Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SPQR
tag
válasz user137 #9650 üzenetére
Igen és azt gondolom így nem is terhelték túl ....
Mondjuk én inkább egy paneltáppal néztem volna meg a teljesítményeket, bár nem lett volna kevesebb sokkal de egy pár W mínuszt jelentett volna biztos. Volt már pár miniITX konfigom (Intel,AMD, integrált és nem intgerált) és a saját a mérések alapján mindig volt pár W mínusz. A legtöbb az 10-12W teljesítmény különbség volt ami 24/7 esetén elég sokat számít. -
fero02
nagyúr
Hi all!
Lenne pár kérdésem:
Jó árban (4k) tudtam venni egy számomra szép ITX-es házat. Megéri ebbe olyan alaplapot keresni, amibe át tudnám tenni a régi cuccaimat [E3300 (LGA775), 2*2 Gb DDR2 800 Mhz, min. 3 db sata2 és egy PCI aljzat]?
Vagy ha eladom őket és veszek vmi "egybecuccot" akkor jobban járnék?
Egyáltalán mi számít most jónak ebben az ITX-es világban?
Nagyjából semmit nem csinálok a gépen (msn/skype/net/film/zene), de ez alá egy olyan vas kéne, ami nem homokórázik, ha el akarok indítani vmit. Viszont az nem lenne hátrány, ha nagyon halk (ergo passzív) lenne.
Valaki legyen szíves segíteni nekem, mert abszolút nem vagyok otthon ebben témában.
Köszöntem!
Üdv!
-
zodo
nagyúr
Szia!
Szerintem add el a régi cuccaidat és vegyél egy Brazos féle lapot. Itt a topikja.
Ez keveset fogyaszt és amire használnád arra tökéletes.
Amúgy hogy mi számít jónak az mindenki maga tudja mi a fő profil.
Játékra szánt konfig már nem olcsó és kompromisszummal jár(hat) előbb vagy utóbb.Amd csúcs lapjai:
Asus M4A88T-I Deluxe
ZOTAC 880GITX-A-E WiFiZOTAC 890GXITX-B-E
és a legújabb ASUS F1A75-I DeluxeIntel oldalon ezek a kedvencek:
GIGABYTE GA-H67N-USB3-B3
GIGABYTE GA-H61N-USB3
ASRock Z68M-ITX/HTÁltalános hogy prociból 95W max. fogyasztásút támogatnak a lapok.
Nyilván ha passzív gép a cél akkor valami alacsony fogyasztásút érdemes választani valami jóféle 120-as ventivel támogatott hűtővel.Szerk: Esetleg az 1.hsz is segíthet dönteni.
(#9652) erhas01
Nincs mit.
[ Szerkesztve ]
-
fero02
nagyúr
Hi!
Köszi a választ!
Igazából a mostani sem zabál és minden igényemet bőven túlteljesíti.
Néztem a linkelt lapokat, de mivel nincs rajtuk PCI slot, így nem rúghatnak labdába.
Eddig a Intel DG41MJ, Intel DG45FC lapja nyerőek, bár utóbbi kicsit drága egy 775-ös laphoz mérten.
csƵ: ezt még magam sem tudom egyelőre. Szeretem a jó ár/érték arányú dolgokat. Ha látom értelmét a cserének, akkor váltok...
[ Szerkesztve ]
-
fero02
nagyúr
Pont az előtt vettem egy komoly hangkártyát (Audiotrak Prodigy HD2), mielőtt ez a ház felbukkant. Ha már egyszer 19k-t áldoztam a hifi hangkártyára, akkor szeretném is használni. Ha nem lenne alternatíva ITX lapra, akkor maradna minden a régi. De van!
Azért fordult meg a fejemben a platform csere lehetősége, mert gondoltam ha kiárulom a mostanit, annyiért lehet kapok vmi újabbat...csak ugye az a slot kell.
-
zodo
nagyúr
Akkor ez bukó.
Mondjuk a mai lapokon már jó féle int. hangchip van. Átlag: Realtek ALC889Régebbi lapok jöhetnek számításba mint az Intelek vagy egy-két régebbi első generációs Atom lapok egyike (ha még kapni ilyeneket) ha a meglévő memóriáidat is fel szeretnéd használni. pl.: ASROCK A330GC
Ezeknél kérdés hogy mire vetted azt a kártyát és ahhoz elegendő-e az int. cpu teljesítménye.Esetleg az apróban keres a házhadhoz való lapot, hátha.
-
lassiee
tag
Sziasztok! Erdeklodnek, hogy letezik e olcso am3/dd3as itx lap a magyar piacon normal memoria foglalattal ? Valaszokat elore is koszonom.
Opteron 165-t es Scythe Kama Bay AMP 2000-t keresek!///Sose feledd a tizenegyedik parancsolatot: ne hagyd, hogy elkapjanak!
-
zodo
nagyúr
válasz lassiee #9660 üzenetére
Szia!
Amd-s lapok sosem voltak olcsóak mindamellett hogy gyér a kínálat vagy sosem értek el kis hazánkig.
Jelenleg is beszerezhető lapok közül lehet mazsolázni.Normál DDR3-as memóriát fogadó lapok:
Sapphire IPC-AM3DD785G
ZOTAC 880GITX-A-E WiFi
ZOTAC 890GXITX-B-ENormál DDR2-vel szerelt:
So-DIMM DRR3-as memóriával:
Egy-két példa, használtan/kintről vásárolt amolyan "futottak még" kategória:
J&W MINIX 780G-SP128M
Zotac Nvidia Geforce 8200 WiFi
Jetway NC81Jelenleg a legújabb technológiájú FM1 foglalatos lapok:
-
Imike_80
aktív tag
Sziasztok!
Előre is elnézést kérek, ha nem jó helyre teszem fel a kérdést. Kutakodok már egy ideje, picit tanácstalan voltam, de legfeljebb, ha nagyon mellélőttem ezt a topicot, akkor hátha elirányítotok a megfelelő helyre, éghajlatra
Szeretnék 2 gépet vásárolni. Az egyik egy pici gép volna, másik pedig egy netbook, de a kettő bizonyos fokig össze is kapcsolódik.
A pici gép:
Édesanyámnak kellene otthonra, Netezésre. Fontos, hogy legyen pici, fogyasszon keveset. Nem konkrétan HTPC erősségű, de olyasmire gondolok.
Anyának van monitora, 19"-es Samsung, billentyűzet is, egér is, USB webcamera is, szóval csak a gép kellene.Kinéztem ezt a Zotac ZBOX ID41-E-t
Ebben ami tetszik:
kicsi, gondolom tűrhetően gyors, HDMI-n még akár a lapos TV-jére is ki tudom rakni a képet alkalomadtán, van USB a különböző eszközöknek, van WiFi, Vesa mounting point, s tényleg keveset fogyaszt.
Az is jó, hogy DDR3-as RAM való bele, mert ez jelenleg sokkal olcsóbb, mint a DDR2-esek.
Valamint kell még bele vinyó is, 2,5"-os Sata. Sajna ezek azért már eléggé megdrágítják a dolgot.
A gép 53 ezer Ft, Ram és Vinyó után pedig simán 70 ezer körül járok. Ebből már "erőgépet" is lehet eszkábálni.A másik téma, ami nekem ezzel szorosan összefügg: kinéztem az Acer Aspire One 522-t.
Ez nekem kellene otthonra, hogy ha valamit meg akarok nézni a nappaliban, akkor ne kelljen kimenni a dolgozó szobába begyújtani a nagy gépet 1-2 infoért, s ne kelljen a telefonon miniatűrben nézegetni a dolgokat.
Ilyet vett egy cimborám, vagyis nem a c6d-t, hanem a c5d-s processzorost 71.000 Ft-ért pont ezen az oldalon. Garanciával házhoz jött 73-ért! Ha mindent összevetek, ennek is ki tudom rakni HDMI-n a képét, minden van rajta, vinyója is van, 250GB-os, billentyűzet is, SŐT, még egy kijelzője, akksija is ugyebár!!!Lehet, hogy akár ez is jó választás lenne Édesanyámnak is és nekem is?
Nekem konkrétan nagy Laptop nem kell, mert fontos a hordozhatóság, csendesség és ez pont a megfelelő kompromisszum. Tablet sem jó, mert több USB-s eszközt is kötnék rá, s fontos, hogy normál OPrendszer legyen rajta. Nem erőgép kell, hanem egy kis gép, de HDMI-képes teljesítménnyel.
Ha van ötletetek, mind a mini-PC-t, mind a Netbook-ot illetően, szívesen fogadom az építő jellegűeket!
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
zed1983
őstag
Sziasztok!
Gondolom van itt egy pár embernek Giga H61/H67-es ITX lapja?
Elsősorban az ők segítségére lenne szükségem!Nekem Giga H61N USb3-lapom van és egy Core i3 2100. A problémám a következő lenne:
A Bios-ban max 480Mb-ot tudok állítani az IGP-nek, de csak 32-64-96Mb -os beállításon tud betölteni a Win7, ha feljebb állítom mondjuk 128-256-480-ra akkor már nem tudja betölteni a win7-et, csak újraindul a gép.
Erre keresem a megoldást, hogy alaplap függő-e vagy proci vagy bios-e esetleg driver probléma lehet?
Bios verzió a legújabb az F3
THX
YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
Mercutio_
félisten
Keres egy használt Antec NSK1300/1380 házat ami nem sokkal nagyobb mint a legtöbb VGA-t is fogadó ITX ház és a méretkérdés is megoldva.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
igi
aktív tag
Hali!
Tervezgetem az ITX-es csodámat, erre szinte az összes magyar boltból eltűnt az Asus P8H67-I DELUXE
Valaki tud valamit, hogy miért? Vagy csak én felejtettem el a Guglit használni a 7végén???
this is the beginning of a beautiful friendship
-
zodo
nagyúr
Én se találtam és nem szoktam figyelni a történelmüket szóval passz.
Esetleg olcsóbban egy ASROCK H67M-ITX/HT
-
EyEsOnU
tag
sziasztok, silverstone sugo 05-be jó lesz a schyte kozuti cooler? z68-as asrock lapba tervezem, de ezt még nem vettem, ha csak másik jöhet szóba akkor szívesen veszek némi tanácsot!
üdv.
-
nagyt0m
tag
Üdv Mindeninek!
A SAPPHIRE PURE PLATINUM H61 lapról lehet valamit tudni? Gúglit végig túrtam, különböző fórumokat is, de ne találtam semmit sem róla. Elég jó árban van és a felszereltsége is megfelelő lenne.
Köszönöm
-
mrbig25
őstag
válasz EyEsOnU #9671 üzenetére
Szia!
A Z68-as Asrock lapnál 49mm áll rendelkezésre a CPU foglalat közepétől a PCI-e sínig. A Kozuti-t nézegetve úgy látszik, hogy a talpa pont középen van, így a méretekből kiindulva a Kozuti-nál ez a távolság min. 51,5mm. Így -szerintem- minimálisan belóg a PCI-e sín fölé, ami nem gond, ha nem kell diszkrét VGA.
Ha nincs szükséged Z68-ra, akkor vehetsz Asus vagy Gigabyte H67-es lapot. Ott nagyobb a távolság egy kicsivel, így a Kozuti elfér egy diszkrét VGA mellett is.
A házba amúgy gond nélkül befér...azzal nem lesz gond....
-
Nagytalp
senior tag
Egy Asus AT3N7AI lap, M-Audio 1010LT, 2 GB ram konfigot tesztelgetek Ubuntu Studio 11.10-el. 16 csatorna realtime kernellel gond nélkül megy és nem akadozik. Kivéve ha ha egyszerre sok csatornát adok hozzá. De ez inkább a ram miatt van, 4 Gigával jobban menne, Van ezekben kraft rendesen.Emelett VDPAU-val az 1080p filmek is simán mennek képeldobás nélkül.
Nvidia RTX és AMD RX videókártyák raktárról!
-
zodo
nagyúr
válasz Nagytalp #9676 üzenetére
Filmekről tudtam hogy tökéletesen nézhetőek.
Szó mi szó zenei fronthoz nem igazán értek de most hogy kicsit utánaolvastam valóban inkább a memória mennyisége lehet meghatározó.
Kártya végzi a java munkát amit memóriában tárol egy rövid ideig és ehhez nem szükséges nagy proci teljesítmény.Köszi a helyesbítést!
Mondjuk nálad egy zenére kihegyezett os van a gépen ha jól gondolom.
Win alatt mit tudhat? -
zed1983
őstag
YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
M@trixfan
addikt
Van térhatású többcsatornás hang a játékok alatt HDMI kimeneten? Használ valaki itt mini ITX gamer konfihot?
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
igi
aktív tag
Köszi, megfontolom.
Kellene 1-2 jótanács:
Most készülök leváltani a 8 éves Barton + Radeon9800PRO csodámat…
Univerzális és viszonylag csendes gépet szeretnék. Univerzális alatt értem, hogy nem kell egy erőmű, de azért játszani is lehessen vele (kölyköknek sims3, esetleg én is kipróbálnám ifjúságom játékainak folytatásait: SC2, Diablo III, HoMM6, Duke). 1280x1024-en, normál beállításokkal…Eleinte nagyon vártam a Llano-t, de a 100W kicsit durva, meg nem is tudom, hogy elég lenne-e a grafikus teljesítménye önmagában. Úgyhogy szép lassan az intel felé fordultam.
Jelenleg amiben gondolkodom:
Lian Li PC Q07
H67 alaplap + i3 2100 + Scythe Kozuti + 4GB RAM
64GB SSD + 640 GB HDD + DVD író
VGA - valamilyen lapos, egy slotos, tápcsati nélküli kártya. A jelenlegi favorit a Radeon HD6570 1GB GDDR5-tel.Igazán a táp miatt vagyok gondban, 3 megoldás kering a fejemben:
1. ATX táp (Be Quiet E8 400W) – belefér ugyan, de túl nagy helyet foglal, attól tartok zsúfolt és meleg lesz tőle a ház.
2. SFX (pl. BQ 300/350W) – ez kevesebb helyet foglal, de talán zajosabb, és beépítő keretet kell vadászni hozzá – vagy házat vágni. A SilverStone 450W-hoz adnak ugyan keretet, de drágállom, és nem is kell annyi kraft.
3. PICOPSU – viszonylag elfogadható áron max. 120W-os téglát találtam Magyarországon. Azt nem tudom, hogy elég lenne-e a konfighoz + a kábelekkel kell vacakolni. Mondjuk a CPU elvileg 65W-os, ezt nem tudom, mennyire lehetne letornázni a grafikus mag letiltásával, esetleges alulfeszeléssel, downclockkal - valahol olvastam, hogy 2.5 GHz-en gyakorlatilag ugyanannyit fogyasztott a 2100, mint a 2100T. Ha a CPU lemenne 30W-ra + 60W VGA + stb (Háttértára + alaplap + esetleg egy alacsony fordulatszámú venti) talán - de tutibb lenne egy 150/160W–os, ahhoz meg drága a tégla.A másik problémám, hogy nappaliban lesz a gép, természetesen a fali telefon aljzattal (és a routerrel) átellenes sarokban, így a kábelezés nem megoldható. Marad a wifi (talán még a powerline). Ezért gondoltam integrált Wifis alaplapra: ebből van az Asus (ami inkább nincs), az Asrockra meg nem megy rá a Kozuti…
Szívesen fogadom a jó ötleteket!
köszi:igi
-
EyEsOnU
tag
hali, am3+ itx lapokról lehet már valamit tudni? lesz-e egyáltalán.. i5 2500 helyett egy 3modulos bulldozer számomra jobb választás lenne úgy érzem.
-
zodo
nagyúr
válasz EyEsOnU #9688 üzenetére
Ki tudja, semmi hír róluk.
FM1 -es lapokból is max. 3 gyártóról tudunk ebből kettő talán kapható nálunk is.
Asus F1A75-I Deluxe
Asrock A75M-ITX
Gigabyte GA-A75N-USB3[ Szerkesztve ]
-
Imike_80
aktív tag
Az is segítene, ha valaki megmondaná, melyik topicban találhatok válaszokat a kérdésekre.
-
siti
őstag
válasz Imike_80 #9691 üzenetére
ne kelljen kimenni a dolgozó szobába begyújtani a nagy gépet 1-2 infoért, s ne kelljen a telefonon miniatűrben nézegetni a dolgokat.
pont erre jó egy 9-10" tablet. a netbook se egy villám boot terén. nekem a beépített skype/böngésző is halál mire bejön. tabletra meg rácsapsz és email, facebook, prohardver, jó torrent nem. Tablet jó, miután megveszed egy hónapig le se teszed. azzal alszol, azzal ébredsz. Utána meg eladod, mert halál felesleges egy dolog. Ahogy a TV, az internet és a játékmackók nélkül is lehet élni.a zotac szép és jó, nálam is ez a típus van felírva cetlire, ha látom valahol olcsón használtan, akkor repülök is rá. Pont azért drága, mert pici, jól néz ki, nem foglal sok helyet és elfogadhatóan fogyaszt. 2 év múlva töredékéért tudod majd eladni, mert bővíteni felejtős. De egy mini ATX olcsóbb, kis ház->kis hely, VGA nem kell, alaplapi elég netezéshez. Erősebb proci is bele megy...
[ Szerkesztve ]
Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
zodo
nagyúr
válasz Imike_80 #9691 üzenetére
Ilyen kis gépet olcsóbban is össze tudsz hozni ha nem ragaszkodsz az annyira kis mérethez.
Ház: LC-POWER LC-1320mi vagy GIGABYTE MIB T5140
Alaplap: valamelyik mini itx amelyik szimpiEz cirka 37k és nem melegszik/zajong úgy mint a Zotac kütyü.
Mondjuk cserébe buktad a beépített kártyaolvasót.Más:
Hova lettek az adapteráruházból az EPC házak?
-
-
igi
aktív tag
Köszi,
meggyőztél, USB adapter lesz.
A [Gigybyte GA-H67N-USB3-B3] illetve az [Asus P8H67-I] közül melyiket választanád?
Az Asus mellett szól a több csati, a Giga mellett pedig a sok szép nagy kondi
Egyéb funkciókat tekintve nem tudom melyik a gazdagabb.
Ma találtam a munkahelyen egy régi vinyó tartó keretet, leméricskéltem - némi kalapálással és fűrészeléssel kendácsolhatok belőle egy ATX/SFX átalakítót
üdv:igi
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném. Adott egy mini itx rendszer. Codegen M31 házikó, Asus M4A88T-I Deluxe alaplap. Szeretnék bele vásárolni egy Phenom II X6 procit, de csak 95W TDP-s cpu-t kezel le elvileg a rendszer. Viszont sehol nem találok még újonnan sem 95W TDP-set. Csak 125 -öst lehet kapni mindenhol. Ha az asus oldalán szerepel, hogy megeszi az x6 1055t 95W-os változatát akkor vajon menni fog a 125w -ossal is a rendszer? Hátha valaki már épített x4 vagy x6-os rendszert magasabb tdp-s cpuval.
Köszi!
\'\'Sebességmámor, mindenki ezzel vádol, a kilóméteróra is csak lehunyt szemmel számol, a gumi lángol, az autó szinte táncol...\'\'
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mikrotik routerek
- Hálózati / IP kamera
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple Watch
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- iPhone topik
- Kupon kunyeráló
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest