- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Amazon Kindle JailBreak
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
PHM
addikt
válasz
BRIKLY #15799 üzenetére
Lehet, hogy csak pár ezred másodpercig bírja, ha hamisítvány.
Olcsóbb, gyengébb paraméterekkel bíró alkatrészeket feliratoznak
drágább típusoknak. Ha szerencséd van, és az eredeti kapcsolásban
jócskán túlméretezték az alkatrészeket, akár a hamisítvány is működhet.
De ez lutri. Alkatrész boltokban ritkán lehet hamisítványba futni... -
BRIKLY
veterán
válasz
Lompos48 #15796 üzenetére
Na hát akkor itt érdekes lesz kideríteni,hogy ez az ISC gyártmányú mennyire hamisítvány 1368Ft-ért..
Alapos gyakorlatom nincs,de piszkosul érdekel a téma,már csak azért is mert új kihívás.Szeretem az elektronikát,csak sajnos egy egészségügyi dolog megakadályozott anno, hogy iskolában tanuljam ezt a szakmát.Türelmesen elméregetek én mindent,ha ezen múlik,mondjuk kapcsolási rajz az már húzós kérdés hol találok.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
BRIKLY #15795 üzenetére
Félvezetőknél olyan, hogy utángyártott nem létezik. Annál inkább hamisítvány. De az nem ugyanaz, még ha ugyanaz is van ráírva. Ezeket nehéz kilőni. Az hogy több gyártó (itt komoly cégekre gondolok) gyártja ugyanazt a típust, nem baj, ugyanazokat a paramétereket kell tudja, amivel a típus defineálva van.
...lehet valami olyan hiba ami azt rögtön kinyírja?
Sajnos igen. Többmindent kell végigméregetni kapcsolási rajz alapján. Ismerve mi mire való, hogy működik.
Ha nincs alapos gyakorlatod, csökkennek az esélyeid.
-
BRIKLY
veterán
válasz
Lompos48 #15794 üzenetére
Után gyártott cuccal lehet még olyan,mint volt? Ez mondjuk nekem furcsa.
Nem kell helyettem dönteni,csupán tanácsokat,és segítséget gyűjtök.Ha tényleg 1 pár tranyóval javítható,hát azt én is megcsinálom magam.Mit gondolsz,ha halott a tranyó (szerintem zárlatos,de majd a multiméter megmondja), és teszek bele újat,lehet valami olyan hiba ami azt rögtön kinyírja? vagy ezt ki tudom méregetni valahogy magamnak multiméterrel?
Nem szeretném az itteni "szakik" kezébe adni..Csak egy példának elmesélem,hogy kb 2 éve elvittem egy TV-t a környék legjobbjának nevezett szakihoz,amiről tudtam,hogy csak egy nagyfesz trafót kell cserélni benne, azt mondta 12.000Ft lesz,de csak után gyártott cucc van,ami nem fog annyit bírni,mint az eredeti.Mondom neki,akkor köszönöm,nem kell. Gondoltam utánanézek milyen árban van hozzá a neten. 3600Ft..
Volt már előtte is cserélve benne,és bele volt karcolva a TV hátuljába a sorkimenő típusa,tehát nem mást kerestem..
-
-
BRIKLY
veterán
válasz
Lompos48 #15792 üzenetére
Itt találtam,a párját is árulják. Viszont valahol az oldalon olvastam,hogy után gyártott cucc.
Ha mondjuk 1 pár szállt el,akkor a többit is cserélni kell igaz?Pontosan azt a tanácsot kaptam,hogy mondjak le róla,mert már nem lesz a régi,és lehet hogy olcsóbb venni másikat.Hát nem tudom, 20k körül mozog egy ilyen teljesítményű erősítő.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
BRIKLY #15791 üzenetére
Nem ismerem a magyar piacot. Lehet valaki más kisegít.
Lehet más is. Ahhoz is szaki kell(ene).
A felejtés relatív. Nem úgy néz ki, ami nagyon tönkre ment volna. Kérdés mennyiért javítanák meg, összevetve egy új árával.
Semmi értelme "nagyobbat" tenni bele. Elég az eredeti típus is. De az!
-
BRIKLY
veterán
válasz
Lompos48 #15789 üzenetére
Köszi, szerzek egyet valahonnan és megmérem. Ha azok szálltak el,hol érdemes venni helyettük,és kb milyen árban mennek ezek?
Vagy a dolog nem ennyire egyszerű,és lehet,hogy más is elszállt?
Vagy tegyek úgy,ahogy az egyik fórumtárs javasolta,hogy inkább felejtsem el ezt az erősítőt,mert jobban járok ha veszek másikat?
Az már csak plusz kérdés, nagyobbat (teljesítményre) lehet tenni bele? -
balfek
tag
sziasztok,
segiitség kellene - akarok venni egy videokartyát, s ehhez egy chicony hipro HPA-400w-os tápom van, ami ilyen jellemzővel biir:
The current on the +12V line 1: 17 A;
The current on the +12V line 2: 18 Aennyi amper elég egy HD6570-eshez?
kö
szi
-
Lompos48
nagyúr
válasz
BRIKLY #15787 üzenetére
Lehet, persze. Van itt egy mese róla.
Egyértelmű a mérés eredménye, ha a tranzisztorok ki vannak forrasztva az áramkörből, így nem tudják a környező alkatrészek befolyásolni azt.
-
AP=
csendes tag
Sziasztok!
Moddingolni szeretném kicsit a gépet valamint a környékét...
Led szalagos megvilágításra gondoltam gépházban valamint a pc asztal körül,elsősorban billentyű,hangfal megvilágításra.Nem vagyok egy nagy májer a dologban ezért a segítségeteket kérném!
néztem egy ilyet Ebayen: http://www.ebay.com/itm/New-5M-300LEDs-RGB-3528-LED-Light-Strip-44-Key-IR-Remote-Controller-DC-12V-2A-/171134640613?pt=US_Car_Lighting&hash=item27d86b61e5Ez elvileg nekem jó lenne?
programozható,miegymás és elég olcsó...Ezt tudnám darabolni és az egyes darabokat egy távirányítóval üzemeltetni?
-
BRIKLY
veterán
válasz
Lompos48 #15786 üzenetére
Multiméterrel lehet?
Ha ismernék egy értelmes szakít,akkor már vinném is,de nem szeretném ha kókányoló kezébe kerülne. Előbb szeretném kideríteni,hogy mi a baja,mit kell cserélni,és ha megéri,megcsinálom én magam.
Lehet hogy elég hülye kérdést tettem fel,de bízom abban,hogy kapok itt a fórumon annyi segítséget,hogy én magam,itthon meg ki tudjam deríteni a hibát. Jöhetnek a nem speciális,de bevált "kókány" módos ötletek is,ha itt van ilyen lehetőség,a saját kezemben nem féltem..
-
BlackSoft
addikt
Sziasztok,
Hogyan, és mivel lehet/kell fémeket festeni?
Lehet hülye kérdés...
A gépház kártya slot takaró lemezeit szeretném majd átszínezni hasonlóan, mint ezen a képen, csak egyenletesen, szépen, mintha csak gyárilag színes lenne.
-
válasz
Rocko66 #15778 üzenetére
Nem nagyon találok képet a külső hdd adapteréről/tápjáról. Tudsz róla képet linkelni? Egyébként szerintem megoldható lenne aránylag szépen, ha nem valami speckó csatlakozója van. A lényeg, hogy az adapterről kell levenni, ha a hdd tápját akarod használni, a burkolat alól mókolással nem nagyon ajánlott kihozni a tápot, mert abból még baj is lehet, akkor már inkább iktass be valami más tápot.
Egyébként a hdd átadja a burkolatnak a hőt? Mert ha nem, akkor nem nagyon fog sokat érni a burkolat hűtése kívülről.
-
Rocko66
aktív tag
válasz
razorbenke92 #15771 üzenetére
A HDD tápjától nem lehet lopni tápot?
Vagy nem érdemes ezzel szórakozni? -
BRIKLY
veterán
válasz
razorbenke92 #15771 üzenetére
Oké,akkor leírom.
Egy Fisher CA-271 erősítőről lenne szó.
Több bulit lenyomtam már vele egy kocsmában,de a szilveszterit nem élte túl.
Kinyírt egy 200W-os MNC noir 2 hangszórót,és ez mellett az erősítő egyik (jobb oldal) kimenetén nem hang,hanem áram jön ki,mikor bele kötnék egy hangfalat jó nagyot szikrázik,és csattan a hangszóró.Szeretném,ha meg lehetne javítani,de gőzöm nincs mi szállt el benne (gondolom a végfok) de semmi égési nyom nincs rajta,viszont van egy kis szaga.
Mit gondoltok,menthető még? Ha igen,kb milyen összegből?
-
válasz
smallmer #15774 üzenetére
Ha valamilyen márkásabb adapter, akkor én nem tartanék a tűzveszélytől, mert letesztelik a gyártott szériákat.
Ha neadj' Isten valami noname kínai cucc, ami láthatóan gyenge, ingadozik a feszültsége stb, akkor vegyél valami megbízhatóbbat helyette.
Esetleg még a benne lévő paneltáp minőségét vizsgálnám még meg, de alapvetően szerintem nincs miért aggódni. Ha nem házilag épített termék, akkor általában megbízhatóak ezek (kivéve a már említett gagyikat)
-
törölt tag
Üdv Urak,
Ha házat akarok építeni, hol kaphatok hozzá fémanyagot?
Lehetőleg olyan kellene, amiből általában a házakat is csinálják. -
smallmer
őstag
válasz
razorbenke92 #15773 üzenetére
Csak egy shuttle pc
egy laptoptöltő szerű tápot kaptam hozzá
-
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
Egy komoly kérdéssel fordulnék hozzátok.
Szóval arról lenne szó, hogy hogyan tudnék biztonságos áramellátást csinálni a letöltő gépemnek. Szeretném ha menne otthon de mindig aggódok, hogy nehogy kigyulladjon vagy valami ilyesmi ha esetleg valami gáz van. Valaki tudna adni ebben segítséget,? Köszönöm -
válasz
Rocko66 #15770 üzenetére
Próbálj tápot lopni a routertől hozzá, azt a pár tized amper áramkiesést nem sínli meg biztosan.Szerezz egy másik tápot valami régi routertől, telefontöltőről, vagy hasonlóról.
Esztétikus megoldást nem tudok tanácsolni, főleg, hogy a cuccot csak képen látom. Próbáld megszabadítani minél több burkolattól, amennyiben nem jár garanciavesztéssel.
Szerk:
BRIKLY: Halljuk azt a kérdést, legfeljebb nem tudunk válaszolniSzerintem megfelelő a topik.
-
Rocko66
aktív tag
Sziasztok!
Adott az alábbi külső HDD ami iszonyatosan melegszik(kb50 fokosra fel tud menni a hőmérséklete)
[link]
Milyen hűtést ajánlotok ehhez a vinyóhoz?
12cm-es ventik vannak itthon dögivel csak a tápellátást nem tudom megoldani sehogyse,mert ez a külső HDD egy routerhoz lenne csatlakoztata(miniserverként használva).
Ötlet valakinek?
Szedett már szét valaki ilyen vinyót?
Nem az elsődleges cél a szétszedés és onnan a tápot venni,de ha nincs más megoldás... -
BRIKLY
veterán
Sziasztok!
Egy meghibásodott erősítővel kapcsolatban lenne néhány kérdésem.Jöhetek ebbe a topikba,vagy tudtok linkelni másikat?
-
nzozz
aktív tag
válasz
Kolondrum #15765 üzenetére
Helló!
Ilyen kis terheléshez fölösleges a relé és még különösebben vastag kábel sem szükséges. Ami problémát okoz, az a kültéri használat (azt írtad motorra kell). Az IP44 -es vagy jobban szigetelt nyomógombok pedig viszonylag nagy méretűek és nem olcsók. Pl. hajó kürt gomb. Normál nyomógombokat - és szinte bármilyen elektronikai alkatrészt - ezekben a boltokban találhatsz: HQ Elektronika, HE Store, Lomex, TME. -
-
Üdv! Egy nyomógombot keresek, nem is tudom, hogyan nevezzem. Ez egy 12V-os relét húzna meg, az meg egy 12V 1.5A-es *** hangos kürtöt szólaltatna meg a motoromon.
A hangrendszerem távirányítója ilyen: [link]
Hol kaphatok én ilyet? Felragasztanám valahova ahol elérem és két 0.22-es vezeték menne a relé tekercséig. Mindez azért, hogy ne kelljen egy nagy kapcsolót-gombot felszerelni. -
DiVaD
senior tag
Hát eddig is tudtam használni, csak kicsit szorítani kell a csatit a metrón...
Gondolom az nem gond, hogy mikrofonos (tehát 3 "vonalas"), de nekem nem kell a mikrofon belőle, tehát egy "sima" stereo jack bőven elég lenne (a mikrofonja amúgy se volt jó minőségű).
De akkor rögtön megy egy PM is. -
DiVaD
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyre írok, de hátha...
Az lenne a kérdésem, hogy nem-e lenne valaki BP -lehetőleg- belvárosában aki tudna nekem egy jack csatlakozót cserélni? A probléma az, hogy megtört a vége a fülesnek, mivel L alakú és a lejátszómhoz meg az egyenes végű passzol. Egy Brainwavz Beta-ról lenne szó. -
adatfalo
senior tag
Lehet az lesz, viszont pont az a két ODD hely fog kelleni. Felülre egy dvd író, alulra egy venti szabályzó, viszont ahogy látom ennek a szabályzónak a felfogatókeretét le kell szednem, hogy ne ütközzön, kérdéses, hogy az úgy stabil lesz-e. Nah mind1, pár nap és kiderül
-
Gerisz
addikt
Sziasztok!
Mennyire bonyolult egy D14 lemezeinek a leszerelése eloxáláshoz majd visszaszerelése úgy, hogy a teljesítmény megmaradjon?
-
nzozz
aktív tag
válasz
adatfalo #15757 üzenetére
Szerintem a szegecselt HDD/ODD keretet mégis érdemes lenne kiszedni és csinálni helyette egy olyat ami 1: nem foglal fölösleges helyet, 2: annyi és olyan hely van benne, ami neked ideális, 3: kellően masszív. Akár teljesen eltérő helyekre is be lehetne építeni az ODD -t, HDD -t, stb.
-
adatfalo
senior tag
Az a baj, hogy valószínűleg valami kis kéziszerszám kellene, mint a dremel, vagy a másik, mivel. -> Egy ehhez nagyon hasonló rendszer építek, azzal a különbséggel, hogy nem EK radiátor lesz hanem Phobya ami 338mm hosszúságú és ahogy számoltam a talpazat és az optikai meghajtó keret között pedig 330mm van. Azaz 330mm hely van nekem mozogni, mert a szegecselt keretet nem szeretném kibányászni a gépből.
A lényeg a lényeg, hogy a radiátor tetején látható 1/4 es zárócsavaroknak mindenképp kell valami lyuk, hogy be tudjam illeszteni a radiátort. -
nzozz
aktív tag
válasz
adatfalo #15755 üzenetére
Vagy ha nagy kör alakú nyílás kell, akkor használhatsz koronafúrót. Vannak olcsóbb készletek, ahol egy fix fejen kell a vágófejeket cserélni, a jobb minőségű készleteknél méretenként önálló fejek vannak (azokat lehet darabra is venni). Van fához/fémhez való és falazathoz való.
-
adatfalo
senior tag
Amíg nincs itt minden, addig csak találgatok, de valószínűleg nagyobb lyuk-ergó nyílás fog kelleni. Erről van bárkinek bármi infója?
Extol Craft 130
Vagy legyen inkább akkor
Dremel 200 ?
Évente párszor használnám szerintem csak, ezért nem szeretnék többet rákölteni. -
adatfalo
senior tag
Hello!
A vízhűtésem beszerelése miatt szükségem lesz egy kis alakításra a gépem házában.
Az optikai meghajtók keretének aljába kéne vágnom egy lyukat, hogy a radiátor felső csonkja elférjen ( 8mm eltérés van) Ti mivel esnétek neki a lyuknak, fúró/köszörülő? Van valami bevált módszer?Előre is köszi a segítséget!
-
Pit221
csendes tag
válasz
800.henrik #15748 üzenetére
De akkor így a ventilátor max teljesítményét nem lehet kihasználni,mert egy ágra vannak kötve a ventilátorok.
-
Pit221
csendes tag
válasz
800.henrik #15746 üzenetére
Hm...ez érdekes,és hogyan oldottad meg a bekötést?
Sorba kötötted a ventilátorokat,mert a zalman-ra csak egy ventit lehet rákötni. -
Pit221
csendes tag
válasz
fero02 #15741 üzenetére
Az sem lenne gond ha leállna a ház venti,csak ne világítson mindig!
Megnéztem ezt a zalmant,amit linkeltél,csak azzal az a problémám,hogy csak 1 db ventillátort képes vezérelni,nekem pedig 3 van.
Tehát egy olyan elektronika kellene amivel a 3 ventilátort vezérelni tudom.
Neten nézelődtem,de csak hőmérséklet szabályzós vezérlőpanelt találtam,nekem pedig a hőérzékelő nem kellene,csak simán egy 3 csatornás (ami tudja az olyan ventilátorok vezérlését amin egy +12V és egy GND vezeték van). Ebben tudnátok a segítségemre lenni? (Gondolok itt olyanra,hogy kapcsolási rajz,és alkatrész lista) -
fero02
nagyúr
válasz
Pit221 #15740 üzenetére
Attól, hogy a bemenő feszültséget csökkented a led-ek még fognak világítani, csak a fényerejük lesz kisebb. Még azt is el tudom képzelni, hogy mikorra a led-ek fényere teljesen lecsökken, addigra a venti is meg fog állni, mert kevés lesz neki a kraft.
Építéssel ne vesződj szerintem, készen is lehet kapni ilyeneket pici pénzért (pl Zalman Fan Mate). De ha a bütykölés a lényeg, akkor nem szóltam. -
Pit221
csendes tag
válasz
fero02 #15739 üzenetére
""marad a pozitív és a negatív ág + földelés gyanánt a harmadik vezetéket a házhoz csavarozom"
+/- stimmel (pontosabban +12V és GND), de földelés nincs. Sosem volt. Ha a sárga színű vezetékre gondolsz, akkor az a "fordulatszám visszajelző"."Igen a fordulatszám visszajelzőre gondoltam
""kérdés,hogy így fog e működni a venti szabályozás"
Ha polaritáshelyesen kötöd be neki a tápot, akkor el fog indulni, de csak maximális fordulatszámon fog pörögni. A szabályozáshoz egy olyan csatlakozó kell az alaplapon, amit lehet szabályozni (BIOS-ból, vagy akár szoftveresen win alól egy programmal, pl Speedfan)."Az alaplapon 4 tűs ventilátor csatlakozó van (Asrock 760GM-GS3),lecseréltem a molex csatlakozót 4 tűs venti csatira,bekötöttem a +12V és a GND ágakat,így nem lehet szabályozni a fordulatszámot,csak úgy lehetne ezt megoldani,ha az alaplapon lévő fan csatoló áramerősségét lehetne szabályozni valahogyan,s ezáltal tudna a fordulat is csökkenni kevesebb áram hatására. Vagy egy olyan ventilátor vezérlő megépítésén gondolkozom amit potméter segítségével lehet állítani a feszültséget,s ezáltal a fordulatszám is csökken. Ezzel az a célom,hogy reggel ne világítson a venti éjszakára pedig bekapcsolnám.
""Az elektronikán 3 kábel látható a kivezetésnél fekete, piros, és áttetsző a fekete és a piros kábel jön ki a molex csatiba csatlakozva az áttetsző kábel pedig a led -hez megy,az nincs kivezetve,csak két érpár!"
Nagyon zavaros. A fekete (és az átlátszó) a GND, a piros a +12V, az átlátszó (L+ a panelfeliratozása) pedig SMD ellenálláson keresztül kapja meg a feszültségét. Ha jobban megnézed, akkor minden LED-hez menő pozitív ág így van megoldva.
Az érpár az 4 szál kábelt jelent. Ugye a nevében benne is van: érpár, egy pár az 2 db mindig.
Az üresen hagyott forrasztási pont: lehetséges, hogy létezik ugyanez a venti 3 pin-es csatlakozóval is, vagy ugyanezzel panellal van szerelve egy másik fajta venti is a gyártó termékei közül...ki tudja."Mint a képen is látható GND és a +12V van kivezetve az átetsző kábel pedig a ledekhezmegy (L+ jelöléssel ahogyan írtad).
-
fero02
nagyúr
válasz
Pit221 #15736 üzenetére
"marad a pozitív és a negatív ág + földelés gyanánt a harmadik vezetéket a házhoz csavarozom"
+/- stimmel (pontosabban +12V és GND), de földelés nincs. Sosem volt. Ha a sárga színű vezetékre gondolsz, akkor az a "fordulatszám visszajelző".
"kérdés,hogy így fog e működni a venti szabályozás"
Ha polaritáshelyesen kötöd be neki a tápot, akkor el fog indulni, de csak maximális fordulatszámon fog pörögni. A szabályozáshoz egy olyan csatlakozó kell az alaplapon, amit lehet szabályozni (BIOS-ból, vagy akár szoftveresen win alól egy programmal, pl Speedfan).
"Az elektronikán 3 kábel látható a kivezetésnél fekete, piros, és áttetsző a fekete és a piros kábel jön ki a molex csatiba csatlakozva az áttetsző kábel pedig a led -hez megy,az nincs kivezetve,csak két érpár!"
Nagyon zavaros. A fekete (és az átlátszó) a GND, a piros a +12V, az átlátszó (L+ a panelfeliratozása) pedig SMD ellenálláson keresztül kapja meg a feszültségét. Ha jobban megnézed, akkor minden LED-hez menő pozitív ág így van megoldva.
Az érpár az 4 szál kábelt jelent. Ugye a nevében benne is van: érpár, egy pár az 2 db mindig.
Az üresen hagyott forrasztási pont: lehetséges, hogy létezik ugyanez a venti 3 pin-es csatlakozóval is, vagy ugyanezzel panellal van szerelve egy másik fajta venti is a gyártó termékei közül...ki tudja.
-
Pit221
csendes tag
válasz
Marcika80 #15735 üzenetére
Molex csatlakozós a ventilátor,addig értem,hogy lecserélem a csatlakozót,s marad a pozitív és a negatív ág + földelés gyanánt a harmadik vezetéket a házhoz csavarozom,kérdés,hogy így fog e működni a venti szabályozás?
Az elektronikán 3 kábel látható a kivezetésnél fekete, piros, és áttetsző a fekete és a piros kábel jön ki a molex csatiba csatlakozva az áttetsző kábel pedig a led -hez megy,az nincs kivezetve,csak két érpár! -
Marcika80
tag
válasz
Pit221 #15734 üzenetére
Hali! Itt nézz szét, ha a számítógéped biosa támogatja a cpu fordulat szabályzást, akkor a bios-ban be lehet állítani a cpu beállításnál, vagy windows programokkal érdemes próbálgatni.
[link]
-------------------------------------------
Na ez lehet hülyeség amit írok, de esetleg egy külső szabályzót rá köthetnél, mert megoldható, ami segítségével te állítanád be a sebességet. -
Pit221
csendes tag
Sziasztok!
Remélem, tudtok nekem segíteni,mert én már 2. napja keresgélek,de sehol nem találok választ a problémámra (itt megjegyezném lehet hogy találkoztam a válasszal,csak mint laikus túlsiklottam felette,s a segítségeteket kérném).
Röviden arról lenne szó,hogy van egy led megvilágítású ventilátor,aminek a végén 2 érpár egy fekete,és egy piros színű csatlakozik bele egy MOLEX csatlakozóba.
Az lenne a kérdésem,hogy meglehetne valahogyan oldani azt,hogy az alaplapra csatlakoztatva a ventilátort BIOS vagy program segítségével állítsam a ventilátor fordulatszámát,s ha igen hogyan tudnám ezt kivitelezni??(Mint a képen is látszik a ventilátor elektronikáján van egy hely amibe nem csatlakozik semmilyen vezeték az lenne talán a PWR ért felelős ág?)
(Az alaplapon 4 tűs ventilátor csatlakozások vannak.)Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
Ger_man
senior tag
Sziasztok!
Tudna nekem segíteni abban, hogy milyen plexi (víztiszta) lap lenne jó hajlításhoz?
Csak az akril jó? Azért kérdem mert az elég durva árakon mozog...Tudtok valami olcsób helyet? Úgy 600×600mm-es kellene. Vastagság 4-3mm.
Köszönöm előre is!
-
moha21
veterán
válasz
fero02 #15729 üzenetére
Mondjuk nálam már ott nem világos a dolog, hogy van egy villamos motor ami hajt egy generátort és a generátor által termelt villamos energiával akarja tölteni a mobil cuccokat.
1. Mennyire mobil ez? Semennyire.
2. Miért nem a villamos motor hajtására szánt villamos energiával tölti a cuccokat és így rengeteg veszteséget mellőz.
-
-
moha21
veterán
válasz
Marcika80 #15724 üzenetére
Mondjuk az nem árt ha azért a frekvenciára figyelsz. Nem értem ezt az egyenáram eléri a 100V-ot dolgot....
A töltők egyenárammal töltenek tehát nem látom értelmét a sok konverziónak.A másik dolog meg ami bassza a csőröm, hogy iszonyatosan kevered a feszültség és az áram fogalmát.
-
Marcika80
tag
Sziasztok! Talán a témám idevaló, és nem máshova, ha mégse akkor bocsi, készítettem egy olyan generátort, ami 12-vból 42V váltó áramot generál, és 50V egyen áramot, és mindössze 2 kis motor segítségével, úgy, hogy egymásba van kötve a két motor forgó része, 12Vról táplálom a generátort, ahol a töblet energia jön ki, ott simán elindít egy kissebb körtét, míg magáról 12V aksiról nem, Azon töprengek hogy megoldható e az, hogy ha már valamennyivel több áram jön ki mint amit belefektettünk, nem e lehetne azzal az árammal el látni a meghajtó motort az akumlátor nélkül? Itt megírom hogy ez nem örökmozgó, nem ingyen energia, csupán saját magát látná el árammal, Ma már ez nem lehetetlen szerintem, És lehet hogy meg is oldható egy super condenzátorral Szeirntetek? HA érdekel valakit a kapcsolási rajzom, megadom szívesen, többen töbre megyünk vele! Na hogy kicsit feldobjam a topicot..[link]
---------------------------------------------------------------------------------ok akkor ott folytatom, de szerintetek van értelme foglalkozni vele? ha vennék 10darab 12Vos kis motort, a kapcsolási rajzal kötném össze őket, 12V indítanám el, így számozva lenne 200Vom, csupán a kismotorok segítségével, egyébként egy hordozható generátort szeretnék építeni ami elindítaná a mobil töltőt, telefon töltés céljából, na egy ilyen de jó lenne nekem a nyárra... a kupit nem nézni, Videóm, csak nektek
-
[link]
lényeg szerintem látszik a videón, bemeneti áram 12V. kimeneti egyen áram 50, no és többi videót is a youtube profilomon megnézhetitek, de ha ez nem ide tartozik akkor a másik topicba át nézek.[link]hozzászólásom átírányitva, ide, kérésnek megfelelően.
-
syberia
veterán
Van egy régi lapom amin két db púpos G-Luxon 6.3V 1000uF figyel (az egyik az usb és cpu foglalat között, a másik az agp-slot mellett) Mivel nem találtam ugyanilyen értékekkel bírót, cserélhetném 1000uF, 10V, LOW ESR típusúakra?
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok!
Egy nagy kérdésem lenne! LOGIC A34 pc ház, előlapi USBje 3 db usb2 1 db usb3. Ebből 1 usb 3 és 1 usb 2 egy egy csatival megy az alaplapra maradék kettő db usb2 egy csatival szintén (kétsoros). És ebből a leosztásból az egyik USB mindig hibát jelez... a gép nem látja, vagy hibásan látja azt irja ki h nem ismeri fel... alaplapon váltottam neki foglalaot szoval biztos a házban van a bibi. De pl a bluetoot adapter USBs az müködik rajta... de pendrive már hibát ir ki! Van ötletetek!? Köszönöm szépen!
-
nzozz
aktív tag
válasz
Boogie33 #15709 üzenetére
Üdv!
Azt nem tudom milyen ledek vannak a mobilokban, de alapvetően a ledeknek igen hosszú élettartamuk van, megfelel táp és hűtés mellett (elméletileg) akár 50-100 ezer óra is lehet, nyugodtan lehet őket hosszan üzemeltetni.
Kb. 80lm/W -ra képesek. Hogy neked milyen ledek lennének ideálisak, az a maximális beépítési mérettől és az akkutól függ, feltéve, hogy nem hálózatról menne, mert akkor csak megfelelő terhelhetőségű áramgenerátoros táp kell. -
Boogie33
senior tag
Hali.
Szeretnék csinálni egy egyedi kamera segédfényt . Azért ide írok mert arra gondoltam hogy olyan ledekből csinálnám mint amilyen a mobiltelefonok van mint pl az enyémnek Samsung S5610 baromi erőssen világít és még amikor vakuzik még erősseb.
Azt szeretném kérdezni hogy milyen típusú ledek vannak a telefonokba, pl az enyémbe , és lehet ezeket hoszabb ideig müködtetni pl 30perc ? Bár gondolom lehet mert van elemlámpa funkcíó a mobilokon. -
Zola007
veterán
válasz
razorbenke92 #15707 üzenetére
köszi a tanácsot, felrakom oda is
itt több értelmét láttam mint a ház hirdetések között, gondoltam hátha valamelyik moddernek akad feleslegben, úgy is feszt fúr-farag itt a társaság egy része -
-
Zola007
veterán
Keresnék ilyen egyszerű, fekete 5,25 előlapi műanyag panelt:
Ha valakinek lenne fölösbe egy ilyenje Debrecenben vagy környékén, írjon rám legyen szíves!
-
nzozz
aktív tag
válasz
razorbenke92 #15702 üzenetére
Köszi! Majd kipróbálom, hamarosan úgy is rendelnem kell alkatrészeket erősítőhöz, stb. 550Ft -ból kijön, úgyhogy jobban járok ezzel, mint 2db PWM -es ventivel.
-
colker
tag
válasz
razorbenke92 #15697 üzenetére
Köszönöm szépen nektek!
3pin volt régebben is és ugye azt szabályozták a lapok feszültség alapján!
Van egy 3pines ventim a 4pines alaplapi csatira rákötve és azt szabályozza.
Csak azt nem tudom hogy ha oké kiveszem termisztort vagy ellenállástés összekötöm akkor úgy fog-e viselkedni mint egy normál sima 3pin-es venti(tehát lehet a fordulatát szabályozni) vagy maxon fog-e pörögni.
Na de majd kiderül:/
#15698) tornas : külön álló kábelon van nem maga a ventin. -
Minden ami kell: hőmérsékletfüggő, kalibrálható,nem pwm-es (bár attól hogy a ventik nem PWM-esek, lehet őket PWM-el szabályozni), bőven elbír 2 ventit (amennyiben együtt akarod őket szabályozni, és nem külön külön)
Az alkatrészek fillérekből kijönnek, bár engem sok helyen nem tudtak kiszolgálni velük vidéken.
Szerk:javítottam a linket
Szerk2: Annyit hozzáfűznék, hogy próbálj puhább és vékonyabb kábeleket használni hozzá majd, és akkor nagyban könnyíted a saját dolgod, és hogyha kívülről is akarod állítani, akkor a trimer poti helyett szerezz valami olyan cuccot, amit fel tudsz tenni az előlapodra is.
-
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
Valami tényleg jól működő, esetleg állítható paraméterekkel rendelkező (ez nem olyan fontos) hőmérsékletfüggő ventilátor fordulatszám szabályzó elektronikát keresek, pontosabban a kapcsolási rajzát! 2db nem PWM -es házventilátort kellene szabályozni.
Tudnátok ebben segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3390, 93% Akkumulátor
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3499
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest