- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ivqkzy-: 2. gépem
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hanok
senior tag
Sziasztok!
Kicsit régen jártam itt, nem mondom hogy a gyorsaság jellemzett az elmúlt időszakban de szépen lassan alakultak ki bennem a gondolatok, apróbb változtatások és újítások. Azt hiszem a sok apróság meghozta a gyümölcsét és sikerült kimaxolnom olyan módon a kis SG-13-at hogy az mégis kezelhető legyen mind zaj és hőfokok tekintetében na meg persze esztétikus maradjon belülről. Aki nem emlékszik a képekre beszúrom ide hogy honnan is indultam másfél éve, küzdve az elemekkel, hőfokokkal, esztétikával. Az alap gondolataim egyébként nem voltak rosszak de nem szeretem ha valami nincs annyira kifejlesztve hogy abban ne találjak egy kis módosítani valót a konfig előnyére.
Első: Amivel kezdtem az egészet hogy bár szuper táp a Seasonic mindig is azt használtam de ránézésre is brutál mennyiséget lefog a CPU szellőzésből felül és hátul is mivel nagyobb mint az SFX méret. Ezt eladtam és vettem egy Corsair SF600 Platiniumot és hozzá rendeltem egy eredeti Silverstone PP08-at, illetve az alaplapi back platet kivettem így a felfelé áramló levegő most már tud hátrafelé is távozni.
Második: Megvettem a leghalkabb 12-es ventit előre ami csak létezik de azzal szembesültem hogy ennek a légszállítása annyi amennyit kb. 3 darab szúnyog csinálna a házban ezért kis kutakodói munka után vettem egy Phanteks T30-at ami a legnagyobb légnyomás mellett a leghalkabb. Bár húzós az ára olyan 13k de mivel csak egy darab kell így nem vaciláltam rajta mégiscsak az összes meleget ez fogja kihúzni a házból.
Harmadik: Gondoltam ez így rendben is van de annyira szellősnek éreztem hogy még mindig nem gondoltam elégségesnek a huzatot ezért az egyik barátommal nyomtattam pár kis műanyagot az elejére 3D nyomtatóval. Szerintem ez sok emberbe nem merül fel de nagyon hasznos kis cucc feltéve hogy 25,5cm-nél kisebb a VGA ami bekerül.
Negyedik: A mindenféle kábel megszüntetése az egyetlen elszívó ventillátor elől. Vettem az alaplapra L alakú USB 3 csatit, le zsugorcsövetzem az összes kábelt ami nem volt és szépen elvezettem mindent egy helyen egyedül az ATX kábelt nem tudtam illetve nem is akartam mert az egyetlen nem tűzveszélyes megoldás nehezen fért volna el a hűtő alatt és nem is nyertem volna akkorát vele.
Tegnap még érkezett egy dolog hozzá amivel gyakorlatilag elértem a maximális szintet ezt egy következő posztban meg is fogom veletek osztani és azt is hogy ez a sok kis fejlesztés mit eredményezett. Remélem sokkal érdekesebb a poszt mint amennyire hosszú. és esetleg adtam ötleteket másnak is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest