Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oracle
senior tag
De az én tápom nem régi sőt Bluestorm II 400W a konfig is tök új (nézd meg az adatlapomon)
Igen az összes földeletlen mert régi ház.
Mire érted hogy ha van mási is? A gép egy túlvesz védelmes 8-as elósztóban van. De a radiátoros ötlet miért nemjó, sok helyen ahoz kötik a földelést.Én pont a 3.-on lakok
[ Szerkesztve ]
-
Psych0
őstag
Sértődés? Minek... Időpocsékolás...
Akkor összegzem: sokféleképpen lehet ventit szabályozni. nehézség szerint rendezve.
0: nem szabályozzuk. molex rádug 12V megy. ezt mindenki ismeri
1: a molexben megcseréljük a megfelelő vezetékeket. így adunk neki 12, 7, 5 voltot (én ezt használom, mert kb 6mp alatt kész)(a zalman ezt ULNA(ultra low noise adapter) néve emlegeti, és még az is lehet, hogy szabadalmaztatja
2: ha nem tetszik, hogy csak 3 sebességünk van, akkor sorbaköthetünk a ventivel egy ellenállást vagy potit. Így egy kis szereléssel végtelen fordulatszámból válogathatunk.
3: feszstab ic-t kötünk a rendszerbe. így hajszálpontosan olyan feszt adunk a ventinek, amilyet akarunk, ráadásul stabilabbat, mint amit a táp tudna adni... (értelme kétséges, mert olyan esetekben kéne használni, ahol a tápfesz nagyon ingadozik, de az egy tápban eléggé szívás lenne).
4: rádugjuk az alaplap egy szabályozható venticsatlakozójára és keresünk egy progit(vagy írunk), ami úgy kezeli, ahogy akarjuk.
5-inf: az ember bármit a végtelenségig tud bonyolítani. engedjétek meg hogy ne írjam le mindetdraff: písz!!!
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
-
draff
aktív tag
Te össze mered kötni az 5 voltos kimenetet a 12 voltossal?
Hány tápot égettél le eddig?
Amit itt leírsz illetve lerajzolsz, az nagyon meredek dolog ám a feszültségek összeadásánál. Van a pincében egy AT 200W-os régi tápom, amiért már nem nagyon kár, bizisten lehet hogy kipróbálom, de én ilyet még nem is hallottam.Ha az 5V-os és a 12V-os kimenetet összekötöd, miből gondolod azt hogy 7 volt jön le?
Ez azért nem ám az egyszeregy vagy valami egyszerű elemi matematika, hanem egy kapcsolóüzemű tápegység két különböző értékű feszültség- (és áram-) kimenetettel! Vagyis: komoly fizika és elektronika.
Ha ez tényleg működik, megemelem a kalapom! (Bár sohasem hordtam) -
Anaren91
senior tag
válasz Rivaul #14985 üzenetére
Hát még mindig olcsóbban kijövök a 2 venti + a plexi árával mint ha vennék 20k ért egy új házat Azt nem írtam ide le hogy alul és felül is ki akarom vágni a házat +megelmelni az egészet hogy tudjon szívni alulról a venti. Néztem zalman házat 18k ért sokkal olcsóbb ha veszek 2 14 es vagy 2x 12 es plus zfelülre egy 14 es ventit amit magamnak beszerelek meg megvágom az oldalát hogy beférjen az új proci hűtő így kb 6-7k ból kijön az egész Bocs ha furán fogalmazok pár felesen már túl vagyok
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
Anaren91
senior tag
válasz Rivaul #14987 üzenetére
Ennyi Találtam youtube on egy eléggé tetszetős moddingot ebben a házban ami nekem is van ha tudnék én is lézerrel vágni sokkal egyszerűbb lenne minden de így marad a jó öreg flex Elite 330 modding
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
Anaren91
senior tag
-
dfdfdf
őstag
válasz Rivaul #15031 üzenetére
"új" tranzisztoros TVt kellene hangolni
Egy idős szaki azt mondta hogy elromlott az automata hangolója de klézzel be lehet állítani a csattornákat és el lehet menteni. meg is mutatta hogy kell adott egy utángyártott távirányítót is hozzá . Probléma elfelejtettem hogy mit mutatott
valami csatorna számot kell beírni és menteni utána de kb ennyi maradt meg
itt 1 másik kép sajnos jobban nem tudok lőni :S[ Szerkesztve ]
-
PHM
addikt
válasz Rivaul #15037 üzenetére
Ez szerviz manuál, nem kezelési utasítás.
Nem találtam én sem sajnos mást.
Nem tudom, miért kell ezeket titokban tartani.(#15036) dfdfdf: Sajnos nem tudok mást javasolni, mint hogy próbálkozz.
Általában fél-egy óra alatt rá szoktam jönni az ilyen készülékek
beállításának módjára, de hát nem vagyok ott, így nehéz...[ Szerkesztve ]
Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
>Deego..
senior tag
válasz Rivaul #15054 üzenetére
Nem, nem .
A piros résznél van eltörve és elrepedve, mivel az előlap takaró lemezéhez lesz hozzácsavarozva így teljesen hézagmentesen összeillenek. Csak a törés csíkot szeretném elrejteni hogy egységes legyen a festés.
" Agyalok és cselekszem, de nincs az az isten hogy feladom és lefekszem " ...
-
Klemens
őstag
-
HeavyToys
senior tag
válasz Rivaul #15266 üzenetére
Éppen ez a gond, hogy ott a rácsozott rész alatt nekem van venti, ami tolja szívja befelé a levegőt. A cpu hűtő bordája felé tettem egy 8cm-es ventit, az látja el ezt a feladatot. De valamiért most nagyon meleg az egész rendszer :S.
A winyó a másik oldalán van a háznak és oda sajnos nem jut el a friss levegő. Mivel csak egy Brazos rendszer van benne- később pedig egy Kabini lesz, így gondoltam, hogy egy darab 12 cm-es légkavaróval megoldanám a problémát. Emiatt is kerestem fel így a fórumot!
-
HeavyToys
senior tag
-
Lompos48
nagyúr
válasz Rivaul #15341 üzenetére
Eddig a tompítottak mellé voltak kötve így ezen a feszültségen osztoztak de most át lett kötve teljesen szabályosra, így saját ágról megy, viszont ennyit eddig nem kellett egyedül "lenyelniük".
Nem tudom hogy képzeled el az osztozást. Sorbakötve nem működött volna a dolog, párhuzamosan pedig mindkettő csinálta a dolgát és fogyasztotta az akku áramát saját igénye szerint. Tehát eddig is ugyanazzal a feszültséggel működtek mint most, csak nincsenek egymás mellett.
-
nagyúr
válasz Rivaul #15341 üzenetére
Ha van egy kis elektronikai skill-ed, akkor dobj be egy 12V-os stabot (7212-est) csavarozd valami fémre hogy azért legyen hűtése
Vagy ha nem vagy nagy elektromos spíler, akkor vegyél egy 12V-os feszültség szabályzót egy autósboltban, olyan 1500,- Ft körül van, az stabil 12V-ot csinál.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Lompos48
nagyúr
válasz Rivaul #15344 üzenetére
Egy akku nagyon nagy áramot képes leadni. Mindegy neki, hogy 2 izzó vagy még LEDek is, a feszültsége ugyanaz marad (lehet pár mV különbséggel).
Az a lényegesebb hogy az alapból is magasabb fesz amit kap nem ártalmas-e neki illetve nem rövidítheti az élettartalmát?
Kérdés: hogy voltak kiszámolva az előtétellenállások, azaz mekkora feszültségre és mekkora áramot feltételeztek a LEDeken keresztül ahhoz képest, amire készültek. Ha a határon vannak, akkor igenis rövidül az életük. Ha autóhoz készültek, akkor számoltak ezzel. Elméletileg +20% igénybevételt kell kibírniuk a 12V-os tápláláshoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ha ez kifejezetten autóba gyártott fényszóró/nappali menetfény akkor nem hiszem, hogy gond lesz a 14-15V mert a gyártó eleve számolt ezzel, de ha valami házi dolog amit valaki épített és az elektronikát 12V-ra méretezte akkor érdemes a 12V-os stabilizátort használni, mert az FIX 12V-ot csinál a 13-15V-ból.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
őstag
Az LM7812-es IC-re simán rábízhatod szerintem, és ha van forrasztód, biztos meg tudod építeni.
35V bemenő feszültségig tűr a 12V-os. Datasheet
Esetleg annyi lehet a baki, hogy ha generátor nélkül pont 12V megy rá, akkor lehet hogy a dropout miatt nem fog menni, de javítson ki valaki.
Offoltam mert lassú voltam, és tárgytalan
[ Szerkesztve ]
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
őstag
válasz Rivaul #15352 üzenetére
Amúgy ez már tényleg off, de van egy ilyen:
http://www.origo.hu/auto/20110207-kotelezo-lett-a-nappali-vilagitas-az-uj-autonal.htmlEz alapján téged nemhogy piszkálni kéne, hanem követni a ledek miatt.
vagy esetleg ennek nem feleltél meg?
FELSZERELÉSI ELŐÍRÁSOK
A törvényalkotó különböző változatokat engedélyez. A betartandó távolságok és a sugárzási szögek azonban törvényileg előírtak.
* A helyzetjelző lámpaként való használat esetén a minimális beépítési magasság 350 mm és a maximális távolság a jármű szélétől 400 mm.
** Az < 1300 mm széles gépkocsik esetében a távolságnak legalább 400 mm-nek kell lennie.
Ha a nappali menetjelzőt helyzetjelzőként alkalmazzák, akkor az ECE-R 48 szerint a gyárilag beszerelt helyzetjelzőt véglegesen ki kell kötni.
.[ Szerkesztve ]
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
Pubszon
veterán
válasz Rivaul #15430 üzenetére
Értem én, de csak a mély erősítőre kellene előre egy hangerőszabályzó, mert nem minden zenébe azonos a mély, és jó lenne ha azt tudnám külön is szabályozni. Egyébként van az erősítőhöz gyári, de valamiért nem működik. Kapcsolót már raktam be, de az ugye 2 állású.
Tehát a kérdésem még adott.
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
brickm
őstag
válasz Rivaul #16735 üzenetére
DCV-20 , a mérőzsinórokat ha jól dugod be(piros a középsőbe, fekete az alsó, COM-ba...jól dugtad, ha ezt mérted) 12-13V közötti feszültséget kell mérned.
Ennél többet nulla szaktudással ne akarj rajta mérni mert balesetveszélyes.Ezek alapján az akkud jó.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Eredeti játékok OFF topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Playstation 5 Pro
- Gumi és felni topik
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)