Hirdetés
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Lompos48 #16648 üzenetére
Van rajta egy kicsi borda, nagyobb sajnos helyhiány miatt nem megoldható. Köszönöm szépen a segítséget!
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Lompos48 #16644 üzenetére
Köszönöm a választ!
Jogos, itt lenne egy pontosítás.
-
BigBlackDog
veterán
Egy NPN tranzisztornál (BD241C) természetes 70 Celsius fok környéki hőmérséklet 0,17 Amperes áram és 12 Voltos feszültség mellett?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Lompos48 #15436 üzenetére
Én is amellett tettem volna le a voksomat, mivel az tudja az 5 Voltot, a mások csak 4,5-öt (papíron persze). Az USB szervernek meg 5 volt kéne, a jelenlegi (lemért) 4,55 voltnál vannak furcsaságok, pl. egy pillanatra lecsatlakoztatott USB eszközök, ami, remélem, a túl alacsony tápfesz miatt van esetleg.
Köszönöm szépen a válaszodat és a segítséget! -
BigBlackDog
veterán
válasz
BigBlackDog #15434 üzenetére
Konkrétan az itt található "MWS9211 GS" típussal szemben melyik a jobb/rosszabb? Hőmegfutás védelemmel -túlmelegedés esetén lekapcsol?- melyik rendelkezhet?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Lompos48 #15433 üzenetére
A korábban linkelt USB szerver táplálására (5V) szánnám.
Az USB szerverre egy Canon A520-as gép van kötve (külön kap tápot) és egy ilyen powerswitch nevű kütyü. Erre mennyire lenne megfelelő? -
BigBlackDog
veterán
válasz
Lompos48 #15427 üzenetére
Egy ilyen tápegységről egyébként mi a vélemény? Stabilizált, megbízható darab?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Lompos48 #15425 üzenetére
1 éven keresztül működött folyamatosan, csak volt egy hosszabb (~1 éves) szünet és pár napja került ismételten csatasorba. Eddig úgy tűnik, hogy a hőmérséklete többnyire követi a léghőmérséklet ingadozását. De az lesz amit mondasz. Egyébként honnan lehet tudni, hogy egy ilyen táp meg fogja adni magát? Simán csak a napi ellenőrzés folyamán derülhet ki? Korábban már volt kellemetlen tapasztalat egy hasonló adapterrel. Egyik nap eléggé forrónak éreztem, és nem is adta le a feszültséget rendesen. Belenéztem és az egyik ellenállás vagy dióda volt felére fogyatkozva és eléggé megfeketedve. Valószínűleg nem bírta a strapát, gondolom én.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Lompos48 #15420 üzenetére
24/7 egy ilyen USB-s szervert etet 4.5 Volton (áramot nem tudtam mérni még), amin keresztül percenként egy nagyobb kép kerül továbbításra. Most pl. 20 fokos léghőmérséklet mellett 49 fokos a tápegység belseje (a szellőzőrácson keresztül infra hőmérővel mérve). A táp burkolata 35-40 fokos kb. A táp zizegő ("sercegő", de nem szikraköz hangja) ad ki, gondolom ez a benne lévő tekercs miatt hallatszik.
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Egy 12 voltos tápegységnél (valami ilyesmi) mennyire természetes 55 Celsius fokos belső hőmérséklet 30 fokos léghőmérséklet mellett? -
BigBlackDog
veterán
Úgy tűnik lassan kezdem kinőni az otthoni modellvasút trafómat és elgondolkodtam egy labortáp vásárlásában. Mivel teljesen kezdő vagyok a témában, így gondoltam először itt kérdezem meg, hogy mit-hol-mennyiért érdemes venni. Egyenlőre komolyabb dolgokra nem használnám, apróbb forrasztásokat csinálgatok, logikai kapukkal, ledekkel játszadozok, de később esetleg szeretnék komolyabban is foglalkozni vele.
Személy szerint 20-30 V-os 5 A-es digitális eszközöket nézegettem 10-25k Huf közötti árban.
Milyen típust/eszközt ajánlotok? -
BigBlackDog
veterán
válasz
Wind-Storm #11839 üzenetére
Diódát (12 V-ra) hol lehet lelni a lakásban? Régi ISA portos videókártya, IDE vezérlőkártya esélyes forrás lehet?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Lompos48 #11815 üzenetére
Nem vagyok biztos benne, hogy jól értettem a diódás részt, így értelmeztem:
Helyes az elgondolásom? Esetleg a diódát a kondi plussz lába elé kéne tennem (így érteném is a működését)?
Illetve milyen kapacitástartományban nézegessek kondikat (csak, hogy tudjam milyet vegyek, nincs itthon semmi jelenleg)? -
BigBlackDog
veterán
válasz
dfdfdf #11813 üzenetére
Értem, köszönöm a válaszokat, valahogy én is ezt sejtettem.
Feltennék egy újabb kérdést. A cél ugyanez -kikapcsolás után folyamatos halványulás-, de 12 V-ról működtetett 5 ledes füzér a halványítandó fényforrás. Jól gondolom, hogy a füzér betáp részénél (molex csati) a pozitív, illetve negatív kábel közé kéne egy kondit beforrasztani? Hogy lehet a szükséges kapacitást kiszámolni? Illetve az korábban leírt problémát -a kondit más, ugyanazon a tápkábelen lévő eszköz is ki tudja sütni- mivel lehetne megoldani?
Előre is köszönöm és elnézést a sok kérdésért!
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Egy ilyen fénycső elé szeretnék bekötni egy kondenzátort. Cél: a feszültség elvétele után ne hirtelen, hanem szép lassan aludjon el a fénycső.
Mekkora kondenzátor kéne ehhez? Jól sejtem, hogy kéne valami "egyenirányító" is, hogy a kondenzátort csak a fénycső tudja kisütni (gépben több alkatrész erről a tápkábelről kapná az áramot).
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- SSD kibeszélő
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Vírusirtó topic
- Autós topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Filmvilág
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Apple iPhone 13 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HP ZBook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1200 15.6 400NIT 100% sRGB Garis!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3265, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest