Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
DarkByte
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Szerintem a SIMulator szó rövítése, és a Steam Frame-re értette, mert a VR headset-eket előszeretettel használják autó-/repülőszimulator rig-ekben.
-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
SIMS(4) gondolom ?
-
ripla
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Sós Indiai Mogyoró.
-
-
Ez egy játék. Mi a helyzet a többivel?
És egészen pontosan mennyibe került az xbox és mennyibe a pécé?
5-7 év távlatában, ami egy konzolgen, melyiknél esélyesebb, hogy elfut rajta "minden"?Szóval jah, a te gépedet biztosan kiválthatod "6-7 évvel" később egy steamboxal, kérdés h megér-e esetleg több százezret +0GB VRAM ..... ami oké volt 2020-2026 között, lehet h 2026-2032 között majd nem lesz annyira jó

#155 Susk4
a 70ezres, hsznált Series S már elbitorolta a címet ....

-
Susk4
újonc
Lehet hogy megvan a következő SIM király ?
-
F.B.I.
veterán
Annyit hozzáfűznék, hogy van összehasonlítási alapom, mert van itthon Xbox series X és a régebbi, ettől gyengébb hardverrel megáldott PC, 6600XT - el konkrétan, a Darktide simán ment, 120 FPS - el, fel skálázva, miközben jobban nézett ki, mint a konzolon. Na olyat a Series X - el nem tudtam, ott 60 FPS volt a max, vicc grafikán. Szóval annak a teljesítményét simán tudni fogja. 190K vol 2021- ben.
-
PTM
senior tag
A Steam Machine inkább 140 watt, a PS5-re (alapgép) pedig 220 watt körüli értéket találok. Ez összecseng azzal, hogy a Steam Machine várhatóan jóval gyengébb. A hűtése viszont tényleg kifejezetten szimpatikus. Nekem eddig bejön ez a gép, de nyilván sok múlik majd az árán.
-
válasz
Kalacskepu
üzenetére
1 millió darabon az 1 millió dollár nyereség
#150 ddekany
másfél méterről, miközben mész a GT7-ben? vagy amikor Kratossal csapkodsz?
vagy a belvárosi lakásban, nyáron, nyitott ablaknál?
esetleg egy tanyán, éjjel, 4k-ban renderelő horrorjáték néma csendjében?
#148 bmakszim
attól függ, milyen ventillátort nyertél bele a lottón
én nem hallok semmi különbséget a xsxem és a ps5fatem közt, néma mindkettő.
de ha valakinek úgy tetszik: "néma" -
ddekany
nagyúr
válasz
bmakszim
üzenetére
Ezeknél (Steam Machine, PS5) 200-250W-ról beszélünk. Ha annál 1,5 m-ről könnyen meg tudod mondani, hogy be van-e kapcsolva a készülék, akkor az már nem kifejezetten csendes. A Steam Machine esetén a térfogatához képest kivételesen értelmesnek tűnik a hűtés. (Rájöttek, hogy kell egy minél nagyobb "kocka" borda, és egy minél nagyobb ventilátor, és hogy mivel ők csinálják az egészet, lehet bátran faltól-falig menni. Ez azért ritka az iparban.) Mondjuk ez a térfogat ezen a szinten már a divatozásról szól (ugyan úgy elférne ha pl. 10 cm-el magasabb lenne), de erre talán elég.
-
Kíváncsi lennék mi az oka, hogy nem raktak rá még egy M.2-es foglalalot, valami limitáció miatt vagy csak szimplán nem akarták. A tárhely bővítést pedig megkönnyítette volna, csak bepattintod az új ssd-t és mehet minden tovább, így viszont ki kell cserélned plusz még újra is kell raknod a rendszert (ugye vannak olyanok akik ezzel vagy nem akarnak szórakozni vagy nem tudják hogyan kell). Régi ssd-t meg vagy eladod (mondjuk ez esetleges gariztatáskor kelleni fog), vagy nézegeted.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
KISDUCK
addikt
-
PTM
senior tag
válasz
bmakszim
üzenetére
Tehát PS5 Slim-ed van.
Többféle PS5 modell létezik már és mindnek van egy megkülönböztető neve. Ha a tied fel akar szállni mint egy gaming laptop, az nekem garanciális problémának hangzik.Nehéz azért fórumon a hangról beszélni, hogy ki mit ért hangos alatt. A ProArt 4060 Ti-m például messze-messze hangosabb amikor felpörög, mint bármelyik PS5 amit használtam.
-
PTM
senior tag
válasz
bmakszim
üzenetére
Van ezekben szórás, de nálam a Series X hűtése tényleg fantasztikus, annak talán a ventilátorát se hallottam még. Viszont ettől nem lesz felszálló hangú a PS5 sem. Inkább egy halk gépnek tartom a korábbi Fat Digitalt, a mostani Pro modelt pedig méginkább. A PS4 Pro volt a turbina már újonnan is, azt nagyon utáltam.
-
DudeHUN
senior tag
Szerintem valami APU megoldás kellett volna. Ott lehetett volna közös a RAM pool és lehet kevesebb memóriával megúszták volna és akkor nem limitál a 8GB. Kíváncsi lennék amúgy Valve miért ezt az összetételt választotta. Annyival olcsóbban lenne gyártható?
Szvsz 700$ felett nem egy jó ajánlat a jelenlegi konfigurációban. -
Prof
addikt
Latom itt se sokkal jobb a szinvonal mint a youtube commentekben...
A fejlesztok elmondtak, hogy a cvelcsoport a Steam decket dockolva jatszok tomege, akik 20W-on szenvednek egy kezikonzollal a nappaliban, mostmar lesz nekik 150W-os korszerubb masina, ami nem fozi meg magat ,se nem zajong es nem kell 2000 dollaros miniPC-re kolteni a penzt... Tudtommal nem terveznek 100 milliot eladni belole...
1. Ez egy Mini PC, nem konzol. PC Laptop alkatreszekbol, egyedi hazban, hutessel.
Nem szall fel mint a repulo ahogy egy gaming laptop vag PS5 jatek kozben...
2. Linux operacios rendszerrel akar media PC vagy barmilyen egyeb PCs feladatra alkalmas... ha tetszik futtathatsz rajta helyi AI-t ami Half Life 3-as memeket general TV hatterkepernyonek..
3. Nem osszehasonlithato nagy ATX-es asztali gepekkel... se egyedi tervezesu zart rendszeru konzolokkal... amiknek a hardver ar csak toredeke amibe valojaban kerulnek
Meglehet nezni diszkret GPUs jatekos miniPCk mibe fajnak ilyen meretben... nem osszekeverendo a sima APUs diszkret gpu nelkuli gepekkelAlapvetoen tetszik 800-999 dollar kore varom, felteve hogy bevasaroltak elore memoriabol/SSDbol. Ha nem akkor szivni fognak.
Az en problemam:
- FSR-t a Steam library 99% a nem tud... nem kene 4k 60-al reklamozni ..
- Nincs Dual chanel RAM
- AMD monopol pozicioja a szegmensben az AI lazzal kombinalva adta ezt ki, hogy nem egy custom uj AMD Apu lett zen5 + 32-40CUs cucc lett 32 GB Rammal.. uj cuccert annyit kernek el amit nem szegyelnek > 2000 dollaros mini PCk...
- nekem a konzol szeru funkcio fejlesztesek / kontroller nem erdekesek
- a szokasos linux gaming problema a nepszeru multiplayer ingyenes jatekok tomege ami windows excluziv anticheat miatt
- IGN-nek adtak interjut... akik a gaming "ujsagiras" legalja... a kiadok kilora megveszik minden reviewjukat -
Igazából ennél kicsivel jobb teljesítményt várhatnak, mivel itt a videóban Ryzen 5 5600 + RX 6600M 8G a konfig.
Gondolom a Valve szét fogja tesztelni a vasat, az utolsó hertz-ig kimérik a teljesítményt.
Nem lennék meglepődve, ha mindig gyári driver érkezne a GPU-hoz, mint az OEM gyártók esetében. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Kalacskepu
üzenetére
A nyomtatás csak egy példa volt, ezt-azt kivettek belőle, amit nem éreztek szükségesnek egy ilyen kézi PC esetében még úgy sem, hogy amúgy teljes értékű operációs rendszerként is tudod használni, nem csak játékgépben.
Ha a PC-s használatot nézzük, akkor maga a SteamOS leginkább a "gamescope" kompozitorban tér el az asztali disztróktól, ez egy új megoldás amit kifejezetten játékokra találtak ki alacsony késleltetéssel, HDR és VRR támogatással. A Bazzite-ot és a Nobarát kivéve a normál asztali disztrók nem ezt használják, legalább is nem alapból.
Ezt leszámítva, ha egy normál, KDE-s asztali disztróra raksz Steamet, akkor kb ugyanott vagy, mint a SteamOS esetében. Abba most ne menjünk bele, hogy a SteamOS egy immutable disztró amit így elég nehéz megfektetni, az asztali disztrók jellemzően hagyományosak, igaz az említett Bazzite ebben is követi a SteamOS-t.
-
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Nyomtatás a legkevesebb, az én gépemen az nem nagyon van használva.
De ahogy közben olvasgattam kicsit tényleg jobban ajánlott ez a Bazzite, lehet teszek vele egy próbát.
Sajna erről a nem hivatalos SteamOS telepítésről nem sokat tudok nyilatkozni mert kb 1 napig sem volt fent, csak kíváncsiságból pattintottam fel (lehet elő jöttek volna problémák ha használom mondjuk 1 hétig). -
Steam Machine Reaction: What Do We Think So Far?
Érdemes meghallgatni, megint a Valve-nál folyt találkozót boncolgatják (többek között), én két dolgot emelnék ki belőle.1, A fejlesztők elhintették, hogy a későbbiekben más gyártók is licenszelhetik a koncepciót + szoftvert, akár erősebb hardverrel, akárcsak az Steam Deck és a ROG Ally esetében: a Valve konfigja megint inkább az úttörő/benchmark szerepét töltené be.
2, Előzetes pusmogások alapján Oliver már nagyon várta, hogy a találkozón szóba kerüljön a HL3. Végül ez nem történt meg, de ki tudja?
Lehet, hogy induláskor egybecsomagolják a géppel - ez lenne az igazi system seller!
Vagy elég lenne a régóta várt Remastered Collection - és hozzá a HL3 demó!#114 Kalacskepu
Jogos, a Recovery Image-et egy ideje megint támogatják AMD CPU és GPU esetében, akár Zen5 és RDNA4 chipekkel is, szóval működhet! -
KISDUCK
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Ez dvga nem igp, valószínűleg azért nem kap pcie csatit, mert akkor ha valaki kicseréli másra akkor már nem biztos, hogy működik az áruházban lévő sárga vagy zöld plecsni. Így könyebb eszközillesztőt kiadni és csak egy konfigra kell optimalizálni és tesztelni.
arty:
AMD-nél mobil fronton 7800m az ami 12GB-os és az jóval több cu-t tartalmaz, az árat rendesen meglökné.
-
azért remélem 12GB VRAM esetén nem ugrottunk volna 700k környékére, mert az azt jelenti h a mostani konfig már 650k körül téblábol
viszont a 12GB vram nélkül ez az egész gép halott ügy
az 5070 népszerüsége miatt azt gondolom oda lőhetik be a játékfejlesztők a "minimumot" (mármint a viszonylag oké látványvilág minimumát, nyilván nem a minden low "nézhetetlenségéhez" kellő minimumot
) -
D.Va
őstag
Megy a "meme" neten hogy az Xbox terveit a Valve áthúzta ezzel a géppel, de szerintem ez a masina nem ellenfél, mert ha jönne valami "Xbox-PC", az valószínűleg nem ennyire "gyenge" hardverrel jönne szerintem. De az már vicces mindenképp hogy "box" alakú a Valve gépe.
-
Persze de ugyan ez az Asrock Deskmini rákfenéje. Latop ram, nincs PCI-E csati.
Én csak azt mondom hogy lehetne egyetlen egy mérettel nagyobb.
Mondjuk gondolom egy ilyen erős IGP esetén nincs szabad 16 sáv.
De beleöltek egy csomó pénzt a fejéesztésbe, néztem Steve videóját, GDDR6-tal sz*ptak a nyáktervezésnél.
Ha sztenderd itx lap ment volna bele ez nem kell. Bár akkor meg nincs ilyen igp -
KISDUCK
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Egy kis ez, egy kis az és eljutunk egy zotac magnus teljesítmenyéhez, méretéhez 270.5mm x 126mm x 249mm és árához ami ha jól látom 4070-nel meg 5070-nel is 700k HUF körül mozog. Nem hiszem hogy a "Gabe Cube" ezzel fog veresenyezni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Asztali gépre egy Bazzite-tal jobban jársz, mert majdnem ugyanazt kapod, miközben a SteamOS-ben pl. nincs benne a nyomtató kezelés, a normál asztali disztróknál meg megvan.
-
ripla
addikt
Wukong meg a többi hasonló soulslike pont nem érdekel, utálom az egész stílust úgy ahogy van. De hogyha hasonló nagynevű játékra vagy kíváncsi, akkor a Cyberpunk 2077-et azt toltam rajta, minden gond nélkül ment, a Witcher 3-al sem volt gondom, teljesen sól futott, ahogy a Doom is, amivel csak annyi gondom volt, hogy túl gyors a játék ahhoz hogy kontrollerrel játszam, de maga a játék futtatása nagyon kellemes volt. Ebből is látszik hogy megoldható a nagy kaliberű játékok futtatása is, csak meg kéne tanulni optimalizálni.
Azt pont nem néztem hány FPS-el, játszani szoktam nem frameket számolgatni, de nem akadt és ennyi elég. Illetve azt is illene figyelembe venni, hogy mivel kis képernyőn játszol, így a kisebb felbontás is tűéles lesz rajta, ezt pedig sokan elfelejtik. Tévére meg nem szoktam rákötni."Van aki elvan 30 alatti, ingadozó fps-sel is, van aki 60 alattitól is rosszul van."
El vagytok kényeztetve, az itt a baj.
-
válasz
AxBattler
üzenetére
AMD CPU (meg elvileg Intel) + GPU kombóra lazán fel lehet tenni a hivatalos SteamOS Recovery Image-t, itt egy példa.
Nálam 5700G-n gond nélkül felment, mindent persze nem próbáltam ki. Telepítésnél mondjuk nem lehet kiválasztani hova települjön, mindig sz elsődleges M.2-re fog települni (hacsak nem lett azóta javítva, bár ketlem). -
Alin nem nehéz olyan riser-es ITX házat fellelni, amiben elfér a VGA, és a Flex / SFX táp, pl. SKTC A07. Ezeket könnyeb hurcolászni is.
SteamOS nem érhető el hivatalosan, de helyette ott a Bazzite OS.
-
Felesbandi
senior tag
Igazabol ez egyszerre verseng majd a konzolokkal es az also(bb) kategorias PC-kkel.
A konzolokkal azert, mert hasonlo kenyelmet iger. Lehet, hogy dragabb lesz a hardver es nemileg gyengebb, de a rendszer nyitott, a multiplayer ingyenes, a regi jatekok nincsenek 1080p/30FPS-re korlatozva, es tudtommal az se megoldhatatlan, hogy pl az Epic-tol ingyen behuzott rengeteg jatekkal is lehessen rajta jatszani.
Gyengebb PC helyett meg azert lehet jo alternativa, mert tulajdonkeppen ez is az, de cserebe kenyelmesebb a hasznalata es talan meg olcsobb is lesz.
Nyilvan ebben nem cserel GPU-t az ember, de nem is azokat celozza, akik cserelgetni szeretnek minden uj generacional. -
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Magát az eredeti SteamOS-t ugyan nem hivatalosan, de fel lehet tenni AMD alapú gépekre viszont vannak elternatívák amik elvileg jobbnak bizonyulnak.
Ezzel a megoldással csak az a gond, hogy akkor a rendszer SD kártyáról fog menni. De van egy másik megoldás is, olyan USB-C-s dokkolót kell venni amin van M.2-es, van ilyen is.
ETA Prime csinált YT-n ilyen videót, érdemes rálesni. -
válasz
Hopkins95
üzenetére
Igen azért kb 15x15x15 centi, lehet egy sztenderd ITX lap jobb lett volna, minimálsian nagyobb csak, 17x17 centi, de lett volna egy PCI-E slot és desktop memóriának hely.
A proci sokáig elég lesz, attól nem tartok.
A külső táp az oké, hogy a térfogatszámításnál csalás, de ha nem kocka lenne hanem laposabb egy külső táppal, akkor könnyebben bedobom a hátizsákba. Ez így eléggé nyomni fog.Szóval jó dolog ez, de hasonló összegből lehet ilyet építeni picit nagyobb méretben, csak épp bővíthetőt, és rátolni egy Steam OS-t (lehet ilyet amúgy?) mondjuk dual boot-tal hogy dolgozni is lehessen rajta.
Ja még egy opció: VGA-t kivezetni a belső M.2 foglalatról, igaz csak X4 megy.
Pl nekem van egy ilyenem:
-
1000 dollár azért nagyon meredeken elrugaszkodott ár lenne érte
Itt legfőképpen sokunknak az a gondunk, hogy a Steam Machine a PC és a konzolok közé két szék közé esik - nincs meg a PC-k modularitása, bővíthetősége ill. a konzolok integráltsága és hardveres szintű játékra szabott optimalizáltsága sem. Nekem ez a legnagyobb bajom vele.
Persze egy jó árazással azért csábító lehet olyanoknak, akik PC játékokat akarnak a kanapéról játszani, de én a hardver képességeit tekintve továbbra is szkeptikus vagyok a teljesítményigényes játékok esetében.
-
-
Sajnálom.
Mondjuk az teljesen igaz, hogy valami konkrétumot azért írhatott volna.
Nekem csak szimplán megint az nem tetszett, hogy úgy mond "sokat vársz a cucctól". Aki ilyet vesz az jobbik esetben tisztában van a képességeivel, éppen ezért mondhatni nem is vár tőle sokat (pl full grafikán játsza valamelyik legújabb játékot stb). Nyomattam az SD-n én is AAA játékokat viszont megelégedtem a legalacsonyabb beállításokkal is, hiába ment volna magasabbal is (legalább több lett az akku idő). Persze most már nem tudom mi a helyzet, nincs meg egy ideje illetve úgy a scene-t se követem egy, mondhatni én is csak vakon dobálózok tényekkel. 
-
bmakszim
őstag
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Írták, hogy fut rajta minden gond nélkül. Ő csak erre reagált, mert ez egész egyszerűen nem igaz. Több játék is van, ami nem éri el a 30fps-t még minimum beállítások mellett sem.
Engem egyébként az érdekelne, hogy a kontrollert vajon adják-e hozzá, vagy külön kell megvenni?
-
.LnB
titán
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Tündeszemem mindent lát. Nem csak ezt, de még színtévesztő is vagyok. (tényleg)
Mindegy egyébként, csak annyira általánosan kijelentette, hogy "A mai napig megy rajta minden, gond nélkül.", hogy az egyszerűen nem lehet igaz. És próbáltam célozni rá, hogy azért sem, mert mindenkinek mások az igényei. -
-
.LnB
titán
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Bocsánat, az én hibám. Gondolom a Deck csak Balatro-ra, meg Vampire Survivors miatt lett kiadva. És a hivatalos user manual-ban fel is van tüntetve egy "végdátum", hogy az után megjelenő játékokat ne...!
-
Citrone39
csendes tag
A Steam Framenek másfélszer nagyobb lesz a felbontása, mint amilyen a Quest 1-nek volt, ami tovább terheli az adatsávot. Illetve én a Wifi7-es alaplapommal nem tudtam 72Hz-nél feljebb élvezhető minőségben játszani Air Linken a Quest 2 headsetemmel, akárhogyan is próbálkoztam a beállításokkal. Ennek az adaptere pedig csupán Wifi6. Kétlem, hogy a 144Hz 2160p-ben sikerülne. Vagy az akkor nem a mellé adott adapterrel lesz.

-
-
.LnB
titán
"A mai napig megy rajta minden, gond nélkül."
Wukong fut stabil 60fps-sel, mondjuk közepes grafikán? Fut rajta minden stabil 60fps-sel? Csakhogy jelezzem, hogy a "gond" nem mindenkinek ugyan azt jelenti. Van aki elvan 30 alatti, ingadozó fps-sel is, van aki 60 alattitól is rosszul van. -
ripla
addikt
Imádom, ahogy egyesek a konfigot látva azonnál leírták, hogy nem lesz piacképes a Machine. Ennyi látnok egy helyen csak egy ilyen szakmai oldalon gyűlhet össze.

Láttatok ti már Steam Decket? Használtátok is? A mai napig megy rajta minden, gond nélkül. És nem szempont, hogy vannak nála kétszer-háromszor erősebb hardverek is, mert az optimalizálás a lényeg, nem az hogy fél évente megduplázd a teljesítményt.A Machine meg a leírás alapján olyan, mint 6 darab Deck együttes teljesítménye. Ehhez vegyük hozzá a SteamOS-t, ami Linux alapú rendszer csak és kifejezetten játékra optimalizálva (véleményem szerint a legjobb ami csak létezhet a PC-s piacon). Nyilván nem fog egy felső kategóriás PC teljesítményt adni, de nem is ez a cél, hanem mint a konzoloknál, jóval kevesebb árért, közel hasonló teljesítményt nyújtani.
Ha ezt akár csak 2K-ban már teljesíti, hatalmas jövő elé néz. Főleg ha hozzávesszük, hogy a fullosan elszálló RAM és SSD árak miatt, most már nem éri meg új közép-felső kategóriás PC-t összerakni, hacsak nincs feleslegesen pár millió forintod.Azt kell mondjam, hogy a Valve szemlátomást megint jókor lesz jó helyen. Az elszálló árak mellett ha tudnak nyújtani akárcsak egy középkategóriás játékélményt (ami a többségnek maximálisan megfelel), nem túl elszállt áron (tippre 1000 dollár körül lesz az ára, ami jelen árfolyamon 330.000 forint), akkor úgy fogják lerabolni a piacot, hogy hűlt helye nem marad.
-
DarkByte
addikt
válasz
Citrone39
üzenetére
Már miért ne lehetne? Ez alapvetően a video kodeken múlik és hogy a PC-dben a GPU mit bír. Quest1-en a 72Hz-et is simán ki tudtam használni VirtualDesktop-on át a GTX1080-ammal H.264 kódolással, 5GHz-es WiFi. Ez pedig már WiFi6, ott a HEVC és az AV1 mint kodek amit ez is már biztosan tudni fog.
-
-
-
Vektast
aktív tag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Le vagy maradva, már lehet rdna3-on is FSR4 int8-at használni.
Más: Ezek vadállatok, portolták a SteamOS-t Arm-re és közben hegesztik a FEX-Emu-t ami X86-64ről fordít realtime Arm64-re úgy hogy közben a Proton/wine is fordít Windowsról Linuxra...
-
Solten
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Igen, itt nyilvan a koltseghatekonsag volt a fo szempont. A Steam OS-hoz siman jo lesz ez a hardver.
-
-
válasz
Felesbandi
üzenetére
Főleg hogy az Xbox címek mellett a legtöbb PS ex is kijön Steam-en.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Felesbandi
üzenetére
Ahogy én is írtam, én ebből a csomagból leginkább a SteamOS-t várom.
Persze azért egy Controller-t majd behúzok, már csak kíváncsiságból is.
XBOX nem tűnik el, csak átalakul. Az lesz a felfogás, hogy minden is XBOX. HW-től függően vagy lokálisan, vagy cloud-on keresztül éred el és futtatod az XBOX-od, ami ugye már nem HW.
Azért én bízok benne, hogy nem lesz ez olyan rossz deal. SteamDeck is eléggé sweet spot volt. Bár tény, a mostani drasztikus drágulások erősen ellenük dolgoznak. -
Felesbandi
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Igazabol ha ezek most nem is lesznek tul jo ajanlatok, az irany akkor is jo. Kvazi a PC nyiltsagaval, de a konzolok kenyelmevel betornek a konzol piacra, amirol az XBOX eltunni latszik. Kell valaki, aki a PS-nek konkurenciat allit. Ha nem is most, de a jovoben mindenkepp. Nekunk mindenkepp kezdvezo lesz ez a fajta verseny.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Hopkins95
üzenetére
És milyen áron is érkeznek a Ryzen AI MAX-ok? 1500-2000€? És milyen mennyiségben? Ez nem oda céloz, sokkal lejjebb.
Semmi értelme nem lett volna az egységesített memóriát erőltetni, mert a Steam-en elérhető PC-játékok gyak 0%-a profitál belőle, ellenben jó drága.
Ryzen AI maxot pedig már most is kapsz ekkora TDP-re szabva. Abból is majd a 388-as lesz érdekes, ha piacra kerül és értelmes ára lesz (nem lesz, mert kilőtt a DRAM, többe fog kerülni, mint a 395+ volt megjelenéskor).
De milyen 24GB memóriával, azt is nézd, merg hogy az mennyibe kerül. -
tibaimp
nagyúr
Az első szériás Deck-el valóban taroltak, mivel ők voltak az elsők, de ma már egy csomó konkurencia van a piacon, nem lesz olyan egyszerű.
-
Raysen623
veterán
Steam machine jó is lenne, de 32Gb memóriával kellene, olyan meg nem lesz sajnos. Nem tudom ebből mire mondják a 4K 60 fps-t, de azok valószínűleg valamilyen egyszerűbb indie játékok lesznek.
Nekem összességében az egész elgondolás tetszik. Követni fogom a machine hw alakulását. -
válasz
Kalacskepu
üzenetére
+1, de még inkább kellene egy konzol szintet közelítő dynamic resolution scaling.
-
Már írták előttem de az FSR mond valamit ? Szerinted az dísznek van bele implementálva már jó pár játékba ?
Már leírtam ezt a szót de úgy látszik nem értitek meg, lesz olyan játék amit majd kompromisszumokkal lehet játszani, ugyan úgy mint a Steam Deck-en. Plusz ott van a többi felhasználási lehetőség is amire jó pl emuláció. De persze tudom, ti a háj definisön géming meg AAA(A) címekenkívűl semmi mást nem ismertek.
-
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Oké, de hát nem kellett volna hozzá custom SoC, mert a Zen 5-ös Ryzen AI Max hardverek már egységesített memóriával érkeznek...
Szóval a Valvenak csak annyit kellett volna mondania, hogy én a Ryzen Ai Maxot kérem ennyi memóriával ekkora TDP keretre szabva.Pl. a Macek is azóta sokkal hatékonyabbak játékok futtatásában, mióta az M szériás chipjei már egységesített memóriával érkeznek.
Úgy meg tényleg ellett volna akár 24 GB-nyi memóriával is és a GPU számára akkor abból 4K grafikára is jutna elég.
-
Half life 3 edition lesz?
-
martonx
veterán
Nagyon igaz. Ezen tuti nem fog senki GTA VI-ot játszani, noha az majd talán, ha már nem csúszik többet, csak jövő év végén fog megjelenni.
Annyiból csodálom a Valve-et, hogy ez igaziból egy PC. Akkor meg már picit jövő állóbbra tervezhették volna.
Másrészt viszont mivel ez egy PC, tök könnyen ki tudnak a GTA VI alkalmából adni ebből egy 2.0-ás verziót Ryzen 5 9600-al és egy RX 9070 XT-vel. Bááár az is biztos, hogy az nem ennyibe fog kerülni, és nem is egy 16X16 centiméteres kockába fog beleférni. -
.LnB
titán
Szerintem, a teljesítménye a Series S-hez lesz közel, az ára pedig a Playstation 5-höz. És erről majd nem is feltétlenül a Valve tehet, hanem a hardverárak alakulása.
Az pedig, hogy a fejlesztők külön, komolyan foglalkozzanak az optimalizálással, ahhoz ebből előbb volument kellene eladni. És most itt komoly optimalizálásról beszélünk amit egy PS, Xbox kap. Nem a SteamDeck-es, ami kvázi egy ajánlott beállítási séma és kész.
És ebből valószínűleg közel sem fog nagyon sok fogyni.
Ezt a teljesítményt meg amit tud, csodával lehet csak optimalizálni értelmes szintre. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Hopkins95
üzenetére
Csak benned.
És azért, mert ez nem egy custom SoC, még csak nem is egy APU, hanem egy klasszik CPU (Ryzen 5 4645) + dGPU (RX 7600M XT) páros. Nyilván az olcsóság miatt.
Nem kár a Zen5-ért, lásd majd árképzés. 150W TDP-ből amúgy se tudsz a jelenlegi HW-ek babérjaira törni, mikor egy komolyabb VGA önmagában beszlopál 300W felett és annyi, mint egy konzol. -
Tyrel
őstag
Olyan szempontból jó lehet a Steam Machine viszonylag gyenge hardvere, hogy ha jól árazzák és nagyon elterjed, akkor egyfajta Steam gaming etalon hardverként tekinthetnek rá, és elkezdhetik e köré optimalizálni a játékokat...
Értsd. elérhetik vele, hogy új és már létező játékoknál is nagyobb hangsúlyt fektessenek végre az optimalizálásra, annak érdekében hogy megkaphassák a Steam Machine Verified plecsnit. Ezzel szerintem mindenki jól jár. -
Amúgy csak bennem merült fel a kérdés, hogy miért nem egységesített memóriát kapott?
Szerintem úgy még lehet a 24GB memória is elég lehetett volna. Így viszont erősen kérdéses.Kár egyébként, hogy nem kapta meg a Zen5-öt, úgy versenyképes lehetett volna a mostani konzolokkal, így viszont nem fog tudni a meglévő hardverek babérjaira törni.

-
TESCO-Zsömle
titán
Kövezzetek meg, de egyrész örülök, hogy van/lesz, másfelől engem ebből az egész csomagból leginkább a SteamOS érdekel.
A box jó lesz. Deck-et is -relatíve- alá lőtték HW-ben az elérhető maximumhoz képest, cserébe nem 1500€ lett, mint mondjuk egy AYANEO, és mekkorát megy az is. Ez meg 5x erősebb, ebből mondjuk realizáljon 4x-et és akkor meg is van a 2560x1440p amiről FSR skáláz 4K-ra. -
GreatL
őstag
Remélem sikeres lesz, tovább erősíti a PC-s megjelenéseket. De én nem veszek ezekből a szörnyszülöttekből.
-
Vektast
aktív tag
Steam Frame: Na erre kiváncsi leszek hogy oldják meg a Windows x64-> Linux x64-> arm64 konverziót realtime úgy hogy meglegyen a stabil 144hz per szem 2k-ba
Gatya, pedig az optika már nem rossz, kb Quest 3 alatt van picivel. -
DudeHUN
senior tag
Áron nagy sok fog múlni. Szvsz 499$ MSRP felett nem jó deal, csak SteamOS fanoknak.
GPU csalódás. Kár, hogy RDNA3 és nem 4. Leginkább, mert a 8GB dedikált VRAM karcsú ma már. Kompromisszumos vagy sebességben vagy látványban. Aztán lehet a megugró RAM árak az utolsó pillanatban beleszóltak.
Lehetne egy Pro verzió RDNA4 alapon és több VRAM mellette.Hátha segít legalább abban, hogy SteamOS-t (Bazzite) könnyebb legyen peobléma nélkül feldobni bármilyen desktop masinára.
-
Vektast
aktív tag
RDNA3 és 28 CU? Az pont egy Radeon RX 7400 ami egy desktopnak álcázott mobil GPU chip. Ez a 4k 60fps-es duma meg cringe marketing BS
. 130ezer forint felett felesleges felejtős foskocka. -
Felgolos
csendes tag
Ha azt akarják hogy versenyképes legyen akkor 400 euró lesz az ára. (Vagy max 450)
-
Ha próbáltad a Steam Deck-et, akkor tudhatod, hogy a régi Steam kontroller ahhoz képest nagyon gagyi.
Eleve egy analóg hiányzik, a tapis rész nagyon jól sikerült a Decken. Én játékokban csak Gyro-val céloztam (nem tudom ez van-e a régi Steam kontrolleren, pedig volt olyanom is) -
DarkByte
addikt
Ebből csak a VR headset érdekel. Kontrollerem van a régi szériából, nem tudom miért cserélném ha működik.
A box nem engem céloz, túl gyenge hardverben.A VR headset specifikációban kb. Quest3, valamivel gyorsabb panel, jobb a strap kialakítás, valamivel több háttértár, eye tracking és foveated rendering-et tud amit odaát csak a Quest Pro, gyárilag jön hozzá WiFi 6E streaming stick, jobbnak tűnő kontrollerek, illetve valahol az is pozitív hogy Zuck mentes. Igazából ezeket mind lehet a Quest3-mal is, csak ahhoz további addonokat kell ehhez venni.
Amiben kevesebb hogy a pass through kamerák csak monokrómok, szóval AR játékok felejtősek, bár engem a rajta futtatható max. mobil játék grafikájú dolgok úgy sem érdekelnek, csak PC-hez kellene.
Majd az ár eldönti hogy az érdeklődést beváltom-e vásárlásra. -
sutyesz96
őstag
Nem tudom elképzelni, hogy ez a kontroller hogy lesz kényelmes.
-
Felesbandi
senior tag
PC-n meg mindig nagysagrendekkel jobbak a kilatasaim, ha regi, vagy csak elozo generacios jatekokkal akarok jatszani. Elozo generacios jatekok eseten altalaban megvan a lehetosegem, hogy 60FPS-sel jatsszak, mig PS5-nel remenykednem kell, hogy a PS4 verzio kapott egy frissitest, vagy volt 60FPS, vagy unlockolt framerate modja.
PS3 generacio jatekai elbol kiestek PS5-on, hacsak nem kaptak PS4 verziot.
PS2 jatekbol se sok erheto el.Ehhez kepest azert PC-n sokkal jobbak a lehetosegek, meg akkor is, ha ott is vannak nyilvanvalo limitaciok.
-
ddekany
nagyúr
Nem vagyok egy játékos ember, de erre számítanak manapság a játék készítők, hogy ~7GB-be (8GB - OS és random bloat) bele kell férni? Vagy ennyire durva DRAM chip hiányra számítanak.
Viszont... ésszerű hűtés!
Ilyet tudhat bárki, aki nem otthon épít gépet??? ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Dilikutya
félisten
Ez lett a várva várt Half-Life 3 bejelentésből?

-
.LnB
titán
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Ez a doboz azokat célozza, akik a Steam Deck-et is megvették. Többször ki is emelik a Valve-s emberek, hogy a Steam Deck-et is sokan kötötték tévére. Rájuk lőnek vele. És azt is mondják, hogy a 8Gb Vram-ot is letesztelték, és szerintük a legtöbb embernek elég lesz az. Ergo ők előre megszabták már a célközönséget. És az nem a nagy casual réteg, akiknek nagy számban lehetne ezt a terméket értékesíteni. Hanem a nyitottabb geek-ek, akiket a Steam Deck is céloz. Akik vevőek az újdonságra, kíváncsiak. De amikor teljesítmény kell, akkor van egy arra megfelelő hardverük is ezek mellett.
Én eléggé furcsállom is, hogy se az árról, se a teljesítményről nincs semmi hír. Pedig a specifikáció teljesen nyilvános.Ezel a hw-vel egy Battlefield 6-ot se tudod natívban játszani magasabb fps mellett, most. És még meg sem jelent. Azt mondják a Series S fölé lövik be a teljesítményt.
-
Busterftw
nagyúr
Micsodaa?? 8GB vram 2025-ben AMD-tol...
A controller bejovos, az elso Steam controller meg mindig megvan, anno Valve kiszorta oket SteamLink+Controller kombo 1 euro volt (+15 euro szallitas).
-
PTM
senior tag
Van olyan játék amit nem lehet vagy nehéz elindítani, de sokkal szabadabb ez mint a konzoloknál, ahol most a nyolcadik generációval van csak visszafelé kompatibilitás. (Illetve pár játékot emulált verzióban is újra kiadtak.)
Ez a gép még retróhoz is kifejezetten vonzó. Ahhoz nem feltétlenül SteamOS-sel, de ezért is leszek kíváncsi a gyakrolati tapasztalatokra majd.
Az ára még nyilván kérdéses lesz.
-
-
válasz
Felesbandi
üzenetére
Jah, a régi játékok majd jól el se indulnak, még 30-al sem
Ez pécén mindig reális forgatókönyv.Ez pont ugyanugy nem old meg mindent, ahogyan egy konzolon is kötsz kompromisszumot, csak másfélét.
A ddr5/ssd árhorror majd kinyírja a gépet, ha a folyamatosan szegmentálódó steam öko maga nem tenné meg.
-
Jacek
veterán
Valve par evvel elnezte a naptarat... elavult tularazott fos mind, de amig kaki van addig...
-
PTM
senior tag
válasz
Felesbandi
üzenetére
Nem lesz olyan erős. Valahová az XBOX Series S és Series X/PS5 közé várják az adatok alapján.
-
-
Felesbandi
senior tag
Ez a steam kocka nagyon tetszik, pont egy ilyenre vartam, csak az a kerdes, mennyibe kerul majd, es hogy hozza-e pl a PS5 szintjet (specifikaciok alapjan fingom nincs)?
Ha hozza a PS5-ot, szegeny PS-em nagy bajban lesz.
Ha ez mindent tud kb, amit a PS5, ugyanolyan konnyu a hasznalata, de cserebe nyitott a platform es ingyenes a multi, nalam lehet, hogy csere lesz.Amugy ha kicsit gyengebb is, egy nagy elonye ennek, hogy a regi jatekok nincsenek lekorlatozva. Pl. egy Batman Arkham Knight PS-en egyaltalan nem jatszhato 60FPS-sel es egy csomo hasonlo jatek van, ami a regi konzolokhoz van lekorlatozva es soha nem kaptak update-et.
-
PTM
senior tag
Attól még lehet VRR, és várhatóan lesz is:
Hands-On With Steam Machine: Valve's Beautiful PC/Console - Specs, Impressions And MoreAz ALLM-et nem mondják, de szerintem tudni fogja.
-
eL Geri
őstag
És a 2.0-ás HDMI-n lepődtem meg. Értem, hogy nem lesz itt 4K120, de akkor nem lesz pl. VRR, meg ALLM sem?
-
.LnB
titán
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Erre reflektáltam: [link]
Az tök jó, hogy nektek elég 8Gb vram, de amikor a fél világ majd a GTA VI-ra lesz ráizgulva, akkor majd kiderül, hogy ez a doboz mire is elég.
-
PTM
senior tag
Wow, nekem ez egy szimpatikus gép, de majd itt is a SteamOS fog elsősorban érdekelni, és hogy milyen használni. Hardver tekintetében pedig egy Hollow Knightot vagy Keepert nyomni ezen is biztos lehet 4K60-ban. Ez a szint nekem nagyon-nagyon sok mindenre elég, főleg hogy másodlagos játékplatformként gondolkodnék benne.
-
-
-
scdlsc
senior tag
Én azt az 1 db hátlap USB-C-t nem értem. Szerintem kevés.
-
.LnB
titán
Most akkor még is elég 8Gb RAM játékra?
Egyébként a doboz dizájn nekem bejön, a Series X is tetszett. Tuti beállítanám a led-et az elején K.I.T.T.-esre.
Meg a cserélhető előlap is jópofa. De ennyi. A VR meg.. Tényleg Valve, még mindig a VR? A következő Steam cucc mi lesz? Valami metasteamuniverzum?
-
LionW
tag
Gyengébb gép mint egy PS5 ami 5 éve jött ki és 500$-ért megy most. SteamOS miatt jobban megérné még drágábban is, de extra 300 dollárt nem ér a steam OS.
Akkor már inkább egyedi PC, ha ezen a Steam gépen behal a PSU/Alaplap vagy bármi ami nem cserélhető rajta akkor mehet a kukába az egész a gari után. -
Jakesz
addikt
Azért az árakat is közölhették volna. A kontroller tetszetős. A VR eszköz max azoknak éri meg, akik hagyományos játékokat is akarnak futtatni rajta, hogy hatalmas megjelenítőn nézzék. Normál VR fogyasztásra egy Meta Quest 3 jobb vétel, már csak azért is, mert a Valve Index árazásából kiindulva ez 2x annyiba fog kerülni, mint a Quest 3.
-
elde55
csendes tag
Tech Jesus akcióban:
-
-
TechKrisztus szerint notebook RAM van benne, és cserélhető, akárcsak az SSD - utóbbiból sajna csak 1 slot áll rendelkezésre.
Igen, alulfeszelt Ryzen 5 7600 + egy húzott RX 7600M, de épp' azt mondja sok jútyúber, hogy csomóan használják megelégedéssel a TV-re dokkolt Deck-et... ahhoz képest erős.Jó pofa a lepattintható előlap, valszeg' érkezni fog egy csomó porszűrős, rácsos, 3D nyomtatható modell.
A lényeg, hogy egy apróról összegereblyézett, belépő gamer konfig is elég lesz a boldogsághoz.
Kontroller nagyon pöpec!
SteamOS-ről nem nyilatkozták, hogy szabadon tölthető lenne, mint a Bazzite?#4 b.
$800,- az lesz nálunk €800,- vagyis 300k HUF... ezért a konfigért az nagyon sok pénz. -
Ez egy steam OS ,ezt bármilyen Pc re felteheted.
Lehet fellengzős dolgokat itt hozzá költeni, ez nem egy konzol akkor sem.Ez egy laptop hardver egy kijelző nélküli dobozban.
800 dollárért ez a pénzhajhászás lenne valvenak, nem a spec hajhászás .
A lényege hogy remélem NEM 800 dollár lesz. Olcsóbban lehet jó. -
KISDUCK
addikt
Egyrészről tök jó hír, másrészről meg kicsit csalódás. A cube-ba akkor lesz egy rx7600 mobile meg egy zen 4-es 6 magos ryzen 5 mobile gondolom 16MB L3-mal és gondolom a ram is forrasztva lesz, azért 24GB-ig elmehettek volna. Remélem a gyenge hardverhez mérten kedvező ára lesz és azt is hogy nem csak 1 m2 csatlakozó lesz benne.
-
Bleccs
tag
A kontroller instant buy lesz. Decken nekem nagyon bejött.
Új hozzászólás Aktív témák
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vicces képek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Samsung Galaxy A17 5G – megint 16
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4214, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4219,100% Akksi
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
- Lenovo Thinkbook 16 G6 WUXGA IPS Ryzen7 7730U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Low beállítási lehetőséget ismered, vagy az még új neked ? De ha te olyan kis kijelző mellett észreveszed a low és medium közti különbséget akkor én kérek elnézést Legolas.
Sosem volt VR fejesem, de látva az LTT-s bemutatót tegnap, elgondolkodtam.