Új hozzászólás Aktív témák

• hoffman_

nagyúr

elkészült a "végleges" iteráció a Ghost S1-ben. nagyjából 3 éve dolgozik ez a lap benne, kifogástalan, a következő is MSI lenne (ha nem spórolnák le az optikát...). először bekerült egy második NVME, aztán 5700X jött a 3600 után, végül a 2x8GB Crucial LT-t fájó szívvel 2x16GB VulcanZ-re cseréltem. az 1070Ti 4,5 évet futott, átvészelte a nagy GPU válságot, most dobozban pihen szinte gyűjtői állapotban, visszakerült a gyári hűtés is. egyszer majd bekeretezem a PC fölé :) egyelőre elengedem az AM5-öt, majd jövőre megnézem érdemes-e mocorogni. végre van megint szép RGB nélküli Crucial LP RAM, meg SPDIF is némelyik Asus lapon. kíváncsi vagyok a következő AMD generációra, de ez is már-már több, mint elég. még egy 2TB drive talán belefér AM4-be, katasztrófális méretűek a játékok manapság.

5700X
    MSI B550I Gaming Edge Wifi
    Inno3D 4070Super X3 OC (+ A9x14 chromax)
    2x16 T-Force VulcanZ 3600CL18
    2x1TB AData NVME 3.0
    SF600 Platinum
    Ghost S1 + metacustoms spine/PSU bracket

idle nagyon jól viselkedik így télen, 22 fokos szobában 38-50°C a CPU és 42°C a GPU, passzív módban, egyedül két Noctua venti teker 800rpm-en. én asztalon már nem hallom.
    játék alatt a GPU 64-71°C, a három venti 2000rpm körül, hotspot 82°C max. kis UV-t beállítottam, 0.965V@2760Mhz. VRAM-ot hagytam. halkabb, meglepő módon, mint a 2x A12x15 a deshgroud 1070Ti-on. lehet, hogy csak az évek alatt rákerült por, ezt nehéz megmondani ennyi idő után. a CPU 70-74°C játéktól függően, furmark/superposition kombókkal se megy nagyon feljebb. a gép picit halkabb lett a 4070 Super érkezésével. itt pozitívan csalódtam.

egyetlen bajom van vele, a Loque PCIE 4.0 riser szétszivatott, már el akartam állni a kártyától, annyit szenvedtem vele napokig. Auto és 4.0 módban, hiába gen 4 minden hardver, behal a Windows, ha van fent nV driver. egyedül PCIE 3.0 módban tudom használni, ami ennél a konfignál már 1-3%-ot jelent. egy riser váltáson még gondolkodom. Loque-ék nem válaszolnak a leveleimre...

(kattintható Drive)

közben a homeszerver upgrade-ről le kellett tennem, minden mozdítható vasat és alkatrészt beforgattam HA-n, egyedül a már megvett gép fő komponensi maradtak. ez egy Asus N100I + HBA és Jonsbo C2. már kész építés, a rendszert még nem tudtam átrakni rá (és eladó lesz egy Q1900). ha valaha elkészül, majd megosztom azt is. az új soho routerrel barátkozom, picit mélyebb víz a Mikrotik, mint amivel eddig mentek a dolgok itthon.

Új hozzászólás Aktív témák