazatok van, bocs a pontatlanságért. -
válasz
balázs xp4e #15411 üzenetére
Viszont ha elképzeled az anyába menő apát (nem nem pornóról beszélek kedves moderátorok
) akkor látod, hogy az anya piros vezetéke valójában a számítógépből jövő molex sárga vezetékével van egy vonalon. A kábel színe a gyártó pontatlansága.
Szerk: Ha home made, akkor elnézést a gyártó lepontatlanozásáért.
-
Ger_man
senior tag
válasz
balázs xp4e #15411 üzenetére
Ez igaz, de a képen egy LED szalag végét láthatod, az meg home-made
-
Ger_man
senior tag
Sziasztok!
Zavarhatnálak benneteket egy elektronikai kérdéssel?
Lenne nekem egy ledszalag a gépemben, amit egy molex anyával dugok rá a tápom valamelyik molex apára.
A led molexében, két vezeték van, egy a 12V-os ágban, és egy a mellett lévő földben.Na mármost, ezt a vezetéket, szeretném megszakítani egy kapcsolóval, de kapcsolón 3 ág van. Mit hová tegyek?
Itt egy kép:
Én arra gondoltam hogy egy helyen, elvágom a piros vezetéket, és azt kötöm rá a kapcsolóra, a problémám az hogy nem tudom melyikre kössem
Most kell használni a kapcsoló földeléses kivezetését, mert engem ez zavart meg.
Válaszotokat előre is nagyon köszönöm!
Üdv,
Ger_man -
válasz
ricshard444 #15407 üzenetére
Á szkjúzmí, azt hittem ennek is egyben van az egész HDD kerete.
-
válasz
razorbenke92 #15406 üzenetére
A HDD rekesz oldala egy fal, nem üreges
-
válasz
ricshard444 #15404 üzenetére
Esetleg megpróbálnám visszatenni elfordítva, hátha visszaférne úgy, hogy egy-két HDD helyére bebújna a kártya.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
ricshard444 #15404 üzenetére
Egy nagyobb (6-8-as) fúróval lefúrod a popszegecsek fejét, és kiveszed a tartórekeszt. Más ötletem nincs.
-
Sziasztok
Nagy segítségre/ötletáradatra lenne szükségem:
Adott egy Zalman Z11 Plus ház
Max 30 vagy 31 centis kártya megy bele, nekem egy 35 centis Accelero hűtéses 7970-t kéne bepaszíroznom:
Nem áll módomban sem a házat, sem a kártyát feladni, a tartórekeszek popszegeccsel vannak odalőve, jártasabb moddereket kérdezek:
Mit javasoltok? Gondoltam arra, hogy kifúrom a popszegecseket és kiveszem az alsó rekeszt, már flexen is járt az agyam, de az nem túl esztétikus
Minden megoldható, szóval a "nem megy" az nem megoldás. -
haxiboy
veterán
Üdv. Adott egy CM Storm Scout II Gépház a gyári kapcsolható ledes ventillátoraival. Az lenne a kérdésem hogy van-e a cm-nek elosztója a kapcsolható ledekhez, vagy adnak-e az ugyanilyen ventillátorokhoz elosztót hogy ne kelljen megbontanom a kábeleket. Ill, egy neont is szeretnék ugyanerre a kapcsolóra rákötni, de a specifikációit nem találtam meg sehol a kapcsolónak hogy hány voltot és hány ampert bír el, esetleg érdemesebb már ledekben gondolkodni itt is? UV reaktiv elemeket tervezek, így egy erősebb fényforrás jól jönne. Esetleg Corsair Link féle Lighting Node?
-
flierqqq
tag
Valaki nem vállal matricanyomtatást?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- PR-Telecom
- Vezetékes FEJhallgatók
- One mobilszolgáltatások
- Le Mans Ultimate
- Renault, Dacia topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest