Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• moha21

veterán

Üdv kedves fórumtársak! :-)

Van nekem egy erősítőm egy pioneer A-202-es.

Tegnap fáradtan hazajöttem munkából, barátnőm a számítógép előtt volt ( ami egyben a munkaasztalom is ) és nem tudtam addig mit csinálni kínomban, szólt a zene fogtam egy MBcu vezetéket átvezettem az asztal mögött és rákötöttem az oszcilloszkópra abból a célból, hogy az ágyból láthassam a zenét. :-)

Sajnos a kapkodás és fáradság eredménye az lett amit szerintem ti is kitaláltok nevezetesen mivel földelt az oszcilloszkóp az erősítő "kattant" kettőt a hangszóró pukkant kicsit és utána semmi. Tehát alap mérési hibát követtem el.

Primer körrel semmi gond mindenki a helyén van.

Most pedig a kérdés. Mivel én csak minimálisan foglalkozom erősítővel ( erősítő alapkapcsolás ilyenek, de annyira nem érdekelt ) nem igazán tudom azt se, hogy mi az a "kattanás" bekapcsolás után pár másodperccel ami után az erősítő üzemképes. Mert ez a kattanás is megszűnt. Ugyanez az eszköz ( valami relé ? ) felel a zárlatvédelemért, mert anno zártam már össze a két hangszóróvezetéket kattant, majd a zárlat megszűnte után újra ment gond nélkül.

A kérdés tehát az, hogy ez is tönkremehetett vagy egyértelműen a végfok IC-t kell cseréljem. Mert ha az utóbbi, akkor nem kell méricskéléssel bíbelődnöm, hanem egyszerűen rendelek egy másik IC-t ( STK4181 ) és beforrasztom.

Köszönöm a válaszokat előre is!

Új hozzászólás Aktív témák