Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9251) doc válasza Bozek (#9250) üzenetére


doc
nagyúr

sot, itt az ITCafen is volt rola cikk :D

(#9252) marion1


marion1
tag

JELENTŐSEN BŐVÜLHET A KÍNÁLAT!!!!!! :C [link] :K bocs ha volt már.

[ Szerkesztve ]

(#9253) StSanya


StSanya
őstag

Hmmm, Vasvár/Hegyhátsál-nál már szerepel a két tervezett multiplex frekije, a 32 és a 33 csatorna, azaz 562 MHz és 570 MHz...

[link]

"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."

(#9254) Bozek válasza StSanya (#9253) üzenetére


Bozek
nagyúr

A végén lemennek a pincébe is a frekvenciákkal. Mondjuk ide nem is terveztek leállást, szóval valószínűleg azért is van már benn a tervezett.

(#9252) marion1: A szemed mire van? A te hozzászólásod feletti három épp erről szólt. :D

(#9255) jFox válasza azbest (#9246) üzenetére


jFox
őstag

Én azt sem bánnám ha több HD csatorna lenne. Rtl, tv2 kábelen már van HD-ben. Itt miért nincs? (No nem a mézesélet és hasonlók miatt, de ha néha van rajtuk egy jó film azt jó lenne HD-ban nézni.) Natgeo is lehetne HD-ban.

--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--

(#9256) bb.bocs válasza jFox (#9255) üzenetére


bb.bocs
őstag

én pedig amondó vagyok, hogy pont az rtl tv2 meg a többi csodás adóra nincs szükség hdben. legalább is nekem :D inkább rakjanak be dokuadókat,hdban.spektrum,natgeo,akár natgeo wild, discovery,history is akár... azokon legalább szokott iqfejlesztő műsor menni, nem csak agyrothasztás mint a supertv...adókon.
aztán úgyis kitalálnak vli új csomagot. ha legalább normális hd minöségben lesz megéri váltani, és jó áron... meg ha pl lenne vlmi külön kiegészitócsomag mint upc nél pl dokuadókkal minden dokuadóval.
de hát álmodni lehet :D

(#9257) azbest válasza jFox (#9255) üzenetére


azbest
félisten

Nincs rá sávszélesség. 3 hd és 1 sd fér el szűködsen egy muxon. Nem áldoznak be 4 csatornát azért hogy egyet hd-ban adjanak, mert nem versenyképes a választék a többi szolgáltatóval szemben. Persze lehet válogatott csatornákat adni, ott meg az árazás miatt nem lennének nyerők. A csatornák tulajdonosai úgy áraznak, hogy olcsóbb minden töltelékcsatornával együtt adni egy minőségibbet, mint magában azt az egyet.

(#9258) Kezdő vagyok


Kezdő vagyok
őstag

Sziasztok!
Kérdés:ha egy pendrive esetében azt írja ki a Strong SRT 8903,hogy"az eszköz használatban van,és nem eltávolítható",vagy valami hasonlót,ha ekkor készenlétbe kapcsolom a készüléket,kihúzhatom a pendrive-ot a készülékből?

(#9259) Knobber válasza jFox (#9255) üzenetére


Knobber
aktív tag

Ha film, akkor HBO HD lenne a legminőségibb választás (mert új filmek mennek a hagyományos csatornákhoz képest, és sok jó film is köztük), csak a mindig TV felvevőpiaca nem értékelné ezt a lépést :D
Én nem tudom mekkora igény van egyáltalán HD-ra a tévé nézők körében. UPC-nél is úgy sózzák rá az emberre hogy 2-3 hónapig ingyenes, és ha utána lusta lemondani akkor marad csak meg de amúgy meg külön lehet meg sem rendelnék csak "hozzácsapják" minden új megrendelőnek.
Magyarországon könnyebb eladni egy TV szolgáltatást ha van benne 150 csatorna, mint ha 30 de az minőségi. Van a T-home TV-nél a "koktél" díjcsomag ahol össze lehet válogatni magamnak a csatikat de ott vagyok hogy mire beválogatom mindent ami nekem kell ugyanannyit fizetek mint ha előfizetnék egy "családi" csomagra.

Youtube: Knobber

(#9260) azbest válasza Knobber (#9259) üzenetére


azbest
félisten

" Van a T-home TV-nél a "koktél" díjcsomag ahol össze lehet válogatni magamnak a csatikat de ott vagyok hogy mire beválogatom mindent ami nekem kell ugyanannyit fizetek mint ha előfizetnék egy "családi" csomagra."

Ez már több helyen szóba került korábban is. Van kb két nagy tulajdonosi kör, akik lefedik a csatorna kínálat nagy részét. A kiszorítósdi miatt hoznak létre tucatnyi tematikus, töltelék, 0 élő adással operáló kacatokat. A szolgáltatók úgy kapják meg legolcsóbban a húzó csatornákat, ha az összes tölteléket is felveszik a kínálatba. Így már nem marad hely másra, még ha értelmesebb is lenne a kínálat. Ha meg a javát válogatják ki, akkor lényegesen többe kerül a csomag, ezért a töltelékes szolgáltatóhoz mennek az ügyfelek. Ha valahogy központilag szétcsapnák ezt a csatorna árukapcsolást, akkor lehetne esély értelmes csomagokra. Valószínűleg meg is szűnnének az életképtelen töltelékcsatornák, amiket alig néz valaki.

[ Szerkesztve ]

(#9261) akom válasza Knobber (#9259) üzenetére


akom
senior tag

Ott ahol még CRT-n vagy 32" HD ready TV-n nézik a csatornákat nincs nagy igény a HD minőségre.
Mivel akkora változást nem fog tapasztalni mint egy 42" vagy a fölötti FullHD TV-n.
Értelmét pld egy RTL Klub-nál, vagy TV2-nél nem is látom a tartalmak miatt.

De például a sport és filmcsatornák esetében nagy különbség látható az SD és FullHD tartalmak között.

Ezért is váltok, mivel nem hiszem hogy HD-ban fogják majd adni a HBO, Sport1-2 csatornákat.

(#9262) Bozek válasza akom (#9261) üzenetére


Bozek
nagyúr

Mondjuk az HBO-t nem értem, hogy miért kellene HD-ben. Annyira nem frissek a filmek, ahogy néztem. Jó, van pár tavalyi, de a többi az már 2 éves vagy annál régebbi és kijött legalább DVD-n, ha Blu-Ray-en még nem is.

(#9263) akom válasza Bozek (#9262) üzenetére


akom
senior tag

Mivel más filmcsatorna nincs HD-ban...

(#9264) Bozek válasza akom (#9263) üzenetére


Bozek
nagyúr

Filmbox HD. Bár azon meg még régebbi filmek mennek. De amit meg akarsz nézni, ahhoz hozzá tudsz jutni Blu-Ray-en és kész. Hidd el, azt a szintet nem tudják megcsinálni sehol se, ezek a HD adások azoknak egy butított verziója.

Szerintem meg a DorcelTV-t adhatnák HD-ban. :D

(#9265) S-eye


S-eye
senior tag

Sziasztok!

Korábban hzcs kollégának lehetett hasonló kérdése, de nem tudom, hogy végül is sikerült-e a jó antennát kiválasztania. Én hozzám is kb 60 km-re van a legközelebbi adótorony, és ez a fehérgyarmati, én pedig Munkács mellett Beregrákoson lakom, külföldön. A másik legközelebbi torony a tokaji, az viszont 90 km-re van legalább. A mostani lepke antenna erősítővel maximum 65-70%-os jelet ad. És csak az MTV műsorai mennek jelenleg, nincs TV2,RTL. Olyan antenna kellene amivel mindegyik ingyenes csatorna jól fogható legyen, legalább 80% fölötti jelerősséggel. Eddig két típusra gondoltam, ami szóba jöhet, és a Ti szakértelmeteket kérem a választásban:

1. TRICA DVB-T antenna UHF 21-69 ELTI 18dB amihez talán kell az ELTI AMO 45 5/12V UHF erősítő 16dB mert ajánlotta a srác a boltban

2. Sencor SDA-610, azért mert azt írják 95 km-ig jó.

Egyenlőre úgy gondolom, hogy az elsővel jobban járnék, csak nem tudom szükséges-e az erősítő hozzá. Kösz előre is a segítséget! :R

(#9266) akom válasza Bozek (#9264) üzenetére


akom
senior tag

Filmbox nincs a MindigTV kínálatában...
Egy szó mint száz, nagyobb értelmét látom egy sportesemény vagy egy film közvetítését FullHD-ban mint pld a híradót, vagy akármilyen talkshow-t.

(#9267) Bozek válasza akom (#9266) üzenetére


Bozek
nagyúr

Nincs, ez tény. De HBO HD se, így arra is szerződést kell kötni. Innentől fogva szinte ugyanaz a kettő. De amúgy a HD sportcsatorna ellen nem lenne ellenvetésem.

(#9268) frovery válasza S-eye (#9265) üzenetére


frovery
senior tag

A két antenna közül az elsőt javasolnám. Személy szerint nem telepítettem még ezt a típust, de az adatok alapján nem rossz. A másodiknál biztosan jobb.
Erősítőt meg én csak megvenném, nem olyan drága. Mindenképpen a nélkül kellene kipróbálni a vételt, aztán berakni, ha akadozna vagy gyenge lenne a vétel.
Arra figyelj, hogy ezek az antennák irányérzékenyek, tehát pontosabb irányt kíván, mint egy lepke.
Még egy javaslat. Mindenképpen vegyél 3×-os árnyékolású koax kábelt is. Sokat javíthat, árnyékolhat ekkora távolságnál a külső zajok ellen.

(#9269) akom válasza Bozek (#9267) üzenetére


akom
senior tag

Hát azért annyira nem ugyan az... :)
Lehet, hogy téged a sport érdekel, de mást meg a filmcsatorna.
Az más kérdés, hogy neked van pénzed DVD-ket Blu-ray disc-eket vásárolni így persze hogy nem elégíti ki az igényidet az adott csatorna...

(#9270) jFox válasza akom (#9261) üzenetére


jFox
őstag

Nekem 26" HD Ready TV-m van és látok külömbséget a HD meg a nem HD adás között. :K Kb. 2 éve azért váltottam a MindigTV-re, mert a TV-m nem támogatta DVB-C-t sőt a DVB-T-ből is még csak az MPEG2-es szabványt. Analógban meg elég f@s volt a kép rajta.
A Digi 30eFT-ért akart adni box-ot, a MindigTV-hez 10eFt-ért kaptam box-ot. +8eFt-ért (akkor) még 1 éves Extra előfizetést is kaptam a boxhoz. Így váltottam mert az Eurovízio-t már HD-ban szerettem volna nézni. Ég és föld a HD/nem HD kis képernyőn is. :K

[ Szerkesztve ]

--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--

(#9271) akom válasza jFox (#9270) üzenetére


akom
senior tag

Képzelheted, hogy 47"-on mekkora különbség van, ha már 27"-on érezhető számodra.

(#9272) Bozek válasza akom (#9269) üzenetére


Bozek
nagyúr

Egy évben 2-3 film, ha kijön, ami értelmes is, az meg nehogy már akkora gondot okozzon. Egyébként tudod, hogy mikor néztem utoljára filmet? Nagyon régen. Most a Rush-t szeretném megnézni, de időm se nagyon van rá.

[ Szerkesztve ]

(#9273) neo81


neo81
senior tag

Sziasztok!
Légvonalban Kb. 90 km-re lakom az adótoronytól.
Melyik antennát és erősítőt ajánljátok, hogy tudjam fogni biztosan jól mind a 3 mux-ot?
Köszi!

(#9274) Knobber válasza Bozek (#9262) üzenetére


Knobber
aktív tag

A többi kábelcsatornához képest igen is frissebbek a filmek :) Vasárnap estéként vannak a "premierek" és azok mind olyan darabok amik kb most jöttek ki DVD-n vagy Blu-Ray-en is. Pl márc 30 Magányos Lovas premier, az most jött ki novemberben DVD-n. Most ez kinek sok, kinek kevés. Egyértelműen egy 24 órás műsoridőt nem lehet megtölteni 2013 filmekkel, ezért nyúlnak vissza régebbiekhez is.
Hogy ha megnézel rajta havonta 2-3 filmet, akkor már jobban megéri mint megvenni/kikölcsönözni őket. Meg hát ott a kényelem funkció is, hogy nem kell elrohangálni lemezeket venni, kölcsönözni stb hanem csak bekapcsolod a TV-t és nézed.
Nekem is amúgy 32" HD Ready Tv-m van és ugyanúgy érezhető a különbség a HD és nem HD content között.
Talán ha bejön a NetFlix Magyarországra ([link]) akkor ott láthatunk majd még ennél is újabb filmeket, nagyobb választékban, és ugyanígy mondjuk 2000/hó díjért.
Akkor majd az HBO csoport felkötheti a gatyáját :D

Youtube: Knobber

(#9275) Bozek válasza Knobber (#9274) üzenetére


Bozek
nagyúr

És ha nincs olyan box-od, ami fel is tudja venni, akkor szívhatod a fogad, ha el kell a film közbe menned valahová vagy csak szimplán hívnak telefonon. :)
Kár ragozni, mások az igényeink.

(#9276) S-eye válasza frovery (#9268) üzenetére


S-eye
senior tag

Köszi a választ!

Akkor az elsőt fogom megvenni, de lehet,hogy csak később veszem meg hozzá az erősítőt, hátha nélküle is működik. Gondolom az Alcor HD2600-as set-top-box tud adni neki elég áramot és feszültséget.

Kb ilyen koax kábel van otthon, de úgy emlékszem,hogy réz burkolat van az alumínium fölött.

Egyébként 60 km elméletileg nem okoz gondot ennek az antenna típusnak, nem? Hogy minden csatorna bejöjjön.

(#9277) darvinya


darvinya
titán

Nekem 32”-os LCD fullHD tv-m van, és mit ne mondjak a SD csatornák mint egy olajfestmények háborúja.
Főleg akkor mikor agyon van tömörítve.

Én szeretem a History -t, mert nincs reggeltől estig unalmas „összemérő izmozásos harci űrkozmoszi katasztrófa” és nincs reklám „kék női bajokról ahol a férfi csöpögése közepette Mr duck öblít egy nagyot az ipari termékek egészségéről”.
Ennek a csatornának remek néha tömörítése is.

Várom HD-ban az NFL-t.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#9278) Kezdő vagyok válasza akom (#9271) üzenetére


Kezdő vagyok
őstag

Én a 37 cm-es CRT tévén is látom,hogy pl.az RTL Klub SD-ben néha milyen gyenge(árnyalatoknál van hiba,ott darabosodik a kép).

Erre válasz?
[link]

[ Szerkesztve ]

(#9279) akom


akom
senior tag

Örülök neki, hogy mindenki látja a különbséget. :DDD

(#9280) bb.bocs


bb.bocs
őstag

nem teljeen ideillő kérdés,de amit felvettem ts fájlt, átkonvertáltam mkvba jelentösen látható minöségromlás élkül :) szóval semmit sem látok :D és az mkv fileból kellene kivágnom a reklámokat, majd elmenteni. nem találtam rá programot amivel mkvt vághatok ,gy hogy azt ne vlmi új formátummá varázsolja ami tömöríti elrontja a minőségét, és olyat sem amivel egyszerüen kitudom vágni a reklámot, a többit pedig egyben ementen minöségromlás nélkül. van ötletetek?

másik kérdés. milyen set top boxot ajánlotok, amivel valóban lhet rögziteni pendrivera, és mondjuk a legolcsóbb. nem olyan fontos a modul kártyahely, de mind2 variáció érdekel.
köszönöm a segítséget :) szép estét meg jó hétvégét :)

(#9281) Bozek válasza bb.bocs (#9280) üzenetére


Bozek
nagyúr

VideoRedo

(#9282) bb.bocs válasza Bozek (#9281) üzenetére


bb.bocs
őstag

aha a tsre esetleg jó.(bár mikor megnyitom vele a ts filet befagy...meg vlmi server errort dob ki indításnál de lehet csak ideiglenes a gond) de a már elkészült mkvkkal nem boldogul. köszi,még 1 mkv hoz is kellene.köszi

[ Szerkesztve ]

(#9283) Bozek válasza bb.bocs (#9282) üzenetére


Bozek
nagyúr

Arra meg ott a Boilsoft Video Splitter és a Video Joiner. Tény, hogy pepecselős meló, mert szét kell előbb darabolni teljesen az MKV-t és utána a másikkal összeilleszteni, de jobbat nem tudok, ami konvertálás nélkül megcsinálja.

(#9284) Kernel válasza Kezdő vagyok (#9278) üzenetére


Kernel
nagyúr

Kihúzhatod készenlétben, vagy áramtalanítás után pláne, de ilyen boxoknál a készenlét is majdnem ugyanaz.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#9285) bb.bocs válasza Bozek (#9283) üzenetére


bb.bocs
őstag

aha.köszi meglesem majd.aztán akkor elöbb tseket csinálom meg és utána alakítom ezután mkvba :) úgy jobb is :) köszi a segítséget téren :)

(#9286) Kezdő vagyok válasza Kernel (#9284) üzenetére


Kezdő vagyok
őstag

Köszi a választ!

(#9287) danee91 válasza neo81 (#9273) üzenetére


danee91
senior tag

Ennél jelentősen bővebb leírást kéne írnod, hogy ajánlani tudjunk megfelelően. MIndent írj le ami ezzel kapcsolatos.

ANDROID SZOFTVER SERVICE, -CSERE (PM) // XIAOMI REDMI NOTE 5 AI 4GB/64GB - MIUI 12.0.3

(#9288) neo81 válasza danee91 (#9287) üzenetére


neo81
senior tag

Kab-hegy adótoronytól délkeletre, légvonalban kb. 90 km-re lakok.

(#9289) club1 válasza neo81 (#9273) üzenetére


club1
veterán

A sárszentlőrincit nem lenne jobb? Gondolom sokkal közelebb van hozzátok.

(#9290) neo81 válasza club1 (#9289) üzenetére


neo81
senior tag

Jövő héten megpróbálom azt is, de az sajna jóval gyengébb adó, mint a Kab-hegy-i.
Csak még nem tudom, hogy milyen antennát és erősítőt vegyek.

[ Szerkesztve ]

(#9291) danee91 válasza neo81 (#9290) üzenetére


danee91
senior tag

Erősítőre csak akkor lesz szükség, ha több tévé megy 1 antennáról, esetleg ha túl hosszú a kábel. 1 gyenge antenna által összeszedett jelre erősítést tenni általában felesleges..

ANDROID SZOFTVER SERVICE, -CSERE (PM) // XIAOMI REDMI NOTE 5 AI 4GB/64GB - MIUI 12.0.3

(#9292) Kezdő vagyok


Kezdő vagyok
őstag

A Mindig TV Extra kártyát meddig lehet felhasználni,ha még soha nem volt beletéve a set-top-box-ba?

Lejárt kártyát hova kell visszaküldeni?
Postán is lehet,síma levélben,vagy ajánlva kell?
Valami szöveget kell-e hozzá írni?

(#9293) Bozek válasza Kezdő vagyok (#9292) üzenetére


Bozek
nagyúr

Ha még soha nem volt set-top box-ban, akkor szerintem bármikor felhasználhatod. Bár én csak feltöltőkártyát vettem olyant, ami évek óta raktárban porosodott, de ez is hasonló helyzet szerintem.

(#9294) fgabor87


fgabor87
tag

Sziasztok.
Pár hete már írtam a problémámmal kapcsolatban, akkor félig sikerült megoldani. Pontosabban ideiglenes áthidaló megoldást találtunk a problémára, viszont most szeretném picit fejleszteni a hálózatom.
Szóval a probléma az volt, hogy adott egy TV, és egy erősítős tetőantenna. Ha a tápfeladót sorosan kötöm a rendszerbe, tehát arra a kábelre teszem, ami a TV-t köti össze az antennával, a TV teljesen sötét marad (jelerő:0, bithiba: 10). Viszont ugyan ide kötve egy USB-s TV tunert, hibátlan a kép.
Párhuzamos kötés esetén, azaz antenna és TV közé egy 2-es splittert rakva, bemenetére antenna, egyik kimenetére TV, másik kimenetére tápfeladó, már a TV-n is megjön a kép.
Magyarul ha a tápfeladón átmegy a jel, akkor TV-n nincs kép, ha azon nem megy át, akkor van. Asus USB-s TV tunernek meg teljesen mindegy, mindig van kép.

A hálózat végleges kiépítése miatt vennék egy másik tápfeladót, viszont osztót egyáltalán nem szeretnék beépíteni, így mindenféleképpen sorosan kéne bekötni a tápfeladót. Csak félek, hogy megint nem lesz jó. Ezért lefényképeztem a mostani belsejét, hátha valaki lát benne valamit, ami miatt nem működik a TV-vel.

Milyen tápfeladókat ajánlotok? Olyan kéne, amit tudok kapcsolgatni, mert nap 24 órájából kb 1-et nézem a TV-t, azt sem minden nap, tehát fölösleges 24 órában mennie, még ha keveset is fogyaszt.

(#9295) Kernel válasza fgabor87 (#9294) üzenetére


Kernel
nagyúr

Amikor önmagában van a tápfeladó, a képen látható "ANT" bemenet az antenna irányába esik? LED nem halványul, vagy alszik ki teljesen?

A splitter DC-átvezető, vagy egyik ágon leválasztó?

Nyomtatott áramkör másik oldala is érdekes lenne, hátha jobban kivehető az áramkör. Noha egy tápfeladónál a cél egyértelműen meghatározza a funkciót (egyik irányban AC/DC, másik irányban csak AC), de azért lehetnek ott finomságok.

Tranzisztoros áramkör másik típusú tápfeladónál magában az adapterben szokott lenni, ami egy Zener-diódával kivitelezett DC feszültségcsökkentőt / stabilizátort valósít meg.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#9296) frovery válasza fgabor87 (#9294) üzenetére


frovery
senior tag

Könczöl féle termékek nagyon megbízhatóak.

(#9297) darvinya válasza fgabor87 (#9294) üzenetére


darvinya
titán

1. tápfeladó mindig soros(?) lesz az antennával, azaz antenna-tápfeladó-tv
2. osztó akkor mikor több eszköz van a rendszerben, pl: antenna-tápfeladó-osztó-tv/USB tuner

Nálad nagyon rosszul van/volt kiépítve, azért vannak gondok.

A Tv milyen típusú, pl: crt, LCD, van-e benne tápfeladási lehetőség, stb.
Én így oldanám meg:
- van az antenna erősítő tápfeladó a coax dugót levágnám és F csatlakozóra cserélném.
Közvetlenül az antenna kábelre kötném, felszerelt F csatlakozóba kötnék 1db elosztót.
Az elosztóból vinném a tv-be és tuner-be.
Energia gazdálkodás érdekében pedig a tápfeladó tápját közelben helyezném, így könnyen ki-behúzható.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#9298) fgabor87 válasza Kernel (#9295) üzenetére


fgabor87
tag

Igen, az antenna irányába megy. A splitter egy ilyen, azzal a különbséggel, hogy 5-1000 MHz-es, de ugyan ilyen power pass-os matricás.

Led folyamatosan világít, nem halványul, és villogni szem szokott.

Itt a tápfeladó másik oldala, azon kívül, hogy rettentő gány munka, nekem sok mindent nem mond. :)

(#9299) Kernel válasza fgabor87 (#9298) üzenetére


Kernel
nagyúr

Erre megvan a módszerem, az egyik képet tükrözöm, utána jobban össze lehet nézni egymással:

Mivel egyszerű áramkörről beszélünk, lerajzolható előbb egy papírra, utána programba:

...és akkor beigazolódik a sejtés, hogy ez egy diódás leválasztó, ahol két dióda logikai "vagy" kapcsolatba kötve, vagy a TV-ről, vagy a tápadapterről továbbítja az egyenáramot. A kettő közül mindig a nagyobbik feszültség érvényesül.

A tranzisztornak tűnő alkatrész elvileg egy 78Lxx stabilizátor. (Ennek kimenetéhez kell viszonyítani, hogy melyik feszültség a nagyobb.) Attól függetlenül, hogy a diódákon esik némi feszültség (ilyen kis áramon 0,5 V körül), ami TV-s táplálás esetén levonódna az 5 V-ból, maga a technika működőképes. Talán valami önszívatás, bekötési hiba játszik.

Ugyanakkor vannak jobb tápfeladók, ami nem diódás (bár nem ezen múlik), hanem kapacitív csatolással teljes DC-leválasztást biztosít a TV felé:

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#9300) fgabor87 válasza darvinya (#9297) üzenetére


fgabor87
tag

Csináltam egy kis illusztrációt a két féle bekötésről, így talán egyszerűbb, mint leírni, és megérteni is könnyebb. :)

Egyelőre 1 készülék van csak rákötve, és a közeljövőben nem is lesz több, mert elég gyenge a vétel, így nem mindig stabil a dolog. Ezért nem szeretnék sehova osztót. Tunert csak azért használom most, mert csak azzal működik. :) Igazából csak a Tv-re lenne kötve.
Tehát a megoldás a bal oldali képen lévő kiépítés lenne, ha a tv erre nem lenne allergiás. :)
Az, hogy fizikailag hova teszem a tápfeladót, a TV mögé egyből, vagy fel a padlásra szinte közvetlenül az antenna kivezetésére, teljesen mindegy, nem működik.
Csak a jobboldali képen lévő kiépítés jó a Tv-hez valamiért.

Még azt nem próbáltam, hogy Tv - Splitter - Tápfeladó - Antenna, mivel nem szeretnék splittert, de azért ki fogom próbálni, de nagyon meglepődnék, ha működne.

Samsung P2470HD monitor-tv, és sajnos nincs benne tápfeladási lehetőség. Pedig az lenne a legjobb.

Kernel
Köszönöm a részletes elemzést. Én is szemeztem az általad belinkelt tápfeladóval, vagy egy olyan, vagy egy Könczöl típusú. Majd ha járok Pesten, beszerzem valamelyiket, remélem, hogy azzal működni fog.
Már gondoltam arra, hogy a Tv "összezavarja" a tápfeladót, és valamiért nem ad tápot, de lemértem, és megy az 5V rendesen.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.