Hirdetés
- GoodSpeed: Így lettem One-os FTTH-előfizető
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- total90: Microsoft, te drága…
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: A száz dolláros RTX 3060-as kártya tesztje (Jieshuo RTX 3060M 6GB)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: ChatGPT, Grok AI, Perplexity, Gemini - most akkor melyik éri meg?
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
FoLey-v
addikt
-
Bagoly01
őstag
-
toto0569
addikt
-
FoLey-v
addikt
-
Bagoly01
őstag
-
Ricardo
titán
-
FoLey-v
addikt
-
toto0569
addikt
[GCam 8.8] Xiaomi 15T Pro az elkövető. A tökéletes beállítás finomhangolásában nagyon nagy segítséget nyújtott rtrace!
Ezúton is szeretném neki megköszönni az idáig nyújtott segítséget. A képek készültek reggel 4.45-kor,reggel 8.00-kor borongós időben és délután napsütésben 13.45-kor -
törölt tag
Majd segítenek a többiek is, nincsen releváns információm egyelőre.
Ahogy írtam, a teljes felbontású minták miatt szeretem a Pixelt.
Tájképeknél nem kell annyira a sebesség.
Ez egy teljesen alap konfiguráció, ráadásul az alapértelmezett felbontásra lett írva.
Van még benne bőven tartalék.
Google Pixel 8 Pro+GCam17U az egyik legjobb GCam-hez. Teljes felbontás root nélkül nincs, de szenzor zoom-ot, meg a telének a változtatható állású zoom-ját működésre tudták bírni olyan portokban, ami támogatja az opmode-okat.
-
Ricardo
titán
Ez egy teljesen alap konfiguráció, ráadásul az alapértelmezett felbontásra lett írva.
Google Pixel 8 Pro+GCamMost hogy ennyi szó esett a gcamról a másik oldalon elkezdtem ismét felfedezni. Jelenleg bigkaka portot használok. Tegnap szedtem le a hozzá való kimondottan s23u ra való konfigokkal. Ma többször jött egy felugró ablak miszerint. A kamera folyamatosan leáll. Mi lehet a gond? Tegnap nem volt gon.
-
Ricardo
titán
Google Pixel 8 Pro+GCamA pixelekre vannak jól optomalizált verziók ( hiszen alap i azokra is készül)
A 17 pro esetén meg a vas brutális telefonok szintjén.
A sebesség akkor lehet fontos valamennyire tájképek esetében is, ha nincs állvány. Rövidebb exponálási idő kisebb bemozdzlás esély.
A teljes felbontású minták meglétéről fogalmam sincs,, talán van valaki aki használ 17 ultrán gcamot használ. -
Drakmusz
addikt
Google Pixel 8 Pro+GCam -
Ricardo
titán
A másik topikban kérdezted, milen lehet Xiaomi 17 ultrával használni.
Személyes tapasztalatom nincs, de ahogy olvasom kb mint más snapdragonos készülékkel. Valószínűleg kevesebb konfig létezik hozzá, mint a pixelekhez. -
Wuk07
tag
Köszi, tökéletes így is, elleszek ezzekkel.
-
Drakmusz
addikt
-
Wuk07
tag
Na szóval!🙂
A túloldalon némileg elszabadult a ménes, ezért a jövőben leginkább majd ide töltök fel anyagot.
Portolt kamerát 2022 ősze óta használok a Pixelen, a gyárit már egyáltalán nem erőltetem.
[link]
Ezt albumot folyamatosan bővítem, itt tudjátok megnézni a jobban sikerült fotókat.
Csak vágást és forgatást alkalmaztam, egyébb módosítás nem történt.
Pixelen GCamozni mondjuk sokkal egyszerűbb.
Nagyon sok konfigurációt gyűjtöttem az elmúlt években, hamarosan majd készítek egy mappát.
Szerintem a Telegram a legjobb felület ha az embert érdekli ez a téma.
Pixelen még az is belefér hogy megkeverjük az egyes verziókat.
Nálam az egyik kedvenc egy 9.6-os konfig, 9.4-hez betöltve.
Általánosságban két portot használok, 12 és 50 megapixelre.
Az elmúlt időszakban befutott egy újabb verzió, a Frankenstein nevű orosz fejlesztő csapat munkája.
Az alapértelmezett felbontásra lett írva, de én elkezdtem átkonvertálni 50 megapixelesre.
Van egyfajta rawos beütése, ezért is tetszik annyira.
Majd hozok is vele anyagot a későbbiekben.
Mindent összevetve, jöhetnek a kreatív elmék a topikba, hátha beindul az élet.
Eléggé
Xiaomi 15-n sem problémás használni. Szerintem a természet és a város fotozásnál érdemesebb használni mint a stockt.
Majd kiváncsi leszek a mappára, biztos találok még hasznos beállítást benne, tákolhatom a saját configomat tovább. -
Drakmusz
addikt
Na szóval!🙂
A túloldalon némileg elszabadult a ménes, ezért a jövőben leginkább majd ide töltök fel anyagot.
Portolt kamerát 2022 ősze óta használok a Pixelen, a gyárit már egyáltalán nem erőltetem.
[link]
Ezt albumot folyamatosan bővítem, itt tudjátok megnézni a jobban sikerült fotókat.
Csak vágást és forgatást alkalmaztam, egyébb módosítás nem történt.
Pixelen GCamozni mondjuk sokkal egyszerűbb.
Nagyon sok konfigurációt gyűjtöttem az elmúlt években, hamarosan majd készítek egy mappát.
Szerintem a Telegram a legjobb felület ha az embert érdekli ez a téma.
Pixelen még az is belefér hogy megkeverjük az egyes verziókat.
Nálam az egyik kedvenc egy 9.6-os konfig, 9.4-hez betöltve.
Általánosságban két portot használok, 12 és 50 megapixelre.
Az elmúlt időszakban befutott egy újabb verzió, a Frankenstein nevű orosz fejlesztő csapat munkája.
Az alapértelmezett felbontásra lett írva, de én elkezdtem átkonvertálni 50 megapixelesre.
Van egyfajta rawos beütése, ezért is tetszik annyira.
Majd hozok is vele anyagot a későbbiekben.
Mindent összevetve, jöhetnek a kreatív elmék a topikba, hátha beindul az élet.
-
Wuk07
tag
Hello, 2 kérdésem lenne, hátha valaki idetéved még és tud jó tippet adni. (BigKaka 9.6)
1: Tákolt configomban vezérelném a HDR intenszitását, bárkinek bármi tuti tippje ? (HDR intensity nem müködik, valoszinü más paraméter felülirja, nem jöttem rá mi még ) Egy configban találtam egy megoldást aminek a hatása tetszik de az egy Custom Patch-l oldotta meg, már ezzel is boldog vagyok de hátha valaki tud még tippet mi az beálítás aminél nagyobb kontrolom van mind on/off.2. Gondolom már ebben a verzioban esélytelen bárhogy valami LUT-r beleeröszakolni? Tudom lehet tologatni a saturaciot/hue-t de tökre adna ha lehetne.
elbeszélgetek magammal
Csak idedobom hátha más is olyan tudatlan mint én és itt a megoldás a LUT-ra : [link] -
Wuk07
tag
Hello, 2 kérdésem lenne, hátha valaki idetéved még és tud jó tippet adni. (BigKaka 9.6)
1: Tákolt configomban vezérelném a HDR intenszitását, bárkinek bármi tuti tippje ? (HDR intensity nem müködik, valoszinü más paraméter felülirja, nem jöttem rá mi még ) Egy configban találtam egy megoldást aminek a hatása tetszik de az egy Custom Patch-l oldotta meg, már ezzel is boldog vagyok de hátha valaki tud még tippet mi az beálítás aminél nagyobb kontrolom van mind on/off.2. Gondolom már ebben a verzioban esélytelen bárhogy valami LUT-r beleeröszakolni? Tudom lehet tologatni a saturaciot/hue-t de tökre adna ha lehetne.
-
milkabrams
őstag
Sziasztok!
Egy Egoist féle gcamet használok vivo x200 pro-hoz. Van mellé shgv1.2k16.so és EGOIST_1.2k16_X200P_0.4_TEST_sabre_fix.agc.
A kérdésem, hogy van ennél is feljebb?
X300 ultra lenne idővel a célpont, illetve ott a (talán)nagyobb felbontású gcam, de ha 800k lesz itthon, azt nem vállalom be, max használtan.
Nem érdekel, hogy mekkora a képméret, a lényeg, hogy jók legyenek, fura mód az s24 ultra mellé volt olyan gcamom, ami 30-38 mb-s 50 mpixel képeket lőtt, sokkal jobb részletességgel. Itt ugyan "csak" 50 mpixel a szenzor teljes felbontása, de ez egy jobb és nagyobb szenzor, szeretném ezt kihasználni.
Gondolkodom a raw+lightroom fotózáson, de ahhoz jelenleg teljesen hülye vagyok. -
törölt tag
-
betegphiu
senior tag
Na csináltam a sajátomból egy "lecsupaszított" verziót, készülék- és lencsespecifikus dolgokat kikapcsoltam vagy auto-ra tettem + Camera ID-kat kitöröltem, elméletileg be kéne olvasnia majd a megfelelőket automatikusan. A lentebb írt patch-ek is már hozzá vannak adva.
Ugyanúgy AGC 8.8 v9-hez.Nem garantálom, hogy minden változtatás nélkül tökéletes lesz, de kiindulópontnak nincs jobb tippem. Sajnos nem ismerek kifejezetten erre a telóra optimalizált configot.
Szia.
Infinix Zero 30 5 g-hez honnan töltsem le és melyik gcam-ot?
Köszi. -
Wuk07
tag
-
törölt tag
Én Light and Shadow -> Dehazed Expo-val szoktam, 0.5-0.6 között.
-
Wuk07
tag
Hello! Valaki esetleg tudja, a GCam (BigKaka) melyik paraméterével lehet a clarity hatást szabályozni? Egyértelműen rátesz a képekre, részleteket kontrasztosítja, de egyelőre ötletem sincs, melyik beállítás vagy kontrasztparaméter szabályozza ezt.
-
toto0569
addikt
Na csináltam a sajátomból egy "lecsupaszított" verziót, készülék- és lencsespecifikus dolgokat kikapcsoltam vagy auto-ra tettem + Camera ID-kat kitöröltem, elméletileg be kéne olvasnia majd a megfelelőket automatikusan. A lentebb írt patch-ek is már hozzá vannak adva.
Ugyanúgy AGC 8.8 v9-hez.Nem garantálom, hogy minden változtatás nélkül tökéletes lesz, de kiindulópontnak nincs jobb tippem. Sajnos nem ismerek kifejezetten erre a telóra optimalizált configot.
Telepítettem és működik.
Az 5x zoom ott is optikai? -
toto0569
addikt
Nagyon köszönöm, hogy segítettél! Ha megjön akkor próbálom is!
-
törölt tag
Köszi! Nekem elég ha csak a sima fotó és ha van 5x zoom, éjszakai, meg a portré működik. Ritkán használom a videós rögzítést.
"Mediatek-eseknek jó hír, hogy a napokban rájöttek a megoldásra, hogyan lehet működésre bírni a sabre-t. Ezeket a custom patch-eket kel beírni a különböző verziókhoz."
ezt nekem is meg kell csinálnom ha feltelepítettem a GCam-ot?
Tudnál nekem segíteni és egy xml fájlt linkelni ami jó lehet a 15T Pro-hoz?
-
toto0569
addikt
Xiaomira mindegy, elsőt is akár.
Ez független a procitól, csak más gyártók nem mindig engednek hozzáférést mindegyik kamerához a külső appoknak és emiatt kell valamelyik gyári alkalmazásként alcázni a GCam-et, ez a lényege ezeknek a csomag neveknek.Viszont a linkelt configot csak tesztelésre szántam, a Camera ID-k például biztos nem lesznek jók a telóhoz.
Köszi! Nekem elég ha csak a sima fotó és ha van 5x zoom, éjszakai, meg a portré működik. Ritkán használom a videós rögzítést.
"Mediatek-eseknek jó hír, hogy a napokban rájöttek a megoldásra, hogyan lehet működésre bírni a sabre-t. Ezeket a custom patch-eket kel beírni a különböző verziókhoz."
ezt nekem is meg kell csinálnom ha feltelepítettem a GCam-ot?
Tudnál nekem segíteni és egy xml fájlt linkelni ami jó lehet a 15T Pro-hoz?
-
törölt tag
Xiaomira mindegy, elsőt is akár.
Ez független a procitól, csak más gyártók nem mindig engednek hozzáférést mindegyik kamerához a külső appoknak és emiatt kell valamelyik gyári alkalmazásként alcázni a GCam-et, ez a lényege ezeknek a csomag neveknek.Viszont a linkelt configot csak tesztelésre szántam, a Camera ID-k például biztos nem lesznek jók a telóhoz.
-
toto0569
addikt
Szia! Rendeltem egy Xiaomi 15T Pro telót. Akarok rá GCamot rakni. De ezek közül melyik nevüt
kell letölteni,hogy működjön is? Melyik való a MediaTek-hez?
Előre is köszi! -
Bagoly01
őstag
-
törölt tag
Kéne pedig látszania, itt keresd.
Lens Settingben csak a többi profilhoz van felülírva 1-2 dolog.
-
Bagoly01
őstag
Így ebben formában valóban működik köszi. Le akartam lesni a beállításokat, de mindenre menüben off beállítást ír, holott nyilvánvalóan nem alap beállítások vannak a configban
-
törölt tag
-
Bagoly01
őstag
Jónak tűnik, ezt a screenshotot tette valaki mellé:

Annyi, hogy volt valaki, akinek a főmenüben lévő helyen beírva hibát okozott, de a lens settings-nél külön megadva mindegyik kamerához már jó volt. De először a főmenüben próbáld szerintem, kevesebb meló.9.1-ről is jeleztek, hogy működik, úgyhogy elvileg jónak kell lennie.
Kíváncsi leszek, van most sok szimpatikus Mediatekes teló jó áron, eddig ez tartott csak vissza tőlük. -
törölt tag
Jónak tűnik, ezt a screenshotot tette valaki mellé:

Annyi, hogy volt valaki, akinek a főmenüben lévő helyen beírva hibát okozott, de a lens settings-nél külön megadva mindegyik kamerához már jó volt. De először a főmenüben próbáld szerintem, kevesebb meló.9.1-ről is jeleztek, hogy működik, úgyhogy elvileg jónak kell lennie.
Kíváncsi leszek, van most sok szimpatikus Mediatekes teló jó áron, eddig ez tartott csak vissza tőlük. -
Bagoly01
őstag
Agc-t próbálom. Valamit tuti nem jól csinálok.
Valamiért úgy érzem nem így kell kinéznie...
-
törölt tag
AGC-ben image processing -> custom patch. Első 8 jegyű szám az address, a kötőjel utáni a patch hex. Description lehet bármi
LMC-ben photo processing -> hex manual, ott is ugyanígy.
BSG-t nem ismerem, de ott is valami hasonlót kell keresni (ha van).
-
Bagoly01
őstag
Mediatek-eseknek jó hír, hogy a napokban rájöttek a megoldásra, hogyan lehet működésre bírni a sabre-t. Ezeket a custom patch-eket kel beírni a különböző verziókhoz.
Pár komment szerint Exynos-on is működik de azzal nem láttam képet.How To Allow Sabre Merge on Mediatek Devices
1. Turn On fix RAW16
2. Raw Format : AUTO or RAW16 if auto didn't work
3. Add these to Hex Manual:8.2
011C5ED8 - 28008052
011C64AC - 080280528.3
01245A54 - 28008052
01246020 - 080280528.4
02816CE8 - 28008052
028172B4 - 080280528.5
028FF714 - 28008052
028FFCE0 - 080280528.8
01F757F8 - 28008052
01F75DB0 - 080280529.1
026653E0 - 28008052
02665A50 - 080280529.6
034974DC - 28008052
03497C10 - 08028052Ohh ez érdekes, Hova kell beírnom? Ahogy tudom kipróbálom!

-
törölt tag
Mediatek-eseknek jó hír, hogy a napokban rájöttek a megoldásra, hogyan lehet működésre bírni a sabre-t. Ezeket a custom patch-eket kel beírni a különböző verziókhoz.
Pár komment szerint Exynos-on is működik de azzal nem láttam képet.How To Allow Sabre Merge on Mediatek Devices
1. Turn On fix RAW16
2. Raw Format : AUTO or RAW16 if auto didn't work
3. Add these to Hex Manual:8.2
011C5ED8 - 28008052
011C64AC - 080280528.3
01245A54 - 28008052
01246020 - 080280528.4
02816CE8 - 28008052
028172B4 - 080280528.5
028FF714 - 28008052
028FFCE0 - 080280528.8
01F757F8 - 28008052
01F75DB0 - 080280529.1
026653E0 - 28008052
02665A50 - 080280529.6
034974DC - 28008052
03497C10 - 08028052 -
Hawk02
aktív tag
Sziaztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Adott egy Poco M6 Pro 4G telefon. Erre keresnék Gcam alkalmazást,mert ,ha tudnék javítani a fotók minőségén nem gondolkodnék a cserén,mert piszok jó a telefon akkuban. -
OldMike
őstag
Sziasztok!
BSG GCam-et használok (a verzió talán nem is lényeges), és a fehéregyensúllyal kapcsolatosan kérdeznék. Az őszi időszakban többször kellett lakásbelsőben, mesterséges megvilágításnál (2700-3000K) képeket csinálnom. Van választási lehetőség kikapcsolt, illetve bekapcsolt Google AWB használatára. Az előbbiek erősen sárgás-vöröses tónust kapnak, és nem természetesek a színek. Az utóbbi esetben jóval természetesebbek a színek, csak az egész kép elmegy kék irányba. Az igazság valahol a kettő között lenne.
Tudom, hogy kikapcsolt GAWB esetén állíthatok a fehéregyensúlyon, a szaturáción és a HUE értéken is, de még nem sikerült kielégítő eredményt elérni, ugyanakkor tartok tőle, hogy elronthatom a természetes megvilágítású képek fehéregyensúlyát.
Jó lenne, ha a Google AWB beállításokon is lehetne változtani, de ilyen leírást nem láttam a neten. Elvileg be lehetne tölteni GAWB config fájlt is, de ilyet még sehol sem találtam.(megj: tudom hogy van Telegram csatorna, de onnan egy félresikerült hozzászólás miatt örökre kitiltottak
)GAWB bekapcsolva
GAWB kikapcsolva -
mark1998
tag
Sziasztok!
Telepítettem BSG és Bigkaka kamera alkalmazásokat a Redmi Note 13 Pro 5G telefonomra, hogy összevessem egymással, és az alapkamerával is. Most ebbe nem mennék bele, a kérdésem az, hogy a két GCam miért csinál "trash" kezdetű fájlokat? Ezek a telefon file managerével megnézhetők, de a Galéria alkalmazásban nem jelennek meg. Lehet-e ezekkel valamit csinálni?
KöszönömSzia!
A trash kezdetű fájlok olyankor jönnek létre, amikor törölsz/kulába helyezel valamilyen képet a galériában. Altlaában 30-60 nap után törli a rendszer végleg. Ezeket a trash képeket megtalálod a galérián belül a kukában (nem biztos hogy ott lesznek ha törölted az alkalmazásadatait a galéria appnak).
A gcam alapvetően a Google photos-t használja képnézegetőnek, az mindig a kukába helyezi a képeket törlésnél.Egyébként a google kamera modok képminőségben nem igazán térnek el egymástól alapbeállítások mellett. (Gyakorlatolag egy jó konfig nélkül mind gagyi) viszont feature-ökben (legfőképp a beállításukhoz) nagyon is eltérnek.
Egy jó beállítás sokat számít. [EZ] például egy kis mi9 SE-vel készült.
-
OldMike
őstag
Sziasztok!
Telepítettem BSG és Bigkaka kamera alkalmazásokat a Redmi Note 13 Pro 5G telefonomra, hogy összevessem egymással, és az alapkamerával is. Most ebbe nem mennék bele, a kérdésem az, hogy a két GCam miért csinál "trash" kezdetű fájlokat? Ezek a telefon file managerével megnézhetők, de a Galéria alkalmazásban nem jelennek meg. Lehet-e ezekkel valamit csinálni?
Köszönöm -
joci86
senior tag
-
Bagoly01
őstag
Sziasztok!
Nem igazán találtam témába vágóbb topikot, így itt teszem fel a Gcam használatával kapcsolatos kérdést.
Rengeteg beállítási lehetőséget találni a Gcam-en belül, többek között azt is, hogy melyik telefont vegye alapul.
Alaobeállításként az egyik verzióban a Pixel 2, a másikban pedig a Pixel 3 volt megadva.Samsung S21 FE-t szeretném használni, nem tudom, hogy kell / jó-e ezt a beállítást piszkálni.
Elvileg az S21FE a Pixel 6A/6-oshoz van közel több szempontból is.
Keresgéltem, de nem találtam a telefonomhoz config-ot.
AGC Toolkit. Töltsd le a play áruházból.
Egy csomó konfigot tudsz letölteni S21 Fe-hez is.
Persze AGC Gcam kell hozzá. -
joci86
senior tag
Sziasztok!
Nem igazán találtam témába vágóbb topikot, így itt teszem fel a Gcam használatával kapcsolatos kérdést.
Rengeteg beállítási lehetőséget találni a Gcam-en belül, többek között azt is, hogy melyik telefont vegye alapul.
Alaobeállításként az egyik verzióban a Pixel 2, a másikban pedig a Pixel 3 volt megadva.Samsung S21 FE-t szeretném használni, nem tudom, hogy kell / jó-e ezt a beállítást piszkálni.
Elvileg az S21FE a Pixel 6A/6-oshoz van közel több szempontból is.
Keresgéltem, de nem találtam a telefonomhoz config-ot.
-
FoLey-v
addikt
Sziasztok!
Éjszakai képet csináltam négyféle kameraszoftverrel.
OnePlus 8 Pro és automatán. Az OnePlus 8 Pro konfiggal használtam. Az AGC 8.4-re is kíváncsi lettem volna,de nemrég raktam fel. (A díszvilágítás változó volt.)

-
mark1998
tag
-
Breki
veterán
Sziasztok
LMC 8.4-et használ valaki?
-
koxmatyi
tag
Sziasztok,
S22 Ultrára felraktam ezt a gcamot.
Nem volt rengeteg időm eddig állítgatni, viszont van vele egy olyan problémám, hogy a sötétetbb részeken, a széleken erősen zajosodik és színzaj sávosan is megjelenik. Lásd: [link]
Mi10 pro-n, ezeket libpatcheres zajszűréssel szépen ki lehetett szedni, azonban itt nem sikerült eltüntetni. Luma denoise sem tünteti el a sávokat.
Mutatok egy nagyon extrém példát, ahol használhatatlan szinten széjjel van zajszűrve a kép, de még midnig ott vannak a körkörös színes sávok: [link]
Itt meg 3 különböző szintű zajszűréssel ugyanaz a téma: [link]
Van valakinek tippje, hogy merre kellene elnidulni, hogy ezek eltűnjenek?Melyiket raktad fel,mert én a legfelsőt ráraktam és el sem indul a kamera
-
bigmasterg
addikt
Sziasztok,
S22 Ultrára felraktam ezt a gcamot.
Nem volt rengeteg időm eddig állítgatni, viszont van vele egy olyan problémám, hogy a sötétetbb részeken, a széleken erősen zajosodik és színzaj sávosan is megjelenik. Lásd: [link]
Mi10 pro-n, ezeket libpatcheres zajszűréssel szépen ki lehetett szedni, azonban itt nem sikerült eltüntetni. Luma denoise sem tünteti el a sávokat.
Mutatok egy nagyon extrém példát, ahol használhatatlan szinten széjjel van zajszűrve a kép, de még midnig ott vannak a körkörös színes sávok: [link]
Itt meg 3 különböző szintű zajszűréssel ugyanaz a téma: [link]
Van valakinek tippje, hogy merre kellene elnidulni, hogy ezek eltűnjenek? -
balazs1022
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a Gcam-ban nincs manuális opció? Sehol nem tudom állítani az ISO-t.
Telefon: Poco X3
Gcam verzió: GCam 8.3 -
Francia91
veterán
Sziasztok!
Adott egy Redmi 9T telefon, és a kérdésem az lenne, hogy a GCAM képes az ultraszéles modult kezelni, használni? Mert nem találtam még eddig ilyen opciót benne.... -
Bagoly01
őstag
-
Jani_Foto
újonc
Szerintem a gcam szoftveresen jól lekezeli mélység érzékelős lencse nélkül is. Nekem a korábbi OP 7T-n a fő szenzor mellett széles és tele volt, a mostani 8T-n széles, makró és egy monokróm mélységérzékelős lencse van és nem sok különbséget láttam a gcammal készült végeredmények között, bár a portré módot eléggé ritkán használom.
Note 7-nél használja a gcam a depth sensort? - nálam az OP-n eddig csak a normál és a széles lencsét láttam, de az 5 megapixeles makróhoz még se gcam portot, se xml-t nem találtam.
Jó kérdés, hogy használja e a Note 7-nél a depth sensort(ez le lehet valahogy csekkolni?), de az tuti, hogy a gyárihoz képest nagyságrendekkel jobb portrét csinál.
-
ghiottone
nagyúr
Sziasztok,
Használ valaki olyan telefonnal GCAM-et, amelyen nincs depth sensor "csak" 3 hátlapi kamera? PL xiaomi poco f3, mi 11 lite, 10t pro vagy 5G... stb? Milyen portrékat lehet ilyennel lőni? Kerestem képeket, de portrékat nem nagyon találni, csak a selfi kamerával, az meg hidegen hagy.
Mert jelenleg egy Redmi note 7-em van és azzal bazi jó portrékat lehet készíteni és kíváncsi vagyok ez a depth szenzor nélkül mennyire romlik le a portrait minősége ha egyáltalán leromlik. (Note 7-essel gyönyörűen lerántja a hátteret.)
Válaszokat előre is köszi!Szerintem a gcam szoftveresen jól lekezeli mélység érzékelős lencse nélkül is. Nekem a korábbi OP 7T-n a fő szenzor mellett széles és tele volt, a mostani 8T-n széles, makró és egy monokróm mélységérzékelős lencse van és nem sok különbséget láttam a gcammal készült végeredmények között, bár a portré módot eléggé ritkán használom.
Note 7-nél használja a gcam a depth sensort? - nálam az OP-n eddig csak a normál és a széles lencsét láttam, de az 5 megapixeles makróhoz még se gcam portot, se xml-t nem találtam.
-
Jani_Foto
újonc
Sziasztok,
Használ valaki olyan telefonnal GCAM-et, amelyen nincs depth sensor "csak" 3 hátlapi kamera? PL xiaomi poco f3, mi 11 lite, 10t pro vagy 5G... stb? Milyen portrékat lehet ilyennel lőni? Kerestem képeket, de portrékat nem nagyon találni, csak a selfi kamerával, az meg hidegen hagy.
Mert jelenleg egy Redmi note 7-em van és azzal bazi jó portrékat lehet készíteni és kíváncsi vagyok ez a depth szenzor nélkül mennyire romlik le a portrait minősége ha egyáltalán leromlik. (Note 7-essel gyönyörűen lerántja a hátteret.)
Válaszokat előre is köszi! -
ghiottone
nagyúr
-
szamoncsy
csendes tag
Szia az lg fotos csopiba raktak fel müködö velvet gcamot
-
akibor000
aktív tag
sziasztok! fórumokon olvasgattam,hogy ez a gcam egy szuper megoldás,ha pl egy telót xar gyári kameraszoftverrel szereltek!
van e itt valaki, aki xiaomi mi10t pro telon használja ezt a gcam progit!?
segitséget kérnék(akár privátban is) hogy miként használhatom ezt !? köszi -
trebrona
nagyúr
-
kispe82
tag
-
trebrona
nagyúr
rossz topik
-
kispe82
tag
Note 9-re raktam fel. Van benne hang utasításra fotózás? Én nem találtam sajnos ilyet.
-
móki75
csendes tag
Sziasztok Segítséget szeretnék kérni Vettem Egy LG Velvet És keresnék rá a Google kamerát Már jó párat kipróbáltam Egyik sem működik Kereső mindig lemarad Esetleg valaki használ ilyen Telefont És a talált működőképes Google kamerát küldenek egy linket megköszönném?
-
Nozy82
tag
Üdv mindenkinek.
Xiaomi Redmi Note 9-hez van stabil GCam? Aminek működik minden funkciója? Sokat próbáltam már, de nem találtam még hozzá olyat ami stabil lenne. -
móki75
csendes tag
...
-
móki75
csendes tag
Sziasztok csak az után érdeklődnék hogy van e valaki aki Huawei p30 használ és találtad a Google kamerát és ha igen lehet e vele 16 9 es fényképeket csinálni?
-
ghiottone
nagyúr
-
MárkyMárk
tag
Sziasztok! Hogyan tudom beallitani a Gcamban, hogy sd kártyára mentse a képeket? Valamint Galaxy S10+ra hogyan tudom optimalizálni, és melyik verzió a legjobb!? Köszi előre is a segítséget!
-
ghiottone
nagyúr
-
ghiottone
nagyúr
-
M0RGI
őstag
Ez ilyen. Mondjuk nem feltétlenül aktiválódik - némely port lehet bugos és csak másodjára veszi be a kiválasztott configot.
Ha kiválasztod, akkor utána a listát hozza, de a beállításoknál a Mods Config Creator alatt az XML Save Configs menüben ott van általában a nick, típus, leírás, stb, azaz hogy épp melyik van használatban.:
Szia, ez így jó lenne, de sajnos nem látom ezt a Mods Configs Creator menüpontot.

-
ghiottone
nagyúr
De van. Klikk, újra is indul vagy mi, de amikor újra rámegyek hogy choose config, ugyanúgy a lista első helyén lévő config fájl neve látszódik, nem az amit kiválasztottam.
A másik fórumban azt mondták, hogy attól még sikerül, aktiválódik.
Csak így nagyon nem lehet tudni hogy mi az ami épp ki van választva.
Ez ilyen. Mondjuk nem feltétlenül aktiválódik - némely port lehet bugos és csak másodjára veszi be a kiválasztott configot.
Ha kiválasztod, akkor utána a listát hozza, de a beállításoknál a Mods Config Creator alatt az XML Save Configs menüben ott van általában a nick, típus, leírás, stb, azaz hogy épp melyik van használatban.:
-
M0RGI
őstag
De van. Klikk, újra is indul vagy mi, de amikor újra rámegyek hogy choose config, ugyanúgy a lista első helyén lévő config fájl neve látszódik, nem az amit kiválasztottam.
A másik fórumban azt mondták, hogy attól még sikerül, aktiválódik.
Csak így nagyon nem lehet tudni hogy mi az ami épp ki van választva.
-
ghiottone
nagyúr
Sziasztok!
Realme X2pro telefon.
Letöltöttem és betettem az adott mappába négy config fájlt.
A kérdésem az volna hogyan lehet kiválasztani mindig csak egyet-egyet? Ha az expo gomb melletti fekete területre nyomok duplán és előjön a négy config fálj választási lehetőség, hiába választom ki valamelyiket, nem nem lehet leokézni. Mért nem működik ez?
Köszönöm!Ha betallózod a congig fájlt mit mutat? Nincs olyan, hogy restore?
-
M0RGI
őstag
Sziasztok!
Realme X2pro telefon.
Letöltöttem és betettem az adott mappába négy config fájlt.
A kérdésem az volna hogyan lehet kiválasztani mindig csak egyet-egyet? Ha az expo gomb melletti fekete területre nyomok duplán és előjön a négy config fálj választási lehetőség, hiába választom ki valamelyiket, nem nem lehet leokézni. Mért nem működik ez?
Köszönöm! -
Andre
csendes tag
-
trebrona
nagyúr
https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-urnyx05/
Ugyanúgy telepíted, mint bármilyen más alkalmazást.
-
Andre
csendes tag
Sziasztok a segítségeteket szeretném kérni, mi 9 telefonra tudnátok e ajánlani gcam programot a szebb fotózás érdekében. Illetve valami leírást, hogy hogyan kell telepíteni. Előre is köszönöm .
-
Pityu.
nagyúr
Olvasgattam tegnap kicsit a neten Arnova8G2 meg Parrot043-mat írták,hogy jó huaweire állítólag.Mondjuk nem nekem kéne mondtam a tulajnak ezeket próbálja meg aztán vagy vagy se.
-
ghiottone
nagyúr
-
Pityu.
nagyúr
Érdeklődni szeretnék nézegetem a portolós oldalt de nem találtam még huawei p30 pro-hoz portotl valaki google camerát?
-
Roland8622
aktív tag
Sziasztok.Melyik GCAM tud ilyet mint amit bekereteztem?
Tudtam volna jobb képet is lőni szerintem, csak a fejére alig tudtam ráfókuszálni rendesen.
HTC U11 + gcam / nem ezt a verziót ajánlották, de ahogy próbálgattam ez jött be eddig
[gcam nex ]
verzió:
-
Yack
csendes tag
Sziasztok!
Több verziót is felraktam 6-os 7-es, de sajnos mindegyiknél akadozott a kép fotó módban.
Van valami ötletetek, hogy mi lehet a gond?
Xiaomi Mi 9 Lite. -
móki75
csendes tag
-
Bagoly01
őstag
-
ghiottone
nagyúr
-
nfsu17
veterán
-
Bagoly01
őstag
Gyorsan megnéztem a Google Camera Go appot egy OnePlus 7T-n:
1: Arnova beta 7.3, 2: Hyper Nex, 3: Google Camera Go
Bagoly01: igen, ez főleg ott lehet jó, ahol nem mennek a 6-os és a 7-es portok, csak max a 3-as, 4-esek, de azoknál legalább van manuális hdr állítási lehetőség, itt még az sincs.
Úgy tűnik, legalábbis nekem, hogy az Arnova a legjobb a Oneplus-on.
-
gretzky77
veterán

LG V50 Gcam
-
ghiottone
nagyúr
-
Bagoly01
őstag
Délelőtt kipróbáltam. Régebbi mobilokon jól jöhet, én inkább passzolom.
-
ghiottone
nagyúr
-
trebrona
nagyúr
Ez a fotók topikja.
A kérdésed inkább a teló témájában volna jó helyen, de tippre nincs Gcam az Exynos proci miatt a Samsungokra. Mókolásmentes meg szinte 100%, hogy nincs. -
trebrona
nagyúr
-
Viktor0610
MODERÁTOR
Ez a fotók topikja.
A kérdésed inkább a teló témájában volna jó helyen, de tippre nincs Gcam az Exynos proci miatt a Samsungokra. Mókolásmentes meg szinte 100%, hogy nincs. -
Shingen
addikt
Srácok!
Segítsetek van egy S7 8 droid van rajta, legújabb sw 2020.03.01.
Tudnátok segíteni melyik gcam illene hozzá, ami felmenne rá?
Illetve hol lehetne leszedni?
THX -
ghiottone
nagyúr
Halihó!. Ha. xml-be ha ki lehet menteni akkor meg is tudod osztani. Valahol még kell lennie "lib patcher" és a "tone curve" menüpontoknak, ott lehet még finomhangolni.
-
móki75
csendes tag
https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-ojosehenrick/ redmi note 7 en nekem ez működik a legjobban egyedül az arc retusálás nem működik.
-
móki75
csendes tag
-
hdtomi
senior tag
Sziasztok!
Leszedtem az F1 Minimal Mod 2.1 san1ty verziót. Melyik hátsó és első kamerát állítsam be Pixel 3 XL van alapból, vagy inkább a 4 XL legyen? Elsőre hagytam a Nexus 6P-t.
@Tamika, én a san1ty-től szedem le: [link] . Megtalálhatod az utolsó (2019-08-03) verziót. Beállításokat én YouTube-on nézem, meg fórumokban a Google segítségével. De remélem majd kapsz itt választ és én is
-
Tamika
csendes tag
"igaz videónál a képstabilizátor be van kapcsolva akkor nálam nagyon bele nagyít."
Persze, mivel csak így tud stabilizálni sw-esen, ezt más is így csinálja, még a gyári app is.Mi 9T-sek / Pro-sok.
Parrot, meg Urnyx, amit szoktak ajánlani ezekre a telókra.
Én elégedett vagyok az urnyx féle verzióval, nappal is, meg éjjel is.De valahol meg a parrot-ot vki jobbnak találja.
Tudom, próbáljam ki magam, de van aki próbálta már mind2-t?
Nem akarok csödörből vödörbe esni, hogy annyit mókolok ezekkel a cam-ekkel, hogy végül egyik sem fog működni.
Urnyx-nak van topikja xda-n, szépen lehet követni mit fejleszt, beszélgetnek az emberek, de képet meg alig tesznek fel, hogy ez ezért jobb, vagy azért.
Parrot vs urnyx compare meg aztán végképp alig van, ami van, az meg vicc.Képminőségben nincs is talán nagy különbség, inkább funkciókban?
Mondom, elégedett vagyok ezzel a mostanival, de pl. most parrot is frissített és vannak benne jó dolgok.
• Focus tracking is off on Mi9 / 9T / 9T Pro devices.
• Added selection of JPG compression.Tudnál segíteni egy kezdő szöke nönek 9Thez gcam linkkel és beállítással?
-
.zSoLTi.
senior tag
-
Bagoly01
őstag
Van. De hdr+ nélkül. Semmit sem ér. A gyári kamera sokkal jobb.
-
.zSoLTi.
senior tag
Sziasztok!
P20 Pro-ra létezik működő verzió, köszönöm! -
BenQhunria
aktív tag
Sziasztok!
Van egy mi9 t pro-m, milyen beállításokat használtok gcamhoz?
Tudnátok készíteni képernyőképet. -
dudzsi
tag
Köszi. Lehet hogy benéztem ezt.
Igy jobban megfigyelve tényleg fényt mér és fokuszál. Viszont még egy kérdés. Ha már használnia kell a vakut és ugy választom ki a fokuszálndó részt akkor itt nem kapcsolja be a vakut fokuszálás segitésére. Ez normális? Mert eddig minden telomnál bekapcsolt eddig. -
Francia91
veterán
-
ghiottone
nagyúr
Létrehoztál egy GCam mappát és abba egy Configs7 almappát, amibe beleraktad az .xml fájlt? Ha igen akkor lehet az a baj, hogy egyes korábbi 7.0, 7.1 és még némely 7.2 port se támogatta az xml konfigurációs fájlokat. - Op-n az Urnyxnál ezt megtapasztaltam.
-
Francia91
veterán
-
Francia91
veterán
Viszont a Nokia 7.1-esen csak fapadosan működik a februári frissítés óta a GCam.... Kikapcsolt HDR-rel, és kikapcsolt RAW mentéssel.... Ezek még januárban faszán működtek.... A Parrot féle verziókat próbáltam, mindegyikkel ugyanazt csinálja: ha bekapcsolom a HDR-t, akkor csak úgy csinál, mintha fotózna, de nem ment egyetlen képet sem
-
psg5
veterán
-
rigoberto
őstag
A legtöbb kameránál jobb képet lő a gcam, főleg ha rázoomolsz egy gcamos képre látványos a különbség.
Semmi root nem kell hozzá, és a telefonnak sem árt.
Csak letöltolöd és feltelepíted a megfelelő verziót. Ennyi.
Play áruházból nem lehet letölteni. -
psg5
veterán
-
Francia91
veterán
-
psg5
veterán
-
ghiottone
nagyúr
-
rigoberto
őstag
Belefagy a telóm a képfeltöltésbe, vicces..
-
rigoberto
őstag
Mi9t pro gcam.
100 km/h sebesség közben fotózva.
-
psg5
veterán
-
ghiottone
nagyúr
-
psg5
veterán
Sziasztok! Mi kell hozza hogy tudjam gcamat hasznalni? Illetve melyik appot kell egyaltalan letolteni? S utana mi a teendo?
-
nfsu17
veterán
Sziasztok! Gcamot használok egy Redmi Note 8-al. Fokuszállásal kapcsolatban lenne pár kérdésem hátha tudja valaki a választ. Az alap kamera szoftverbe "szoftverekbe" ha a képernyöre kopintok akkor kitudom jelölni azt amit élesen szeretnék majd fotózni. A Gcamba viszont a kopintással fény mérést csinál az adott helyen. Ezt lehet valahogy modosítani? Vagy ez ilyen és az autó fokusz vagy eltalálja az éleséget vagy nem? Köszi
Nekem fókuszál is és fényt is mér. Néha nem fókuszál, olyankor újra rá kell bökni. Több verziót is próbáltál? Sajnos a gcamok elég kiszámíthatalanok. Mondjuk úgy, kb egyik sem tökéletes és mindben van valami hiba, meg kell keresni azt, ami adott igényeknek megfelelő.
-
dudzsi
tag
Sziasztok! Gcamot használok egy Redmi Note 8-al. Fokuszállásal kapcsolatban lenne pár kérdésem hátha tudja valaki a választ. Az alap kamera szoftverbe "szoftverekbe" ha a képernyöre kopintok akkor kitudom jelölni azt amit élesen szeretnék majd fotózni. A Gcamba viszont a kopintással fény mérést csinál az adott helyen. Ezt lehet valahogy modosítani? Vagy ez ilyen és az autó fokusz vagy eltalálja az éleséget vagy nem? Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- MacBook Pro 14" 2021, 10/16 mag M1 pro, 16 GB RAM, 1 TB SSD 27% ÁFÁS - Garancia - 0427AB
- Bomba ár! Dell Latitude 5300 I i7-8665U I 16GB I 256SSD I 13,3" HD I W11 I 6 hó gari
- ÚJ FEDLAP ÚJ KIJELZŐ ÚJ ÉLET! Dell Precision 7670 i7-12850HX 32GB 2TB Nvidia RTX A3000 12GB 1év gar
- Apple IPhone 13 Pro, 128GB, Újszerű 12 Hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus Master RTX 3070Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel

kell letölteni,hogy működjön is? Melyik való a MediaTek-hez?

)