- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
razorbenke92 #21977 üzenetére
Budaörsi Auchan vagy melyik ?
Megnézem akkor. -
7Heads Drago
veterán
válasz
razorbenke92 #21968 üzenetére
Találtam rá videót és sikerült is megcsinálni.
Csak azt volt nehéz kitalálni hogy mit is írjak a keresőbe hogy jó találatot adjon.
-
rlazol
veterán
válasz
razorbenke92 #21883 üzenetére
Már ez is hatalmas segítség, köszönöm szépen!
-
Dojcs
tag
válasz
razorbenke92 #21875 üzenetére
Pont ezért volt furcsa nekem is a jelenléte. Sosem találkoztam még vele így ebben a formában.
Köszönöm a segítségetBarret001, mert még ha jól mutatna
el van rejtve a kábelharisnyát lezáró zsugorcső alá. Az lett gyanús és úgy néztem meg, hogy miért olyan merev, mint az a bizonyos... pedig a kábelkorbács aránylag jól hajlik.
-
Barret001
addikt
válasz
razorbenke92 #21875 üzenetére
De jól mutat ugye? Mint az üzemanyagcsőre vásárolható mágnesgyűrű
-
bnorci71
addikt
válasz
razorbenke92 #21863 üzenetére
problem solved
Ha más is így járna. Egy led világítással foglalkozó boltban találtam csatlakozót igaz nem 4 hanem 5 tűs de ez nem okozott gondot.
A lábkiosztása viszont más így ki kel mérni és aszerint bekötni, nem a vezetékek színe alapján -
bnorci71
addikt
válasz
razorbenke92 #21860 üzenetére
[kép] [kép] [kép] [kép]
elég szar lett a kép de gyak. egy standard csatinak néz ki volt valamilyen alaplapom amin ilyen csati volt nem is tudom talán a HDD tápnak de nem emlékszem már de van még egy marékkal a csatlakozóból a fiókba
ja ez az alaplap felé menő vége, a led szalagon ugyan ilyen csak kisebb vagy 2mm-el
ennyit tudtam kideríteni -
bnorci71
addikt
válasz
razorbenke92 #21858 üzenetére
Szia!
egyszínűt akarok csak.
Pistike erős...., de én inkább okos voltam és szerencsére a 3 tűst nem lehet rádugni, gondoltak rá a gyártók vak a lyuk.Nekem mindegy lenne melyiket használom csak fogalmam nincs mi kellene hozzá.
egy ilyen és ezzel a második linkeltet ami 4 csatis tudnám használni? -
PlayMax
nagyúr
válasz
razorbenke92 #21839 üzenetére
Nagyon kedves vagy és köszönöm ,hogy segítettél volna!
Végül sikerült egy ilyennel megoldanom (ez már 3 pin es volt) ,nagyon-nagyon megérte!
Több stílus van benne mint az armory programban és fényerőtől kezdve minden állítható.
Nem terhelem az alaplapot és a program sem terheli a Winfost-t. -
PlayMax
nagyúr
válasz
razorbenke92 #21836 üzenetére
Sajnos nem jött össze ,mert a termék mikor átvettem derült ki ,hogy csak 4 pin-es.
Esetleg ami nem annyira "kínai" ,nem annyira drága ,van távirányítója és kezeli a 3 és a 4 pin es rgb eszközöket is ,létezik vlmi normális hazai boltban?
-
PlayMax
nagyúr
válasz
razorbenke92 #21836 üzenetére
Szia ,
Igen , 3pines ARGB csatlakozója van a Rog vga holder nek is.
Köszönöm a választ ,ma lesz lehetőségem kipróbálni. -
Keef_Lee
senior tag
válasz
razorbenke92 #21831 üzenetére
Köszönöm.
(Néztem itt a hardveraprón az 500-1000 Ft-osat én is.)
A külső töltő nem jó, mert nem csak a macera, hanem nincs is. Olcsóbb venni töltő panelt, vagy lehet-e bms-el az eredeti 12 V-os töltőt használni? (Vagy a 3 akkunak sok lesz a 12V?) (3*3,7 csak 11,1)
Én 2*3-as pakkot készítenék inkább, azért legyen benne tartalék. -
Keef_Lee
senior tag
válasz
razorbenke92 #21816 üzenetére
Megválaszoltam, hogy mennyit bírt, így továbbra is érdeklődöm a részletek iránt. Mit kell pontosan vennem? Milyen értékű (Ah) 18650-esből, hány darabot és mit kössek párhuzamosan, meg sorosan és melyik "kombinált töltő és BMS. BMS-ek közt is van mindenféle" ?
Köszönöm. -
fatpingvin
addikt
válasz
razorbenke92 #21819 üzenetére
a penészedésről meg ne is beszéljünk...
-
Keef_Lee
senior tag
válasz
razorbenke92 #21816 üzenetére
Igen, ezt a 3-4 db akkut kezdem érteni.
A permetező szinte alig merült egy-egy használatban. Még 1-2 hónapja is így volt. Most is csak annyit merült 2* 16 L kipermetezésében, hogy a 6,4 V-ról 6,2-re csökkent. -
Keef_Lee
senior tag
válasz
razorbenke92 #21814 üzenetére
Köszönöm. Arra jutottam, hogy a jelenlegi akku helyett egy akkupakkot készítek, beépítek. Forrasztani tudok. Igazából az alkatrészek kiválasztása a probléma, mert hiába van a Temun hozzá minden 18650-es foglalat, töltőáramkör is, meg BMS is, ha nem értek hozzá.
pl. 3S 4A töltőpanel (VE31033) 12,6 V-os verzió, vagy 4S -es változata kell, ami 16,8V-al tölt.
Nem tudom, hogy ehhez kell-e még a BMS is, vagy ez a töltőpanel azt a funciót is tudja.
A 18650-es 3000mAh-s akkunak itt a prohardveren 500 használtan darabja.
Igazából, ahogy egyre többet keresek rá a részletekre, annál inkább belezavarodok. A yt-on van az Ordasi G.-nak pont egy permetező ilyen átalakítása, de ott még dióda is van benne, meg DC-DC konverter, amivel a 4 cella 16,8 V-ját leveszi 13 V-ra. Persze a részleteket pont nem látni (kapcsolási rajz). -
fatpingvin
addikt
válasz
razorbenke92 #21801 üzenetére
Funkcionalitásban arra kell figyelni, hogy az ezeken csüngő meghajtók sokszor nem lesznek bootolhatók. Ilyenkor lehet olyat trükközni, hogy a boot record egy gyári meghajtón van, de a PCIe meghajtóról tölti a rendszer.
ezt kiegészíteném annyival hogy ez tök egyszerűen kideríthető, van-e option ROM a vezérlőkártyán. (lásd eszköz műszaki specifikációi...)
a képen láthatón speciel van, legalábbis a SPI flash chip be van ültetve. esélyesen tud bootolni is, de ezt ellenőrizni kell a konkrét modellnél, magának a vezérlőnek van oprom supportja.másik workaround, egy kis pendrive-ra kiírsz egy GRUB-ot, azt bebököd a gépbe, felveszed mint boot eszközt, az meg már fogja tudni kezelni a vezérlőn lévő diszkeket is.
amúgy a legkézenfekvőbb módja annak ha tényleg teljes sebességű, párhuzamosan is használható SATA III portot szeretne az ember, az hogy veszel használtan egy LSI SAS HBA-t és belebököd egy x4 vagy x8 PCIe slotba. azon lesz mindenre IS elég sávszéled -
Werkly
őstag
válasz
razorbenke92 #21792 üzenetére
Kösz a választ! EVGA Supernova G6 850 a táp. Nos a kábel végén nincs külön jelölés, hogy PSU vagy VGA. Mindkét végére a VGA felirat van nyomva az EVGA logó mellett. Az egyik vége 6+2-re van szedve 8 teli PIN-nel. A másik vége 8-as 7 teli PIN-nel. Ezt dugtam a PSU-ba így működik a kártya tápolása, fordítva nem. Gyári moduláris kábel. 2 ilyen van hozzá és 2 másik amin van egy-egy + 6+2 kábelvég is.
-
Dave946
tag
válasz
razorbenke92 #21782 üzenetére
Igen ház oldalán van egy vezérlő. Azon vannak ARGB csatlakozások abba a ház ventik ARGB csatlakozásai vannak kötve.
vannak FAN felíratok azokba a ház ventik vannak kötve.
erről a vezérlőről van egy 4 pines FAN csati ami az alapra kötve (CHA_FAN) pörgeti az összes ventit tehát az pipa. [link]
Jön vezérlőről egy másik kábel nevezetesen M/B rainbow cabel ami 3 pines amit vagy az ADDR_LED1, 2, 3 ba dugok be. [link]
Most jelenleg azt hiszem 2-esbe van. (gondolom ezt rosszul rá se lehet dugni mivel 3-pin)
A vízhűtés rgb kábelje pedig ide van kötve [link]
de ezt ide is kell leírás szerint 4 pines és amúgy ez működik is jól tudom állítani a színt.
Nem tudom mit néztem el hol van a hiba.Arra gondolok hogy a rainbow cabel esetleg elromlott.
-
Nimda
addikt
válasz
razorbenke92 #21734 üzenetére
Egy ilyen jó lehet? Csak be kell hozzá szereznem egy mikro usb -> alaplapi usb kábelt.
-
Dönc
tag
válasz
razorbenke92 #21731 üzenetére
Köszi szépen, pont valami hasonlót kerestem külföldiül is, de úgy sem találtam. Így viszont már értem. Mindenhol csak a felszínét kapargatták a témának.
-
Nimda
addikt
válasz
razorbenke92 #21734 üzenetére
Nem nagyon találok itthon. Legalábbis olyat ami nem távos, de pc -be építhetőt.
-
Nimda
addikt
válasz
Köszönöm a leírást, ez még ismeretlen terület volt számomra, nem igazán foglalkoztam RGB eszközökkel. Nos, az én esetemben nem lehet mit tenni, idővel alaplap váltás a cél, ha ki akarom teljesen aknázni az ARGB előnyeit. Egy kollégám megjegyezte, hogy picit vicces egy procihűtőhöz új alaplapot venni
de kénytelen leszek.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Ezt szerintem szamold at!
"RGB = 255,0,254 szín esetén egy 400Hz-es vezérlő a piros komponenst folyamatosan bekapcsolva, a zöld komponenst kikapcsolva tartja, míg a kéket 2.5ms időre kikapcsolja, 635ms időre pedig be." -
Nimda
addikt
válasz
razorbenke92 #21727 üzenetére
Egyébként én abban a tudatban voltam, hogy ez a konverter ARGB -re alakít. Mert így, hogy csak tol egy 5V -os konvertálást, vezérelhető színek nélkül, nagyon nem látom értelmét. Illetve az alaplapi RGB -vel együtt. Legalább lenne hozzá egy vezérlő szoft.
Amúgy ezt a régi 12V -os RGB szabványt mi tudta kihasználni és hogyan?
Így használom a konvertert, ami igazából hülyebiztos
-
Nimda
addikt
válasz
razorbenke92 #21714 üzenetére
Na ez eszembe se jutott, köszi!
-
tvamos
nagyúr
válasz
razorbenke92 #21642 üzenetére
Nincs erre a csatlakozasra valami ugyes megoldas, hogy a LED szalagot ne kelljen az alaplapra dugni, hanem a haz hatuljara tudjak rakni valami csatlakozot?
-
Czimby
addikt
válasz
razorbenke92 #21676 üzenetére
Akkor legyen ez, zöldek vagyunk vagy mi.
A mezis által linklet vevővel kombinálva jó is lesz. -
Czimby
addikt
válasz
razorbenke92 #21673 üzenetére
-
Czimby
addikt
válasz
razorbenke92 #21666 üzenetére
Szerintem megoldható lenne igen.
Rákeresek a Sonoffra.
Köszi szépen.
Sz.L. köszi az ötletet, viszont akkor 2 lámpa kellene, mert ha nem egyformák akkor tényleg hülyén néz ki. -
BioNiCMaN
addikt
válasz
razorbenke92 #21649 üzenetére
Köszi!
-
tvamos
nagyúr
válasz
razorbenke92 #21642 üzenetére
Most latom a gepkonyvben, hogy ez egy sima 4 polusu header, amin 3 pin van bekotve. Raagasul azt irja, a ket csatlakozo elbir 1000 LED-et, ami boven sok, nekem ez a strip max. 50 lesz.
-
korcsi
veterán
válasz
razorbenke92 #21639 üzenetére
A másik oldal érdekelne. A látható vezetékről csak képem van, ilyet kellene gyártanom.
-
gyulank
addikt
válasz
razorbenke92 #21627 üzenetére
Na, megvettem, összedugtam ahogy írtam, kihagyva a tápból a +2-t, és megy. Viszont úgy tudtam, hogy legalább handbrake-ben, nekem avidemuxban kéne de legalább handbrake-ben kéne hw gyorsítás konvertáláshoz, de nem jelenik meg semmi ami erre a kártyára utalna. Blender látja a HIP-ben. Pedig konkrétan erre vettem a kártyát.
-
gyulank
addikt
válasz
razorbenke92 #21622 üzenetére
Hát sajnos annyit látok, mint te. Nem tudom, miért nem kötelező egyértelműsíteni dolgokat, miért nincs mondjuk bekötési rajz. A sajátomat megnézhetem, én hasonlónak láttam az összeset, meg nem tudtam, hogy lehetnek másmilyen csatlakozók, de ebben most is kételkedem, annyiban tértek el amiket találtam, hogy a tápoldali mondjuk 16 vagy hány pines volt, és ezért nem lehetett volna ebbe dugni. Meg csak szabvány, hogy melyik pinen mi megy, ha meg nem, akkor szintén nem értem, hogy hogy lehet, hogy nem, meg azt sem, hogy hogy nem kell ezt egyértelműsíteni. Miért kell megvenni mielőtt kiderülne, hogy jó-e. Szóval én nem akarok sokat költeni rá, mert így is kicsi a tápom a kártyához, de amíg nem tudok másik tápot venni, addig is kímélni akarnám a tápot is, meg a kártyát is amennyire lehet.
-
gyulank
addikt
válasz
razorbenke92 #21620 üzenetére
De mutatnál jó kábelt? Mert én jobb híján egy Akyga AK-CA-55, vagy egy Akyga AK-CA-07-en gondolkozok amiket még ma megvennék. De inkább az elsőt választanám, mert azt, ha nem úgy használom, ahogy kéne, ahogy szerinted se kéne, akkor hosszabb. Erre mondtam, hogy elosztó, mert a közepén egy olyan csatlakozó van, amibe belemegy a 6 csatlakozó, és abból csinál 2 8-ast. És mindenhol olyan kábeleket láttam, ahol többnyire a másik végén 2 csatlakozó volt. Meg láttam képeken is hardveraprón, hogy mondjuk egy 580 Nitro SE 1 kábellel volt bekötve, ami úgy volt kialakítva mint a SATA tápok szoktak, egyik csatlakozóból a másik. Nyilván ebben az esetben is eloszlik az áram a kártya csatlakozói közt, csak a kábel, és a táp csatlakozója van terhelve. Szóval, ha a tápon közös az egyik 8-as csatlakozó egyik pólusa a másik 8-as csatlakozó egyik pólusával, akkor az nem tesz jót neki. Márpedig szinte csak olyanokat lehet találni. Én is direkt nem úgy használnám az 55-ös kábelt, ahogy kialakítása szerint kéne. Az egyik 8 tűt a tápba a másik 8 tűt a kártyába kötném, a 6 pines meg lógna. De továbbra sem értem minek van 8 pines csatlakozó pl. a tápon, ha 2 not connected, és a kártya felőli részen sem látom értelmét, mert ott pedig a 3 GND-ből az első kettőre van kötve a csatlakozóból. Szóval mi értelme van azt a 4 pint vezetékkel összekötni? Azt a multimétert ugyanúgy rá lehetne kötni arra a 2 pinre amire a kábel ráköti. Most itt a kártya oldali pinek összekötéséről beszélek. Hogy lehet rosszul számozom, de mondjuk akkor a +2 az annyit csinál, hogy összeköti a 7-est az 5-össel, a 8-ast a 3-assal.
-
gyulank
addikt
válasz
razorbenke92 #21618 üzenetére
De hol mér, mit mér? Azért kezdtem el ezzel foglalkozni, mert vettem egy 2*8 pines VEGA 64-et, és az SS-400FL dobozában csak 1 ilyen kábel volt. És ezen sincs bekötve a táp csatlakozónál a 2, csak a 6, és a másik végén a 6-os csatlakozóból jön ki a +2. És amúgy nem is találtam ilyen kábelt. Ez 60 centi, egyik végén 8, másik végén 6+2-es csatlakozóval. Mennyire fontos akkor, hogy 1 vagy 2 csatlakozót dugok be? Mert ahogy a +2-nél, szinte az összes kábelen azt látom, hogy elosztók. Pl. amit találtam, az is egy ilyen, hogy van rajta egy 6-os hüvely, és 2, 6+2-es. Szóval ugyanannyi áramot kap, ha 1 tápcsatlakozóról 1 kábellel csatlakozok mindkét kártya csatlakozóra, mintha 1-ről 1 csatlakozóra, vagy mintha 2 tápcsatlakozóról a 2 kártya csatlakozóra?
-
Eagle16
addikt
válasz
razorbenke92 #21609 üzenetére
Köszi! Akkor megrendelem. Amikor világítás volt a gépemben, akkor még a CCFL fénycső volt a menő, szóval kicsit utána kellett olvasni, hogy manapság hogy működnek ezek a dolgok.
-
axlfsi
veterán
válasz
razorbenke92 #21583 üzenetére
Köszönöm, akkor viszont bontok, mielőtt berendelém ezt!
Tudsz bevállt eladót ajánlani esetleg? (gondolom Ali lenne a végső jó megoldás, mint besz.forrás).
-
Giii
senior tag
válasz
razorbenke92 #21567 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors választ.
-
tibbike01
őstag
válasz
razorbenke92 #21546 üzenetére
Köszi, akkor ha egy ilyet rendelek, akkor menni fog? Ez tudja a 9V-ot.
-
válasz
razorbenke92 #21536 üzenetére
Ok, köszi az infót.
-
Archttila
veterán
válasz
razorbenke92 #21526 üzenetére
Az eladoval nincs gond, abszolut megbizhato.
Valoszinuleg inkabb en vagyok tudatlan a temaban -
AG Sheppard
csendes tag
válasz
razorbenke92 #21519 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat mindkettőtöknek.
Naívan YouTube-on keresgéltem és ott teszteltek RGB LEDeket multiméterrel. Gondoltam az ARGB-t is lehet ugyanúgy.
Sajnos nem tudom az előzményt.
Konkrétan egy Phanteks P350X ház beépített világítása. Biztosítottak róla, hogy működik. Megvettem, hazahoztam, de meg se nyikkan. Akárhogy mozgattam a kábeleket, vagy újra csatlakoztattam mindent. Semmi. Az oldalsó csík eleinte ment, de most már az sem. Mondjuk eleve átvertek, mert volt még más gond is a házzal utólag. Jóhiszemű voltam, nem ellenőriztem le minden csavarját. Kopott menetek, részben szakadt audio kábel.....Ezeket a csíkokat viszont a legdrágább pótolni.
Sajnos az elektronikai tudásom nem elegendő ahhoz, hogy diagnosztizálni tudjam a problémát és nincs más ARGB termékem, amivel a beépített kontrollert, vagy kábeleket tesztelni tudjam.
-
tothd1989
tag
válasz
razorbenke92 #21471 üzenetére
Össze kellene hangolnom az alaplap és a vga fényeket mivel külön-külön program vezérli őket. Erre találtam egy elvben működő megoldást: az openrgb-t. Ami működik - illetve mégsem, mert kevesebb effektet tud vele minden és minden indítás után újra kell konfigurálni valami miatt (hiába csinálok profilokat stb.). Tehát ez és hasonló érdekelnek egyfelől, másrészt meg, hogy ki milyen ledszalagot használ, ilyesmik - mik a tapasztalatok.
-
sad_Vamp
őstag
válasz
razorbenke92 #21461 üzenetére
óóó hát ezt kipróbálom
, van valami UV LED-em az talán jó lesz rá.
-
fatpingvin
addikt
válasz
razorbenke92 #21461 üzenetére
ezt az UV-s trükköt nem ismertem de köszi, én mindig súrlóirányban egyszerű lámpával csináltam, de kipróbálom az UV-t is
-
sad_Vamp
őstag
válasz
razorbenke92 #21459 üzenetére
igen ilyesmiket láttam.... csak a bajom az, hogy azon a chippen (a SOC mellett) amire tippelem, hogy a memória, kvázi olvashatatlan a felirat. Van valami ötlet, miképp tudom kisilabizálni, hogy milyen eMMC az?
-
fatpingvin
addikt
válasz
razorbenke92 #21453 üzenetére
azaz
annyi csavar van a sztoriban hogy nem valami ruszki FTP-ről leszedett tákolt BIOS, teljesen funkcionális lapokról van szó (többes szám mivel közben elintéztem egy Lenovo ThinkStation alaplapot is), a művelet csak az IME kitakarítása.
firmware image kiolvas, háromszor, azonosságot ellenőriz, ha passzol akkor a me_cleaner-rel átszerkeszt és zsugorít, a csipeszt közben nem is kell leszedni mert egy pillanat alatt kész az új lemezkép, már mehet is a visszaírás ellenőrzéssel
az írás-olvasás-ellenőrzésre használt szoftver pedig értelemszerűen a Flashrom.következő kör igazából a coreboot portolása lenne de ahhoz azért még elég sokat kéne utánaolvasnom és annyi szabadidőm sincs perpill.
-
Archttila
veterán
válasz
razorbenke92 #21447 üzenetére
Vegul letettem rola, mivel van már egy ilyen [link] (egyebkent hibatlan) pákám.
Kaptam 50%-os kedvezmenyes vasarlast az Aldiba, gondoltam elhozom de akkor felejtos, marad ami van.
Koszi mindkettőtöknek -
Cane
őstag
válasz
razorbenke92 #21428 üzenetére
Köszi!
Tehát ezek szerint vagy a JRAINBOW1-re kötöm be a (4 vagyis) 3 tűs vezérlőkábelt vagy a molex-ra de a kettő együtt nem fog menni. Esetleg problémát is okozhat?
A ház lcd vezérlőjének sata csatlakoztatása ezek szerint nem is szükséges a beüzemeléshez?
-
Pöttön
őstag
válasz
razorbenke92 #21397 üzenetére
Köszönöm a linket, és a segítséget!
Sajnos vidéki vagyok, és nem járok fel Pestre, de azért köszönöm a segítőkészséget!
Körbe jártam a helyi kisboltok zömét, sajnos helyben nem árulnak ilyesmit.
Majd netről rendelek valamit, de egyenlőre hanyagolom is, egyenlőre elvagyok vele fejhalgatóval. -
ballazol
senior tag
válasz
razorbenke92 #21399 üzenetére
Értem. Köszi, hogy utánanéztél a hibakódnak!
Akkor ezt a szöveget másolom is át Apukának, mert rendszerint ő resetelgeti a gépet, amíg be nem tölt neki a Win 10 Pro nagy-nehezen...Rá kell majd néznünk, ha itthon leszek huzamosabb ideig.
Köszi még1x. -
Pöttön
őstag
válasz
razorbenke92 #21394 üzenetére
80 gigás Fat.
Akkor egy ilyen zaj szűrő megoldhatja a gondot? -
FoLey-v
addikt
válasz
razorbenke92 #21371 üzenetére
A neon szalag ami kettő darab azt össze csatlakoztattam és egyből 5v konverter keresztül vezeti ahogy yt videóban is van.
-
FoLey-v
addikt
válasz
razorbenke92 #21368 üzenetére
Igen dicsérik is és jól is néz ki. 2 napon belül meg is érkezik nekem.
-
Archttila
veterán
válasz
razorbenke92 #21349 üzenetére
Szerintem ez lesz az, koszi!
-
WZP
aktív tag
válasz
razorbenke92 #21341 üzenetére
-
válasz
razorbenke92 #21340 üzenetére
Hmmm, nagyon érdekes.
Találtam ugyan 7 lapátos mágnescsapágyas ventit ebben a méretben, azonban elképesztő 44dB zajszint van megadva. (3100-as fordulat és 183m3/h légszállítás)
Gyorsan elcsodálkoztam, és megnéztem mit tud a Noctua hasonló méretben (ők egy mágnesstabilizált módosított folyadékcsapágyat használnak, zajszintben a folyadék és a mágnes a legjobb).
19,8dB 1300 fordulat és 92,3m3/h légszállításA zajszint valóban meggyőző, de így már megértettem, hogyan érik el.
Miheztartás végett, a fent linkelt Sunon "High-speed" szériából van (44db / 3100rpm / 183m3/h)
Ugyanez venti a "Low speed" szériából már csak 34dB / 2200rpm / 127m3/hSzóval valószínűleg annyira alulfeszelve, hogy a légszállítása lecsökkenjen 92m3/h értékre, a zajszint is megközelítené a 20dB(A)-t.
Egy szó mint száz, ezek a ventik inkább teljesítményorientáltak. Ha kisebb zajt célzol meg, de a hűtési teljesítménnyel nincs gondod, akkor vagy megmókolsz egy ilyen ventit, vagy veszel egy PWM-es Noctuát és beépíted azt.
-
WZP
aktív tag
válasz
razorbenke92 #21337 üzenetére
https://www.hestore.hu/prod_10040295.html
Ő az egyetlen amit találtam a helyes méretben, de 40.5dBA-t ír az adatlapja. A táp gyári hangszintje, 2400-as fordulaton elvileg 21dBa. Ezt így nem biztos hogy be merem építeni. Szerinted ? -
WZP
aktív tag
válasz
razorbenke92 #21335 üzenetére
Irányba állítasz légyszi, hogy hol lehet esetleg ilyet kapni ? Szívesen veszek is erre a célra amúgy fasza minőségi házventit, ha csak úgy megoldható hogy halk is legyen, meg jól is hűtsön.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
razorbenke92 #21331 üzenetére
Értem köszi! Model 006-A-IC. Magyarban vettem
-
Barret001
addikt
válasz
razorbenke92 #21317 üzenetére
Régen ez nem volt gond,simán ment maszekba.Ma meg már,inkább nem is mondom. Egyre szarabb minden.
-
carl18
addikt
válasz
razorbenke92 #21287 üzenetére
Köszönöm, hazahoztam a tápegységet. És itthon beleraktam a ezer forintos piaci számítógépembe, tőkéletesen üzemel vele. Nincs sercegő hang, de vilogó lámpa sincs.
Minden tőkéletes hibátlanul működik.Azt hozzá teszem a tápkábelt kicseréltem.
Úgy látszik a táp hibátlan talán még is nálunk van valam próbléma.
Egy régi paraszt ház és nyilván ezer éves a hálozatuk -
m3k
csendes tag
válasz
razorbenke92 #21272 üzenetére
Szia!
Köszönöm!
Így már értek mindent!
-
m3k
csendes tag
válasz
razorbenke92 #21270 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ! Ebbe a deepcool dobozkába dugjam be a két ventit? Vagy kell még egy elosztó? Látom van rajta 2db 12v -os grb csatlakozó. Optimális esetben ide bedugom a 2 ventit, kevésbé optimálisban meg mókolnom kell a kábelekkel?
Köszi még egyszer!
-
tvamos
nagyúr
válasz
razorbenke92 #21266 üzenetére
RGB LED? Nem kell!
-
turbokappa
senior tag
válasz
razorbenke92 #21256 üzenetére
Köszi,
Egy hordozható notebook (pc) lenne a cél, 24' monitor,szerver táp a méret miatt,asztali videókártya,alaplap,hangrendszer stb. igazából egy óriás notebook,saját akkupakkal.
SFX tápból nincs megfelelő méret. -
válasz
razorbenke92 #21226 üzenetére
Kipróbáltam, szuperül működik, kösz még 1x!
Új kérdés: az ilyen Conrad-os öntapadó távtartók stabilan tudnak rögzíteni egy alaplapot, vagy esetleg egy paneltápot?
Nem határozott rángatásra, vagy szikláról legurításra gondolok, hanem mindennapos felhasználásra. -
válasz
razorbenke92 #21224 üzenetére
No, akkor egyszerűbb, mint gondoltam, és a vezeték hossza is megengedi az utólagos korrekciót. Szuper, köszönöm!
Sodort vezetékkel ezek szerint nem megy?
-
Allmegvalto
tag
válasz
razorbenke92 #21187 üzenetére
igen, akkor is voltak megoldások csak androiddal. csak win-win kéne
-
Monya78
veterán
válasz
razorbenke92 #21184 üzenetére
Vettem egy olcsósított 14cm-es argb ventit, leírás szerint olyasmi csatlakozója is van ami kellene...megjött, viszont pár milli eltérés van, de egy kis erőszak és szigetelőszallag mindet megoldott...
14cm-es ment a házra, az fújja ki a levegőt...egyik gyári 12cm-est rákókányoltam egy gyári (9cm-es) AMD hűtőre...
-
lanszelot
addikt
válasz
razorbenke92 #21160 üzenetére
-
Monya78
veterán
válasz
razorbenke92 #21170 üzenetére
Köszönöm!
-
Oxydavid
csendes tag
válasz
razorbenke92 #21147 üzenetére
Köszönöm a választ. Ez fantasztikus 18K ment a kukába. Már ott kiakadtam 1x, hogy láttam amikor kibontottam vezérlő kell hozzá és azt még vedd meg egy vagyonért
, ha tudom előre biztos nem ezt veszem. Erre jött a gondolat, hogy ááá... mi van ha az alaplap is kezeli? Jéé ez pont ráillik a csatlakozásra.
Ennyi akkor marad sima ventinek világítás nélkül.Azért megnézném, hogy tényleg megsérült-e vagy csak direkt nem akarja kezelni a HUE2 vezérlő mert beleépítettek valami védelmet...ezért mondjuk nem fogok még 22k-t költeni, hogy lássam. Hozzá teszem nekem gyanús ha kiégett volna akkor miért világít mégis, ha túlfesz elintézné akkor semmit nem kellene világítani, nem?
-
imibogyo
veterán
válasz
razorbenke92 #21147 üzenetére
Ettől függetlenül órási hülyeség, hogy akkor miért nincs másmilyen dugója "gyárilag", vagy ha már egy másik "szabvány" dugóját használja, akkor miért nincs egy 5 Ft-os túláram védelem beleépítve...
-
Oxydavid
csendes tag
válasz
razorbenke92 #21144 üzenetére
-
Grave_444
nagyúr
válasz
razorbenke92 #21099 üzenetére
Megvettem végül és voltam olyan béna a vezérlő GND tüskéjét letörtem.
A procihűtőn szerencsére azon kívül, hogy be lehet kötni ebbe, rendelkezik egy másik csatlakozóval is, amivel sorba lehetne még rá kötni RGB eszközöket. Annak a lábára forrasztottam egy rézkábellel. A lényeg összeállt a gép, ha érdekel itt írtam róla és tettem fel képeket. -
Grave_444
nagyúr
válasz
razorbenke92 #21099 üzenetére
Ha jól értem ezzel a kapcsoló segítségével több mód közül lehet választani.
Erre ha mondjuk 5db ilyen csodát szeretnék kötni elbírná? Ahhoz megint kéne valamilyen elosztó gondolom. Kapcsolgatni mondjuk nem fogom, egyszer beállítom és kész.
Lehet egyszerűbb lenne tényleg csak a cpu hűtőt rákötni mondjuk erre, ha az alaplapra nincs mód átalakítani és venni sima led-es egyszínű ventilátorokat.Hab a tortán, hogy baromi szűkös a ház 0 kábelmenedzsmenttel..
Ja és SFX helyett ATX tápot rakok bele. [link]Elgondolkodom még rajta, köszönöm szépen a segítséget.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
razorbenke92 #21097 üzenetére
Oh értem, bevallom led-es ventik voltak már nálam többször, viszont kimondottam ilyen RGB-ARGB akármik még sosem. Tehát nálam ott kimerül a pc hűés, hogy egy kábelt beforrasztok, bekötök ahova kell..
Tehát a szabályzás az profin megy.
Akkor azt kérdezném szerinted hogy kéne megoldanom ezt a problémát?
Akkor a képen látható cpu hűtő + 4db házhűtő, ami világít az nem fog összejönni sehogy?
Ebből a Jonsbo FR-502 ventiből is van 3 féle, valamelyik egyféleképp világít, nekem végül is az is megfelelne, nem akarom állítgatni, de azt meg nem tudom beszerezni.
Ha már belátni a házba és egy pár fotót is szeretnék róla készíteni legyen profi munka, ezért nem érem be sima fekete ventilátorokkal.Az alaplapi csatlakozót nem lehet átalakítani legalább a processzor hűtő csatijára? Hogy egyféleképp világítson legalább. A házhűtők lehetnek más típusok, de a cpu-ra fixen ez menne. [link]
-
Grave_444
nagyúr
válasz
razorbenke92 #21095 üzenetére
Tehát ha csak rákötöm a fan csatlakozót be sem kapcsol a világítás?
-
abdulka1
őstag
válasz
razorbenke92 #21079 üzenetére
Akár elírás is lehet, mert e képeken, és a leírásban is mindenhol RGB szerepel.
-
Hauptmann
veterán
válasz
razorbenke92 #21076 üzenetére
Oké, köszi.
Ha nem tudok szerezni a képviselettől, írok.
-
Reggie0
félisten
válasz
razorbenke92 #21063 üzenetére
RGB leddel leginkabb azert nehez szep feher szint adni, mert nem megfeleloek ezek az olcso ledeknek a spektruma, igy a kikevert feher feny szinvisszaadasi indexe eleg alacsony lesz. Ha megoldod, hogy eltunjenek a diszkret szubpixelek es kevert fenyt kapjal, akkor is rossz feher lesz. Ezert raknak kulon feher LED-et vagy LED-eket az RGB melle.
-
Nyugis
senior tag
válasz
razorbenke92 #21049 üzenetére
esetleg azt tudod, hogy hogy keressek rá jutubon, hogy hogy lehet kiszedni /szétszedni?
-
maxxenergie
senior tag
válasz
razorbenke92 #21040 üzenetére
Hát ezért nem értem... direkt megnéztem a vezérlőt mit veszek 3 Pines kettő egymás mellett egy különálló máshogy össze sem lehet rakni... 1:1-ben passzol nem értem esküszöm direkt azért vettem mert mondom majd ez jól vezérli... Főleg a hát előlapi panelben lévőt RGB-t .. de semmi
Vezérlőt újonnan vettem Merlinből.. a házat használtan de elvileg azt mondta a megbízható eladó hogy nem volt szerelve még fóliás ... hát akkor passzolom azt hittem valamit kihagytam a matekból vagy nem jól csináltam de hát elvileg minden OK... Nem tudom és mivel más RGB venti cucc nincs itthon ezért nem vennék...
Nem tudom hogyan tovább... akkor elvileg működnie kéne tehát vagy a vezérlő szar vagy a ház RGB része... előlapi akkor.. ?
Köszi azért
nem tudom hogy tovább
-
y@g4n
tag
válasz
razorbenke92 #21036 üzenetére
Utánanéztem és a quadro k6000 lapját használja, hiányoznak komponensek bár azokat még le lehet nézni kb, a firmware kérdés jogos.
-
Ace Ventura
addikt
válasz
razorbenke92 #20988 üzenetére
Köszönöm, szerencsére 14 napon belül vagyok.
-
batyuska100
senior tag
válasz
razorbenke92 #20979 üzenetére
A púpos kondik sem ESR-esek voltak, mitöbb, nekem nincs is itthon olyan kondi. Egyébként kicseréltem és továbbra sem megy a PCIe slot.
-
batyuska100
senior tag
válasz
razorbenke92 #20977 üzenetére
Ránézésre ugyan akkora a két kondi, a lábak távolsága is megegyezik. Bontott kondi, nem szeretnék vásárolni, mert van egy csomó. Hogy tudom megkülönbözetni a normál kondikat az ESR-esektől?
-
sagesz93
addikt
válasz
razorbenke92 #20971 üzenetére
Továbbmentem a történetben, az én gépemben egy asrock b450 steel legend van, amin van egy ilyen 5v rgb header(a 4pin helyetti 3 pines csati) , ezen a lapon próbáltam beüzemelni a ventit, de amíg be van dugva ez a csati addig nem kapcsol be a gép. Ha kihuzom és a sima 4pin pwm van bedugva, akkor a venti pörög, de továbbra sincs semmilyen színe. Én attól tartok itt a ventivel is van valami gikszer. Nem kene simán világítania bármilyen vezérlés nélkül is?
-
Daert
őstag
válasz
razorbenke92 #20956 üzenetére
Köszi,akkor rendelem.
-
adam320
senior tag
válasz
razorbenke92 #20943 üzenetére
Van valami fejlemény a csatlakozóval kapcsolatban?
-
adam320
senior tag
válasz
Csináld úgy ahogy szerinted jobb, természetesen jó lenne minél kevesebb kábellel megoldani, de az elsődleges az hogy működjön a dolog.
-
adam320
senior tag
válasz
Rendben, harisnyázva jó lenne.
Itt van egyébként a venti szett.Nem tudom, nagyon nagy a homály egyenlőre hogy mi hogy fog ebbe működni
-
adam320
senior tag
válasz
razorbenke92 #20935 üzenetére
Sajnos multiméterem nincs itthon. Hamarosan küldök képeket a kábelekről. Köszi a segítséget.
Én ajánlom ezt a házat ha venni szeretnél mert minőségi. Képzeld a ház eleje se műanyag hanem fém, az oldala nem plexi hanem valóban üveg. Ezelőtt egy Cooler Master MB600L-em volt, hát nem bántam meg a cserét.
-
törölt tag
válasz
razorbenke92 #20939 üzenetére
Ó, azt meg el is felejtettem még megadni infónak, hogy a ház tetején van egy dedikált LED gomb. Amit a bemutató videók alapján arra lehet használni, hogy az RGB világítás mintázatát, összetételét lehet váltani vele. Nyomásonként változik a kinézet.
Jó, tehát az Addressable tüskesorra mehet a ház normál RGB vezérlő csatija.
Köszi szépen a részletes választ.
-
adam320
senior tag
válasz
razorbenke92 #20932 üzenetére
Nekem itt is jó, a lényeg hogy találjunk megoldást :)
Rendben, küldjek esetleg még képet?Szerk.: Az az átalakító nagyon jó lenne, mert egyébkét szerintem nincs ia forgalomban a piacon
-
OldMike
őstag
válasz
razorbenke92 #20928 üzenetére
Köszönöm, nagyon sokat segítettél. Igazából az egész úgy kezdődött, hogy ez egy néhány hónappal ezelőtt üzembe helyezett új gépösszeállítás, ahol az FSP ház gyárilag tartalmazott egy LED-es házventilátort (ez az első gépem, amiben világítás van
), és két világítás nélküli ventilátort a ház elején. Nemrég futottam bele véletlenül, hogy az ilyen ventilátorokat utólag is világítóssá lehet tenni, LED-es kerettel. Itt keveredtem meg meg, mert jellemzően 12 voltos keretek jöttek elő, és a csatlakozók nem illeszkedtek az enyéimmel, amit persze most már (neked köszönhetően) értek. Innentől már csak az ARGB-s kereteket, esetleg más (szintén ARGB-s) világítási megoldásokat fogok nézni.
Még egyszer köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged