- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Shin Chen #51861 üzenetére
Nem tudom már, szerintem több helyen is, de lehet úgy értették, hogy teljes gépre. Úgy tűnik amúgy, hogy már ITX lapokon belül is van egy 5W különbség: [link] Szóval érdekes. Lemérni max úgy lehetne, ha építenénk két gépet ugyanolyan alkatrészekkel, kivéve az alaplap, de annál is ugyanolyan chipset lenne.
Hmm azt hiszem ez az utolsó fogja meg a lényeget:
"Originally, they were a niche product, designed for fan-less cooling with a low power consumption architecture, which made them useful for home theater PC systems, where fan noise can detract from the cinema experience. "Gondolom ezért írják ezt a low power consumptiont rájuk, holott nem feltétlen igaz. Még amit olvasok indoklásnak, hogy a passzív hűtés miatt alacsony a fogyasztás, és hogy valamiért az ITX lapokon ez könnyebben megoldható, de erre sem találtam magyarázatot. Talán ilyen J vagy N lapokon szóba jöhet, de koránt sem általánosság.
Esetleg ez érdekes lehet: [link]
-
potyka2
csendes tag
válasz
Shin Chen #48876 üzenetére
Helló. Tudom hogy a DDR4-re váltást nem úszom meg
A 4K lejátszás,böngészés,torrent egyszere a kicsikének nem megy.
RYZEN alapút nem találok sehol(integrált) foglalatosokon meg nincs megfelelő kimenetek.
INTEL-nek meg nem tudom mi a felhozatala a J szérián kívül
30-35 ezer a rászánt és max.:35watt fogyi -
Pubszon
veterán
válasz
Shin Chen #44362 üzenetére
Csak egy TV lesz rákötve, tehát egy időben csak egy dolgot csinálok majd rajta.
Jelenleg ezt a feladatot egy LGA775-ös 4 magos (Q9550 alulfeszelve), GT220-as VGA-s desktop PC látja el, ami nem is épp halk, nem is épp energiatakarékos. Ehhez képest keveset fog fogyasztani és halk is lesz. -
Pubszon
veterán
válasz
Shin Chen #44354 üzenetére
Shin Chen, DBob és Ispy
Igen, a ház beépített passzív hűtésű tápjáról fog menni, az egész passzív hűtésű lesz.
4GB RAM a lappal együtt van, így veszem, éppen böngészni sem baj ha lehet rajta.
Az SSD már adott, ezt vettem meg itt akcióba 5.910Ft-ért. -
8nemesis8
veterán
válasz
Shin Chen #43288 üzenetére
Klafa, VGA nélkül egészen szellős lehet a kicsike. A fenti venti pont beleérne a 3,5"-os HDD-be?
Nekem mondjuk 1 hely elég, így az lentre simán jó lehetne...ahogyan nálad is van.
SFX tápot vettem, még a Metis is kérdéses, mert sajnos a Plus verzió, ami frankóbb lenne hűtés szempontból nem éppen jó áron van, ha fehéret szeretnék belőle.. -
8nemesis8
veterán
válasz
Shin Chen #43266 üzenetére
Jobban megnézve a színeket lehet ez a leginkább jó. Macbook helyére jönne a gép elsősorban.
Fehérben gondolkoztam, de ha jól látom az sima fehér és nem ez a szálcsiszolt mintázatú, mint az ezüst vagy fekete mondjuk.A 3,5"-os HDD-vel nincs gondod? Hallható, amikor felpörög?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Miért nem működik a 4K 60 Hz minden HDMI kábellel?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- CASIO órák kedvelők topicja!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Macska topik
- Elektromos autók - motorok
- PlayStation 5
- Futás, futópályák
- Hardcore café
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged