Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
honyike
aktív tag
Mivel PC tápbe lesz, ezért az kéne, ami a leginkáb hasonlít az eredetire! Meg az a baj, hogy nemis igazán férne oda egy 3OHM-os ellenállás, mivel pontosan megvan mindennek a helye... :S
TE melyiket ajánlod And felsorolásából?
-
-
harry
veterán
Milyen kábel összesítés? Nem akarom összekötni a kábeleket Vagy nem értem mire gondolsz. Hol lehet ezesetben probléma a különböző freki szint?
A VGA-t kéne külön rakni, valahogy az alaplap/procitól, mivl a 12v-ág kevés, a többi cucc mindegy. A VGA külön tápcsatija lenne a másik tápra kötve, lényegében, atx+12v alaplapra 1 tápról (és amúgy két külön ágról). Mivel lehet gond?Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
And
veterán
Akkor nem sokat tévedtem. Ez a bázisáram pedig a terhelés (ami a rajzodon 100Ω) nélkül is kialakul a zöld led felé. Ráadásul ha az egy PC-s ventilátor, akkor előfordulhat, hogy azon a nagyon alacsony feszültségen, ami a 'kikapcsolt' állapotban rajta esik, a félvezetős vezérlés miatt csak nagyon minimális áram folyik át rajta, így a bázisáram nagy része mindenképp a zöld led felé megy.
#8422: De miért egy olyan oldalt veszel alapul, amelyen szimmetrikus átvitelt mutatnak? Oké, a jack fizikailag ugyanolyan, de a szimmetrikus jel nem két csatornát jelent, csak egyet, ami földfüggetlen. Neked a sztereó / kétcsatornás bekötés kell: [link]. Tulajdonképp te most aljzatot kötöttél be, vagy dugót? Mekkora méretűt? Ha aljzatot, akkor az leválasztós-e? Ha dugót, akkor háromérintkezőset, amelynek a hossza is megfelelő? -
And
veterán
Ez eddig világos, csakhogy a venti ugye nem lineáris ellenállás, különösen azokon az alacsony feszültségszinteken, amelyeken már nem indul el (lehet, hogy ilyen tápnál egyáltalán nem vesz fel áramot, hiszen a vezérlése félvezetős, azok pár tizedvoltnál és az alatt nem nagyon nyitnak).
Ohm: ha mértékegységként és teljes szóval írjuk ezeket, akkor kisbetűvel írandók: 100 ohm, 12 volt. Naggyal csak akkor, ha (Georg Simon) Ohm-ot mint személyt említjük. Ω: ezt én kopipésztelni szoktam korábbi hsz-ekből, bár biztos létezik hozzá valamilyen unicode-os beírható kód (ALT billentyű + numpad, sokjegyű számmal), de az ilyen beírás sikeressége a kiválasztott aktív kódlaptól is függhet.
Mod.: Ω -> ALT+2126, a pluszjelet (!) és a számokat is a numerikus padon kell beütni az ALT lenyomása mellett.[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
(Na így inkább ne kössünk ledeket. Párhuzamosan, különösen ennyit: ezt inkább kerüljük. Nincs két egyforma led /tudom, a szimulátorban van /, a pirosak nyitókarakterisztikája pedig amúgy is elég meredek. 12V-os táp mellé 5 db. vörös színű simán mehet egy sorba, soronként a kívánt fényerőtől és áramtól függően min. 120..200Ω, 1/4W-os ellenállásokkal. Ja, amúgy az a sima dióda jobboldalt minek?)
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
-
Speeedfire
félisten
akármilyen kicsi is 4 volton csak nem lehet hangos
van egy 12cm-es ventim is, csak az 5 volton is "hangos", ellenállásokkal meg nem akarok szöszmötölni, h melyikkel indul még el
ami most benne van gyári 8 cm-es elmondom h épp csak annyi levegőt szállít h szellős a táp, de olyan hűdenagyon nem hűtheti szerintema másik meg h nekem szinte semmi sem halk
este még hallom a venti motor zaját[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
And
veterán
-
pohár
félisten
Köszi!
De mondjuk azt elfelejtettem, hogy kapcsolási rajz kellene, itthon megépítem inkább, nem akarok több tízezret adni érteGB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
pohár
félisten
Bazdki azt hittem leírtam mihet kell majd az erősítő
Sennheiser HD595-öt szeretnék majd venni, és ehhez egy erősítőt fabrikálni
Ha azt mondod jó az RCA, akkor olyan lesz
A fejhallgató 6mm, de van hozzá 3.5mm adapter isGB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Viktoár
addikt
Szia
Szerintem nem annyira vészes. Ráadásul ha úgy teljesít ahogy szeretnéd kit érdekel hogy hogy néz ki? Egyébként én is valami ilyesmire gondoltam csak teszek elé valami rácsot vagy porszűrőt.Az is lehet hogy komolyabbra veszem a figurát és megpróbálom a lehető legigényesebbre megcsinálni.Persze a lehetőségeimhez mérten. Köszi a képeket,jó látni hogy nem nagy ökörség amire gondoltam!
Üdv:Viktor
-
Hequila
őstag
Graetz után jön áram.
VIN és a + (330V) között a 2 ellenállás jó.
Q850 (FET) jó, D852, D851 jó, a 3 ellenállás (R853, R854, R856) jó.
Annyi különbség van, hogy az én nyákomon a R853 nem ellenállás, hanem egy 150V-os Zener, ami "lefele mutat" (közös a D851-gyel a katóda).Működési elvére csak következtetni tudok, leírom, hogy én hogy gondolom, ha valami nem jó az elvben, akkor javítsatok ki:
Szóval kezdjük onnan, hogy lejön a Graetz-ről a + - feszültség.
C855 egyik fegyverzetén bekapcsolásnál meg is jelenik a + feszültség, és mivel ki akarja egyenlíteni magát, így a trafó 3 - 5 lábán és D851-en keresztül áram fog folyni a C855 másik fegyverzetére is.
Így is történik, és miközben átfolyik a trafón, az áram feszültséget indukál az 1 - 2 láb között, ami áram elég ahhoz, hogy az SG6841-es PWM IC beinduljon, ami a későbbiekben nyitogatni fogja a Q850-es FET-et, így biztosítva önmagának az áramellátást.Jelenleg magára a PWM IC-re gyanakszom, mert külső tápellátással (2db 9V-os elem) sem vezérli a FET kapuját.
Mit gondoltok?
''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
CounterBoci
senior tag
Külső persze. Próbáltam hogy beraktam tápegység dobozába, de nem segített Faraday kalitka kilőve, már ha ez annak számított. Magát az elméletet sem nem tudom, hogy mitől van maga a jelenség?
Valami trükk van, mert a liftekből is lehet telefonálni, hiába van lemezzel burkolva.
[ Szerkesztve ]
-
CounterBoci
senior tag
Akkor elmondom mire kell. Költségkímélés céljából a digitális végfokom akarom egy ilyen kis sz.gép hangfal erősítőjével meghajtani. Persze az erősítő került a fémdobozba, és árnyékolt kábeleket használtam.
Sokkal olcsóbb mint megépíteni. Max. 2000 forintért van egy előerősítőnk, TDA IC-vel, tápot nem kell építeni, mert benne van az is.
Vagy az számít, hogy rács, vagy csak lemez? -
jaja1981
addikt
Egy potenciálon van a ház és a fekete, csak lehet kis ellenállás közöttük, ami bejátszik fesz mérésbe.
CounterBoci:
Én erősítőm nem érzékeny.
Mondjuk home-made az biztos.
Persze rendes szűrőkkel nincs baj.
Én házi erősítőm nem búg és nem érzékeny a telókra.
A teló belejátszását nem a táp okozza, hanem a jel vezetéken indukálódó fesz.
Tápba nem tud belejátszani, ahhoz túl gyenge.[ Szerkesztve ]
-
CounterBoci
senior tag
TDA1517. Táp annyira nem zavar, jó neki a gyári is, igaz kicsit melegszik. Inkább a telefon okozta mizériával van baj. Hiába keresem akárhogy nem találok még csak leírást se hogy miért zavarja. Pl. Castone CPA200-hoz akár milyen közel is rakhatom a telefont, semmi hatással nincs rá. Esetleg az lehet baj, hogy a potit szalagkábellel kivezettem a nyákról? De fémházban az se okozhat problémát elvileg.
[ Szerkesztve ]
-
TomiLi
addikt
Igen arra gondolok! de arra a menetre, ami az alaplapi tálcában van benne
A menetvágás annyira nem is lényeg, mert azt talán egy csavarral megoldom, inkább az lenne a fontos, hogy mekkora furatot kell készíteni, amit még meg is kell nyújtani....Ilyet szeretnék belecsavarni...
Bogyorisz
-
Tomipac
csendes tag
biost tegnapelőtt frissitettem F6-ra, szoval a legujabb van fent. Amugy nemis igazán a hangal van a gondom, csak miért kezdett el igy pörögni? Mégha jóval hüvösebb lenne a cucc, aztmondom oké, de kb pár fok a külömbség.. a VGA meg igy alapjáraton csak melegebb lett 2 C°-al. Én arra keresem a választ, hogy miért kezdtek el igy pörögni most?
-
Speeedfire
félisten
és ha mind a 2nek ugyan olyan hosszú a lába ?
amit látásra kiveszek az az h az egyik oldalon a led-ben nagyobb darab az "alu" a másikon kisebb
mondom linkelek egy képet, erre meg is van a megoldás
mind a 2 led 6mm-es
9V-al nem lehetne megoldani?
mert akkor rá tudnám kötni a routerre is, akkor nem kellene kivezetni a gépből a kábeleket, mivel a géphez lenne kötvevéletlenül 12 V-ot írtam rá, meg az első led elé jönne az ellenállás is
[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
őstag
Az a baj, hogy fix 4600-t pörög a venti, mert csak 3 eres az új, a régi 4 helyet..
Azért kellett új heatpipe, meg venti, mert a régiek megadták magukat, és 90 fokos volt a proci úgy. hogy 4600-n ment a venti...
Az új heatpipeal, és ventivel 40 fokos az 1,8-s mobil proci terhelve, de fix 4600-t pörög a venti,és nagyon hangos, ezért szeretném lefelezni a sebességet.
Szerintem úgy is max 60fok körül lesz, de majd kitesztelem, csak ugye egy notiba nehéz potmétert szerelni...
.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Wise (ex-TransferWise)
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs