Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• TurboK0

tag

válasz HookR #63272 üzenetére

Én egy régebbi corsair tápban cseréltem ventit, ott 2 gond volt: egyrészt a 14cm venti valójában csak 13.5cm, kellett 3d nyomtatni neki adaptert, amivel együtt már csak úgy fért be a 25mm venti hogy kicsit feszül/dudorodik. A másik gond az, hogy a gyártók egy része teljesen másmilyen fesszel hajtják a ventiket hogy még véletlenül se tudd cserélni; lehet hogy olyan feszen eléri a csúcsot amin egy szabvány venti még be se kapcsol, vagy olyan feszen kapcsol be amin normál venti már csúcsra ját, ilyesmi. Olyan is van pl. Corsair Platinum tápokban hogy PWM-es a venti, csak a pin kiosztás más (azt még szerencsére át lehet piszkálni a dugóból forrasztás nélkül).
    Ez sajnos táponként más és más, utána kell keresni minden esetben hogy valakinek sikerült-e már.

Én úgy oldottam meg hogy volt valami 4 pines corsair link csati a tápon, aminek a csatlakozásait lekapartam a nyákról és ráforrasztottam a venti 3 tűjét, így a hozzá járó csatlakozóval tudtam alaplapról vezérelni.
    Olyat is láttam már hogy valaki egyszerűen fúrt egy extra lukat a fém kimenetre és azon kivezette a táp kábelét.

Noctuánál lehet kapni ilyen gyorscsatlakozót ami arra van kitalálva hogy akármilyen kimenetre rá lehessen kötni a ventijüket, nem tudom hogy mennyire használható, de ha van rá pénzed megérhet egy próbát. Egyébként meg legjobb barátod a forrasztópáka.

Ja, meg velem volt már olyan hogy PWM venti sima feszültség vezérelt tűn egyszerűen magától lekapcsolt 1 perc után mert a PWM lábon nem kapott jelet, és azt úgy értelmezte hogy 0%-ra lett téve. Tehát ehhez lehet a 3-pines venti a jobb, de ez megint olyan hogy utána kell nézned hogy a táp milyen.

Van olyan SFX táp ami csak 80x15mm ventit használ, Noctuának meg olyan ventije nincs is.

Új hozzászólás Aktív témák