Új hozzászólás Aktív témák

• MPeter87

őstag

Sziasztok,

Kicsit "tuningoltam" a Deskminimen, kapott 16 giga ramot a 8 helyett és a G4600-at is lecseréltem egy i5-7600-ra.
    Az mellékes, hogy a használati szokásaimhoz teljesen indokolatlan volt ez az upgrade, de legalább, ha kérdezik, h van-e i5 16 GB, akkor már mondhatom, hogy még jóhogy.. :DDD
    Nos, annak ellenére, hogy nálam nincs hajtva, a procinak biztos nem ártana egy kicsit erősebb hűtés. Noctua NH-L9i van benne, amiből a borda maradna, de a ventit gondoltam lecserélem és itt egy kis problémába ütköztem. (a venti sebességét nem akarom feljebb állítani, mert akkor már nem 'silent') Mikor megvettem a hűtőt, már volt egy köröm Be Quiet! Pure Wings 2-vel, ami faragás nélkül nem ment bele, így el is adtam. Most újra megpróbálkoznék vele, de..
    A házon alul és felül van 2-2 kis fül, ami segít egyben tartani:

Túl nagy jelentőségük nincs ugyan, mert amúgy is elég merev a ház, de ha megoldható, akkor ezeket inkább meghagynám és a ventin faragnék kicsit. A fülek miatt csak kb 23mm hely marad a 25-ös ventinek. Képek alapján a venti lapátja beljebb van a keret síkjától, de nem tudom eldönteni, hogy az elképzelésem megvalósítható-e. Van esetleg valakinek kéznél Pure Wings 2 92mm?
    Ha ebből az élből lecsiszolnék 2 mm-t, akkor a venti lapátjának a síkján túl mennék már vajon?

Kapcsolódik, de más:
    A proci csere után azt vettem észre, hogy pl egy filmbe beletekerve érezhetően többet tölt, mielőtt folytatódna a lejátszás, mint ami a G4600-nál volt. Máshol nem vettem észre ilyen "lagot". Lehet hülye kérdés, de lehetséges, hogy van valamilyen illesztőprogram vagy alapbeállítás, ami a win telepítésekor a procihoz igazodott és most a 7600-hoz valami más kellene? Gondolkodom egy win újratelepítésen, de amúgy mivel nem érzek akkora változást a proci csere után, lehet inkább visszarakom a G4600-at.. Persze a hűtéssel azért mókolnék kicsit. :D

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés