Új hozzászólás Aktív témák

• hegegabi80

addikt

Nos végre volt egy kis szabad időm, és beköltöztem a Cemo M1 kuckóba.
    Kissé rögös volt az út, de megérte.

Természetesen vannak még utómunkálatok a kábelekkel.

Akkor egy kis történet. Az alján lévő perforált lyukakat átfurkáltam, hogy szellősebb legyen. Illetve TFX táphely előkészítés.
    Szerencsére jött aprón ez a jó kis tápegység, ami pont kapóra jött, mert rövidebb a normál tfx tápegységektől, így befért elé egy 92-es venti. Szerencsére volt itthon elfekvőben egy Scythe Kama 92 pwm.
    No igen ám, de a tfx táp magasságilag nem fért be, kb 2-3 mm. Semmi gond vágunk az alaplap tartó tálcából. Hmmmm, hogy is kéne, ha benne van nem férek oda a széléhez. Akkor kivesszük szépen, megfurkáltam a szegecseket, tálca ki, jöhet a flex.
    Na de hogy fogom visszatenni? M3x10-es lapos fejű csavar a megoldás. Hátul nem is volt gond, de az oldallap nem feküdt fel szépen. Akkor flexelünk a csavar fejéből. Rögzítés sem volt egy egyszerű, kis csipesszel és fogóval fogtam az anyát, hogy a csavar belemenjen. ;]

Tápot belepróbálom, minden okés, csupán egy gond van, rövidek a tápkábelek. :W
    Akkor rendelés egy 8 pin cpu és 24 pin fekete tápkábel hosszabbító, így majd egy hónap szünet. Közben aprón akadt egy fehér harisnyás is, lehet az talán szebben mutatna, de nem biztos hogy elfér, majd még kipróbálom.
    Kábelek előzetes elhelyezése megtörtént, jöhet a legfontosabb rész alaplap.

Még korábban történt:
    Első körben egy ID-Cooling IS-60 lett volna a cpu hűtő befutó. Magasságra ok, még normál 25mm vastag ventivel is. Na de ez alá csak normál magas ram fér be.
    Semmi gond, épp meghülyültem és nekem is kell a csicsa, jöhet az RGB-s magas ram. Aprón akad is szép számmal, pl. egy G-SKill Trident Z NEo. Hát legyen a normál magas Kingston 3466 Mhz már nem is jó a hülye gyereknek (már mint nekem), kell a 3600 hátha kihajtja a 3400G. Hát ku.... nem, csak 3200-on ment. Áhhh ez visszalépés, nem kell a csicsa, akad egy szép fehér Crucial Ballistix 3600 Mhz, ezt minden cpu szereti. Szerencsére az enyém is, xmp be 3600-ra és már megy is. Öröm, boldogság ez még talán befér az IS-60 alá is.

Csak szeretném, de nem, mert kicsit befelé tolta a belső ramot, áhh ez nem maradhat így. MI jöhetne szóba? Black Ridge jó megoldás, már volt is egyszer a kezeim között, de hoppá, nem jó irányba van az eltolás. Csak is az I/O portok felé mehet, de akkor meg belelóg a felső ventikbe. Na azokat nem szedjük ki, mert kell a szellőzés.

Esetleg IS-40X, áh ez olyan kicsike. Esetleg Noctua, hm magas a felára, nekem annyit nem ér.
    Akkor mi legyen. Erre az aprón ráakadok egy IS-47K-ra. Szuper, maradunk márkán belül, talán jó lehet. Gyors net böngészés, ez a másik irányba van eltolva, mint a BR, szuper. :K

Na de olyan kis ventivel hűtsem a cpu-t? Áh dehogy, van ám nekem az elcseszett IS-50-ról egy ventim, valahogy ráhegesztjük. Drót elő, lássuk mi lesz ebből. Szuper, tökéletes rögzítés.

Közben kitaláltam, hogy a tetejébe a gyári 80x15 venti elég karcsú, pláne fix molex 1000 RPM.
    Akkor mi jöhetne szóba? Akasa 4 pines slimfan, esetleg ID-Cooling 92x15. Ez utóbbi már nincs sehol, vagy még is? Igen a led-es változat az emag-on. Juhé berendelünk kettő darabot, úgy is akarok egy kis csicsát, max ha nem tetszik kikapcsolom, volt egész jó áron kedvező szállítással.
    Erre mit ad isten, jön az email, hogy bocsika, de 1 darab van raktáron annyit küldünk. :Y
    Esetleg megkérdezni, hogy kéred az 1 darabot is vagy sem, minek elég az neki.
    Hosszú dilemma, hát jó legyen a cpu hűtőről úgy is lejött a kis venti jó lesz azzal. :C Jó bizony. Behelyezés szépen, pörgetem kézzel a ventit, erre jön valami kis zaj. Mi a fene, hát a lapát hozzá ér az tálcához. No problem, jöhet az alátét.
    Akkor dugjuk be a ledes csatit. Alaplap kézikönyv elő, hol is van az, meg is van. Micsodaaaaa??? A cpu borda alá esik? Na nem, azt most nem szedjük le. Majd csipesszel ráügyeskedjük valahogy.

Végre lap benne a házban, kábel rendezgetés stb., izzadás szentségelés. Gyerkőcök: "Apa baj van?" Áh dehogy, csak itx. :DD :DDD

Összedug bekapcs és működik. Mehet fel asztal szélére, de mintha hangos lenne. Nézzük csak milyen fordulaton pörögnek a házventik. Na azt ne akard megtudni édes gazdám! HWINFo semmi, jöhet a bios: 0 RPM, pedig a ventik pörögnek. Nos talán a 2x2 elosztó, fene tudja, majd még kiteszteljük. Kisebb állítgatás bios-ban és meg is vagyunk. Juhéé csend az asztalon, játék meg úgy is fülesben megy, család meg távol a géptől nem hallják.

Juj ez jó hosszúra sikeredet, de végre el tudtam mesélni a kis történetem.
    Amúgy igaz nem itx kuckó, de matx lévén meg elég kicsi.

Amúgy még nincs kész a dolog. Még majd kap egy plexi oldallapot, és a gyári perforált lemez mehet át a másik oldalra, legalább szellőzik a hdd is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés